Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jutro lekarz wam powie czy to skaza czy nie?? Daj znać :)
    Trzymam kciuki żeby to była chwilowa niegroźna wysypka

Powoli zastanawiam się czy nie wybrać się do innego lekarza żeby potwierdzić diagnozę o tej alergii na mleko
    Widzę poprawę na buzce Małego tylko teraz zaczęła mu się bardzo łuszczyc skóra

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic w sensie co chce ZUS? No jak co? Okraść mnie z moich własnych pieniądzów ;) To nic, że od 10 lat jak przykładny obywatel płacę pierd%$^* składki, muszę się jeszcze wykłócać. Nie wiem co im nie pasuje, bo właśnie oni niestety w tych pismach nie piszą co. Ale się domyślam- nie pasuje im, że będąc w ciąży zawarłam drugą umowę o pracę. Tzn.: całe życie aż do sierpnia pracowałam na umowę o pracę, na cały etat, ale we wrześniu udało mi się dostać super pracę, na pół etatu za kasę jak wcześniej na cały etat. Zaczęłam tam pracować z zamiarem znalezienia jeszcze jednej pracy na drugie pół etatu, bo czas mam, dzieci mi w domu nie płaczą (nie planowałam ;)) i wysyłałam cv oraz zaczęłam ludziom za free pisać teksty reklamowe, teksty na stronki, artykuły sponsorowane itp., po to żeby zdobyć doświadczenie i stworzyć portfolio i później móc sobie tak zarabiać. I firma, dla której m.in. to robiłam (fakt faktem jest to firma znajomego znajomego) zaproponowała mi w styczniu pracę też na pół etatu. No to co- miałam się nie zgodzić??? No a według ZUS najwyraźniej to nie do pomyślenia, że kobieta podejmuję pracę w ciąży. Dodam, że byłam jak normalny człowiek u lekarza medycyny pracy i przeciwwskazań nie widział, jak już go poinformowałam, ze jestem w ciąży, bo pani nie zauważyła mimo, że mnie osłuchiwała... No to tak w skrócie :)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    A i wybaczcie że się tak czasem wtrącam ni stąd ni z owąd i nie odnoszę się do wszystkich waszych wpisów, ale z 2 dzieci to jest wyższa szkoła jazdy. Na szczęście z czytaniem jestem na bieżąco, jak daje cyca to zerkam, tylko trudniej pisać :)
    Ja cię podziwiam ze z dwójką jesteś na bieżąco bo ja z jednym czasem nie mam kiedy zajrzeć i was podczytać

nojaniewiem lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry nie przejmuj się takimi pindami
    Ja też już się w szpitalu nasluchalam durnych komentarzy tylko co kuźwa miałam zrobić jak pokarm pojawił się dopiero w 4 dobie a dziecko coś jeść musiało :(
    Nieważne czym dziecko karmione, ważne żeby zdrowo się rozwijało :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Dziewczynyte krostki na buziu u waszych dziecisaczerwone z bialymi koncowmami. Umojej ga rysiwyszly na buzi tojesttradzikczy potowki?
    Małego wysypało tak na początku czerwca na początku tylko na polikach, potem czoło i cała główka. Wyglądało jak potowki ale lekarz zdiagnozowal alergie na mleko krowie

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA ja własnie nie chce jej brać do tych molochów na zakupy, lepiej jej służy swieże powietrze niż klimaty sklepowych półek :) ja raz byłam z Lila w sklepie ale ja nie umiem sie skupić na zakupach z nią ;)
    Aktyde skurczysyny...ehh zabrklo hy słow w slowniku na zus...zadzwoń na infolinie to koże Ci powiedzą :) mi pani udzielila info co do decyzji więc może i Tobie się uda :)
    Gosia wlasnie daj znac czy to skaza i jak dasz rade to wrzuc zdjecie :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA źartujesz??? To bomba bo moją takie ma :/ ale jej schodzi i pojawia się znowu...

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    PIGULSKA źartujesz??? To bomba bo moją takie ma :/ ale jej schodzi i pojawia się znowu...

Kuźwa moja też, a wczoraj budyń jadłam, hmm... ja jej dam alergie!

Magic lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Oby to nie była alergia... A pojawiają się krosty tylko na buzi bo mojego juz zaczęło wysypywac na klatce piersiowej i pleckach

A na świeże powietrze też często wychodzimy, młody wtedy śpi jak aniołek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 19:25

Magic lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie z serii dziwnych

Czy tylko ja nie ubieram dziecku czapki przy temperaturze powyżej 25 stopni???

Oczywiście unikam przeciagow ale byłam ostatnio na kontroli u pediatry i spotkałam znajomą z córeczką starszą od Nikosia o tydzien. Mała była w nosidełku z daszkiem miała na sobie jakąś bluze z długim rękawem,spodenki, czapeczke i jeszcze była przykryta polarowym kocykiem o zgrozo na dworze 28 stopni było!!
    Mój miał tylko bodziaka, cieniutkie spodenki i nakryty był tetrowa pieluszką...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 19:32

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska, jak nie wystawiam jej bezpośrednio na słońce (chusta) to też czapki nie ma jak jest ciepło :)

Bluberry oby im dupska poodpadały za takie wymysły :P Głupie picze.

Moja dzisiaj też ma gorszy dzień po wczorajszym cudownym... ehh, co myślę, że już się skończyła ta tragedia histeryczna to a piać od początku. Mam ochotę ją pogryźć.

PIGULSKA, Bluberry lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Małego jeszcze tydzień temu tak wyglądała buźka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:39

8p3ovfxm10p58typ.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piguska ja niezależnie od pogody ubieram dziecia coś na uszy. mogą latać gole ale z czapką na uszach i butach. Ale to taka moja mała schiza :)

Gosiu opryszczka sobie smaruj własnym mlekiem. Matyldzie wyleczylam opryszke w jeden dzień smarujac ja co chwilę mlekiem. mąż się śmiał ze jestem c hodzacym antybiotykiem.

03.02.2014
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i udało mi się w końcu kupić jakiś outfit dla Nikodema na chrzciny
    Mamy eleganckiego bodziaka i kamizelkę z coccodrillo, spodenki jakieś ciemne do tego mam i gotowe :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zakładam czapki w ogóle juz od jakiś 2 tygodni.. po co dziecko ma się pocic w upał.. chyba ze taka cieniutka z daszkiem jak go wystawiam na słońce żeby udaru nie dostał. . I tez mu zakładam krótki rękaw i krótkie spodenki nie przykrywamy wcale ewentualnie pieluszka.

Te krostki to ten trądzik nie skaza u chłopców występuje częściej i jest to spowodowane hormonami.. I minie ale może utrzymywać się nawet do 3 miesięcy. . Mój też takie ma ale już właśnie schodzą. .ten krem z emolium bardzo pomaga.

Mati nie robił kupy przez 3 dni za to dziś walnął 3 i bez żadnych problemów ;)

My idziemy za miesiąc na wesele jakoś to będzie najwyżej będę go nosić całą imprezę ;)

relghdge5lg0owut.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa, Jagna nie spała cały dzien - jedynie 10-15 minutowe drzemki i caly czas marudzi. W koncu zasneła o 20:30 ale nie wiem czy juz tak konkretnie. Masakra.

My tez mamy krostki ale tez trądzik wiec nie przejmuję sie za bardzo.

Czapkę zakladam jak jest chlodno albo bardzo wieje. Ogolnie małej nie przegtzewam i nie panikuję jsli chodzi o uszy.

• slash Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojagabrysia .ma tak nad powiekami troche i odrobine na czolkujak u ciebiepigulska synus ma na czole poza tym to pojedyncze krostki. Hmmm mlrko. Pilam fakt 1,5% ale pilam.i kefir pilam. Myslicie ze tylko mlekoodstawic czy kefir iinne rzeczy z nabialujak bialy ser tez?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 21:07

klz98u696p33kjce.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga po raz kolejny potwierdzam ze nasze corki to blizniacKi. Wczoraj aniol dzis czort jakis

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska co jesz i p ijesz z nabialu? Czy odstawilas wszystko?ciekawe czy u nas tez nietolerancja mleka krowievo?

klz98u696p33kjce.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash przepraszam ale nie wiem co mam zmierzyc :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 1825 1826 1827 1828 1829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ