X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez konto założyłam na endomondo ale jeszcze nie umiem się tam odnaleźć ;/
    Ciemna masa jestem ;/

Liliana w ogole dziś nie śpi !! po 5 minut na rekach i jak odkładam to oczy jak 5 zł, wczoraj spała cały dzień to dziś nic a nic.

A jutro mam gości ;/ kiedy skończą się te wędrówki ludów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 16:42

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczynu ktote karmia tylko piersia czy wpadlyscie na blogu mataja na akcje - moje cialo podarowalo? mozna orientacyjnie zobavzyc ile do tej pory dalo sie mlesia :) mi wyszlo 89100 ml ;)

Beti Ty nie wchodz bo Ty jakirs czary masx z biustem ;) i chyba 1/3 dzieci na forum dalabys rade wykarmic ;)

gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sie zaprasza znajomych na endomondo?Tylko przez FB?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do rywalizacji na endomondo. Mam nadzieję, że Wasze wyniki mnie zmotywują :).

gosia86 lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam. Jestem popsuta. Chora. Bola mnie wszystkie stawy. A w najgorszy upal dralowalam po wyniki Zosi ( z Zosia oczywiscie), wiec powrot na syrenie bo za goraco. Chcialam pospac godzine w dzien to mi nie dala. Bylysmy u pediatry. Wyniki do powtorki. Ponoc ramy nie takie i wyniki dziwne i mam zrobic gdzie indziej. Z tych wychodzi ze ma infekcje i turbo alergie oraz niedoczynnosc tarczycy a przy tym poczatki anemii. Natomiast wedlug pani doktor nie ma niczego w tym asymetrii. Oczywiscie pytania po co morfologia, dlaczego w ogole tsh robilam, a jak juz zrobilam to czemu bez ft3 i ft4, po co na rehabilitacje, jakie krostki alergiczne ja widze, dla niej to nie alergia, tylko wyniki przemawialy za moja teoria... Osluchowo w porzadku, kataru brak :/ Przysiegam, ze z rana jeszcze charczala, a dwa dni temu odciagalam gluty 4 razy, wiec cos w tym nosie bylo i sie produkowalo... No i jak to nie przynioslam wypisu ze szpitala? I poprzednich wynikow? No jakos nie przyszlo mi do glowy ze potrzebne jest cos oprocz ksiazeczki zdrowia... A zwlaszcza wyniki sprzed ponad 2 miesiecy... Zla matka ze mnie i tyle. Oczywiscie nie zapamietalam adresu gdzie mam ta krew zbadac, a maz byl ze mna i na moje pytanie gdzie to mialo byc, odparl, ze on nie pamieta, bo NIE DO NIEGO MOWILA. To na chuj tam ze mna byl jak nie do niego??????? Ale to ze zla dieta uslyszal i glowe mi suszyl potem. Bo na pytanie pani co pije odpowiedzialam, ze wszystko oprocz alkoholu i kawy. Zle. Najlepiej tylko wode. A owoce jakie jem? Glownie banany. Zle. Najlepiej jablka (nie lubie). I ogolnie wyszlo ze jestem zaniedbujaca i nadgorliwa naraz. Az sie poplakalam w koncu (juz w domu) bo sama czuje, ze spoczywa na mnie ogromna odpowiedzialnosc ( na mezu oczywiscie nie) i nie daje sobie rady tak dobrze jakbym chciala zwlaszcza ze mam od zawsze tragiczne nawyki zywieniowe.

Beti nikt mnie na to tsh nie skierowal, sama chcialam jej to skontrolowac jeszcze raz, bo miala tylko w 8 dobie.

Wiecie jak jest strasznie ze nie moge jej zachustowac? :(

3i4920mm0jlmd1e9.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    A jak sie zaprasza znajomych na endomondo?Tylko przez FB?
    Możesz też na maila wysłać zaproszenie

Agusia faktycznie fatalny dzień miałaś. Ja bym powtórzyła badania ale też do innego pediatry bym poszła bo ta jakaś dziwna

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia miej w d upie lekarza pewnie miał zły dzień i się na Ciebie odegrał.
    kurczę odpyskowalabym bym mu. ty nie skonczylas medycyny i on na spokojnie i z pewną dozą empatii powinien ci wszystko wytłumaczyć.

kurczę jak coś to zapraszam do swojej pediatry jest rewelacyjna i do mnie bardzo cierpliwa A ja jestem z tych matek co przy byle infekcji pędzą do lekarza :)

03.02.2014
  • Magic Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia wyslij mi zaproszenue na fb :) chce dolaczyc... naprodukuje km bo uciekam z domu id mojego wyjca... bylam.o krok od skoku z okna... poplakalam sie :(
    Agusia alez dzien... masakra...wspolczuje Ci :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 21:11

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic nie mam fb podaj maila to Cię zaproszę

U nas dzisiaj kąpiel w ciszy aż przyjemnie było:)

Magic może kolki męczą Lilę?

Karolcia co tak milczysz dzisiaj?
    Dziewczyny jak po szczepieniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 21:25

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brat nie moze miec dzieci ijego zona odmowila bycia matka chrzestna dlatego wzielam przyjaciolke u nas w sypialnj 28stopni ale moj syn spi i lepszy jest w upaly jak w brzydka pogode chyba jest cieplo lubny;)

• beti97 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiecie jak się cieszę że Was mam :) uwielbiam tą naszą forumową odskocznię, bo u mnie dzisiaj też dzień do dupy. KotMisia dzięki za mlesio :) sprawdzę i tak z ciekawości, a Tobie Gabik chętnie bym oddała nawet połowę. Cieszę się że chociaź tego u mnie dostatek. Spotkałam dzisiaj sąsiadkę, ma prawie o równy miesiąc młodszą córcię i teź miała cc a szykowała się na sn :/ udało mi się dzisiaj przez godzinkę zmróżyć oko , później posiedziałyśmy na ławce prawie do 20 , sczłapał się mój ojciec który doprowadza mnie do białej gorączki a raczej jego głupota. Aż wstyd mi za niego na osiedlu. Wiki ładnie się cycowała na dworze, przewietrzyła, a teraz wykąpana śpi. Ja teź już w łóżku, trochę się wyhisteryzowałam nad moim biednym psiakiem bo jakoś nie widzę poprawy po lekach, nie lubię gdy cierpi, zawsze biegłam do weta mu ulżyć. Wiem że się starzeje ale już tyle go mam i tyle ze mną przeszedł, że serce mi pęka. Agusia ta lekarka to wariatka, Ty jesteś mamą i wiesz najlepiej czy z dzieckiem wszystko ok, a profilaktyczne badania jeszcze nikogo nie zabiły więc niech się wypcha sianem. Ja pewnie też zrobię Młodej badania, umówię się do mojej przyjaciółki bo pracuje w labo i pójdę. Zależy mi właśnie na tsh, bo jak dla mnie to za szybko w 2 dobie robić dziecku tsh bo ma jeszcze hormony od matki, a dopiero po kilku tyg od porodu wychodzi jak dziecko radzi sobie samo. Ja mam fajną starszą p dr z powołania, we wtorek idziemy na wizytę przed szczepieniem, ciekawe co nam powie :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Olka mnie lekarz wysmial ze kupiłam krem z filtrem 50 z Pharmacerisa
    Mówi: Pani ma zamiar z nim jechać na majorke i się opalać???
    Ja no ze nie...
    Doktor: to po co mu krem z filtrem, toż to sama chemia jest!
    No i takim sposobem krem za cztery dychy leży w szufladzie bo już zglupialam smarować czy nie smarować...
    Cos w tym stylu uslyszalam w aptece tyle ze czy zamierzam sie isc opalac z dzieckiem nad wode wiec zapytalam kobiety jak niby mam chodzic na spacery omijając slonce moze przykryc dziecko kocem na budzie?czy moze nie wychodzic przez cale lato z domu od rana do wieczora i sie zamknela nic nie potrafila odpowiedziec...cisnienia mialam chyba z 1800!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 22:04

GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podalam malemh dolozel na dziasla jak sie tak darl jak zawsze po 18i wiecie co?? Placz odszedl na 30minut...czy tylko moje 2miesieczne dziecko ma objawy wczesnego ząbkowania???

• GabiK Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti to samo dziś w lesie myślałam, że zawsze i o każdej porze jest się do kogo odezwać. Często słyszałam jak młode mamy/koleżanki narzekały na nudę i brak towarzystwa. A ja mam Was i towarzystwa mi nie brakuje :-) i super, że udało się z endomondo, nie wiem jak Wy, ale mnie to naprawdę zmotywowało. Wybierałam się do tych Kabat jak sójka za morze, a dzięki Wam wzięłam w końcu d.. w trok :-)
    A z kobietami, które nie mogą mieć dzieci, rozumiem niestety ten ból, choć wolałabym go nie znać. Przez 3 lata słyszałam od lekarzy "pani jest bezpłodna, co ja pani poradzę?" aż trafiłam do swojego gina, który drążył ze mną i po długiej drodze się udało, ale to co przeżywałam jest nie do opisania :-/
    MiM rozumiem dlaczego przyjaciółka się odsunęła, moje przyjaciółki jak zachodziły w ciążę to nie wiedziały jak mi o tym powiedzieć :-(
    Dlatego Dziewczyny święte słowa Kotmisi, co by się nie działo, i jak bardzo byście nie miały dość to całujcie swoje Skarby po zasranych dupkach, bo na świecie nie ma nic tak cennego jak one.

MiM, gosia86, Anielka, PIGULSKA lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie mamy wszystkie najwspanialsze skarby na świecie nasze robaczki!!! ;)i nie mozemy narzekac

GabiK lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka Ty weź mnie nie strasz tym ząbkowaniem, jak widzę jak Kuba pcha łapki do buzi i sobie tam paluszkiem smyra to już się pocę ze stresu,że zęby.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabik chciałbym całować mojego hrabiego po zadanej dupie. bo z kupa u nas ciągle źle. raz się wysra sam raz na czopek.
    za to moja pierworodna nie ma z tym problemu :)

03.02.2014
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się jestem na endomondo :) Święte słowa Gabik nie ma nic cenniejszego od naszych Dzieci! Amen

gosia86 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik moj pchabi sie mega slini w tych momentach co sie drze i w takim momencie dalam mu zel a leje mu sie z buzi i obslinia mi cale ramie i ubrania jak mu dam gryzak to uhahany podgryza a ledwo mu do buzi wchodzi bo za duzy na jego maly dziobek lekarka mowila ze to mozliwe ze to genetyczne podpytalam mamy moj brat starszy zabkowal w wieku 3.5mca a ja dopiero jak mialam 9mcy i mowila lekarka ze moze trwac to kilka miesiecy kazala kupic ten zel i dawac paracetamol a pchanie raczek to chyba norma ze sie dzieci bawia raczkami moj juz czai ze raczkami mozna trącic zabawki i grzechotki wiszące w wozku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 22:20

GabiK lubi tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolek też ma fazę na ciągłe pchanie piąstki albo paluszków do buzi i namiętnie je miętoli :/ Obejrzałam dokładnie paszczaka, ale zębów nie dostrzegam :P

Czy Tylko ja mam dziecko wyjca, które nie nadaje się do wychodzenia z domu? Próbowałam z nim wychodzić w godzinach kiedy zawsze śpi, gdy już zasnął to pakowałam go do wózka i wyciągałam z domu, próbowałam go przetrzymać godzinę lub dwie dłużej żeby w wózku padł, ale za żadne skarby na dworze nie chce spać :/ Zdążę wyjechać z bloku i nie ujadę nawet kilku metrów a już się budzi (o ile był wpakowany do wózka uśpiony po ponad 4h aktywności) i zaczyna się przeraźliwe wycie :/ Wożę po wertepach, przy ulicy, w parku nad rzeką, ale nic nie działa i nie jest w stanie go uśpić nawet podanie butli :/
    Ostatnie 3 spacery kończyły się tak, że prawie biegłam trzymając go na rękach a drugą ręką pchałam wózek, a ludzie aż się za mną oglądali tak jakbym mu krzywdę robiła ;)
    Dziś wytrzymałam 20 minut, udawałam, że nie słyszę tego płaczu, ale tak zaczął wyć, że potem przez 10 minut po powrocie do domu aż się zanosił, a jak już się uspokoił, to padł na 4h :/

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
‹‹ 1917 1918 1919 1920 1921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ