X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna robię z pomidorów w puszce
    jeju nie cierpię szpinaku jedynie co to tylko jak ciasto szpinakowe robię to tam nie czuć

Lama kazali mi na razie odstawic produkty z mleka krowiego na dwa tygodnie
    Ale na zołzę trafiliście, oby chociaż rehabilitant był w porządku

Mój bąk jak się opił mlesia tak śpi od 14:15 i nie myśli się budzić

gdzie wywołujecie zdjęcia? kiedyś wywoływałam przez allegro ale juz nie ma tego użytkownika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 17:50

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam fotoboom z allegro,albo gp studio,bo nie pamietam pod jaka nazwa funkcjonuja. Maja bardzo tanio fotoksiazke. Ja swoja sesje,w sumie 20zdjec,zrobilam u nich w tej formie i zaplacilam 30zl,w tym 10 przesylka. Niestety zdjec nie wywoluja.
    Ma ktos pomysl skad wytrzasnac 3 tysie na chrzciny? Wyszlo mi min 23osoby do zaproszenia,sama.najblizsza rodzina :-( a w lokalu chca 100zl/os za obiad :-( Mama mowi,zeby robic w.domu,ale ja mam mieszkanie w bloku,a najwiekszy pokoj to z 25m2 ma i jakos nie widze jak to towarzystwo pomiescic. Teraz popularne sa przyjecia w namiotach w ogrodzie,ale u mnie na skwerku to chyba by sie ludzie zbytnio gapili :-D

Wonderwall lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia cudna ta Twoja Ksiezniczka <3
    Mnie sie strasznie te nasze majowe dzieciaczki podobaja i zaraz lzy mam w oczach jak patrze na zdjecia jak zamieszczacie,myslalam,ze mi przejdzie jak hormony opadna,ale gdzie tam :-)

gosia86, Wonderwall lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto mi przeslal spama??? :-D pisze tu do Was skad kase wziac a tu sms "szukasz dodatkowej gotowki?"cholera,permanentna inwigilacja w tym kraju :-D

gosia86, Wonderwall, Eli, Agusia246 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna panda - moja czasami butelke pociafneła jak na poczatku miałam problmy x laktacja to dorabiałam jej hippa i piła. A dzis bunt - nawet mojego z butli nie chciała.
    Ja jeszcze w kosciele od porodu nie byłam. Zamierzam w tą niedziele się wybrac.

Gosia - małą śliczna.
    A własnie a propo opasek wasze dzieci nie zsuwają ich z głowy, moja Gabrysia opaski czy czapki zsuwa a potem uszka ma pozaginane do środka :(

Ja co do jedzenia to codziennie cos innego za mna chodzi ale wiadomo, kp - a ja boje sie czegokolwiek probowac. Dzis znó zielona kupa - wychodzi na to ze od mleka bo wczoraj napiłam sie mleka a kupy był juz żółte.

A i mam pytanie jecie lody - dziewczyny ktore kp? Gdzies czytałam ze lepiej nie jesc ale mam taką na nie ochotę i walczę sama ze sobą. Nie jem tylko dla dobra małej, boje sie zeby jej nie zaszkodzic.

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 10:58

Magic lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:05

• Puella Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    MiM, mam jednak nadzieję, że nie zostanę w szpitalu na noc, bo oka i tak nie zmrużę ;)

Gosia, ja spróbuję klasycznym nivea albo delikatnie oliwką. Emolientów nie mam, jeśli to nie poskutkuje to wtedy kupię. A gdzie załatwiasz zusowe sprawy?

Mi oliwke w szpitalu bardzo odradzali, bo podobno zatyka pory. Rzeczywiście można na razie ze zwykłym kremem spróbować. Mam gdzieś ziajke.

ZUS w regionalnym oddziale załatwilam. Ma razie wchodzę na PUE i jeżeli coś się nie zgadza, to od razu jeżdżę do nich i wyjaśniam.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci też się rzucają przy piersi? Ta moja Pola rzuca się jak jakaś nawiedzona jak ją karmię na siedząco bo na leżąco brzuszek do brzuszka nie zauważyłam tego. Ale tak to wierzga nogami i rączkami i ciągnie sutka odchylając głowę. Czasem jak je to jej uleje i je dalej. Ale czy to rzucanie się jest normalne?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie na patelni podsmazasz szpinak z czosnkiem dodajesz fete i smażysz dalej mieszając, feta się rozpuści i połączy ze szpinakiem później smietana jeszcze chwile podgrzać i gotowe :) soli nie daje bo feta jest bardzo słona.

Gosia moja też tak robi, a jeszcze czasem odpycha się rękami od piersi trzymając brodawke w buzi wiec wygląda to tak ze pierś jest w dwie przeciwne strony ciagnieta. nie wiem czemu tak robi . Aż mnie serce boli jak widzę jaj ona maltretuje te moje biedne brodawki, normalnie zero szacunku dla bufetu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 18:44

Wonderwall, gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, ja...jadłam spaghetti :p dwa dni. Misce nic nie było. Jadłam tez pizzę z pizzeri i tez jej smakowała :p

Lody tez wcinam.

A wibracje w zabawkach Lubie, dzieci też bardzo lubią. U nas przebojem wu pierworodnego były wibtujace gryzaczki. Jako jedyne przynosiły ulgę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 18:52

gosia86 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możemy czosnek jeść? Bo mi położna zabroniła, ogólnie według niej nic nie powinnam jeść, ale ja kieruję się tym co mi w szkole rodzenia mówili. Próbowałam już pomidory i kilka truskawek i nic małej nie wyszło. Ale coś z brzuszkiem nie teges jest i męczą ją kupki i gazy, po espumisanie niby ciut lepiej, chociaż moim zdaniem to przez jej łapczywość i to, że się nałyka powietrza przy jedzeniu.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 10:59

Lama lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde mi położna mówiła ze mozna czosnek bo to mit zw zmienia smak mleka. Ale za to prawda jest ze zmienia zapach skóry stąd można go tylko troszkę. Ogólnie nasze dzieci mogą uznać ze śmierdzimy po zbyt dużej ilości ;) ale pewnie co położna to inne zdanie jak juz często się przekonywalysmy

km5stv7321mp2ntw.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu dzięki za pamięć ale u mnie istne szaleństwo

03.02.2014
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie ja z tego przepisu robie:
    http://smakiogrodu.blogspot.com/2013/10/soczysta-piers-z-kurczaka-pieczona-w.html

Ale ja na koncu robie dziure w rekawie zeby mi sie troszke spiekło bo wtedy jest bardziej chrupiace mniej gumowate i wtedy tak na 10 min w piekarniku

Pyszna jest tez ta marchewka do obiadu:
    http://www.dusiowakuchnia.pl/2013/12/marchewka-duszona-na-masle.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 19:57

Wonderwall lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dzieki za pamięć :) ja dzisiaj musiałam przerobić odwiedziny baby jagi czyli mojej wlasnej babki a prababki Natalki!!! Co to za babsztyl!!! Jak Wam napisze jej teksty to aż same sie zagotujecie.... Dodam, ze toleruje ja tylko ze względu na mojego ojca, który pomimo, ze można by mu wytknąć wiele wad- zawsze byl we mnie zapatrzony a teraz w swoja wnusie :) otóż moja babka zwana zimna ryba powiedziała ze teraz baby sa puste, bo leżą na plaży i facetowi każą zajmować się dzieckiem!!! Same w domu wiecznie maja syf i sterte prania. Onavwie, bo widzi w telewizji i na ulicach i ja szlag trafia bo facet nie jest od prac domowych i zajmowania sie dziecmi!!! Jej mąż nigdy reki do dzieci nie dolozyl... Az para ze mnie poleciała, na co moja kochana ciocia ktora tez nas odwiedzila w tym samym czasie co babka powiedziała do mojej babki: To musial maz być dobry w łóżku, jak byl taki wypoczęty ;) dzieki niej tylko jakos się opanowałam. Dodam, ze nawet za bardzo nie podchodzila do prawnuczki, psa yorka odepchnela jak chcial sie przycisnąć bo nie lubi zwierząt i oczywiście siedziala z uciagnieta geba cala wizytę. Przywiozła do tego Malej spioszki rozmiar 74 podziekowalam i powiedziałam ze jak skończy pól roczku to moze beda dobre na co stwierdzila ze przeciez mogę jej zakladac większe... Dodam ze moja córcia ma jutro 2 mies a nie wazy jeszcze 3500 wiec chyba by się utopila w tych spioszkach. Oczywiście skomentowala tez fakt ze jak dziecko placze to trzeba zostawić i niech ryczy a nie zaraz nosić!!! Zaraz Was nadrobię tylko ochlone!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 20:54

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 10:59

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi dziecko baba jaga zauroczyla tymi ślepiami bo nie może Mloda zasnac a juz dawno spala po tej godzinie. Nie znoszę mojej babki, dużo rzeczy sie na to zlozylo. Bujam wózek teraz noga, moze w końcu uśnie ;)Gosia, Czarna super fotki Waszych Księżniczek. W ogole musze przyznać, ze udaly nam się te majowe dzieci, choc niektóre, tak jak moja postanowily urodzić sie w kwietniu, ale i tak czujemy sie majówkami, pewnie sa i jakies maluszki czerwcowe :) musze zajrzeć na pierwsza strone.
    Katalina dobrze, ze poszlas do giną i porządnie Cie zbadal, pewnie to jakies historie związane z porodem i nic poważnego ale lepiej wyleczyć. 3 mam kciuki.
    Dziewczyny wspolczuje Wam użerania sie z Zusem. Jak brać to wiedza kiedy, ale cos dac to juz robią problemy.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia moja Lilka tez tak sie rzuca przy cycku, odchyla glowe i ciagnie go ze malo sie nie Urwie :)
    Na poczatku mnie to przreazalo ale juz przywyklam a teraz zdarza sie to rzadziej. Pediatra twrierdzi, ze to przez problemy z brzuszkiem.

Mezu pojechal wlasnie na lotnisko po moja siostre a my sie karmimy na lezaco a raczej Liliana z cycka zrobila sobie smoczek :)

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 1848 1849 1850 1851 1852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ