X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Co jedno dziecie to ladniejsze! Karnacja piekna, oczy wielkie blekitne, usmiech jak milion dolarow! Gratulacje Mamuski, niezle sie sprawilyscie ;-)

gosiunia, gosia86, olka24 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczylam gina, wszystko pieknie, za 2-3tyg powinnam powitac pierwsza @,moze i dobrze,bo hormony w koncu wroca do normy. Mam jakis guzek w brodawce, na macanego gin mowi,ze to kanalik mlekowy,mam odczekac 2 cykle i zrobic usg jesli nadal bedzie wyczuwalny. Widzimy sie za pol roku, a wtedy zamierzam rozpoczac starania o kolejnego bobasa. Szybko,ale mam 38lat,wiec jak nie teraz to wcale :-( Daje sobie czasu rok.

gosiunia, gosia86, Wonderwall, olka24, beti97 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię tez do mnie gada po swojemu, wczoraj z mezem nie moglismy uwierzyc <3
    i bąbelki ze sliny juz raz zaliczyla :) i obsrywa sie popachy, dzis musialam ja myc bo kupa wyplynela z przodu i z boku, pampersy 2 juz sa przymałe bo kazda kupka wypływa

gosia86, GabiK, Magic lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    A ulewa?? Moja ma to samo z jezykiem i balam sie ze moze ja gardlo boli a moze ja bolec od ulewania :) tak mi lekarka powiedziala. Moze sprpbuj dac mu wody bo czasami mojej o to wlasnie chodzi :)
    Nie ulewa prawie wcale i wodę też mu daje
    Nie wiem o co chodzi
    Może właśnie tak jak pisze Madziorek bawi się językiem bo odkrył ze go ma

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:08

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia Twój Wojtuś to taki słodziak napatrzeć się nie mogę <3 i te włoski takie długie jacieee super

Gosia a Twoja Pola to istny cukiereczek do zacałowania <3

Ofelaine no uśmiech rozbrajający Lilka jest cudowna <3

Oj godzinami mogłabym oglądać nasze pociechy ;)

olka24, gosiunia, gosia86 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik zazdroszcze mozliwosci starania. Ja durna w nocy lulam skrzata i mysle ze chce nastepnego... ale wiadomo po cc to nie tak lekko. Do tego u mnie jeszcze sytuacja finansowa... Nie chce zeby Ola byla sama na swiecie :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba już po @ bo zaraz po połogu dostałam takiego krwawego plamienia :/ krótki był bo zaledwie 3 dni ale to chyba to
    No i wizytę musiałam przełożyć na dzisiaj także się okaże co i jak :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina jeśli Izka się mocno ślini to mogą być ząbki
    Mój też wkłada piąstki do buzi ale to raczej z głodu albo potrzeby ssania

Dopadł mnie katar :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:25

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia gratuluję 13 tygodni. :) ale to zleciało

Ja też jeszcze jednego dziecia nie odchowałam a już myślę o następnym ;) ale też muszę zaczekać

Właśnie się budzi mój pasibrzuszek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:28

gosia86 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nawet nie ma opcji ze to cos innego, najpierw brazowe palmienie, teraz juz cieknie na potege. A u gina bylam na kontroli, zastanawiam sie czy pojsc po @ czy nie, ale w sumie nie kazal sie pokazywac...

Zosia jak robi babelki ze sliny to czasem je wciagnie a czasem jej sie nie uda i wyglada jakby miala wscieklizne :D A agu i agi tez jej sie zdazylo ale glownie steka. No i ryczy.

Gabik, a o Kubusia sie bardzo dlugo staraliscie?

gosiunia lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chce wiecej maluszkow, nawet jak beda takie rozdarte jak siostra ;) no ale wlasnie prace wypadaloby miec, wtedy moze nawet zdecydowalabym sie nie krotsza przerwe miedzy nimi. A tak to braciszek czy siostrzyczka musi poczekac az mama cos zlapie porzadnego, czyli planuje tak gdzies jak Zosia bedzie miala ze 2 latka sie starac. Na niekorzysc tej dlugiej przerwy przemawia tylko endometrioza, ktora moze mi zablokowac mozliwosc kolejnego dziecka :(
    Ale jak dostalam @ to przyznam, ze przeszlo mi przez mysl "a moze juz?" :P

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia ale Gabik tez po cc.
    Mi lekarz na kontroli mowil, ze miejsce ciecia ladnie sie zagoilo i nic tylko w nastepna ciaze zachodzic. No chyba ze u Ciebie sie nie chce goic- ale jeszczs na kontroli nie bylas wiec ciezko stwierdzic.

Moje dziecko wczoraj 3 razy powiedzialo "age" a tak to tylko leeee ;)

GabiK lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Olka śliczny Dawidek :)
    Wysłałam Ci zaproszenie ;)
    kochana przyjęte ;)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    Male przystojniaki z majowych chłopaków :-)
    dziewczyny Olka i Gosiunia jak Wy ładnie opalone, a ja taka blada :(
    Ja ogolnie ciemna karnacja jestem a już zaliczylam kilka razy opalanie jak mały spał albo babcia bawiła ;)

GabiK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Puella jak karmisz to duza szansa ze Twoje przeziebienie uchroni Misie :*

Olka syn przystojniak a Ty bardzo mlodziutko wygladasz :)
    Dzięki kochana...no to mi wszyscy mowią że mlodo wyglądam a tu w październiku 26 będzie masakra kiedy to zlecialo...ale My wszystkie młode jesteśmy do 50tki później to wiesz:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam z głową i myśle o nastepnym dziecku a najśmieszniejsze jest to e nie chce na zimę więc żeby mieć szybko musiała bym zajść w ciąże sierpień/wrzesień czyli za chwile mąż jak to usłyszal prawie z łóżka spadł i kazal mi zejść na ziemie że maly ledwo zacznie chodzić a Ja rodzić będe:P hehehehe brakuje mi tego brzuszka ehhh i maly tak szybko rośnie a taki był fajny maleńki tera już będzie tylko coraz to większy:)mi lekarz po cc powiedział że do 3mcy ciąża nie wskaana później można robic ale większa kontrola szwów wewnętrznych w śrdoku czy się nie rozchodzą i nie ma możliwości porodu naturalnego co mnie bardzo satysfakcjonuje bo jak wiecie bardzo chciałam mieć cc :)
    z innej beczki u nas brzydka pogoda juz kolejny tydzień po 19stopni chmury i deszcz na głowe można dostac....
    i nie wiem na ile brac malego na wesele??w sensie do ktorej godz dodam ze nie usiedzi na dupci dlugo bo lubi gadac bardzo zeby z nim gadac i sam tez gulga duzo lubi nosic się oglądac swiat i ciężko u niego w dzien ze spaniem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 15:47

• Eli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka dziekuje ze pytasz, niestety u na kolki nadal dokuczają zwłaszcza wieczorami, w nocy Mala ladnie spi, ale za to mecza ja gazy i sie strasznie wygina podczas jedzenia. Dzisiaj o 4 rano zjadła przez to tylko 30 ml :/ na szczęście pozniej nsdrobila. A to mleko lgg tez jest na receptę?
    Moje dziecko dzisiaj po szczepieniu na pneumokoki, ciekawe jaja będzie reakcja. Za to dobra wiadomość jest taka, ze Malutka nadrabia i wazy juz 3800 :) jeszcze troche i po hipotrofii nie będzie sladu ;)
    Dziewczyny piękne dzieci macie, no ale co się dziwić jak mamusie śliczne :) Gosiu ja Olka chłopcy podobni do swoich mam :) Gosia ta sesje Poli zrobiliście przepiekna, będzie miała fajna pamiątkę jak dorośnie.

gosiunia, gosia86 lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe piekna cora i ten uśmiech filmowy :) Dopiero bylysmy w ciąży, ciekawe jak nasze dzieci wyglądają a tu juz proszę, cudnie sie do nas śmieją :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Wróciłam ze spaceru, (12 km a w międzyczasie butla mm ) przyloxylam mała do piersi o o mało jej nie utopilam :) i to z tej w której przez ostatnie 2 dni mleka nie było :)

Agusia246, Magic, gosia86 lubią tę wiadomość

‹‹ 1874 1875 1876 1877 1878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ