X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syncio jadł 15 minut po kapaniu i w tym jeszcze musiałam go budzić 3 razy, żeby dokończył jeść :D i spi już od 30 minut i nie przebudził się, żeby mu ciumla dać :) mam nadzieje, ze szybko się nie obudzi na kolejne karmienie :) z resztą powiem wam, ze i tak z chęcią do niego w nocy wstaje :) moj mąz ostatnio wpadł na pomysl, żebym mu go dała po karmieniu w nocy, zeby sobie potulił :D hehehehe w nocy dziecko ma spać a nie zabawy ;p ja wiem, ze go nie ma całymi dniami i tęskni za nim ale o 3 w nocy??? takie rzeczy???

Karolka fajnie, że się odezwałaś :) pisz częściej co u was :)

relghdge5lg0owut.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka ja tez używam tej antykolkowej ale juz rzadko bo faktycznie upierdliwa w myciu. Wole aventy - w sumie to Mala woli, a mi latwo sie je myje ;) wydaje mi się, ze butelki akurat najmniej pomagają jesli chodzi o brzuszek, wszystko marketing zeby naciągać nas rodziców na koszty.

olka24 lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :) dzisiaj późno się odzywam ale od rana sprzątanie i zakupy a później moja rehabilitacja i zleciało. Wy tak o pampersach rozprawiacie że za duże a moja już śmiało w 3 lata. Mam wrażenie że jest jakaś ponad normę ta moja Pyzia. Od rana prasując rozmyślałam nad swoimi omleczonymi ubraniami. Macierzyńwtwo mam wypisane na ubraniach. Z tego względu poszłam sobie kupić nowe rybaczki dresowe bo te które miałam zabrać wyglądały już nieciekawie. I tak 3 godz przed rehabilitacją stwierdziłam że muszę mieć nowy strój bo wyglądam jak dziadówa. Niestety na endomondo pewnie będę jedną z ostatnich bo spacery po 5 km są na razie zabronione, mają być krótsze. Zostaje mi basen. Chodakowska i reszta super trenerów też odpada. Dostałam ćwiczenia i tego mam się trzymać. Pan fizjotarapeuta był zdziwiony że stawy mi tak szybko siadły :/ niestety kolejna ciąża nie zrobi im najlepiej a planuję za 5 lat, no chyba że wpadniemy. Gin kazal rok odczekać po cc. Ja z chusteczek uźywałam kindi i są ok , johnson też ok, ale teraz jedziemy non stop na pampersowych sensitiv i tych zielonych z wielopaków. A w ogóle pan fizjoterapeuta bardzo miły nawet pytał czy ćwiczę z Małą na brzuszku, bo to wzmacnia mięśnie, także ćwiczcie Mamusie z dzieciaczkami bez wyrzutów sumienia że płaczą bo to dla ich dobra. No i mam nie dźwigać co oczywiście przy dziecku jest niemożliwe, ale dam radę :) Gosiu współczuję @ też się łudziłam że przyjdzie za parę miesięcy a czekam już na drugą. Co do tabsów ja dostałam rp na cerazette ale stwierdziłam że nie będę brać, bo nigdy się na tabsach dobrze nie czułam. To jest mini pigułka dla matek karmìących , jednoskładnikowa i też bierze się ciągiem. Ciekawe jak tam Shaja i jej Kropeczka :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Pigulska dzięki;*a jakie mleczko dajesz?ten nutramigen czy inne i czemu chcesz zmieniac??u nas tez po zmianie kolki ale lekarka mowila ze to z nietolerancji bo jelita podraznione wiec sama nie wiem
    Enfamil ale po nim kupa co 2-3 dni z wysiłkiem i synek niespokojny męczą go gazy ze się wybudzal ale teraz jest jeszcze gorzej jak zmieniłam na nań pro
    Butelkę antykolkowa też mam z brownsa i nie jest najgorsza ale czyszczenie faktycznie uciążliwe

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy jeszcze w pampkach 2 ale białych premium bo rzeczywiście są jakby szersze od zielonych. Myślę że wskoczymy w 3 bo Nikoś ma już przeszło 6kg. Ja sobie chwalę chusteczki z babydream ale i tak po każdej kupię najlepiej pod kran ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy bialych pampersow i bialych chusteczek z pampersa (czylo sensitive)
    Pigulska a provowalas bebilon comfort? Bo niby tez na zaparcia ale nie wiem czy skuteczne bo u nas pewnie zatwardzenia po zelazie sa

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zaczelu leciec wlosy garsciami :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Enfamil ale po nim kupa co 2-3 dni z wysiłkiem i synek niespokojny męczą go gazy ze się wybudzal ale teraz jest jeszcze gorzej jak zmieniłam na nań pro
    Butelkę antykolkowa też mam z brownsa i nie jest najgorsza ale czyszczenie faktycznie uciążliwe
    my zmieniliśmy na bebilon comfort i zaczely sie zaparcia i kolki ale tak jak mowie jest uczulony na mleko więc tym sie nie sugeruj ja wpisuje nazwe mleka na google i wyskakują opinie np z bangla i czytam po kolei o kazdym mleku tam przeczytalam o humanie i dlatego je podawalam a enfamil jest drogi i powinien byc dobrym mlekiem ale wiesz kazde dziecko jest inne kazdemu co innego spasuje moj np tylko smoczki z nuka a lovi pluje a widzialam że Mati Dzoany chętnie lovi ssie:) ja mam mleko humane w domu kilka puszek jak chcesz moge ci wyslac na probe jedną puszke i zobaczysz jak sie dziecko zachowuje chyba ze wolisz inne mleczko sprobowac ale nie wiem jakie byś mogla tutaj dziewczyny polecały hippa ale nie wiem nie znam...no czyszczenie właśnie tych butelek to masakra i rozkręcanie do wyparzania tez:P
    Eli bardzo mozliwe bo moj i tak lykal mnostwo powietrza i bekal jak swinka i musial jesc na 3raty z bekaniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 22:48

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DżoanaA wrote:
    Mój syncio jadł 15 minut po kapaniu i w tym jeszcze musiałam go budzić 3 razy, żeby dokończył jeść :D i spi już od 30 minut i nie przebudził się, żeby mu ciumla dać :) mam nadzieje, ze szybko się nie obudzi na kolejne karmienie :) z resztą powiem wam, ze i tak z chęcią do niego w nocy wstaje :) moj mąz ostatnio wpadł na pomysl, żebym mu go dała po karmieniu w nocy, zeby sobie potulił :D hehehehe w nocy dziecko ma spać a nie zabawy ;p ja wiem, ze go nie ma całymi dniami i tęskni za nim ale o 3 w nocy??? takie rzeczy???

Karolka fajnie, że się odezwałaś :) pisz częściej co u was :)
    to chyba mamy bliźniaków bo mój bardzo podobnie z tym że zjadłtylko 50ml które jadl pół godz z przysypianiem i śpi nawet nie drgnie i spi zmęczony całym dniem spania pewnie kolo 3-4 bedzie juz ciumkał i dam mu zjesc to pewnie sie rzuci jak reksio na szynke:)
    3w nocy to stanowczo nie odpowiednia pora :D

• slash Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz na 3 odjskiegos czasu jedziemu na zmiane biAle pampersy z dada. co du chusteczek to rozne teraz kupjlam wlasnie te fiffty csy jakos tsk w biedronce za 9,99 trzy paczuszki po 72 szt. Wiec sie oplaca. Ale wydaje mk sie ze najbardziej mokre to sa te z netto pk 3,99 i tam jest chyba 80 sztuk przy najblizszej omazji na lewno je kupie. Musze zermnac ns smyma skoro oaca sie tam pjeluszki kupkc bo mam ich coraz mniej a na promocje w biedronce nie zdazylam bo tronek juz nie bylo rozeszly zie bsrdzo szybmko.

Powiedzcie mi te bsdania krwi dzieciaczkom to same siebie robicie czy zalecenie lekarza? Bo mi na szczepieniu lekarka nic nie zalecala.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i moje dziecko po kapieli dzis bylo marudne i plakalo jak nie pamietsm kiedy.bonaprawde malo placze.

klz98u696p33kjce.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to się w nocy budzi taki wyglodnialy ze jak mu najpierw pieluchę zmieniam to drze się i nogami kopie i rzuca się na cyca jak by nie jadł z tydzień hehe :p w nocy w ogóle go nie odbijam jakoś nie ma takiej potrzeby... a w dzień to jakoś w połowie karmienia potrzebuje odbić sobie i wtedy dalej je czyli tak jak Dawidek ;) swoją drogą to bardzo ładne imię tez o nim myślałam tylko kumpela z pracy tak dala synkowi na imię wiec jakoś nie chciałam tak samo :p

Idę spać;) dobranoc laski ;)

relghdge5lg0owut.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha jak myslicie czy taka multiwitamine rozpuszczalna typu plussz to przy kp mozna pic?

klz98u696p33kjce.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash promocja na pampersy chuba tylko dzisiaj jest.
    my robomy badania na zlecenoe lekarza

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • slash Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia mi tez wlosy zaczynaja wypadac. Jak narazie pojedyncze ale co bedzie pozniej nie iwem a tak ladnie przez ciaze mi odzyly. Myslicie ze pokrzywe mozna pic przy kp. Mamsporo zasuszonej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 23:28

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie tez w ciagu dnia jak dopadnie do cyca to jwk wyglodnialy zarlok. A w nocy spi po osiem godzin bez jedzenia i jskos daje rade a w dzien czasem po potora godziny juz steka ze glodna . taka jest moja gabrysia kochana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 23:31

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana moj warczy i robi lodke z ust i tak ssie smoka bo mu daje zeby mleko przygotowac ze mlaska jeczy przy tym jakby umieral zglodu kupa smiechu;)Mateusza ma maja przyjaciolka dlatego nie bralam pod uwage ale tez ladne imie ja chcialam takie zwyczajne;)ja to generalnie sie bardzo wysypiam i spac mi sie nie chce;( dobranoc dzoana
    Inne mamuski juz chyba spia;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 00:08

• slash Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazde imie jest ladne gdy sie ladnie je wymawia. O taka moja dewiza zyciowa ;)

klz98u696p33kjce.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spie. Robilam dzem porzeczkowy na zime. A teraz buszuje po internecie. Dostalam zwrot podatku z irlandii to kupuje. Kupilam inhalator. Teraz chce mate piankowa z puzzli. I taki gryzak zyrafe. Ogolnie to spac mi sie nie chce ;)

gosia86, GabiK, slash lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia mowisz zakupy robisz ;) ale ci fajnie tez bym porobila ale kasy brak ;( a jak Olcia??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 00:07

‹‹ 1983 1984 1985 1986 1987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ