X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie daje zelaza.

Mnie juz wszystkie stawy bola. I kregoslup. Masakra, jak stara baba. Po nic sie schylic szybko nie moge, jak ukucne to wstaje pol godziny :/

KotMisia moim zdaniem Olenka wazy tyle ile trzeba, nawet w tym tempie w miesiac przytyje pol kilo przeciez. Jak jest goraco to bardziej pije niz je, a poza tym jak tyle krzyczy to tez spala mase kalorii :)

Slash pazurki kurze? Bleeeeeee :D

3i4920mm0jlmd1e9.png

• alma Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, Gosia, ja się do was wbijam na ogórki bo mi smaka narobiłyście ;) podziwiam, ze macie siłę na robienie przetworów, ja się przyznaję bez bicia, ze dostaję wszystko od mamy. Przy Tobim to chyba zdołałabym jednego dnia tylko pokroić ogórki, taki on absorbujący.
    Magda dziewczyny mają rację, jedz jak najszybciej na ip i daj znać co i jak.
    Mnie z kolei tez strasznie boli kręgosłup najbardziej między łopatkami, coś mi się tam przestwiło chyba jakiś krąg i uciska, bo ostatnio przez 2 dni miałam drętwienie czoła. Prawie codziennie ledwo wstaję z łożka, tak mnie napierdziela.
    A ja @ dostałam 2 tygodnie temu. Lało się na potęgę :(
    Slash ja daję zelazo, ale mam zlecone od lekarza, bo mały ma anemię. Jeśłi masz watpliwości to zrób małej morfologię,a będziesz wiedzieć, czy żelazo jej potrzebne
    Agusia a ja uwielbiam kurze łapki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 22:03

relg3e5e54dwhg22.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktoras sledzila losy Inesski? Ostatnim razem jak patrzylam to byli moment od adopcji i bylam przekonana ze Macius(?) juz dawno jest ich.. Co tam zaszlo?

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Eli Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash ja nie podaje bo hemoglobina wyszla dobrze, mamy powtórzyć w sierpniu, bo podobno po 4 mies często wyniki spadają i jesli sie hemoglobina zmniejszy to dopiero wtedy będziemy podawac Natce żelazo.
    Tez podziwiam Was dziewczyny za te wszystkie przetwory, z innej beczki ja to zaczelam czytać książkę jak Mala miała miesiąc, skonczylam na47 str wtedy i nadal na niej jestem ;) a gdzie czas na takie rzeczy. Jak Wy to robicie?

Olka będziemy Cie nosić na rękach za sok jabłkowy :)))) pomogl ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 22:11

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Dziewczyny podbijam pytanie wszystkie dajecie zelazo dzieciom?
    Slash my mielismy badania krwini wyszla anemia ale to bylo wtedy gdy maly mial mleko ktore go uczulalo i go czyscilo i duzo ulewal poza tym ja w ciazy mialam gleboka anemie a urodzil sie w 38tyg i nie mial z czego i kiedy nagromadzic i lekarka kazala dawac zelazo ktore kupilam ale jednak stwierdzilam ze wystarczy mi problemow z dzieckiem i zaparciamini nie podawalam dalam mu miesiac zeby zobaczyc czy bedzie poprawa i powtorzylam badania po miesiacu to juz byly w miare spoko wyniki za miesiac powtorze znowu takze zelazo to z zalecenia przy niedoborze i z tego co dziewczyny pisza to masakra bola dzieci brzuszki

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Slash ja nie podaje bo hemoglobina wyszla dobrze, mamy powtórzyć w sierpniu, bo podobno po 4 mies często wyniki spadają i jesli sie hemoglobina zmniejszy to dopiero wtedy będziemy podawac Natce żelazo.
    Tez podziwiam Was dziewczyny za te wszystkie przetwory, z innej beczki ja to zaczelam czytać książkę jak Mala miała miesiąc, skonczylam na47 str wtedy i nadal na niej jestem ;) a gdzie czas na takie rzeczy. Jak Wy to robicie?

Olka będziemy Cie nosić na rękach za sok jabłkowy :)))) pomogl ;)
    Eli a nie mowilam :)ciesze sie ;* u nas na soczku jest zajebiscie naprawde jak bym wiedziala to po miesiacu bym dala

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:52

• beti97 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od godziny 12 Młoda dawała mi czadu że nie dałam rady do Was zajrzeć. Stawy niestety po ciąży mogą paść. Mi dokuczał staw krzyżowo-biodrowy, ale ja już wcześniej miałam z nim problemy. Teraz się nasiliło przez noszenie dziecka na rączkach, dźwiganie wózka etc. Jeżeli jest taka możliwość polecam wizytę u ortopedy, dał mi namiary na super fizykoterapeutę i po 2 spotkaniach czuję się o niebo lepiej. Jak mawia mój fizykoterapeta " Jeszcze nie widziałem żeby komuś po specyfikach z apteki odnowiła się chrząstka stawowa" prawda, to z tego co widzę w aptece wyrzucanie pieniędzy w błoto, bo co się "wytrze" to samo nie odrośnie. Mi pomogły masaże i mam zestaw ćwiczeń do domu. Niestety ból może powrócić, ale pewnych rzeczy nie wyeliminuję więc liczę się z tym. Ostatnio pochwaliłam Wiki że nie ulewa i dzisiaj znów dzień chlustania i wycia, ciekawe czy coś zjadłam czy może jest inny powód.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, mieli spotkanie z psychologiem jakims czy kims i Macius tez i im nie dali go, ale nie chciala pisac dlaczego, masakra poprostu, nikomu tak nigdy nie zyczylam dziecka jak Jej

Slash – ja w ogole nie dawalam zelaza

Dziewczyny z bolami wszelkimi do lekarza na badanie krwi, moze macie niedobor czegos, karmiav piersia wszystko co najlepsze idzie do mleczka i moze te witaminki co bierzecie nie wystarcza

Przetwory.. U mnie jak obiad zdaze zrobic to podchdozi pod cud :D

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• Karolkaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 15:03

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie strasznie sie cieszylam ze im tak szybciutko znalezli tego chlopczyka i wydawalo sie ze wszystko jest na super drodze... :(

3i4920mm0jlmd1e9.png

• slash Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pazurki kurze. Moja mama zawsze czesto gotuje i je objada i my tez czesto w dziecinstwie je jedlismy.

Co do inesski - pamietam ze im pkwiedzieli ze nie ma wytworzonej miedzy nimi a Maciusiem wiezi emocjonalnej. Psycholog uczesfniczyl podczas ich spotkania z chlopcem i tak stwierdzil pacan jeden. A z tego co pamietamChlopiec sie tulil do jej meza bardziej niz do niej ale do niej tez wiec jak to nie bylo wiezi.. Porazka . a co u niej teraz nie wiem musze ja odszukac i poczytac moze cos pisze w pamietniku.

Bluberry. Watpie zeby moja przyjaciolka sie z kims zwiazala. tak bardzo mi jej sskoda. Byli taka fajna para . nie ma dnia zebym o nich nie myslala. Tak staram sie ja wspierac. Zeby mogla sie wyzalic wygadac, zawsze to odrobine lzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 23:09

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak maz przyjedzie to pojedziemy zrobic morfologiee malej.
    Jeszcze cos oprocz morfologii?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 23:02

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bljbery my kapiemy kladac wanne na dwoch krzeslach wyscielanych materialem to wanna w miare stabilna. A pod glowke podkladam mdwie pieluxchy flanelowe i glowka jest wyzej woda do uszek nie naleci. A i tsk lekko zawsze glowke z boku trzymam. Moze sproboj trzy pieluszki. Podlozyc i zrobic taki lekki spad pod glowka. A pod wanienketez mozesz cos podlozyc ale nie ysoko nasz kocyk skladsmy na jakies nie wiem 5 cm.

klz98u696p33kjce.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/pamietnik/nigdy-sie-nie-dowiem-nigdy-nie-poznam,140,3.html - pamietnik Inessy, trzymajmy kciuki...

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:29

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas dopadla szara rzeczywistosc i znowu sen tylko 3.5h a bylo juz tak ladnie... dofutrowalam ja teraz zjadla jakies 115 (tyle na raz jeszcze nie jadla) moze pospi do 8:p
    Ide dalej spac. Dobrej nocki ;)

P.s. Wasze dzieciaczki maja juz dluzsze przerwy miedzy jedzeniem to i pustli sa ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia mojemu dzis sie przestawiln;) je juz drugi raz ;) ale teraz moze pospi;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi przetworami to coś kosztem czegoś. Jak coś robię w domu to wtedy nie mam czasu wyjść na spacer więc wystawiam wózek na taras żeby Pola była na świeżym powietrzu. Ciągle brak mi czasu na ćwiczenia a im wcześniej wstaję tym mam go mniej. Ostatnio w trakcie 2 obcinałam sobie paznokcie bo nie mam kiedy. No cóż w ciąży się rozleniwiłam leżakując prawie 9 miesięcy a teraz wszystkie obowiązki domowe na mojej głowie plus dziecko do tego.

Ewelina super że napisałaś o tym przyrządzie do masażu. Od kilku dni masuję brzuch po kąpieli i jest efekt od razu widoczny bo rozstępy zbledły :)

Karolcia Julcia jeszcze da Ci pospać może po prostu potrzebuje więcej czasu. Albo spróbuj czekać aż sama się obudzi na jedzenie? W sensie żeby nie karmić jej na to stękanie.

Mamaihania fajnie ze napisałaś o tym worku do spania już poprosiłam mamę żeby mi taki uszyła, bo jak przykryję tego małego gamonia pieluchą to zazwyczaj sie rozkopie i nogi gołe. W upały kładę ją w samym bodziaku ale dzisiaj mam wrażenie że zmarzła to teraz ubrałam jej kaftanik

Wonderwall lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ciagle wstaje 1-3-5, niic sie nie zmienilo. Padam na ryjek :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 2031 2032 2033 2034 2035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ