X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ola miała być Małgosia :)

Katalina wg mnie powinnas iść jak najszybciej do szpitala

A rączki w piastki to normalne są, jeżeli nie ma tak raczek cały czas :)

Jak ja chciałabbym pospać 5h ..

Czy macie pomysł czemu Olka tak się drze przy zmianie pieluchy? :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM co u Was? :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash tak napisali w "Twoje niemowle tydzien po tygodniu" i ja to rozumiem w ten sposob, ze stad ulewanie lub czkawka. To jest maks.czas kiedy to powietrze moze sie w zoladeczku zbierac,wiec tlumaczyloby ulewanie czy czkawke. Ale oczywiscie nie zawsze musi tyle trwac i wydaje mi sie,ze tez nie zawsze maluch az tak sie powietrza nalyka. Ja daje sobie max 20min,ale jak patrzylam na zegarek to najdluzej czekanie na bekniecie zajelo nam 10min. Mysle, ze jak popatrzysz na zegarek to mimo,ze wydaje sie ze czekamy wieki to okaze sie,ze to pare minut minelo. Spdobuj zrobic taki eksperyment kilka razy. Druga sprawa,ze najlepiej i najszybciej sie u nas odbija kiedy maly jest tak wysoko.na.ramieniu,ze piers masuje mu zoladek.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kasia, najważniejsze że wiesz, że musisz działać. Widocznie masz dobrego lekarza, który to wychwycil i nic nie zbagatelizowal. Super tez, ze dziadkowie zostaną z Maleńką. Kciukam bardzo, żeby szybciutko i sprawnie poszło. A ten krem polecany przez Ciebie - rewelka!

KotMisia, nie bój się dociagac chusty. Nie da rady za mocno dociagnac, bo Maluszek wtula się w mięciutka mamę, a nie deskę. Mnie uczono, że dociaga się mocno, bez obaw ze coś możemy zrobić dziecku. Ola może krzyczeć przy zmianie pieluchy z wielu powodów (jest głodna /śpiąca /ma ochotę przytulic się do mamy, albo być ponoszons, może chusteczki /waciki do wycierania tyleczka da za zimne, itd.), ciężko ustrzelic o co takiemu szkrabowi chodzi. Ja swoją przewijam ina łóżku i przy okazji rotujemy się dużo, masujemy, ćwiczymy widzenie wzrokiem, wyglupiamy... i moja uwielbia przewijanie. Czasami jak ma atak wscieklizny u drze się, to wystarczy ze zacznę ja rozbierać do przewijania, a ta momentalnie ucisza się i czeka na msmuskowe atrakcje.

Tak przy okazji masujmy te nasze wrzaskunki Ostatnio czytałam badania, w których udowodniono, że niemowlaki masowane 20 min w ciągu dnia, 3 razy w tygodniu rozwijają się lepiej niż te niemasowane. Od 6 tygodnia możemy robić Shantala (instruktaż choćby na YouTube).

Ja odbijam przrwieszajac ja przez ramię. Rączki i główka są na moich plecach, a ona leży brzuszkiem na ramieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 03:32

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:04

gosia86, katalina lubią tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miało być ze ja wychodzę sama. plan Sur powiódł w 50% bo wyszłam ale z Matylda do lekarza bo złapała jakieś zapalenie dróg moczowych. no ale zostawiłam syf w domu i marudzacego malego. nie było obiaadku na stole. po 2h wróciłam i mnie przeprosil ze słowami "nie fajnie się wraca do domu jak w domu nawet w bałaganie nikt na Ciebie nie czeka"

Rika, Lama, Magic lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Puella Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM.... to się doczekałas wyznania :p Matylda Ci chyba sporo ostatnio choruje?

Ja tylko czekam jak mi Ignaś zacznie z przedszkola przynosić wirusy.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze nie nadrabiam jeszcze, ale jestem wykończona. Co pól godziny wstawalam do Kasi zobaczyć czy wszystko ok po tym cholernym szczepieniu. Wczoraj taką akcje miałyśmy w przychodni ze jestem przewrazliwiona teraz i przerażona.Biedna tak okropnie płakała że aż się zapiwietrzyla w tym placzu i na drugim wkluciu przestala oddychać! :/ myślałam ze zawalu dostanę, zaczelam ją pobudzać i dmuchać w buźkę i na szczęście pomogło, ale co się strachu najadłam to moje (nie mówiąc o Kasience biednej :( ).W nocy mimo wlaczonego monitora oddechu co chwile do niej wstawalam. Na szczęście skonczylo sie tylko na gorączce ipedicetamolu.Ale az mnie przeraza wizja kolejnych szczepień. Kurcze Krzyś znosil bez problemów, troche poplakal i spoko - a tu widzę ze będziemy miec problem...

• MiM Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puella juz nie jest rak źle od trzech miesięcy nie było antybiotyku :) niestety pierwszy rok w przedszkolu bo wcześniej nie miała szans na przedszkole.

A to zapalenie dróg moczowych to od sikania na trawce

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odkąd karmię codziennie rano dostaje 20mil mleka jako lekarstwo i to też ja ratuje

03.02.2014
  • katalina Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:01

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie polskie znaki zbuntowaly i nie wiem jak naprawic :(

KotMisia ja myslalam ze Zosia placze bo jej zimno, ale ostatnio przestala calkiem. Lezy na przewijaku i gada z sufitem zawziecie.

Za to stala sie rzecz okropna dla mnie, moje dziecko przesunelo sobie godziny spania. Jak wczesniej zasypiala kolo 22 na noc i spala mi tak nocnie do 10/11, to teraz zasnela 19:30 i juz od pol godziny wojujemy.

Puella nam pani od chust mowila za jak chustujemy maluszka to zeby nie przesadzac z masazami bo mozna przestymulowac, bo noszenie w chuscie tez masuje. A powiedz mi, bo mialam juz wczesniej spytac, jak Zosia uwielbia spac w bujaczkach i foteliku samochodowym, to nie robie jej w ten sposob krzywdy z kregoslupem?

3i4920mm0jlmd1e9.png

• katalina Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:01

GabiK, Lama, Magic lubią tę wiadomość

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina samo lyzeczkowanie idzie raz dwa, ale w zaleznosci od polityki szpitala moga Cie chciec zostawic na troche dluzej. Jesli chodzi o guza to tez bym sie nie martwila na zapas, to moze byc cos zupelnie nie strasznego, tyle tylko ze jak chca to wycinac to na pewno posiedzisz tam 3 dni. I bron Boze nie czytaj jakis bzdur w internecie :*

3i4920mm0jlmd1e9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :)

Rozprawy ciag dalszy - sedzia zaproponowała ugodę wiec bedziemy sie dogadywac ale...pracodawca wymyslil ze zmieni mi tryb z dyscyplinarki na porozumienie zstorn ale zamias 2500 kosztow sądowych oni chcą 7500 (poza tym nie mialambym tego macierzynskiego). Kasa by sie znalazła ale jesli na to pojde to bedzie przynaniesie dowiny. Wolę miec dyscyplinarkę niz zgodzic się na to. Zreszta 13 sierpnia osttania rozprawa i jeszcze mam co gadac wiec moze wygramy ale raczej nie :/ Maksaką jest że dwa ściemnione pisma moga zniszczyć karierę "przedszkolance" :/ 5 lat studiow, 4 lata ciezkiej pracy i dupa :/

Ale nastroj mam dobry. Pozniej Was nadrobię :)

Mała marudna, coraz bardziej aktywna w ciągu dnia :)

Jak czyscicie dziasła i język i czy to robicie?

Dżoana - od czasu do czasu karmię tzn. ile wlezie a jak porani to robię detoks ;) i odciagam tylko albo mm

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina wiem że się martwisz ale weź sobie do serca ze dobre nastawienie to połowa sukcesu, musisz wierzyć ze będzie dobrze

Puella jak zmusić bąbla do trzymania glowy na wznak choć trochę po to żeby nie miała jajowatej, na szczęście jakos nie trzyma szczególnie tylko na jednym boku ale na wznak nie chce

Laura walcz do końca

I jak masować dziecko? Jakieś filmiki macie do podesłania?

Laura ja przemywałam gazikiem i wodą przegotowaną jak myslalam ze ma pleśniawki ale na szczęście nie ma :)

Mim to mężowi trochę się upiekło ale najważniejsze że zrozumiał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 10:04

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:02

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane proszę o kciuki. Biorę sprawy w swoje ręce. Jadę do zus i inspekcji pracy.

GabiK, Anioł, Karolcia88, Agusia246, olis88, gosia86, Lama, slash lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:02

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idz idz, a jak beda niemili to skop im wszystkim tylki!!!

Karolcia88, olis88 lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

‹‹ 1845 1846 1847 1848 1849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ