X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na razie wiem ja mężuś i jego siostra;) bo muszę z kimś jechać na badanie do gina, bo sama się boję.. masakra
    a dziś źle się czuję jest mi non stop słabo i kręci mi się w głowie a do tego mdli mnie od rana;/

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • alma Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia zostań z nami :) Dziewczyny odebrałam wyniki mrofologii i progesteronu. Morfologia dobra, tylko trochę obniżona ilość eozynofilii. Progesteron 45, 04 ng/ml, z tymże w ogóle nie mam podanych wartości dla kobiet w ciąży i zastanawiam się czy to dużo, czy mało (to 31 dc i 17 dpo). Jest tylko taki zakres:
    f. pęcherzykowa: 0,2-1,5
    f. owulacyjna 0,8-3,0
    f. lutealna 1,7-27

Chciałam zapytać gina, bo dzwoniłam,żeby się umówić na wizytę, ale akurat przyjmuje pacjentki i położna odebrała i mówi do mnie "to dopiero 2 tygodnie ciązy,to może pani przyjść za miesiąc. Dobre żarty!!!! :/

relg3e5e54dwhg22.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 16:07

• alma Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    alma nie daj się pielęgniarce masz potrzebę idz do lekarza teraz nikt nie może Ci tego zabronić
    No jasne Blubery, jutro rano do niego zadzwonię i się umówię, zwłaszcza, że to i tak będzie wizyta prywatna. Tylko dziwią mnie takie teksty położnej

relg3e5e54dwhg22.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• beti97 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj wyłączyli windy i Kruszynka miała test czy mama da radę zejść i wejść na 19 piętro :/ Idioci. Do tego nie ma prądu na klatkach i jest ciemno że zabić się można. Położna też miała chyba gorszy dzień że tak powiedziała. Mnie mój lekarz od początku traktował poważnie i wszystko wytłumaczył.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mnie bolały plecy, teraz jakoś mniej..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • alma Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 19 piętro?Boże Beti, szczerze Ci współczuję, bo to hardcore :/ Bluberry mnie cały czas boli krzyż, to normalne. Mój gin jest świetny i mam do niego zaufanie, tylko ta jego położna z pewnością nie będzie miała pacjentki we mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 16:57

relg3e5e54dwhg22.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też jest bardzo w porządku, chodzę prywatnie, więc żeby nie naciągać na kasę zaproponował od razu 7 tydzień, a ja też tak właśnie chciałam. Tylko on miał na myśli tak 7t4d, a ja bardziej 6t4d :D A wyszedł 6t3d... A owu mam potwierdzoną jego badaniem usg na którym nie było już żadnego pęcherzyka w 15dc. Więc musiała wystąpić do tego czasu, ja obstawiam 13/14 bo wtedy zaczęła się podnosić temperatura, ale na 15 też mogę się zgodzić. W moich obliczeniach nic to nie zmienia :D Poprzednio 6t6d byłam przekonana, że zobaczę serduszko, a tu zonk, pęcherzyk 2cm, ciałko żółte w środku, a nawet zarodka nie ma. Już wtedy wiedziałam, że nie będzie dobrze :/ A teraz będzie! I tyle! :D

Bluberry, zgredka lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti - podziwiam. Ja bym zrezygnowała.

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    Ewelcia zostań z nami :) Dziewczyny odebrałam wyniki mrofologii i progesteronu. Morfologia dobra, tylko trochę obniżona ilość eozynofilii. Progesteron 45, 04 ng/ml, z tymże w ogóle nie mam podanych wartości dla kobiet w ciąży i zastanawiam się czy to dużo, czy mało (to 31 dc i 17 dpo). Jest tylko taki zakres:
    f. pęcherzykowa: 0,2-1,5
    f. owulacyjna 0,8-3,0
    f. lutealna 1,7-27

Chciałam zapytać gina, bo dzwoniłam,żeby się umówić na wizytę, ale akurat przyjmuje pacjentki i położna odebrała i mówi do mnie "to dopiero 2 tygodnie ciązy,to może pani przyjść za miesiąc. Dobre żarty!!!! :/
    Kochana ja dzis rowniez odebralam wynik Prg i wynosil 35,37. Nie wiem jakie sa normy w ciazy ale pewnie wszystko jest ok :)

alma lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Kochana ja dzis rowniez odebralam wynik Prg i wynosil 35,37. Nie wiem jakie sa normy w ciazy ale pewnie wszystko jest ok :)
    Ofeline nasze fasolki dzieli tylko dzień różnicy, he he :) Ja dzwoniłam do laboratorium z pytaniem jakie są normy dla kobiet w ciąży, bo na wyniku ich brak i powiedzieli mi, że oni nie mają norm dla kobiet w ciąży, bo wszystko powinien zinterpretowac lekarz. Generalnie wydaje mi się, ze taki wynik jest dobry, ale medykiem nie jestem :) No co za zakręcony dzień :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 17:11

relg3e5e54dwhg22.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki :)
    Ja w końcu po pracy :) Rozpisałyście się, że ho ho.
    Kurcze Wy piszecie o objawach a ja to tylko buraczki bym jadła na obiad. A jogurt jogobella to mi taki słodki się wydawał, że aż obrzydzenie bierze,
    Jakoś spać mi się nie chce, i brzuch nie boli tak jak wcześniej :)
    Co do przytulanek z TŻ to u nas póki co żadne nie ma ochoty lub czasu więc problemu nie ma ;)

A ja co do terminu ciąży to dokładnie wiem jak i gdzie się nam udało ;)
    Bo w tym miesiącu mieliśmy tylko jeden wieczór tylko dla siebie ;)

alma lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia: ja mam dwie możliwości do wyboru, ale wydaje mi się, że to jednak było przed owulką na wyjeździe (u moich rodziców, żeby było zabawniej)...

a ja bym jadła słodycze, a liczyłam, że w ciąży mi to przejdzie, no ale to przecież dopiero początki...

a buraki są dobre na zgagę, więc jedz na zdrowie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zachowania pozytywnego myślenia to trzeba podejść do tego jak do egzaminu.
    Zamartwianie się i stresowanie nic nie da. Tylko pogarsza nasze samopoczucie. Trzeba myśleć pozytywnie. :)
    Jak ma się gorszy dzień to można tutaj napisać. Bo każda z nas ma takie same obawy. I uwierzmy w to, że 99% rzeczy, którymi się martwimy nigdy się nie wydarza!

Głowy do góry, brzuszki do przodu! Od małego uczmy nasze dzieciaczki, że szklanka jet do połowy pełna :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 17:18

AnnaMaria89 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam iść z psiną. Mówię Wam urwanie głowy z tym wyłączeniem prądu, telewizji też nie mam. Dużo osób nie płaci czynszu i to efekt :( Niestety cierpią wszyscy. Na szczęście ja czuję się ok , aż się dziwię. Nic nie boli, nie strzyka. Biust lekko tkliwy, ale bezbolesny. Zastanawiam się czy nie za dobrze czuję się w tej ciąży. Już wolę mieć jakieś małe skutki uboczne.

KotMisia lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ja czuje sie tak samo choc dzis cos mniw szczypie w srodky i boje sie jakiejs infekcji, ostatnia cytoligia tez nie byla najlepsza. Name nadzieje ze jutro dr cos przepisze bo mam tylko dodatkowy powod do zmartwienia.

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cytologi nie miałam już ponad 2 lata, ale gin powiedział że teraz mi zrobi. I oboje przez to całe zamieszanie w zeszłym tygodniu zapomnieliśmy, ale jak pójdę za tydzień to się przypomnę :) Moja siostra dzisiaj do mnie wypaliła że co ma być źle skoro tryskam zdrowiem i energią, ona ma do mnie cierpliwość zawsze jej truję :P

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też krzyż pobolewał :) przestał trochę, ale pobolewa mnie brzuch i jakby coś kuło w środku :) mam nadzieję, że malutkiemu tam dobrze :)

a macie kochane przeczucie co do płci? :) ja nie mam pojęcia, nie intersuje mnie to ważne by było zdrowe :) choć mąż twierdzi, że będzie chłopak bo wie przecież co zmajstrował ;P zobaczymy

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ