Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anioł rota można dostać w 2 formach, albo 3 dawki po 200zl albo 2 po 300. Powaliła mnie ta logika bo i tak czy siak wychodzi 600 ale cóż takie mają w ośrodku
ja szczepie w legionowie pod Warszawą bo mi najbliżej
A szczepionki różnią się tylko producentem z tego co mi lekarka.mówiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 09:17
-
My mate mamy z Tiny love, w ogóle polecam bardzo zabawki z tej firmy, kolorowe i maja dużo "opcji"
na allegro można odkupić w bardzo dobrych cenach.
A jeżeli macie trochę więcej kasy to polecam sklep coocoo.pl mają genialne zabawki w.tym maty ale niestety drogie. Widziałam je na żywo u znajomych, pięknie wykonane z bawełny milutkie dla dziecka. Moja z Tiny love jest z jakiegoś sztucznego tworzywa ale pocieszam się ze będzie łatwiej doczyscic po sliniacym się dziecku -
Cześć Dziewczyny:)
Ja polecam sklep fabrykawafelkow.pl. Podobnie jak coocoo.pl mają dość wysokie ceny, ale na prawdę mają rzeczy fajnych producentów, więc czasem się na coś skuszę
Co do bioderek to my miałyśmy wczoraj i u nas wszystko ok (prawe Ia, lewe Ib)i nie trzeba się już do kontroli pokazywać, a moja siostra była z synkiem rok temu i pomimo, że miał dwa bioderka Ia to kazali się pokazać do kontroli po 6 miesiącach, także chyba co lekarz to co innego mówi...
Czy któraś z Was ma też ciągłe problemy z odparzeniami? Kurcze ta moja księżniczka to ma prawdziwie królewską pupę- stosujemy pampersy z pampers premium care, zmieniam jej co chwila, smarowałam już prawie wszytskim- bepanthenem, alantanem, linomagiem, sudocremem i wszystko po prostu o dupę rozbić... Jedynie pomogła maść robiona w aptece (zleciła nam pediatra), a teraz jak się skończyła to po dwóch dniach znów czerwone krostki... Najgorsze jest to, że przy każdym płaczu czy kichnięciu jest kleks, więc trzeba by było zmieniać pamperka co 5 minut jak nie śpi... Po prostu nie mam pomysłu... -
MamaiHania- wspolczuje odpazen. U nas w ruch pampersy zwykle, bephanten naprzemiennie z linomagiem i odpazen nie ma. Moze sprubuj pieluch innej firmy? Moja kolezanka ma dziecko ktore uczulaly wlasnie pampersy... Ale dlugo jej to zajelo nim sie zorientowala...
-
Mala spi od 8:30 zdazylam wziac prysznic i ogolic nogi, umyc glowe, wysuszyc wlosy, wymalowac sie. Taka wystrojona wyskoczylam wyrzucic snieci
Pomylam gary a teraz tu zagladam do Was popijajac slaba kawke
I zycze milego dnia
My mamy mate po Emilce " no name"I sie dobrze czyma a kosztowala 50zla prana w prace kilka razy.
Co do firmy Tiny Love - mamy bujaczek i kilka zabawek oraz palaka do wozka i popieram super jakosc, piekne kolory ale cena chyba porownywalna lub wyzsza jak fisher price. -
Co do szczepionek to ja 5 lat temu szczepilam na Rotawirus dwa razy. Szczepionka wtedy kosztowala 250zl jedna. Ale szukajcie w roznych aptekach bo ceny sa bardzo rozne. U mnie na osiedlowej Aptecelosztowalo o 50 zl wiecej niz w innej np. Slonecznej - tu ceny lekow sa nizsze...polecam.
-
Aniol zgadza sie rota i i nas sa po 300 zl dwie dawki
Gosia ja sie stresuje wynikiemmodle sie hy bylo ok.
Karolcia mi tez nie zniknela ale smaruje sie codziennie kremem po porodzie.
Katalinka odciagaj i pozamarazaj sobie. Przyda sietremin wqznosci takiego mleka to pol roku
w takich sytuacjach kub podobnych bedziesz miec spokojna glowe i nie bedziesz musiala robic Malej mm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 10:11
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
WesołaMama wrote:MamaiHania- wspolczuje odpazen. U nas w ruch pampersy zwykle, bephanten naprzemiennie z linomagiem i odpazen nie ma. Moze sprubuj pieluch innej firmy? Moja kolezanka ma dziecko ktore uczulaly wlasnie pampersy... Ale dlugo jej to zajelo nim sie zorientowala...
-
Kurcze to ja chyba cos zle robie z ta chusta ale jie poddam sie
supr ze Wam wyszlo !! ) a jak ona lezy? Jest wygieta ma wyzej glowe czy lezy wrecz poziomo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 10:15
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
MamaiHania u nas to samo dzień dwa pupa ładna a potem apiać od nowa krostki smaruję ją linomahiem z tlenkiem cynku i uwzywam pampersów białych i zielonych na zmianę. Jak jej nie zejdzie do jutra to zapytam pediatry czy mogę sudocrem użyć
Dziewczyny jeszcze raz kciuki za dobre wynikiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 10:15
-
Kurcze Gosia to widzę, że walczymy z tym samym... Ja jak Małej nie zejdzie do piątku to pójdę po tą maść, która jej pomogła. Lekarka mi wtedy mówiła, że ona jest bez antybiotyku i sterydów, więc może można jej używać cały czas... Hmm dobrze by było... Powiem Ci, że Hania przez 3 tygodnie stosowania tej maści miała ładną pupkę, więc działa.
-
Magic wrote:Kurcze to ja chyba cos zle robie z ta chusta ale jie poddam sie
supr ze Wam wyszlo !! ) a jak ona lezy? Jest wygieta ma wyzej glowe czy lezy wrecz poziomo?
a głowę ma położona pod szyja, w tej dziurze między obojczykami