Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie zdążyłam Was jeszcze nadrobić od wieczora, bo u nas wizyta u pediatry za godzinę. Mala jakas dziwna od rana, ciągle spi jak nie ona, temperatura 37,6, kupa jakas dziwna. Jutro ma miec szczepienie na pneumokoki ale chyba przelizymy, zobaczymy co lekarz powie.
-
MamaiHania wrote:Kurcze Gosia to widzę, że walczymy z tym samym... Ja jak Małej nie zejdzie do piątku to pójdę po tą maść, która jej pomogła. Lekarka mi wtedy mówiła, że ona jest bez antybiotyku i sterydów, więc może można jej używać cały czas... Hmm dobrze by było... Powiem Ci, że Hania przez 3 tygodnie stosowania tej maści miała ładną pupkę, więc działa.
-
A my na szczęście nie mamy żadnych problemów z odparzeniami i każde pampersy nam pasuja: białe, zielone, dady, rosman owe, Tesco jeszcze mam happy do wypróbowania. A udało mi się zrobić interes zycia: kupiłam te pampersy z olx 112 szt za 30zl i były w zielonym opakowaniu otwaieram a tam białe
hihihi wyszło chyba po 28gr za sztukę
MiM dziś kupie ten otulacz ale jeszcze nie wiem czy że smyka bo jeszcze chce takie jeden sklep u nas odwiedzić może tam coś ciekawego będą mieli, dam znać
Ja tez się mecze z laktatorem wkurza się bo zamiast to buteleczki to mi bokiem lecimaksymalnie ze 150ml przez cały dzień ściągnę...
I to prawda że mleko zamrożone jest ważne pół roku ale ze względu na wzrost dziecka i zmianę składu mleka matki zaleca się podanie w ciągu 2 tygodni... potem dziecko może mieć np. biegunki Koleżanka tak synkowi zafundowała ale nie wiedziała o tym i całe zamrożone mleko poszło w kibel -
Mi jeszcze chustowanie tez nie idzie najlepiej ale ostatnio juz nawet prawie sztywno mi wyszło ale po 40 minutach się poluzowalo i musiałam przytymywac głowę :p
Kurna u mnie o tygodnia pada nawet nie mam jak z Matim na spacer wyjśćtylko go wiozimy autem po sklepach
-
Ja na chwile ja wlozylam. Znalazlam super filmik i tak bede robic
kazda musi znalezc swoj sposob
Agusia to sporokurcze... moj maz sie zastanwial jak ktos zarabia 1200zl i ma szczepic dziecko to masakra
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Nie wierze... Odwolalam wizytę bonokazalo sie ze cholerny termometr elektroniczny zle mierzy temperaturę i wg niego wszyscy mamy gorączkę. Nie ma jak stary poczciwy rtęciowy termometr...a tamten do wyrzucenia sie nadaje a nie dla dziecka. Strachu sie najadlam niepotrzebnie.
-
MamaiHania nam tez taka przepisala do twarzy. Gosiu pojdziecie do lekarza to powiedz ze martwia cie te krostki. Nam po tej masci przechodzi
ale lekarka stwierdzila ze takie krostki to od wszystkiego moga byc np jak ktos obcy wezmie dziecko na rece, bo pierze w innym proszku niz my. Ja akurat piore wszystkie rzeczy w tym dla dzieci
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Mąż siedzi z małą (w sumie trochę za karę bo od nd jej nie widział, a dzisiaj jak wstał to od razu pogalopowal do salonu samochodowego po jakieś listewki i go 2h nie było, a od pon młoda jest marudna okropnie i ja juz wysiadam) a ja zrobiłam sobie gorąca kąpiel i kawę z pianka i nie wyjdę z łazienki dopóki woda mi nie wystygnie
-
My juz po usg i pediatrze.
Bioderka ok- 1b. Mamy sie pieluchowac, lezec na brzuszku i nosic.sie na zabke. Za 1.5 miesiaca na kontrole.
Pediatra dala nam skierowanie do okulisty i na rehabilitacje.
Jeszcze ide do luxmedu z Mala zeby dali skierowanie na krew i okuliste to chyba tez zaliczyny w luxie bo (mam nadzieje).szybsze terminy.
A i pediatra powiedziala,ze strasznie slugo nas ten katar meczy i dala nam kropelko z antybiotykiem. I ma przejsc do konca tygodnia-jak nie przejdzie to mamy sie znowu pokazac. (Jutro mijaja 3 tygodnie z katarem- prawie polowe zycia sie to moje Malenstwo meczy)Magic lubi tę wiadomość