Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
gosia86 wrote:Czarna pisałam przepis na mleko kokosowe bo nie mogę nabiału
Skladnikic 200 g wiórek kokosowych
1,2 litra wody przegotowanej lub mineralnej
Wiórki zalewamy wodą na noc, całość podgrzewamy do 60 stopni, blendujemy i odciskamy przez gaze i gotowe
Miscelle jaki masz opis bioderek i jak ta poduszka?
Ja mam zamiar kupić poduszkę poofi żeby jej wygodniej było leżeć na brzuszku
Eklerka Aktyde współczuję wam bardzo
Mim i masz racje z takim podejściem ale ja niby rozumiem ale zastosować gorzej -
Jednak nic się nie rozkręciło z tych plamień.... Wiec raczej nie jest to żaden okres..
U nas kupa codziennie lub nawet dwie, piękne musztardowe, wypływające z pampersa
A ulubioną zabawką Liliany jest pielucha, tarmosi ją, chwyta, rozciąga, zakłada sobie na głowę i od razu na widok pieluszki uśmiech ma na buzi, bo wiadomo kojarzy jej się z jedzonkiem bo ja od początku podkładam jej pieluchę pod bródkę bo mi się z cycka leje mleko
I wygląda to tak, że jak tylko kłade jej na klatkę piersiową pieluche to zaciesz nqawet jak nie karmie..
A zabawek chwytać nie chcę, troszkę wyciąga ręce ale niechętnie.
A od kiedy sie ochodziło to przesypia prawie całe dnie...GabiK lubi tę wiadomość
-
Hej mamusie;) my szykujemy sie na powrot taty i meza;) bedzie nad ranem,tylko na tydzien ale dobre i to;)
Mikolaj tez otatnio robi takie kupy ze az na plecy wychodza;)
Piekne macie dzieciaczki;) ja tez pokazalabym malego ale z tel nie umiem;/Eli, GabiK, slash lubią tę wiadomość
-
A czy wasze dzieci skubią swoje ubranka??
Bo Lili od jakiegoś czasu łapie się za bodziaka na brzuszku, naciąga go i puszcza...
I jeszcze naśladuje mnie... jak mówię aguuu, uuuu, aaaaaa, to ona powtarza za mną i się cieszy... A ja sie ciesze wtedy jak glupiagosia86, Eli, MamaiHania, GabiK, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
Lili pierwszy raz wyciągnęła łapki do małpki leżąc na macie i chwytala ja świadomie
Jak nosicie swoje dzieci bo moja to by chciała żeby ja tylko nosić na pionowo tak jak do odbicia bo wtedy wszystko widzi. Czy to nie jest zle dla kręgosłupa?? Wiecie coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 17:21
gosia86, GabiK lubią tę wiadomość
-
ofe...moja też tak najbardziej lubi. Nosze ją w ten sposób, ale często zmieniam pozycje - w jedną stronę idziemy jak do odbicia, w drugą stronę kładę ja na brzuszku (bardzo lubi to noszenie, mimo że leżeć na brzuchu na macie nie znosi), itd.
-
Ofelaine wrote:A czy wasze dzieci skubią swoje ubranka??
Bo Lili od jakiegoś czasu łapie się za bodziaka na brzuszku, naciąga go i puszcza...
I jeszcze naśladuje mnie... jak mówię aguuu, uuuu, aaaaaa, to ona powtarza za mną i się cieszy... A ja sie ciesze wtedy jak glupia
Ofelaine moj lapie, ciagnie i do buzi wklada.
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Gosia....robić, robić...żeby później np. nie włożyli w szelki Pavlika. Najlepiej zastosować się do zaleceń ortopedy, bo to on widział dziecko i wyniki usg. Ja na bioderka mogę chustę jeszcze dodatkowo zalecić :p
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Karolkaa chyba wiem o czym piszesz z tym, ze się wystraszył, a dzieje sie prawdopodobnie tak dlatego (tlumaczyla mi to polozna), bo u dziecka caly czas rozwija sie caly układ nerwowy i tak zareagowal na to, ze go puscilas. Ja np zauwazylam jak klade nieraz moje dziecko np na poduszcze, to robi takie wielkie oczy i jest niepewna gdzie zaraz wyladuje
podobno to calkiem naturalne, mimo, ze odkladam ja w dobrze znane jej miejsca.
Pociesze Cie ze po 12 tyg faktycznie można trochę odetchnąć, bo moje dziecko tez takie wymagające, a dzisiaj wypilam pierwsza od 3 mies wspolna kawę z moja mama a Mloda lezaka sobie grzecznie w bujakugosia86, GabiK lubią tę wiadomość
-
Moje dziecie tez sie nie przewraca z brzuszka na plecki. Ale gaworzyc za to uwielbia i czesto ze mna rozmawia a najwiecej z dziadkiem. Bawi sie zabaweczkami wiszacymi przy wozku.
Ja tez poprosze te obrazki [email protected]
Kiedys chcialam sprobowac w nocy nakarmic na spiocha to cyca nie dalo rady wcisnac w usteczka zacisnela na maksa.dlatego nie wybudzam.
Mnie od kilku dni boli krocze tak przy zgieciu ud tzn pachwiny, boli prawie tak jak po porodzie. Mam nwdzieje ze to minie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 22:31