Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia jutro lekarz wam powie czy to skaza czy nie?? Daj znać
Trzymam kciuki żeby to była chwilowa niegroźna wysypka
Powoli zastanawiam się czy nie wybrać się do innego lekarza żeby potwierdzić diagnozę o tej alergii na mleko
Widzę poprawę na buzce Małego tylko teraz zaczęła mu się bardzo łuszczyc skóra -
Magic w sensie co chce ZUS? No jak co? Okraść mnie z moich własnych pieniądzów
To nic, że od 10 lat jak przykładny obywatel płacę pierd%$^* składki, muszę się jeszcze wykłócać. Nie wiem co im nie pasuje, bo właśnie oni niestety w tych pismach nie piszą co. Ale się domyślam- nie pasuje im, że będąc w ciąży zawarłam drugą umowę o pracę. Tzn.: całe życie aż do sierpnia pracowałam na umowę o pracę, na cały etat, ale we wrześniu udało mi się dostać super pracę, na pół etatu za kasę jak wcześniej na cały etat. Zaczęłam tam pracować z zamiarem znalezienia jeszcze jednej pracy na drugie pół etatu, bo czas mam, dzieci mi w domu nie płaczą (nie planowałam
) i wysyłałam cv oraz zaczęłam ludziom za free pisać teksty reklamowe, teksty na stronki, artykuły sponsorowane itp., po to żeby zdobyć doświadczenie i stworzyć portfolio i później móc sobie tak zarabiać. I firma, dla której m.in. to robiłam (fakt faktem jest to firma znajomego znajomego) zaproponowała mi w styczniu pracę też na pół etatu. No to co- miałam się nie zgodzić??? No a według ZUS najwyraźniej to nie do pomyślenia, że kobieta podejmuję pracę w ciąży. Dodam, że byłam jak normalny człowiek u lekarza medycyny pracy i przeciwwskazań nie widział, jak już go poinformowałam, ze jestem w ciąży, bo pani nie zauważyła mimo, że mnie osłuchiwała... No to tak w skrócie
-
nojaniewiem wrote:A i wybaczcie że się tak czasem wtrącam ni stąd ni z owąd i nie odnoszę się do wszystkich waszych wpisów, ale z 2 dzieci to jest wyższa szkoła jazdy. Na szczęście z czytaniem jestem na bieżąco, jak daje cyca to zerkam, tylko trudniej pisać
nojaniewiem lubi tę wiadomość
-
Bluberry nie przejmuj się takimi pindami
Ja też już się w szpitalu nasluchalam durnych komentarzy tylko co kuźwa miałam zrobić jak pokarm pojawił się dopiero w 4 dobie a dziecko coś jeść musiało
Nieważne czym dziecko karmione, ważne żeby zdrowo się rozwijało -
slash wrote:Dziewczynyte krostki na buziu u waszych dziecisaczerwone z bialymi koncowmami. Umojej ga rysiwyszly na buzi tojesttradzikczy potowki?
-
PIGULSKA ja własnie nie chce jej brać do tych molochów na zakupy, lepiej jej służy swieże powietrze niż klimaty sklepowych półek
ja raz byłam z Lila w sklepie ale ja nie umiem sie skupić na zakupach z nią
Aktyde skurczysyny...ehh zabrklo hy słow w slowniku na zus...zadzwoń na infolinie to koże Ci powiedząmi pani udzielila info co do decyzji więc może i Tobie się uda
Gosia wlasnie daj znac czy to skaza i jak dasz rade to wrzuc zdjecie
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:PIGULSKA źartujesz??? To bomba bo moją takie ma
ale jej schodzi i pojawia się znowu...
A na świeże powietrze też często wychodzimy, młody wtedy śpi jak aniołek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 19:25
Magic lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie z serii dziwnych
Czy tylko ja nie ubieram dziecku czapki przy temperaturze powyżej 25 stopni???
Oczywiście unikam przeciagow ale byłam ostatnio na kontroli u pediatry i spotkałam znajomą z córeczką starszą od Nikosia o tydzien. Mała była w nosidełku z daszkiem miała na sobie jakąś bluze z długim rękawem,spodenki, czapeczke i jeszcze była przykryta polarowym kocykiem o zgrozo na dworze 28 stopni było!!
Mój miał tylko bodziaka, cieniutkie spodenki i nakryty był tetrowa pieluszką...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 19:32
-
Pigulska, jak nie wystawiam jej bezpośrednio na słońce (chusta) to też czapki nie ma jak jest ciepło
Bluberry oby im dupska poodpadały za takie wymysłyGłupie picze.
Moja dzisiaj też ma gorszy dzień po wczorajszym cudownym... ehh, co myślę, że już się skończyła ta tragedia histeryczna to a piać od początku. Mam ochotę ją pogryźć.PIGULSKA, Bluberry lubią tę wiadomość
-
piguska ja niezależnie od pogody ubieram dziecia coś na uszy. mogą latać gole ale z czapką na uszach i butach. Ale to taka moja mała schiza
Gosiu opryszczka sobie smaruj własnym mlekiem. Matyldzie wyleczylam opryszke w jeden dzień smarujac ja co chwilę mlekiem. mąż się śmiał ze jestem c hodzacym antybiotykiem.03.02.2014 -
Ja nie zakładam czapki w ogóle juz od jakiś 2 tygodni.. po co dziecko ma się pocic w upał.. chyba ze taka cieniutka z daszkiem jak go wystawiam na słońce żeby udaru nie dostał. . I tez mu zakładam krótki rękaw i krótkie spodenki nie przykrywamy wcale ewentualnie pieluszka.
Te krostki to ten trądzik nie skaza u chłopców występuje częściej i jest to spowodowane hormonami.. I minie ale może utrzymywać się nawet do 3 miesięcy. . Mój też takie ma ale już właśnie schodzą. .ten krem z emolium bardzo pomaga.
Mati nie robił kupy przez 3 dni za to dziś walnął 3 i bez żadnych problemów
My idziemy za miesiąc na wesele jakoś to będzie najwyżej będę go nosić całą imprezę -
nick nieaktualnyKuźwa, Jagna nie spała cały dzien - jedynie 10-15 minutowe drzemki i caly czas marudzi. W koncu zasneła o 20:30 ale nie wiem czy juz tak konkretnie. Masakra.
My tez mamy krostki ale tez trądzik wiec nie przejmuję sie za bardzo.
Czapkę zakladam jak jest chlodno albo bardzo wieje. Ogolnie małej nie przegtzewam i nie panikuję jsli chodzi o uszy. -
Mojagabrysia .ma tak nad powiekami troche i odrobine na czolkujak u ciebiepigulska synus ma na czole poza tym to pojedyncze krostki. Hmmm mlrko. Pilam fakt 1,5% ale pilam.i kefir pilam. Myslicie ze tylko mlekoodstawic czy kefir iinne rzeczy z nabialujak bialy ser tez?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 21:07