X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa nakarmilam z dwóch cyckow a teraz znów je. Tym razem mm żeby się najadla. Maruda straszna. Skok? Dziś 2 miesiące :)

beti97 lubi tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy moim wyjcu pojde do nieba. Bo tylko swiety wytrzymalby to darcie... Od nowego zelaza kupa zielona co troche... Boze mam dosc a przez to ze mam dosc to czuje sie jak matka z jakiejs patologii...
    Dlaczego ona tylko oko otworzy to ryczy?????

slash lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe moja corcia za to w dzien malo spi a jak spi to tskie drzemki krotkie robi rzadko jej sie zdarza zasnac na dwie godziny.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia cierpliwosci kochana. Ja na zielona kupe dawalam acidolacbaby. Ale ja zjdlam cseresnie.

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 17:36

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash chyba morfologia i tsh wystarcza. Ale zapytaj lekarza jeżeli będziesz :)
    U mnie wyniki jak ta lala wiec moja choroba nazywa się niemowlak :D
    Mim na pewno wyniki wyjdą Ci super, ale sprawdzisz i będziesz spokojniejsza :)
    My teraz testujemy nowa butelkę antykolkowa z canpola i jest całkiem niezła. Pewnie na kolki nie ma żadnego wpływu ale widzę ze Nina je z niej spokojniej a to duży sukces :)
    Z lovi łyka tak jakby ją wściekły pies gonił, a z medeli jej już za wolno leci i się wścieka ;) a jest 0-6 mcy wiec chyba szybko jej nie zmienię :D

A my dzisiaj 11 tyg skończyliśmy! Matko jak to zlecialo! Zaraz upragnione 3mnce :)

km5stv7321mp2ntw.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia trzymaj się kochana :* cierpliwości i siły! Dla nas jesteś mama roku!

km5stv7321mp2ntw.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko wczoraj miało dzień pt. "przytulajcie mnie rodzice". Chyba po powrocie z wycieczki było mu w domu nudno. Za to zauważyłam, że się robi chwytny:P Karmiąc go miałam na ramieniu tetre przewieszoną i ja złapał i zaczął nią wachlować. A dziś na macie edukacyjnej widziałam jak łapał żabkę za nóżki i to nie tak przypadkowo tylko tak jakby chciał się przyjrzeć.
    Coraz bardziej rośnie ten mój synek i zastanawiam się czy mu już nie kupować pieluch w rozmiarze 3. Używamy Dady tak samo jak chusteczki. Fajne były też Cleanic i Pampers oraz te Lidlowe. Bardzo podobały mi sie z Bambino bo miały super zapach. Najgorzej wychodzą wg mnie Babydream - suche jak wiór.
    Dziś będę miała laktator zastępczy - ręczny od kuzynki. Mam nadzieję, że mi przez te przeboje nie zaniknie laktacja.
    Może potem wrzuce jakieś foto z wycieczki, synek jest bardzo fotogeniczny.

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam to może Pola nie lubi pić z butli wody do butelka jej nie pasuje? Mam tommy tipp i z canpola od laktatora.
    Laura jak byś potrzebowała do pediatry to polecam z dominikańskiego dr Marta kolek-mizia fajna babka

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia my też na actiferolu 7
    To mój chyba twarda sztuka bo tylko raz płakał i dałam mu wtedy czopek, ale widzę ze się męczy i szukam jakiegoś rozwiązania
    Dodam jeszcze ze podaje probiotyk bio gaia na jelitka ale widocznie średnio pomagają

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Ja przy moim wyjcu pojde do nieba. Bo tylko swiety wytrzymalby to darcie... Od nowego zelaza kupa zielona co troche... Boze mam dosc a przez to ze mam dosc to czuje sie jak matka z jakiejs patologii...
    Dlaczego ona tylko oko otworzy to ryczy?????

Kotmisia u mnie to samo i wcale nie jest lepiej jak zapewnialyscie, a gorzej :( dwa dni temu chociaz spala w nocy, a od poniedzialku to nawet w nocy wieczny bUl dÓpy :/ wczoraj zadalam to samo pytanie co Ty, a moj nie maz stwierdzil: bo moze! cos w tym jest, szkoda tylko, ze to nie on ma to 24h na dobe i choc w pracy sobie 'odpocznie'. Ja stwierdzilam, ze jaknajszybciej musze wybyc na miasto i sie napic, bo zeswiruje. I dlatego pytanie: ile po wypiciu nie mozna karmic, zalozmy po wypiciu 2 piw czy 2 lampek wina?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Karolcia mi tez wlosy zaczynaja wypadac. Jak narazie pojedyncze ale co bedzie pozniej nie iwem a tak ladnie przez ciaze mi odzyly. Myslicie ze pokrzywe mozna pic przy kp. Mamsporo zasuszonej.

U mnie tez sie zaczyna :( a jeszcze 1.5 tyg temu fryzjerka podziwiala jakie mam piekne wlosy :(

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia serdecznie ci współczuję i chociaż wiemy ze to z czasem minie to na pewno czujesz się już zmęczona. Ściągnij mleko i zostaw Olke z Michałem a ty sama wyrwij się gdzieś i zrelaksuj..,może zakupy albo kawa z koleżankami

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Nikoś już ledwo mieści się w leżaczku bujaczku z tiny love taki jest już długi!

gosia86, Lama, Anielka lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 17:36

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jest na to sposob, naucz sie sama wpinac fotelik. Nie bedzie mial wymowki. Nie ma meza ja wpinam i wypinam sama i nosze jeszcze tyle kg jak idziemy no do lekarza bo raczej nasze wyjazdy narazie ograniczaja sie tylko do obowiazkowych wyjazdow.

gosia86 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska u mnie tez Gabrysia jest dluga. Dzis rano jak sie obudzila to mam wrazenie ze czoraj wieczorem byla szczuplejsza i krotsza.

Budzi sie zawsze usmiechnieta, placze jak glodna albo zmeczons bardzo. No i jak jest skok. Nie wiem czy od wczoraj nie zaczal sie kolejny skok bo jest troszke marudna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 10:23

PIGULSKA lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde a wiesz moze czy pokrzywe mozna pic przy kp?

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama aco bedzie jak skonczy trzy mce? Dziecko juz jest o wiele doroslejsze. Duzo sie zmienia?
    Ja np juz teraz widze jak dziecko sie zmienilo gada na potege. Chwyta raczkami pieluszke albo czasem zabawke. A jak sie bawi w wozku z wiszaca malpka i lewkiem to chce raczkami sie zamachac i krzyczy do nich tak jskby chciala zeby one do niej przemowily.

A wlasnie macie moze cos takiegoco gada zeby przywiesic do wozeczka? Ja mam dziadka ktory non stop gada do wnuczki no ale jego nie powiesze na wozku ;)

Dorota mi sie tez wydaje ze te z rosmana najbardziej suche, najbardziej nawikzone jskie nsdszie trsfilam to chusteczki z netto. Cena 3,99.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 10:25

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia wspolczuje i tule tak jak pigulska mowi wyjdz gdzies bez dziecka;*
    Moj spal do 9.30 i od tego czasu zabawia sie sam w lozeczku a ja sie maluje i prasuje zaraz go ubiore i na spacer poki nie pada

PIGULSKA lubi tę wiadomość

‹‹ 1985 1986 1987 1988 1989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ