Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to ja juz w pizamie i leze z mala w lozku ,mala ciavnie cyca ciekawie kiedy zasnje twardymm sne. Ijatez chcialabhm dzis wczesniej zasnac bojakas dzis przytlumiona jeste. I glowa mniebolala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 21:06

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh kotmisia nie u.iem sie wyslowic. Cbodzi mi o to co jest nad szczebkami czyli ta deska co laczy wszystkie szczebelki tzn jej grubosc bo chyba do tego jest tak jakby przykrdco ata pozytywka. A ja jak przykladam to ta pozytywka do tego nie dochodzi do koncs jakby ta listwa byla ciut za waska. A lozeczko mam 40 letnie wie. Moze kiedys bhly rroche ine wymiary. Kurcze nie umiem inaczej sie wyslowic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 21:17

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie dzis przydarzylo cos dziwnego. Bylam w pracy, i w trakcie trzeciej godziny zajec na chwile zapomnialam,ze jestem mama,ze w domu czeka maly z mezem. Zlapalam sie na tym kiedy popatrzylam na telefon,a na wyswietlaczu zobaczylam jego zdjecie. Dziwne to bylo :-/ Moze cos mi sie z glowa robi :-/

slash lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Pigulska co jesz i p ijesz z nabialu? Czy odstawilas wszystko?ciekawe czy u nas tez nietolerancja mleka krowievo?
    Odstawiłam prawie wszystko nawet do kawy zbożowej leje mleko sojowe fee
    Ogólnie uwielbiam nabiał i ciężko mi teraz urozmaicić menu
    Poza tym martwię się niedoborem wapnia które jest bardzo ważne wiec muszę się skupić na innych produktach które go zawierają

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash u mnie tez Tiny Love. Ta czesc z pozytywka zawiesza sie na tej listwie laczacej szczebelki i z tylu tez przykreca sie taka duza plastikowa nakretka. Ta listwa ma ok 1,5cm grubosci,szczebelki prostokatne z zaokraglonymi krawedziami.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Mnie sie dzis przydarzylo cos dziwnego. Bylam w pracy, i w trakcie trzeciej godziny zajec na chwile zapomnialam,ze jestem mama,ze w domu czeka maly z mezem. Zlapalam sie na tym kiedy popatrzylam na telefon,a na wyswietlaczu zobaczylam jego zdjecie. Dziwne to bylo :-/ Moze cos mi sie z glowa robi :-/
    Ja uważam właśnie ze to jest zdrowe takie chwilowe oderwanie się od rzeczywistości ;) i absolutnie nie miej wyrzutów sumienia

Kurde młody jadł o 17 i śpi do teraz a potem w nocy będzie szalał, ale jak wybudze to będzie ryk :/

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja fez odstawie csly nabiali poczyyam cojescinnego zeby uzupelnix wapn.

Dzieki gaabi u mnieszczebeklki sa okragle wiec moze dlatego to sie nie chce trzymac. Ide zmkerzyx listwe.

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu ja tez uslyszalam od pani.chirurg komentarz dot.tego,ze nie karmie piersia,ze "szkoda". Pani mocno starsza,wiec pewnie stad jej brak taktu. Ucielam krotko "tez zaluje"ale mialam ochote odp."szkoda to jak krowa w kapuste nasra"

slash, Eli, gosia86, Bluberry lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnieta listwa ma prawie dwa cm ale ztegoco widze to te okragle szczebelki sa chyba a przyczyna ze to sie niechcetrzymac. Noekstra 190 zl a karuzela niepasuje do lozeczka no superjestem wsciekla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 21:24

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb47b78ccbd5.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/69d5795cec92.jpg
    Nie wiem czy to Ci Slash pomoze,ale u mnie to tak wyglada.Pierwsze zdjecie do gory nogami :!(drugie tez :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 21:34

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dzis brak snu...jestem mega zmeczona maly drzemie po 15min i sie drze w nieboglosy wszystko mu nie pasuje;(

• slash Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki gabik za pomoc. Ja mam troche innymodel ten rosnij z muzyka i on nie ma tak jak twoj tego zaczepu od gory co nakladasz na ta listwe bopotem ta pozytywke maluch moze uzywac oxdzielnie. Ale z tego co widze to chyba przez te okrsglezzczebelki to nie chce sie trzymac i siezsuwa bo zostsje kilka milimetrow luzu. Kuzwa ale ze mnie bezmozg nie pomyslalam ze pozytywka z chyba 2012 roku nie moze pazowac do lozeczka z 1973 roku wrrrrrrrr

klz98u696p33kjce.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu koniecznie napisz co z krostkami bo mam wrażenie jakbyś o mojej Wiki pisała u nas krosteczki teź pojawiły się jeszcze na główce i szyjce a ustąpiły z czoła, z polikami też już lepiej. Katarek jej trochę przeszkadza, bo śpi dzisiaj w kratkę i rzuca się jak jej zatyka nos. Teraz też z nią wojuje a powinna już dawno spać :/ Szanowny jak się okazało nawet na odległość potrafi mieć humory. Echh coś czuję że jak się przeprowadzimy do siebie i do tego wrócę do pracy to będę jak ten Kopciuch, boję się że dla siebie czasu nie znajdę, a wieczorami będę padać na twarz. A propo karuzelek, my mamy od 3 dni fisher price i jest zajefajna. Usypia mi dziecko jak już strzela fochy na rękach. Dzisiaj się wkurzyłam, odłoźyłam do łóżeczka, buziaczek , dobranoc i włączyłam karuzelkę. Liczyłam na histerię ale się zdziwiłam jak usnęła, co prawda spała z 30 min ale zawsze coś.Ogólnie mam kochane i spokojne dziecko, ale te gluty w nosie nie dają nam żyć. Może jutro przyjdzie moja chusta, chciałabym :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Mam pytanie z serii dziwnych

Czy tylko ja nie ubieram dziecku czapki przy temperaturze powyżej 25 stopni???

Oczywiście unikam przeciagow ale byłam ostatnio na kontroli u pediatry i spotkałam znajomą z córeczką starszą od Nikosia o tydzien. Mała była w nosidełku z daszkiem miała na sobie jakąś bluze z długim rękawem,spodenki, czapeczke i jeszcze była przykryta polarowym kocykiem o zgrozo na dworze 28 stopni było!!
    Mój miał tylko bodziaka, cieniutkie spodenki i nakryty był tetrowa pieluszką...
    Kochana ja nie zakladam czapki pow.25*.... a jak sa mega upaly to ubieram krotki rekaw, krorkie spodenki i okrywam ew. Tetrowka. Ale ani czapki ani opaki jie zakladam...widzialam taka wariatke nad morzem. Dzieciak jej sie piluje a ta go jeszcze nosi a mial dlugi rekaw, i czapke na glowie :/ nie rozumiem tego

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Eli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Blu ja tez uslyszalam od pani.chirurg komentarz dot.tego,ze nie karmie piersia,ze "szkoda". Pani mocno starsza,wiec pewnie stad jej brak taktu. Ucielam krotko "tez zaluje"ale mialam ochote odp."szkoda to jak krowa w kapuste nasra"
    Ja tez sie nasluchalam wiele komentarzy na temat tego, ze juz nie karmie piersią. Nawet mój wypalił, guzik rozumiejąc fakt, ze pokarm stracilam z dnia na dzien, ze może jak znowu przystawię dziecko, to pokarm wróci... Nosz kurde skąd mu się to wzielo. Odpowiedzialam mu, ze może on sprobuje przystawić do swojego cyca, to moze tez jest szansa na pokarm... Ehhh dobrze ze chociaż polozna pod tym wzgl mam normalna ( chocaz tez ma fiola na punkcie kp, ze zrozumiala, dlaczego pokarm tak szybko zniknal i nie trula). Jakim prawem ktos ocenia sposób karmienia, tego nie zrozumiem. Lepiej zeby dziecko chodzilo głodne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 22:42

Magic, GabiK, olka24 lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti gluty odejdą a Twoje spokojne dziecko zostanie :) my teraz walczymy z Małą by poszła spać. Ale nasz błąd-pozna kąpiel i masz babo placek! :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 11:10

Magic, GabiK lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli lubie za to ze mamy prawo wyboru a czasami to sytuacja nas zmusza. Moja znajoma karmiła tylko 3 tyg bi tak chciała :) oboje dzieci ma zdrowe i owsiki :) ja to nikomu nie powiem nic zlego bo wiem ze kazda z nas na rozne poglady. Tak samo jak z wyborem sposobu porodu tak i karmienie :) musimy byc dzielne :) Eli jie martw sie ja naslychalam sie jaka to ja zla matka jestem bo swojego dziecka nie dyśdam cały dzień na rękach :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Ty to masz towarzystwo z dobrymi tekstami :) non stop czymś nas zaskakujesz :) i racja w doooopie ich miejmy!! :)
    Ja w sobote robie dwie klientki ale to wyjatek bo to kolezanka i jej mama na chrzciny chca, a jej matula po wygranej walce z rakiem jest i tylko moje paznokcie sie jej trzymaja ;) ale pate groszy wpadnie :)

gosia86 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia, szkoda, że nie mieszkamy bliżej siebie :) Kolejny raz jedyna rzecz która zadziałała to zostawienie jej w łóżeczku aż już nie miała siły się drzeć (trwało to może z 5 minut tak wrzeszczała) a potem na łóżko i cycek w paszczę. A tak to od 17 co ją uśpiłam to budziła się po 20 minutach, a od około 18:30 non stop ryk, a co przysnęła jak tylko znalazła się w strefie nad łóżeczkiem (nie wiem jak ona to ogarnęła, ale serio) nawet oczu nie otworzyła tylko wrzask od razu nieziemski...

Zosia miała krostki na buzi, brodzie, szyi i dekolcie i trochę we włosach też, odstawiłam mleko i wszystko zeszło, chociaż raczej nie zasługa odstawienia mleka :P Po prostu tak jak wyszło tak zlazło. Ale nie wyglądało aż tak jak na zdjęciu u maluszka Pigulskiej... Było ich mnóstwo, głównie czerwone małe wypukłe punkciki, niektóre z białym czubkiem.

Hit dzisiejszego dnia - chciałam zarejestrować małą do rodzinnego, to sobie wyobraźcie że babka mi powiedziała, że już w tym miesiącu nic nie ma na dzieci chore(!) rejestracja tylko na bieżąco. Nie wiem jak to ma niby wyglądać, bo już oczyma wyobraźni widzę tłum matek z chorymi maluchami czatujący przed rejestracją i ja w tym wszystkim z Sofikiem po skierowanie...

Magic lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

‹‹ 1826 1827 1828 1829 1830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ