Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękujemy za kciuki, my juz po. Nie bylo tak źle, chociaż serce mi sie krajało jak płakała z takim żalem
. Szczepiliśmy 5w1 i pneumokoki.
Mam nadzieje że obędzie się bez gorączki i innych nieprzyjemnych sytuacji. Narazie jest rozdrażniona to ją tule i nosze aż mnie ręce bolą. Klocek waży juz 5275 g -
Gosia zazdraszczam! Ja wizyta 30.06 a i tak czuje że dostanę @. A bez zgody gin to nie mam co ćwiczyć. Mogłabym robić przysiady ale te głupie kolana...
A zzauważyłam że Oli skończyły się czkawkii nie ma już odruchu chwytania. Fajnie tak patrzeć jak się zmienia
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Mała nie dość, że spała bardzo mało w dzień, była mocno absorbująca i płakała to jeszcze pojechałam do siostry meza u ktorej mieszka teraz jej faceta siostra z dziecmi i siedzialam w mieszkaniu 7 h!!! A mialam zamiar pospacerowac. I tak byłam zmęczona tym wszystkim i jak mąż po nas przyjechał to oznajmił, że wychodzi na mecz.... i musiałam sama Małą usypiać. Darła się z niewiadomego powodu,najedzona,przewinieta i beczy. Odłożyłam ją do łóżeczka i bujałam dość mocno. Aż nagle puscily mi nerwy i szarpnęłam łòżeczkiem aż Mala się na chwile zamknęla i wpadła w tak przeraźliwy płacz żr beczałam razem z nią... do tej pory na wspomnienie tego becze... nigdy sobie tego nie wybacze...
Szybko wzięłam ją na ręce i mocno przytuliłam...płakalam że mama nie chciała ale jest zmęczona...Boże jestem okropna...boje sie mezowi przyznac...znienawidzi mnie( man podly nastroj przepraszam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 19:54
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Gabik wyczytalam na osesek.pl ze do ciemieniuchy mozna stoswac rzadki roztwor maki ziemniaczanej czyli znow starodawny krochmal sie pojawil zdby polewac nim glowke, sprobowac mozesz nic nie zaszkodzi. Natomiast pisza zeby nie stosowac Elocom czy jakos tak bo zawiera sterydy.
GabiK lubi tę wiadomość
-
Dziewczynye moje dziecko dzis bylo zlote po poludniu spala prswie trzy godziny , to szok patrzac ze w dzien to u niej fylko drzemki. Dziadek siedzial przez caly czas i pilnowal malej we wozku . a i kapiel dzis byla bez odrobinh placzu tylko z mala niespodzianka kupa w recznik.
Aha i chce wam powoedzidc ze od dwoch dni nie daje jej witaminy dik i dzis kupa byla zolta, wiec za dwa dni wroce do witaminy i zobaxzymy xzy kupy beda dalej zielone czy zolte. Polozna mi zasugerowala ze czasem tak sie dzieje od witaminy i zebym odstawila i obserwowala. Ktoras z was tez pisala ze pojawily sie zielone kupy wiec moze warto sprawdzic. Bojaw sumie nie wiem czy. To przez witsmine czy po prostu wrocilyy kupydo normy. Dowiem sie jak zaczne znow podawac wifamine di k bo wiadomo sa one konieczne.
Kurcze musze zalytacpoloznen a zapomnialam dzisiaj o ta wizyte u pediatry czy todopiero na szczepienie xzy moze juz powonnam byc na jakiejs kontrroli. Niechcialabym przez nie wiedze uslyszec ze zaniedbalam dziecko albo na cokolwiek je narazilam.
Kurcze ile ja jeszcze rzeczy nie wiem ile przede mna nauki co do pielegna jiczy opieki nad dzidckiem.
Jedno jest oczywiste ciesze sie ze Was mam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 20:08
Magic, GabiK lubią tę wiadomość
-
Ewelinkie, położna mi mówiła, że wszystko zależy od pediatry. Jeden wyśle po 3 tygodniach na chirurgiczne usunięcie kikuta, a inny po 6 tygodniach uzna, że za wcześnie. Ja widzę ogromną różnicę odkąd stosujemy spirytus. Mam nadzieję, że do wtorku już będzie po wszystkim.
-
Magic kazdy ma prawo do slabszych chwil i wcale sie nie obwiniaj.skoro maz loszedl sobie na mecz to nie ma prswa ci robic wyrzutow.bylas zmeczo a i puscily ci nerwynie obwiniaj sie. Przytulilas mala i ona nie bedzie tegfo pamietala. Nie obwiniaj sie i nie placz bo dzieeci wyczuwaja nasze nerwy i stres itm bardziej bedzie plakala.wypij sobie meliske ttroche cie wyciszy. Japije melise bo czassem mam plaxzliwy dzien z tesknoty za mezem albo wkurzam sie jak rodzice cos powoedza albo jak przyjdzie tesciowa i sie madrzy to po melisce jestem troche wyciszona i mam wszystko gdzies, tule sobie malado serducha i daje jej calusy wczolko i milepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 20:19
Magic lubi tę wiadomość
-
A my mamy minimalnie główkę z jednej strony bardziej płaska i teraz kładziemy na drugą stronę a on nie chce i ryczy ;( dobrze ze to mąz z nim ćwiczyć bo mi serce pęka jak tak płacze ale chwile się drze I potem zasypia ze zmęczenia budulek
to moja wina...
-
Ewelinka ceny to 5w1 ok160zl, pneumokoki ok 260zl, rotawirusy ok 350zl. To ceny pojedynczej dawki,a jest ich 2-3 zalezy od szczepionki.
Slash dzieki, sprobuje tej Musteli,bo problem jest niewielki, jedna brew i mala plamka na czole,ale wyczytalam gdzies,ze ciemieniucha moze sie odnawiac. Nie wiem czy to prawda,na ktoryms specyfiku w aptece bylo tak napisane.
Magic kazdej z nas zdarza sie stracic panowanie nad soba. Kolezanka wychodzila z pokoju i walila reka w sciane. Rozne sytuacje jeszcze przed nami.
Dzoana mamy tez problem z glowka. Lekarka daje nam czas do konca 3mca i bedzie.kierowac na rehabilitacje. Poradzila cwiczyc z rehabilitantem na youtube jesli nie przekrecam to Zawitkowski. Ja na wszelki juz znalazlam kontakt do niego przez kolezanke,bo ponoc rewelacja. -
Magic ja dziś w nocy potrzasnelam Ola bo już najedzona, sucho a ona marudzi. Nie uwazam że jesteśmy źle matki tylko zmęczone. Nie zrobiłas Lili krzywdy.
Moja mama do dziś opowiada jak wrzuciła moja rozdarta siostrę do lozeczka i wyszła z domu...
I moja siostra kocha nasza mamęgosia86, GabiK, Magic, Amy_ lubią tę wiadomość