Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
gosia86 wrote:W karcie ciąży jest konsultacja stomatologa wiec chyba trzeba ja mam wizytę 29.10 przed wizytą u gin
Ewelcia jak wizyta?
Karolcia to samo pytanie
Wiem że jeszcze jedna dziewczyna ma wizytę ale przepraszam nie zapamiętałam nicku
Anoosiak pyszny przepis
Chyba wyżebram mąkę od mamy i na coś się skuszę[/QUOTE
To ja ide do dentysty Gosiu -
To ja sie melduje. Wszystko ok! Serduszko bije jak dzwon! Nie wlaczal doplera bo powiedzial ze na tak wczesnym etapie to szkodliwe i mogloby uszkodzic wi3c zadowolilam sie mruganiem. Dzidzia ma 4mm dlugosci czyli odpowiada 6t+1 a wg om 6t+3 wiec roznica dwoch dni od ostatniego usg jest zachowana. L4 dostalam bez problemow. Dalej mam robic zastrzyki ale mam zmiejszona dawke dupka do 1 tab dziennie. Nastepna wizyta 15pazdz
agatka196, zgredka, pompon, paulinqa, Ofelaine, gosia86, KotMisia, nojaniewiem, inessa, Ewelcia, Anooosiak86 lubią tę wiadomość
-
Kochane melduje sie po wizycie:) nasz bobasek ma 1cm serduszko ladnie bije wyniki badan procz moczu sa ok. Jezu ale jrstem szczesliwa. Upieralam sie ze nie pojde na badania prenatalne ale moja gin powiedziala ze mam isc bo mam za darmo. No to sie zgodzilam. Jestem w siódmym niebie
paulinqa, Ofelaine, gosia86, nojaniewiem, AGA 30, inessa, Ewelcia, pompon, Anooosiak86 lubią tę wiadomość
2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
A ja miałam pierwszy raz smaka na ogórki kiszone zjadłam 3 ale pyszne
Co do słodyczy to mogą dla mnie nie istnieć, w ogóle nie mam jakiegoś apetytu. Żólty ser, mleko, pomidory, ryba. Samo zdrowe jedzonko za mną chodziMagic, Anooosiak86 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję dziewczyny! ja też nie mam żadnej ochoty na słodkie.. mi smakują teraz pikantne i słone potrawy ;p jeżeli chodzi o te pierwsze badania prenatalne w 11-13tc to powinna robić je każda ciężarna. Przysługują normalnie na NFZ każdej kobiecie, trzeba tylko mieć skierowanie od lekarza z NFZ.
Mam ciągle zgagę i boli mnie żołądek.. nic mi nie pomaga.. aż mi się płakać chce -
KotMisia wrote:A ja miałam pierwszy raz smaka na ogórki kiszone zjadłam 3 ale pyszne
Co do słodyczy to mogą dla mnie nie istnieć, w ogóle nie mam jakiegoś apetytu. Żólty ser, mleko, pomidory, ryba. Samo zdrowe jedzonko za mną chodziWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 18:31
-
DżoanaA wrote:Gratuluję dziewczyny! ja też nie mam żadnej ochoty na słodkie.. mi smakują teraz pikantne i słone potrawy ;p jeżeli chodzi o te pierwsze badania prenatalne w 11-13tc to powinna robić je każda ciężarna. Przysługują normalnie na NFZ każdej kobiecie, trzeba tylko mieć skierowanie od lekarza z NFZ.
Mam ciągle zgagę i boli mnie żołądek.. nic mi nie pomaga.. aż mi się płakać chce
Kochana spróbuj kisielu albo pół szklanki zimnego mleka. Mi pomaga. Tulę cieplutko bo wiem jak ból żołądka potrafi uprzykrzyć ten czas :*
Ofelaine lubi tę wiadomość
-
nojaniewiem- to prawda- moja teściowa złapała się za brzuch i szwagier ma myszkę na brzuchu bo tak się złapała. Więc uwaga, łapiemy się w niewidoczne miejsce!
Gosia ja się cieszę, że tak szybko kolejna wizyta- ale to pewnie dlatego, że poprzednią ciążę straciłam właśnie w takim czasie.
Karty ciąży lekarz mi jeszcze nie założył (ten do którego chodzę prywatnie) bo powiedział, że ostatnio założyliśmy i w ogóle z niej nie skorzystaliśmy więc teraz się wstrzymamy.
Jakoś spokojniejsza jestem. Jutro pojadę do babci na grób, żeby podziękować i żeby dalej szeptała za nas dobre słówka tam gdzie trzebagosia86, nojaniewiem, czarna panda, Anooosiak86 lubią tę wiadomość