Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia88 wrote:a i z dobrych wiadomośći- zastrzyki podobno już skończę brać z końcem 12 tygodnia więc jeszcze tylko 5 tygodni i 3 dni! czyli bagatela 39 zastrzyków!
oo to i ja sie może pocieszę że też nie będe brac do konca ciązy;p -
nojaniewiem wrote:Ja słyszałam ze znamie ma dziecko jeśli mama w ciąży bardzo się wystraszy i za coś złapie, to w tym miejscu dziecko ma znamie. Moja mama tak zrobiła z siostra i ma ona na nodze taka dużą myszkę
a to prawda jest.mój brat też ma takie znamie na żebrach bo mama sie czegoś wystraszyła i złapała tam..
Ewelcia super dobre wieści;)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 20:41
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Fotka jest - sprzęt słaby więc nie widać za dobrze ale dwie kropy są
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ccffd34766a.jpg
A tu pojedynczo
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/774b4c0189b8.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e20e1a1c5880.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 20:44
AGA 30, Ofelaine, agatka196, inessa, gosia86, Natka88, Anooosiak86, Bluberry lubią tę wiadomość
-
U mojego gina położna tez tylko waży i mierzy ciśnienie. Następnie wpisuje wyniki badań do karty.
Moja koleżanka miała opłaconą położną i była bardzo zadowolona bo dzięki niej szybciej zrobili cesarkę bo ta znajoma miała ciężki poród. I ogólnie czuła sie bezpieczniej. Ale wiem, ze szukała jej na własną rekę a chodziła do tego samego gina co ja.gosia86 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dziewczyny! Super, że wszystko okej z brzdącami. Ewelcia , a co Ci dał gin na wymioty? Bo ja jutro idę i też chyba będę o coś prosić bo dzisiaj to już przechodzi wszelkie pojęcie.A w weekend jedziemy na wesele a ja zawsze miałam problem z chorobą lokomocyjną to teraz totalnie sobie nie wyobrażam kilka godzin w aucie do teg wszystkiego. Jutro ię na szybkie podejrzenie między pacjentakmi pewnie ok. 12 to też proszę za nas trzymać kciuki !
inessa lubi tę wiadomość
-
Karolcia bliźniaki to chyba wynagrodzenie za dwie poprzednie poronione ciąże Nie miałam żadnego wspomagania i nie mam bliźniąt w rodzinie Są jednojajowe - po prostu przypadek, podzielił się zarodek na pół i są dwa szczęścia
inessa, pompon, gosia86, czarna panda, Eklerka lubią tę wiadomość
-
DżoanaA wrote:Gratuluję dziewczyny! ja też nie mam żadnej ochoty na słodkie.. mi smakują teraz pikantne i słone potrawy ;p jeżeli chodzi o te pierwsze badania prenatalne w 11-13tc to powinna robić je każda ciężarna. Przysługują normalnie na NFZ każdej kobiecie, trzeba tylko mieć skierowanie od lekarza z NFZ.
Mam ciągle zgagę i boli mnie żołądek.. nic mi nie pomaga.. aż mi się płakać chce
Kochana mylisz się nie przysługują każdej kobiecie na NFZ tylko jesli były jakieś wady w rodzinie i jeśli ma 35lat oraz tak jak ja jeśli stwierdzono u nij niepłodnośc i to jeszcze z dokumętacją muszę iść.2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Dziewczyny Gratuluje serduszek
chyba tylko ja nie widziałam Maluszka??
czy któras z Was jeszcze nie była na wizycie?
Inesko ja tez jeszcze nie widziałam Ale jutro mam zamiar nadrobić to
I ty sie doczekaszinessa lubi tę wiadomość
-
Ewelcia , Karolcia super brzdące mnie waży lekarz. Ja w środę mam nadzieję, że pochwalę się fotką. Co do dentysty ja mam kontrolę w 4 i 7 miesiącu. Z zębami zrobiłam porządek przed ciążą więc teraz się nie martwię i kasy na to nie wydaję. W ogóle zmęczona jestem po dzisiejszym dniu i chyba zaraz pójdę spać.
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
pompon wrote:Ewelcia , a co Ci dał gin na wymioty? Bo ja jutro idę i też chyba będę o coś prosić bo dzisiaj to już przechodzi wszelkie pojęcie.
Gina powiedział że tak na prawdę nie ma leku przeciwwymiotnego dla ciężarnych, takiego bezpiecznego... natomiast powiedział też że Torecanu mi nie przepisze bo to większe zło :p sama nie wiem. Na ulotce jest napisane że nie wolno w pierwszym trymestrze ale co tam trzeba na mdłości coś brać :pinessa lubi tę wiadomość
-
inessa wrote:Dziewczyny Gratuluje serduszek
chyba tylko ja nie widziałam Maluszka??
czy któras z Was jeszcze nie była na wizycie?
Ja tez jeszcze nie widzialam i musze poczekac jescze prawie 2 tygodnie
Niby cierpliwa jestem, a tu tak czas sie ciagnie
-
Ja sie martwie, bo bylam chora, mialam prawie 39 stopni gorczki i poszłam zapytac co robic. Zobazylam wtedy maleńki pecherzyk. Teraz sie zastanawiam, czy rosnie, czy ma lokatora, itp. Ale teraz juz tak do konca zycia będę sie miala o co martwic ♥
-
Madzia to faktycznie Bozia Wam wynagrodzila strate tych dwoch Aniolkow.
U meza w rodzinie kuzynostwo starali sie 6 lat i wlasnie im sie poszczescilo i maja dwie dziewczynki. Maz jedna trzymal do chrztu..