X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I poszla spac. Ide ogarnac zanim sie rozmysli :D

preg.png
  • MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, oto worek:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e798d51a68d9.jpg

gosia86 lubi tę wiadomość

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaiHania ja tak samo od dziecka choruje na pęcherz... Dzwoniłam do położnej a ona do lekarza w przechodni gin. i powiedziala ze moge furagine. Ze nie wplywa na pokarm i zebym poszla do rodzinnej po skierowanie na posiew i badanie moczu. W sumie to tyle razy mialam zapalenie pecherza a posiewu nigdy chyba nie robilam. Zapytam rodzinnej jak bede u niej kiedys. Furagine wezme w takim razie bo mam w domu ale nie wezme tak jak one kazaly 3 razy po 2 tabletki tylko wezme po jednej.

Mialam ostatnio beznadziejna sytuacje. Chorowalam na angine i balam sie ze malej tez cos jest bo pare razy mi zwymiotowala. Poszlam do rodzinnej ktora jest pediatra i ona powiedziala ze mała ma prawdopodobnie zapalenie ucha!! A ja rozpacz...no nie tylko nie uszy... I dała antybiotyk oraz skierowanie do laryngologa. Poszlam dolaryngologa po tygodniu brania antybiotyku bo musialam czekac na swoja kolej pozatym lekarka kazala chwile brac ten antybiotyk zanim sie pojdzie do laryngologa. Laryngolog jak zobaczyla uszka Lili to wysmiała rodzinna i powiedziala ze ona napewno nie miala zapalenia ucha, ze to jest straszny ból i ze mała prawdopodobnie nie potrzebnie miala antybiotyk. Pyta sie mnie czy cos jeszcze jej dolegalo a ja ze wymiotowala. Mowila ze mogla tak zareagowac na moj antybiotyk lub moje zapalenie piersi(bo akurat wtedy mialam). Takze glupia piczka dala mi antybiotyk nie potrzebnie... Zmieniam ta rodzinna bo z wieloma jej uwagami sie nie zgadzam ale z tym antybiotykiem doprowadzila mnie do furii.

dxom6iye3mh7f98x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

czarna panda lubi tę wiadomość

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące wy dalej stosujecie jakaś diete? Moja Lila jakos od tygodnia nie ma kolek, a od dawna nie daje zadnych kropelek-mojej nic nie pomagaly-to samo czy dalam czy nie a miala-espumisan, delicol, esputicon.
    No i na chrzcie zaszalałam z jedzeniem....zjadlam duzo zakazanych rzeczy ktorych wczesniej nie jadlam ale po troszke tzn np. jedna porcję. Mialam catering i bylam ciekawa jak co smakuje. Malej zupelnie nic nie bylo. A karmie tylko piersia. Położna moja od poczatku mowila ze jak minie pierwszy miesiac to zebym juz tak nie uwazala na jedzenie no oprocz tam smażonego, sceptycznie do tego podchodzilam ale w przypadku mojego dziecko chyba miala jednak racje.

dxom6iye3mh7f98x.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna ja dalej stosuje dietę ale raczej z chęci zgubienia kilku kg. więc staram się nie jeść smazonego słodyczy tłustego. A resztę jem z głową

03.02.2014
  • MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ja spróbowałam wczoraj zjeść coś słodkiego z czekoladą i pół batonika Lion odbiło się na całej nocce, także chyba więcej eksperymentować póki co nie będę:) Ale to super, że u Was jest znaczna poprawa:) Ale i u nas pewnie kiedyś będzie lepiej, grunt to wiara:)

czarna panda lubi tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim ja tez padlam!!! :D kiedys jechałam autobusem i jechalojciec z malutkim synkiem i ten chlopiec co któreś słowa kulwa. Pomyślałam sobie ladnie dziecko nauczyli... Wszystko stalo sie jasne jak ojciec powiedział..aaa krola lwa? ;)

Bluberry, GabiK, slash, MiM lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam się problemów namnożyło. Magda dobrze, że położna pomogła.
    Slash, współczuję tego co przydarzyło się koleżance, a z Ciebie dobry człowiek.

Czytałam, że glukozamine można brać przy karmieniu tylko po skonsultowaniu się z lekarzem. Myśle, żeby iść do laboratorium, tylko jakie badania, morfologia wystarczy? Nie chce mi się iść do lekarza, bo moja lekarka odeszła z ośrodka :/

slash lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to dziecko mnie zaskakuje. Gada jak stara. Smieje sie jak mysz do sera i ulewa jak waz strazacki ;)

MiM Matylda jest debesciara :)

gosia86, GabiK, Eli, slash, MiM, PIGULSKA lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim Matylda pojechała dzisiaj na Maksa :)

Czarna u mnie dieta bez mleka i produktów mlecznych ale smażone już jem, w sobotę placki z cukini wczoraj schabowego

MiM lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:54

• beti97 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna u nas smażone ok ale bez nabiału, w ogóle staram się ograniczać produkty z krowim mlekiem bo Małą wysypuje a teraz wszystko jej schodzi. Dzisiaj zagięłam panią w piekarni pytając który chlebek nie jest na mleku. Oczy w słup wybauszyła. A piekarnia duża, wiele fajnych chlebków na kromki oferuje. Kupiłam dzisiaj wiórki kokosowe i będę robić mleczko z Gosi przepisu :) Jadłam kozie jogurty i chyba Wiki nie jest uczulona, dzisiaj zjadłam kozi ser topiony zobaczymy jak będzie. Po tym kp będę doradzcą żywieniowym :p Muszę Wam powiedzieć że kozie produkty są mega drogie, ale mi język do dupy ucieka i muszę się jakoś ratować.
    Mim Matylda wymiata :)

MiM lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po kontroli bioderek. Lewe wyleczone, jest już 1a :). Nie musimy już szeroko pieluchowac. Kontrola za 8 tygodni. Kamień z serca :).

gosia86, Bluberry, dorota1987, Wonderwall, GabiK, Karolcia88, beti97, Eli, slash, czarna panda, MiM, olis88, PIGULSKA lubią tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:54

Anielka lubi tę wiadomość

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że z bioderkami super Anielka. Może to dziś dzien dobrych wiadomości. Mój laktator jest dziś do odbioru z naprawy i mąż mi go dziś po pracy przywiezie, a jeszcze wczoraj w aptece nie mieli pojęcia co producent o tym myśli i czy wogóle naprawi :)

Anielka, gosia86 lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka super :)
    My mamy dzisiaj

Anielka lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja skladalam wniosek o becikowe i chyba nalezy nam sie rodzinne :)

gosia86, GabiK, MiM lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 2033 2034 2035 2036 2037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ