X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina dopiero teraz doczytałam co się u Ciebie dzieje. Trzymam Kciuki, mam nadzieje ze bedzie dobrze i Ty badz takiej mysli!
    Nie mam czasu pisac za bardzo, czasami strone przeczytam na tel , nie mam pojecia cco u Was;)
    Moja Lila waży 4650 , prawidłowo przybiera na wadze, karmie tylko piersia. Zmagamy sie z kolkami ktore sa tak od 17-19 , najgorsze o 17. Mała jest popołudniami rozdrazniona, ciazko cos zrobic, jestem bardzo zmeczona jak pewnie kazda tutaj na forum;)
    Sama nie wiem od czego ma te kolki bo staram sie jesc zdrowo i eliminowac niektore produkty, ostatnio mleko co poskutkowało ze chyba mniej ja boli. Pierdzi, kupki robi ale jak przyjdzie 17 to sie drze. Bardzo to jest dziwne.
    Ofe a dlaczego wibracje w takim bujaczku jest nie zdrowe? Moja uwielbia bujaczek. Mam taki z fisher prica z wibracjami i ona sie uspokaja a nawet czasami zasypia przy czym jeszcze ja kolysze.Nie chce pic wody, nie mowiac o herbatce bo chcialam jej podawac na brzuszek. Ulewa ale moze przez to ze najczesciej zasypia przyu cycu i wtedy daje ja do lozeczka, kiedy juz sie obudzi i ja ja podnosze , daje na przewijak to mi ulewa. Mase rzeczy jest do obgadania z Wami ale juz mam pustke w glowie;)
    Mam ochote pocwiczyc, bo moj brzuch jest okropny;/ Ale nie za bardzo jeszcze po cesarce...pytała sie ktoras z Was kiedy mozna po cesarce cwiczyc? Bo w necie pisze pół roku po... Lila jutro bedzie miała miesiać;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 15:46

dxom6iye3mh7f98x.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    69b24e9a57cac39cmed.jpg

Moje słoneczko z jedna skarpetką:)

slash, gosia86, GabiK, Karolcia88, Lama, Wonderwall, Magic, AGA 30, Puella, MiM, nojaniewiem, beti97, katalina, Agusia246, PIGULSKA lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie pomyslalam ...nawet jakbym mogła cwiczyc to ciekawa jestem kiedy ja to bym robiła i czy miałabym na to siłe:P

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, jakie ćwiczenia robicie na bioderka? U nas bioderka 1b i 2a. Mamy zalecenie szerokiego pieluchowania, leżenia na brzuszku i noszenia z nóżkami ułożonymi na żabke.

Filip na spacerze z dziadkiem a ja mam wreszcie chwilę spokoju. Od wczoraj wieczorem do dziś po południu ryk z przerwą w nocy na spanie. Już się zastanawiam czy to nie reakcja na teściów. Trzeci raz pod rząd dziecko wyje po ich odwiedzinach. I już sama nie wiem czy to przez to, że teść drze jape czy że przychodzą pod wieczór i dziecko ma za dużo wrażeń.

Wczoraj mile zaskoczyła mnie moja gin na wizycie kontrolnej. Jako jedyna z personelu medycznego nie zrobiła mi terroru laktacyjnego. Wręcz pocieszala i stwierdziła, że skoro było z tym sporo problemów, to po co męczyć siebie i dziecko. Z laktacja pożegnałam się w weekend. Ciekawe kiedy przyjdzie @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 16:11

o148i09k1ixi8pfq.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Czarna panda twojeslne zko przeslldkie.
    Katslinatrzymam kciuki.
    W ogole za was wszystkie trzymam kciuki. Ja dzis ranosciagnelam troche mleka i pojechalam do sklepuna zaakupu kupicpare rzeczy dla malwj i jakies koszulki dla siebiebo wszystko mamczaciasne. Wrocilam po dwo h godzinach tata juzdzwonil ze malasie obudzila i nie chce pic mleka z butelki nak wjechalam na poxworko i weszlam do domu to byl taki ryk ze mala upocona i babcia tez. Tylko zrzucilam bluze i szybko cyc i o rszu spokoj. Aletak mi bylo malej zal ze mowkedo niej mama juz nigdzie nie pojedzie. Ale na tej mojej wsi to nic nie ma i musialam jechac 20 km dalej a tu ruch na ldrodze i ani
    wyprzedzic aut ano przyspieszyc.

Gabik maszracje u mnietez odbija szy ciejirobie tak jakty odkladam podnos e ponownieiwtedy bekajak starychlop. A wogolezauwazylam zejak lezyimocnosiewierci i.acha raczkamit o wlasnie chce odbic. wtedy ja podnosze iodbija odrazu.

A w ogole wieczorami mam coraz mniej pokarmu. Chyba mala przez caly dzien wypija ws ystko.
    A jeszcze nie chcialabym pozegnac sie z laktacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 16:19

klz98u696p33kjce.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki! W sumie to guzik załatwiłam. Okazuje sie że pracodawca moze wstrzymać macierzynskie. Chuje się sądzą a obrywam ja z Ola :(

Mój tato mówi że powinnam zadzwonić do lokalnej tv i narobic szumu... Ale kurde robić z siebie cyrk :(

Chociaż załatwiłam zaświadczenia do becikowego.

A dsis Olka uśmiechnęła się jak babcia zrobiła jej kosi kosi łapci :)

gosia86, Magic lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina robią różnie łyżeczkowanie i z mejscowym znieczuleniem i pod narkozą ale nie wiem od czego to zależy

Puella dziękuję za odpowiedź

Pola dała mi zrobić dwugodzinną drzemkę <3 i na spacerku byłyśmy dluzszym dzisiaj i spała cały czas

Czarna podajesz Lili jakieś kropelki na brzuszek?

Paulina lubię za uśmiech Oli a zus to tylko podpalić co za skur..syny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 16:14

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espumisan podaje w dawkach 10 kropli 3 razy dziennie tak polozna mowila. Juz mi sie konczy i kupie ten espoticon bo ktoras z Was polecala kiedys.
    Slash u mnie to samo mała nie toleruje butli i smoka. Tylko moj cyc;/ Poszlam do kosciola w niedziele i mala oczywiscie rozwyla sie w domu bo buti z moim mlekiem nie chciala.

dxom6iye3mh7f98x.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia brak mi slow. A czy nie daloby sie w tej sytuacji,zeby Twoj Michal skorzystal z urlopu rodzicielskiego,wtedy jemu by wyplacali swiadczenie,a skoro Twoj pracodawca sie sadzi to i tak chwilowo Twoja praca jest w zawieszeniu. A na rodzicielskim mozna pracowac w ramach roznych form zatrudnienia. Tyle,ze on moglby przejac urlop dopiero po Twoim macierzynskim.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Magic pisałaś że masz cieniutkie endometrium więc szybko @ nie dostaniesz ja też mam cienkie ale za @ na razie mi nie tęskno dopiero co konczy mi się plamienie po porodzie

Cos tu dzisiaj u nas cicho?
    Zniknęło "nie lubię"

Magic lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:05

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 11:08

GabiK, slash, Amy_, beti97, katalina, Agusia246, PIGULSKA lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna bujaczek mam taki sam jak ty i moja gwiazda tez czesto sama w nim zasypia,np. Teraz :)

Puella nasza znawczyni od rehabilitacji pisala, ze lepiej dzieci trzymac krotko w bujaczkach czy fotelikach ze wzgledu na kregoslup. Wibracje pewnie nie szkodza.. :)

dokupilam Lilce swetweek bialy na chrzciny bo pogoda okropna,Ciekawe jak bedzie w niedziele... Dzis np. pale w piecu.. szok bo jest koncowka czerwca...

A chrzcin boje sie okropnie,ze Lilce zachce sie jesc podczas mszy i bedzue sie darla lub od tej zimnej wody .. . Czasami ciezko ja uspokoic..
    i jeszcze dzis spowiedz nas czeka...
    same przyjemnosci..

Beti oczka przemywam naparem z jakiegos ziela od tesciowej, jak do poniedzialku nie przejdzie pojade do pediatry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 16:54

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe siostra jak chrzcila syna to tak sie darl,ze nie bylo opcji tylko musiala go nakarmic.
    Gosia sliczne zdjecie ♡
    Za mna chodzi biszkopt,czekam tylko az ta moja krzyczaca w nieboglosy pierdola zasnie na tyle gleboko zebym mogla ja z siebie sciagnac. A drze sie jakby ja ze skory obdzierali. Czyzby zaczal sie skok?
    Moje dziecko w ogole nie cumlowe. Zaraz pluje i odruch wymiotny ma.
    Chustawka z fisher prica byla dzisiaj moim chwilowym wybawieniem. Niestety przestala dzialac albo dziecko chce sie natulic.
    Ald jak ja wlozylam to zdarzylam oskrobac ziemniaki na jutro, poskladac pranie, troche ogarnac w pokojac, podlac kwiatki i posprzatac w kuchni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 17:01

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakarmie ja ile wlezie przed wyjsciem, mam nadxieje ze godzine wytrzyma ale z nia roznie bywa, czasami nie doje i chce za pol godz znowu, chyba dam jej butelke zeby wiedziec ile zje...

Dzis pierwszy raz od 10 miesiecy czuje swoje jajniki, rano prawy teraz lewy... Az dziwnie sie czuje bo odzwyczailam sie od takich doleglowosci... Ale czemu bola? przypomina to bol owulacyjny.. hmmm

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 11:09

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

U mnie na obiad makaron ze szpinakiem i feta :) dziwne ale w ciąży mogłam jeść szpinak garściami (ma dużo kwasu foliowego) a dzisiaj mi nie smakowało.za specjalnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 21:34

km5stv7321mp2ntw.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie ja robie często piersi z kurczaka w rekawie, marchewka duszona na masełku, ziemniaki młode.
    Gosiu mozna pomidorowa? Ale taka z przecieru robisz czy z puszki pomidory?
    Ofe mojej robiało oczko bardzo w pierwszych tygodniach, nie pomagala sol fizjologiczna, ale pomogl rumianek. Jesli nie pomaga to zglos sie lepiej do lekarza

dxom6iye3mh7f98x.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze macie jakies ciekawe przepisy obiadkow, przekasek dla kobiet karmiacych?:)
    Lama a ten szpinak z feta zawsze robilam z dodatkiem czosnku i cebuli, Ty robisz tak samo tylko bez tego? Czyli poprostu do szpinaku dajemy fete i to mieszamy z makaronem

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dodaje czosnek i trochę śmietany żeby sos wyszedł :) i żółty ser jak mam ;)
    Aaa i dodaje jeszcze prazony słonecznik bo moim zdaniem pasuje do szpinaku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 17:41

czarna panda lubi tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
‹‹ 1847 1848 1849 1850 1851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ