Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
gosiu nie musisz mieć obaw bo np. sok jabłkowy jest kwaśny. A dzieci lubiące kwaśny smak chętnie wszystko zjadają. gosiu poza tym moja jadła wszystko razem ze szpinakiem włącznie. jak miała ok 2 lat to zaczęła wymyślać i do tej pory nie lubi buraków (bo kolor nie ten) i szpinaku. ale za to kilogramami je jabłka maliny porzeczki wiśnie banany piję wodę i wszelkie kompoty. poza tym nie dajesz dziecku surowego soku bo może mieć problemy zoladkowe. najlepiej ugotować kompot albo surowy sok spasteryzowac.
dlatego jeżeli daje małej czy małemu sok zawsze roscienczam z wodą bo w przypadku dzieci sok 100% należy traktować jak posiłek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 15:27
gosia86 lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
Nie dam Oli do żłobka. Póki będę mogła będę z nią w domu.
Aaa. Szefowa mojej siorki mówi ze soki na zęby nie są złe. Najgorsze to smoothie (czy jak to się pisze. Gabik mnie poprawi) tzn takie przecieków. Bo to co powinno być gryzoni to już wpada do buzi i osadza się na zębach. Także najlepiej nie uczyć w ogóle pić takich soków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 15:29
-
MiM moja na samej piersi. To był eksperyment czy w ogóle nowy smak jej podpasuje i oczywiście za namową mojej mamy bo sama to bym się bała.
W takim razie na tych dwóch lykach kończyny choć Lili smakowałoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 15:46
-
Peulla, Gabik doradźcie- chce kupić chustę- jak już wiecie ale zastanawiam się nad
http://pl.lennylamb.com/products/show/358_chusta-do-noszenia-dzieci-elastyczna---lapis-lazuli---rozmiar-l-drugi-gatunek
http://littlefrog.pl/product-pol-3834-Chusta-tkana-Little-Frog-Rodonit-L-4-6-m-II-gatunek.html#close
różnica cenowa niewielka. Która będzie lepsza dla "zielonej" w tych sprawach mamy? -
MiM ja czytalam ze wszelkie nosidelka dopiero dla siedzacych dzieci lacznie z mei tai.
Karola elatyczna latwiej zawiazac i mozna wsadzac i wyjmowac dziecko, ale ma ograniczenia kilogramowe, jak zaczyna dziecko w niej sprezynowac to juz nie mozna go w niej nosic. W zaleznosci od chusty to moze byc 8-12 kg. -
Agusia, Gosia, dziękuję za cwiczonka, dziś poprobujemy. Zaraz idziemy na spacer bo dopiero nam się pogoda poprawiła. Musze pochwalić nie męża- zrobił dziś obiad, a później zajął się małą marudka i mogłam odpocząć. Fakt trochę go zmusilam, ale i tak fajnie
gosia86, Eli, slash, Anielka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiM wrote:Olka albo faktycznie uczulenie na mleko wyszło. obserwuj jeżeli nie ma gorączki to najwyżej jutro się przejdziesz do pediatry. A piję mleko normalnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 18:33
-
nick nieaktualny