Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nam robili straszne problemy. Ale ze w ciagu 2 tygodni nie zdazyli wyslac bo sie im zapomnialo to maz zrobil taka awanture, ze z laska wydali.
Ewentualnie jak Ci nie beda chcielo wydac to popros o xero i pojedz z tym do nowego osrodka a oni sobie uzupelnia jak dojdzie oryginal -
Ja jeszcze na stronie PZH wyczytalam,ze z powodo zarazenia meningokokami najczesciej choruja dzieci od 3m do 1roku, duzo jest tez zachorowan posrod dzieci do 5roku zycia.
Roznica czy szczepic teraz czy poczekac do 12mca jest tez taka czy chronic juz od teraz czy blizej okresu kiedy dziecko bedzie narazone na kontakt z duza grupa dzieci w zlobku czy przedszkolu,gdzie ma duzo wieksze szanse na zachorowanie. Niektorzy lekarze proponuja poczekac do roku z uwagi na ilosc dawek i koszty z tym zwiazane,o ile dziecko nie ma kontaktu z innymi np.rodzenstwem przedszkolakiem. To dotyczy zarowno pneumokokow jak i meningokokow.
No i w sumie badz czlowieku madry i zdecyduj co lepsze
A o szczepieniach mozna poczytac na szczepienia.pzh.gov.plWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 14:50
-
Myslalam,ze maja obowiazek wydac dokumentacje medyczna i zgodnie z ustawa o.ochronie danych osobowych nie trzeba sie opowiadac gdzie ta dokumentacja trafi. Przeciez nie ma juz rejonizacji i pacjent ma prawo udac sie do wybranej placowki i z jakiej racji ma pania w przychodni powiadamac gdzie sie zamierza leczyc?
-
nick nieaktualnyMASAKRA!
Jagna ma 1 miesiąc i dwa dni i od 2 dni skok rozwojowy jak nic!
Dborze ze kobiety potrafia robic kilka rzeczy na raz bo bym chyba nadal w koszuli nocnej była
Jęki, płacze o afery i ni minuty snu!
Za to w nocy spała od 20:30 do 7:30 z pobudką o 1:40 i 4:50 -
Anioł wrote:MASAKRA!
Jagna ma 1 miesiąc i dwa dni i od 2 dni skok rozwojowy jak nic!
Dborze ze kobiety potrafia robic kilka rzeczy na raz bo bym chyba nadal w koszuli nocnej była
Jęki, płacze o afery i ni minuty snu!
Za to w nocy spała od 20:30 do 7:30 z pobudką o 1:40 i 4:50
Anioł....ja też u nas obstawiam skok. Dzisiaj skończyła miesiąc. Kolejny dzień tylko się drze, a takim dobrym dzieckiem była. -
Magda.....zdrówka dla Maluszka!!! Dopiero teraz sobie przypomniałam, że chyba w tym samy czasie leżałyśmy na Madalińskiego, tylko ty dzień wcześniej urodziłaś. W jakim teraz szpitalu jesteście?
Kasia ja też jem wszystko. Michalina w pryszczochach, ale krosty były od samego początku, więc wątpie żeby to była kwestia mojej diety. Zamóiłam dzisiaj ten krem co Ci znajomi polecali. Zobaczymy czy sobie z miskową bużką poradzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 15:35
-
Katalna próbowałaś już czegoś smażonego?
Jeszcze wam powiem że mnie dzisiaj internista "pocieszył" że jak miałam anemię po porodzie to żelazo muszę brać minimum trzy miesiąceciekawe jaki wynik będzie z dzisiejszego badania
Katalina tą oliwką to tak z godzinę przed kąpaniem trzeba posmarować
Te wszystkie specyfiki na ciemieniuchę to drogie w ciulWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 15:39
-
nick nieaktualny