X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina dobrze, ze czujesz sie lepiej.
    Anioł ja nie szczepie, bo moj mlodytak ulewa i chlusta na prawo i lewo, ze odpuszczam. Dlatego ceny nie pamietam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 09:10

201505111762.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł rota można dostać w 2 formach, albo 3 dawki po 200zl albo 2 po 300. Powaliła mnie ta logika bo i tak czy siak wychodzi 600 ale cóż takie mają w ośrodku ;) ja szczepie w legionowie pod Warszawą bo mi najbliżej
    A szczepionki różnią się tylko producentem z tego co mi lekarka.mówiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 09:17

km5stv7321mp2ntw.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mate mamy z Tiny love, w ogóle polecam bardzo zabawki z tej firmy, kolorowe i maja dużo "opcji" ;) na allegro można odkupić w bardzo dobrych cenach.
    A jeżeli macie trochę więcej kasy to polecam sklep coocoo.pl mają genialne zabawki w.tym maty ale niestety drogie. Widziałam je na żywo u znajomych, pięknie wykonane z bawełny milutkie dla dziecka. Moja z Tiny love jest z jakiegoś sztucznego tworzywa ale pocieszam się ze będzie łatwiej doczyscic po sliniacym się dziecku ;)

km5stv7321mp2ntw.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam mate Canpol po starszej córce. nie narzekam A i cena była ok. 5 lat temu placu mam 50 zl

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś niemoc mnie dzisiaj dopadła. Jeszcze leżę w łóżku i nie mam siły wstać najchętniej to bym jeszcze pospała ale kupa w pampersie, zlew pełen garów i ogólny syf a jeszcze mam truskawki do zrobienia i koleżanka ma mnie odwiedzić

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy pod gabinetem na usg...

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)

Ja polecam sklep fabrykawafelkow.pl. Podobnie jak coocoo.pl mają dość wysokie ceny, ale na prawdę mają rzeczy fajnych producentów, więc czasem się na coś skuszę:)

Co do bioderek to my miałyśmy wczoraj i u nas wszystko ok (prawe Ia, lewe Ib)i nie trzeba się już do kontroli pokazywać, a moja siostra była z synkiem rok temu i pomimo, że miał dwa bioderka Ia to kazali się pokazać do kontroli po 6 miesiącach, także chyba co lekarz to co innego mówi...

Czy któraś z Was ma też ciągłe problemy z odparzeniami? Kurcze ta moja księżniczka to ma prawdziwie królewską pupę- stosujemy pampersy z pampers premium care, zmieniam jej co chwila, smarowałam już prawie wszytskim- bepanthenem, alantanem, linomagiem, sudocremem i wszystko po prostu o dupę rozbić... Jedynie pomogła maść robiona w aptece (zleciła nam pediatra), a teraz jak się skończyła to po dwóch dniach znów czerwone krostki... Najgorsze jest to, że przy każdym płaczu czy kichnięciu jest kleks, więc trzeba by było zmieniać pamperka co 5 minut jak nie śpi... Po prostu nie mam pomysłu...

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaiHania- wspolczuje odpazen. U nas w ruch pampersy zwykle, bephanten naprzemiennie z linomagiem i odpazen nie ma. Moze sprubuj pieluch innej firmy? Moja kolezanka ma dziecko ktore uczulaly wlasnie pampersy... Ale dlugo jej to zajelo nim sie zorientowala...

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala spi od 8:30 zdazylam wziac prysznic i ogolic nogi, umyc glowe, wysuszyc wlosy, wymalowac sie. Taka wystrojona wyskoczylam wyrzucic snieci ;-)
    Pomylam gary a teraz tu zagladam do Was popijajac slaba kawke ;)
    I zycze milego dnia ;-)

My mamy mate po Emilce " no name" ;-) I sie dobrze czyma a kosztowala 50zla prana w prace kilka razy.
    Co do firmy Tiny Love - mamy bujaczek i kilka zabawek oraz palaka do wozka i popieram super jakosc, piekne kolory ale cena chyba porownywalna lub wyzsza jak fisher price.

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepionek to ja 5 lat temu szczepilam na Rotawirus dwa razy. Szczepionka wtedy kosztowala 250zl jedna. Ale szukajcie w roznych aptekach bo ceny sa bardzo rozne. U mnie na osiedlowej Aptecelosztowalo o 50 zl wiecej niz w innej np. Slonecznej - tu ceny lekow sa nizsze...polecam.

• Magic Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniol zgadza sie rota i i nas sa po 300 zl dwie dawki :(
    Gosia ja sie stresuje wynikiem :( modle sie hy bylo ok.
    Karolcia mi tez nie zniknela ale smaruje sie codziennie kremem po porodzie.
    Katalinka odciagaj i pozamarazaj sobie. Przyda sie :) tremin wqznosci takiego mleka to pol roku :) w takich sytuacjach kub podobnych bedziesz miec spokojna glowe i nie bedziesz musiala robic Malej mm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 10:11

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    MamaiHania- wspolczuje odpazen. U nas w ruch pampersy zwykle, bephanten naprzemiennie z linomagiem i odpazen nie ma. Moze sprubuj pieluch innej firmy? Moja kolezanka ma dziecko ktore uczulaly wlasnie pampersy... Ale dlugo jej to zajelo nim sie zorientowala...
    Kurcze no właśnie już podejrzewałam, że to od pampersów i nawet zmieniłam na kilka dni na Bambo Nature i miałam wrażenie, że jest jeszcze gorzej... Te pampersy wydają mi się o tyle fajne, że są przewiewne, a miałam też kilka "próbek" Dada i te z kolei wydają mi się grube, więc nawet boję się eksperymentować.... Nie wiem jak inne, bo nie kupiłam na razie, ale myślę, że jak się nie pozbędziemy tych odparzeń to będę naczelnym doradcą ds. pieluch jak już wszystkie wypróbujemy:)

• Lama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic zachustowalam mała drugi raz, ponaciagalam zdrowo z każdej strony i poszło zdecydowanie lepiej i teraz Nina chrapie mi na brzuchu ;) jeszcze nie jest idealnie ale będziemy ćwiczyć. trzymam kciuki za Twoje chustowanie :)

km5stv7321mp2ntw.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to ja chyba cos zle robie z ta chusta ale jie poddam sie :) supr ze Wam wyszlo !! ) a jak ona lezy? Jest wygieta ma wyzej glowe czy lezy wrecz poziomo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 10:15

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez zachustowane. Trening czyni mistrza ;-) Moja raz lubi i zasnie a raz sie drze i probuje sie odpychac.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaiHania u nas to samo dzień dwa pupa ładna a potem apiać od nowa krostki smaruję ją linomahiem z tlenkiem cynku i uwzywam pampersów białych i zielonych na zmianę. Jak jej nie zejdzie do jutra to zapytam pediatry czy mogę sudocrem użyć

Dziewczyny jeszcze raz kciuki za dobre wyniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 10:15

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic na yuo tube wlacz filmik i tam tlumacza jak wiazac prawidlowo ;-)

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Gosia to widzę, że walczymy z tym samym... Ja jak Małej nie zejdzie do piątku to pójdę po tą maść, która jej pomogła. Lekarka mi wtedy mówiła, że ona jest bez antybiotyku i sterydów, więc może można jej używać cały czas... Hmm dobrze by było... Powiem Ci, że Hania przez 3 tygodnie stosowania tej maści miała ładną pupkę, więc działa.

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedna dawka rota 420zl...

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Lama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Kurcze to ja chyba cos zle robie z ta chusta ale jie poddam sie :) supr ze Wam wyszlo !! ) a jak ona lezy? Jest wygieta ma wyzej glowe czy lezy wrecz poziomo?
    Właśnie najdłużej walczyłam z tym wygięciem pleców, bo chyba o tym mówisz? Żeby były zaokrąglone. Na końcu wpadlam na to, że podciagnelam jej pupke ręką do góry (plecy od razu w łuk się wyginęły) i dociagnelam pasy chusty. Szczerze to nie wiem czy jest dobrze bo jak wyczuwam palcami kręgosłup to nie jest prosty ale to pewnie też dlatego że jedną rączkę ma wyzej. Dla pewności dzisiaj pozwole jej tylko chwilę tak siedzieć :) a głowę ma położona pod szyja, w tej dziurze między obojczykami ;)

km5stv7321mp2ntw.png
‹‹ 1869 1870 1871 1872 1873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ