X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MiM Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k otmisia ja daje devikap. bo to dostałam na recepcie u pediatry

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotmisia przesylka by Cię wyszła dwa razy drożej niż koszt tego devikap. Ale baaaaaardzo dziękuję :)

03.02.2014
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/88681b360077.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/198d0519a3fd.jpg

Eli, gosia86, beti97, katalina, Karolcia88, Lama, GabiK, gosiunia, Puella, nojaniewiem, slash, Wonderwall, Agusia246, PIGULSKA, Magic lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    kotmisia przesylka by Cię wyszła dwa razy drożej niż koszt tego devikap. Ale baaaaaardzo dziękuję :)

MiM ale chcę Ci podesłac wit. K :) Bo dziś musiałam kupić całe opakowanie a jeszcze potrzebuję na 8 dni :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/40df40e5c0c5.jpg

Eli, katalina, GabiK, gosia86, gosiunia, nojaniewiem, Agusia246, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my trzymamy głoweę :)

gosiunia lubi tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia sliczna jest Oleńka :) Ola juz miala chrzest?

gosiunia lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli na chrzest musimy poczekać na moja siostrę która mmieszka w Irlandii i narazie nie ma urlopu.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie mi się dzisiaj zahustowanej udało iść do sklepu. Oczywiście nie obyło się bez komentarza w sklepie przez jedną panią że powichruję dziecku kręgosłup, a moja niunia tak ładnie spała i się wtuliła :) W ogóle moje dziecię mnie zaskoczyło bo nie obudziła się na karmienie o północy- myślę ok, cyce ledwo zipią ale pewnie zaraz się obudzi. O 1 30 teź ja się obudziłam i myślę sobie o nie moja panno wybudzam cię bo mi bidony eksplodują. Pojadła i później nakarmiłam ją o 4 a z drugiej pieri jeszcze 100 ml odciągnęłam i przed chwilą znowu 100 ml poleciało. Przez tą nocną przerwę mam nadprodukcję. Chętnie bym się podzieliła źebyście się tak w nocy nie męczyły, u mnie żarłok szybko się najada i usypia z powrotem.
    Co do spacerów to piszecie że wasze pociechy płaczą, a ja tylko wsadzę w wózek i od razu śpi, często jak mi płakała i nie chciała spać to spacer był wybawieniem. Teraz bujam ją w leżzczku bujaczku i śpi. Dzisiaj widzę że ma dobry dzień na spanie , jutro pewnie będzie szalec dla odmiany.Anioł najlepszego z okazji imienin :)

GabiK lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł najlepszego :* A jakie plany na 30 urodziny? Bo to już nniedługo :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama przyjeżdza i się zaopiekuję małą a ja robię imprezkę w knajpie znajomego :)

GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia pytam bo ma sliczna sukienusie na pierwszym zdjeciu i myslalam, ze Wy juz po ;) My nadal nie mamy chrzestnej, wiec w ogole nie wiem, kiedy w koncu ustalimy date - sami faceci w rodzinie.

A propo 30 - to ja mialam wielkie plany na impreze, a tu skonczlo sie herbatka i ciastem, bo tyle co zaszlam w ciaze i wyszlam na 30te urodziny ze szpitala lezac na poczatku ciazy z krwiakiem :) Ale i tak nie zaluje, ze imprezy nie bylo - najwspanialszy prezent mialam w brzuchu ;)

Beti - te baby to maja pojecie o noszeniu i we wszystko sie wtryniaja wrrrrr od razu noz mi sie w kieszeni otwiera, jak czytam, ze komentuja. Mnie tak komentowaly w sklepie jak bylam w ciazy - ktory to miesiac? siodmy... o ranny jaki ma pani maly brzuszek!!!! ja to mialam taki wielki, ze az biust mi zaslanial. Jakby mnie co najmniej interesowalo jaki miala brzuch 50 lat temu!!!

GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z Anioł urodziny tego samego dnia :) co roku ryczalam że jestem stara a teraz będzie inaczej. Bo na 30 taki piękny prezencik ;)

A sukienek to mamy kilka ale nadal za duże ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie była u mnie położna i kurde... krostki na pupie to niby uczulenie, że może mieć kwaśne stolce, bo szkodzi jej coś co ja jem. Poza tym ma powiększone gruczoły piersiowe od hormonów. I to, że jej się ulewa to też moja wina, bo za dużo jej jeść daje, no kurde a co mam zrobić jak ona wiecznie głodna :/ Mam jej dawać wodę jak po jedzeniu jest nadal głodna. A na pupkę smarować fioletem. Przybiera łądnie, zaraz będzie małym grubaskiem, bon już waży 3700 g czyli w dwa tygodnie od wyjścia ze szpitala przybrała 600 g. No i położna skwitowała jeszcze moją ranę krocza, że mam na pół tyłka :( mam doła, kto mnie będzie chciał z taką blizną :(

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka durna baba! Co drugie dziecko ulewa, ma apetyt to niech je. My na odparzenie stosujemy Bephanten. A pupa swoją się nie przejmuj! Wszystko wróci do siebie, a z blizną na podwoziu da się żyć :*

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten fiolet to olej. Ja jak Oli się pupa odparzy to podkład na łóżko, tetra i gola pupa. Powietrze dobrze robi :*

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł najlepszosci :)

Kotmisia Oleńka wygląda cudownie jak mała laleczka :)

Aktyde matko co za głupia pinda! Kroczem się nie marwt. Zagoi się i nie będzie widać serio. Ja tez mam duża ranę, położna na 2 razy ciela, wiem bo w złym momencie i doskonale to czułam. A teraz blizna na jakieś 3-4 cm ale w kolorze skóry i trzeba się znać żeby wykminic co to :) tym się wcale nie przejmuj
    Ja szczerze mówiąc na twoim miejscu nie dawalabym wody zamiast mleka jeżeli jest głodna to najwidoczniej tyle potrzebuje. Nie wiem skąd taka moda na odchudzanie niemowlaków :/ woda można przepajac pomiędzy posiłkami ale nie zamiast. Tym bardziej ze ty kp.

km5stv7321mp2ntw.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ulewa i się nie przejmuje ;) póki przybiera na wadze prawidłowo to się nie zastanawiam nad tym ;) właśnie go karmiłam przed wyjściem i tak mu się ulało ze cala bluzka założona mu świeża z prania w tym była ;p i trzeba było jeszcze się przebierać ;) teraz śpi w foteliku i jedziemy do miasta ;)

Mati tez miał te gruczoły piersiowej powiększone jakoś po tygodniu chyba minęło wiec to normalne ;)

Ja ostatnio też odciagałam po 200ml dziennie ale dziś mi się jakoś nie chciało, mocno się nie lało wiec się wyspałam jak mały spał od 22 do 4 ;)

relghdge5lg0owut.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 11:13

katalina, slash, Wonderwall lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Liliana tez miala powiekszone gruczoly piersiowe ale juz zeszlo. Polozna mowila, ze to od hormonow i to normalne :)
    Takze Aktyde nie przejmuj sie.

Ja na odporzania sudocrem uzywalam, sprawdzil sie bardzo dobrze.

Lili spi w bujaczku "pod pradem" tzn. Z wibracjami, jak tylko wylacze oczy jak 5 zl. Jak te dzieci wszystko wiedza :) nie da sie ich oszukac za nic...

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 1836 1837 1838 1839 1840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ