Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelcia zostań z nami Dziewczyny odebrałam wyniki mrofologii i progesteronu. Morfologia dobra, tylko trochę obniżona ilość eozynofilii. Progesteron 45, 04 ng/ml, z tymże w ogóle nie mam podanych wartości dla kobiet w ciąży i zastanawiam się czy to dużo, czy mało (to 31 dc i 17 dpo). Jest tylko taki zakres:
f. pęcherzykowa: 0,2-1,5
f. owulacyjna 0,8-3,0
f. lutealna 1,7-27
Chciałam zapytać gina, bo dzwoniłam,żeby się umówić na wizytę, ale akurat przyjmuje pacjentki i położna odebrała i mówi do mnie "to dopiero 2 tygodnie ciązy,to może pani przyjść za miesiąc. Dobre żarty!!!! -
nick nieaktualny
-
Bluberry wrote:alma nie daj się pielęgniarce masz potrzebę idz do lekarza teraz nikt nie może Ci tego zabronić
-
nick nieaktualny
-
A u nas dzisiaj wyłączyli windy i Kruszynka miała test czy mama da radę zejść i wejść na 19 piętro Idioci. Do tego nie ma prądu na klatkach i jest ciemno że zabić się można. Położna też miała chyba gorszy dzień że tak powiedziała. Mnie mój lekarz od początku traktował poważnie i wszystko wytłumaczył.
-
nick nieaktualny
-
Na 19 piętro?Boże Beti, szczerze Ci współczuję, bo to hardcore Bluberry mnie cały czas boli krzyż, to normalne. Mój gin jest świetny i mam do niego zaufanie, tylko ta jego położna z pewnością nie będzie miała pacjentki we mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 16:57
-
Mój lekarz też jest bardzo w porządku, chodzę prywatnie, więc żeby nie naciągać na kasę zaproponował od razu 7 tydzień, a ja też tak właśnie chciałam. Tylko on miał na myśli tak 7t4d, a ja bardziej 6t4d A wyszedł 6t3d... A owu mam potwierdzoną jego badaniem usg na którym nie było już żadnego pęcherzyka w 15dc. Więc musiała wystąpić do tego czasu, ja obstawiam 13/14 bo wtedy zaczęła się podnosić temperatura, ale na 15 też mogę się zgodzić. W moich obliczeniach nic to nie zmienia Poprzednio 6t6d byłam przekonana, że zobaczę serduszko, a tu zonk, pęcherzyk 2cm, ciałko żółte w środku, a nawet zarodka nie ma. Już wtedy wiedziałam, że nie będzie dobrze A teraz będzie! I tyle!
Bluberry, zgredka lubią tę wiadomość
-
alma wrote:Ewelcia zostań z nami Dziewczyny odebrałam wyniki mrofologii i progesteronu. Morfologia dobra, tylko trochę obniżona ilość eozynofilii. Progesteron 45, 04 ng/ml, z tymże w ogóle nie mam podanych wartości dla kobiet w ciąży i zastanawiam się czy to dużo, czy mało (to 31 dc i 17 dpo). Jest tylko taki zakres:
f. pęcherzykowa: 0,2-1,5
f. owulacyjna 0,8-3,0
f. lutealna 1,7-27
Chciałam zapytać gina, bo dzwoniłam,żeby się umówić na wizytę, ale akurat przyjmuje pacjentki i położna odebrała i mówi do mnie "to dopiero 2 tygodnie ciązy,to może pani przyjść za miesiąc. Dobre żarty!!!!alma lubi tę wiadomość
-
Ofelaine wrote:Kochana ja dzis rowniez odebralam wynik Prg i wynosil 35,37. Nie wiem jakie sa normy w ciazy ale pewnie wszystko jest ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 17:11
-
Cześć Mamuśki
Ja w końcu po pracy Rozpisałyście się, że ho ho.
Kurcze Wy piszecie o objawach a ja to tylko buraczki bym jadła na obiad. A jogurt jogobella to mi taki słodki się wydawał, że aż obrzydzenie bierze,
Jakoś spać mi się nie chce, i brzuch nie boli tak jak wcześniej
Co do przytulanek z TŻ to u nas póki co żadne nie ma ochoty lub czasu więc problemu nie ma
A ja co do terminu ciąży to dokładnie wiem jak i gdzie się nam udało
Bo w tym miesiącu mieliśmy tylko jeden wieczór tylko dla siebiealma lubi tę wiadomość
-
Kotmisia: ja mam dwie możliwości do wyboru, ale wydaje mi się, że to jednak było przed owulką na wyjeździe (u moich rodziców, żeby było zabawniej)...
a ja bym jadła słodycze, a liczyłam, że w ciąży mi to przejdzie, no ale to przecież dopiero początki...
a buraki są dobre na zgagę, więc jedz na zdrowie -
A co do zachowania pozytywnego myślenia to trzeba podejść do tego jak do egzaminu.
Zamartwianie się i stresowanie nic nie da. Tylko pogarsza nasze samopoczucie. Trzeba myśleć pozytywnie.
Jak ma się gorszy dzień to można tutaj napisać. Bo każda z nas ma takie same obawy. I uwierzmy w to, że 99% rzeczy, którymi się martwimy nigdy się nie wydarza!
Głowy do góry, brzuszki do przodu! Od małego uczmy nasze dzieciaczki, że szklanka jet do połowy pełna :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 17:18
AnnaMaria89 lubi tę wiadomość
-
Musiałam iść z psiną. Mówię Wam urwanie głowy z tym wyłączeniem prądu, telewizji też nie mam. Dużo osób nie płaci czynszu i to efekt Niestety cierpią wszyscy. Na szczęście ja czuję się ok , aż się dziwię. Nic nie boli, nie strzyka. Biust lekko tkliwy, ale bezbolesny. Zastanawiam się czy nie za dobrze czuję się w tej ciąży. Już wolę mieć jakieś małe skutki uboczne.
KotMisia lubi tę wiadomość
-
Ja cytologi nie miałam już ponad 2 lata, ale gin powiedział że teraz mi zrobi. I oboje przez to całe zamieszanie w zeszłym tygodniu zapomnieliśmy, ale jak pójdę za tydzień to się przypomnę Moja siostra dzisiaj do mnie wypaliła że co ma być źle skoro tryskam zdrowiem i energią, ona ma do mnie cierpliwość zawsze jej truję
-
mnie też krzyż pobolewał przestał trochę, ale pobolewa mnie brzuch i jakby coś kuło w środku mam nadzieję, że malutkiemu tam dobrze
a macie kochane przeczucie co do płci? ja nie mam pojęcia, nie intersuje mnie to ważne by było zdrowe choć mąż twierdzi, że będzie chłopak bo wie przecież co zmajstrował ;P zobaczymyLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018