Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c35649b54f7.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d68d1fb3989.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6b5a0c759ed.jpg
Lekarka pokazywala,zeby to ramie co jest pod pupa lekko uniesc,zeby pupcia byla bardziej uniesiona. A drugie mialo isc pod raczkami dziecka. Proste i mnie tak wygodniej i lzej niz pionowo,bo ciezar dziecka mam na klatce piersiowej bardziej niz na rekach.Karolcia88, Eli, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Ofelaine wrote:Zwazylam właśnie moje dziecię i waży 6600 g. A przed chwila natknęłam się na pamiętnik dziewczyny której dziecko waży tyle samo ale ma 5 miesięcy...
Czy moja Lila waży za dużo??
Karolka tez myślę że taki odruch może wyrażać zagrożone poczucie bezpieczeństwa przez maluszka.
Moja w środę ważyła 5600 a ponad miesiąc młodsza i przybiera w takim tempie, że myślę, że w wieku Twojej będzie miała koło 7...chyba że przystopuje nagle, w każdym razie nie uważam by Twoja ważyła za dużoOfelaine lubi tę wiadomość
-
Pytalam tez o to co Kotmisia pisala o podwojeniu wagi urodzeniowej,bo nie pamietalam co Paulinka mowila. Lekarka potwierdzila,ze teoretycznie dzieci do 5-6mca powinny podwoic swoja wage urodzeniowa,a potem przybieraja juz wolniej.
Moj Kuba wczoraj wazyl 5730g a to jego 13tydz,powiedzialam jej,ze obawiam sie zeby nie byl grubaskiem z uwagi na karmienie mm. Ale ona powiedziala,ze jesli mam takie obawy to po 4mcu jak bedziemy rozszerzac diete to polozymy nacisk na warzywa. Mowila tez,ze na poczatek tak do 6mca to sloiczki sa praktyczniejsze,ale potem ona by zalecala gotowanie,bo smak warzyw gotowanych a tych w.sloiczku jest calkiem inny. -
Dziewczyny znalazłam na strychu (w końcu- bo szukam od miesiąca!) nosidło zaffiro. (chyba taki tylko dostałam w spadku bez tego kołnierza) http://www.womar.com.pl/section2.php?page=produkty&zm2=nosidelka&zm3=4
czy mogę nosić w takim dziecko czy mu zaszkodzę? -
Gabik pozycja fajna dla dziecka, trzeba tyko pamietać o tym podwinięciu miednicy. I jak ze wszystkim nie za dużo, w sensie nie tylko taka pozycja :p
Moja córa jest po prostu złośliwa. Do 14:00 przeczołgała mnie bezlitośnie. O 14:00 wyszłam i zstawiłam ją z małżem. I co ona zrobiła? Zasnęła mu na 3 h! Gdzie tu sprawiedliwość?????GabiK, Eli, Anielka, MiM, slash lubią tę wiadomość
-
Anielka co za bezczelny dziad! Jak mu nie wstyd jeszcze wydzwaniac? Co za menda!
Puella ja duzo nie nosze,nie wiem czy w calym dniu zebralaby sie pelna godzina,bo zwyczajnie Kuba ciezki i nie daje rady,zreszta widze,ze jemu najwygodniej jak sobie lezy na materacu i wszystko widzi i moze do woli machac raczkami i nozkami,chyba tez o tym pisalas a propos bujaczkow?
Karolcia mnie sie wydaje,ze wszelkie nosidelka,nawet te z wkladka dla noworodka sa dla dzieci siedzacych,dla innych to za duze obciazenie dla kregoslupa dziecka. Tez mamy nosidelko,ale ja wole chuste,jakos bardziej wierze w dostosowanie pozycji dobrej dla dziecka i widze tez,ze Kuba po chwili mi zasypia,wiec chyba jest ok.Anielka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
GabiK...święte słową....w nosidle nosimy dzieci siedzące (czytaj te które samodzielnie siadają, a nie są sadzane przez rodziców).
Karolciaa...wkładki dla niemowląt to chwyt marketingowy. Takie nosidła dla dzieci młodszych, niż te siedzące są niezdrowe. A noszenie przodem do świata powinno być zabronione.
Jeżeli chodzi o firmę Womar Zaffiro, to jedyne w jakie włożyłabym dziecko to eco i eco 2.
GabiK....jejku...jak ja Ci zazdroszczę tego nienoszenia....ech....
Blu....to dopiero się zacznie :p Oby szybko i sprawnie poszło.
GabiK, Bluberry lubią tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny, nosidła nie kupowałam- dostałam w spadku.
Zastanawiam się nad zakupem chusty, ale nie jestem pewna czy sobie poradzę z wiązaniem..
Jaką polecacie? i ile one mniej więcej kosztują? -
Karolcia ja kupilam elastyczna LenniLamb za 130zl,bo nie chcialam za duzo inwestowac na wypadek gdyby Kubie sie nie spodobalo w tkana,ale wszyscy polecaja tkane. Mozna kupic uzywana o polowe taniej,ale te dobrych firm nawet uzywane sporo kosztuja,mowie o tkanych bo elastycznej uzywanej lepiej nie kupowac,one jednak sie rozciagaja,wiec nie ma co wydawac kaski.
Ale powiem Ci,ze nie wiem jak dziewczyny sobie radza z ogarnianiem domu z dzieckiem w.chuscie,ja nawet kubka nie umylam,bo majac Kube przed soba nie bardzo mialam jak siegnac. Dalo sie odkurzyc,ale inne rzeczy to byloby mi trudno,tyle,ze ja mala jestem 157cm to moze mam za krotkie receKarolcia88 lubi tę wiadomość