X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A we wtorek mamy szczepienie

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim fajna ta chusta jak i to nosidło też sie zastanawiam nad kupnem... Tam na stronce która podałas jest mozliwosc wypozyczenia takiej chusty no i sie zastanawiam bo skąd wiesz czy Twoja bedzie chciala się w tym nosic?

dxom6iye3mh7f98x.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj mija 12 tygodni. MłOda ma założoną rozpurke koszli na biodra od piątku. Na szczęście dobrzE to znosi, nie płacze i chyba jej nawet w tym wygodnie, bo ja to przeżyłam strasznie. Za tydzień chrzciny, a potem we wtorek szczepienie. Już drze...

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna zastanawiam się nad tym nosidlem z allegro. wiem ze hrabia będzie chciał byc noszonony bo jak nie jest na rękach to jest placz niedoopanowania.

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja głupia. idę i pisze i wpadłam na kosz na śmieci . co te forum ze mną robi???

GabiK, KotMisia lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • slash Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dzis u nas wialo okropnie.
    I dzis bylam pierwszy raz w kosciele od dnia porodu.

Olka moja Gabrysia tez miala kilka podobnych krostek jak u Ciebie i do dzis nie wiem co to bylo po dwoch chybadniach zniknelo samo tzn smarowalam normalnie buzie kreme czasem posmarowalam to linomsgiem i zniknelo. Ale obserwuj.
    A i Dawidek Twoj ma sliczne przylegajace uszka.
    Wiecie ja mam swira na tym punkcie.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dzis u nas wialo okropnie.
    I dzis bylam pierwszy raz w kosciele od dnia porodu.

Olka moja Gabrysia tez miala kilka podobnych krostek jak u Ciebie i do dzis nie wiem co to bylo po dwoch chybadniach zniknelo

Cos mi tu powielilo posta i nie moge skasowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 21:01

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti czytałaś skład sorbetów z biedronki że mogą zawierać mleko i laktozę?
    To już nawet lodów jadła nie będę bo mnie podkusiło żeby przeczytać skład:/

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do Magic żyją;) mają się dobrze i są na urlopie

MiM, slash lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja nie jestem ekspertem, Puella tak. Ja wiem tyle co wyczytałam, że elastyczna jest dla początkujących chustomam, i dokładnie tak jak pisze Agusia - można łatwiej zamotać, i wkładać dziecko w gotowe wiązanie, nie trzeba wiązania zdejmować, można w nim sobie chodzić, ale są ograniczenia wagowe, więc taka chusta krócej posłuży. Ja nie sądzę,żebym korzystała z chusty kiedy Kubuś będzie ważył powyżej 9kg, poza tym wydaje mi się,że kiedy zacznie raczkować to chusta będzie dla nas wspomnieniem. Ale ja zakupiłam z konieczności wychodzenia z psem a nie z tego powodu, że jestem fanką. Teraz też myślę,że gdybym feralnego dnia była w chuście a nie z wózkiem to mogłabym uniknąć problemu, wypuściłabym smycz i nic by się nie stało.
    Chusta tkana, z tego co czytałam, jest dla tych co już mają pewną wprawę w motaniu, bo tu mota się chustę z dzieckiem. Trudniej ją poprawić/dociągnąć jak już raz się zamota, ale jest na dłużej.
    Tak więc pytanie jak długo chcesz korzystać z chusty, do którego miesiąca/wagi dziecka. Jeśli stosunkowo krótko to elastyczna (warto dodać,że motanie elastycznej okrywa dziecko 3 warstwami materiału co w upały nie jest zbyt komfortowe, bo dziecko przylega dość ciasno i pocimy się we dwoje :-), jeśli raczej dłużej i jesteś gotowa włożyć trochę wysiłku w naukę motania to zdecydowanie tkana ze splotem skośno krzyżowym,bo ten ponoć najlepszy.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, a z jakiego powodu pediatra zaleciła ćwiczenia o których piszesz?

Kurcze, martwię się, bo dziś zauważyłam, że jak Filip w pozycji na brzuszku podnosi głowę to znosi go na lewą stronę i w końcu przewraca się na lewy bok. Do tego nie chce już obracać głowy w lewą stronę na brzuszku. Miała któraś z Was taki problem?

Miscelle, ja miałam rozworke koszli jak byłam mała, ale moja dysplazja była już w bardzo zaawansowanym stopniu. Wyszłam z tego po pół roku, ale rodzice wspominają to strasznie. Życzę Ci, żeby córcia jak najszybciej z tego wyszła.

KotMisia, my też nie szczepilismy na rota, bo Filip do żłobka się nie wybiera.

o148i09k1ixi8pfq.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do nosidełek to pisałyśmy wczoraj, że nawet jeśli firma bardzo dobra i ma wkładkę dla noworodka to nosidełka są dla dzieci siedzących, w przeciwnym razie fundujemy dziecku obciążenie kręgosłupa, na które nie jest jeszcze gotowe.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, Agusia i Puella pytanie o ćwiczenia na wałeczku, czy wałeczek ma być pod paszkami czy bardziej w okolicy mostka? Bo mnie się wydaje, że pod paszkami tak,żeby rączki nie miały możliwości się cofnąć tylko były wyciągnięte do przodu. Dobrze myślę?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki, u nas dzis chlodniej to i maly lepiej spal, byliśmy po poludniu na spacerku, byl problem z zaśnięciem, wiercenie kopanie marudzenie ale po 15min odlecial w końcu i chodziliśmy tak ponad 2h 10km zrobiliśmy w sumie tak sie dobrze spalo. Jednak pogoda duzo robi u nas. Ale tak sie zastanawiam nad tym woombie co ktoras z Was pisala i wrzucala zdj swojego dzieciaczka, tylko czy teraz nie za późno juz na to żeby wprowadzać taki kokon? Bo jednak dziecko miało teraz swobodę i znowu je skrepuje? Ale z drugiej strony Bartus się wierci i wybudza czasto, wcina raczki jak nawiedzony i ciezko mu się ułożyć przez to w wózku, bo w nocy klade go w śpiworek to jakos daje rade zasnąć z szumisiem sam, ale moze te woombie by polubil? Jak myślicie? Tylko jak teraz kupować mam to te 6,5-9 kg wydaje mi sie ze Bartek jeszcze nie ma 6kg ma cos kolo 5,5 ale te mniejsze juz nie ma sensu kupować nie?

• Karolkaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze te krostki to jakies meszki pogryzly maluszka? Mnie jakkis czas temu tak w nocy pojadly.
    My szczepilismy na rota i 6w1, ale kazdy ma swoje zdanie na ten temat jak ze wszystkim i zadna z nas powinna myśleć ze jest wyrodna matka bo nie zaszczepila na cos albo ze na ndz szczepila. Wiadomo kazda z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka.

• Eli Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawde rota najczesciej zaleca sie dzieciom, ktore wlasnie pojda do zlobka lub maja rodzenstwo, ktore moze cos przytarmosic, albo mame pracujaca w zlobku ;) u mnie jedne kolezanki szczepily inne nie I w jednym I drugim wypadku nic zlego sie nie wydarzylo.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miscell długo juz tą rozpurkę nosi? tez zdejmujesz tylko do kąpania?
    Trzymam kciuki zeby jak najszybciej był efekt. Moje dziecie ma szelki pawlika - jutro jedziemy na kontrolę, proszę o kciuki zeby była poprawa. Strasznie się boję.

Ja tez nie szczepiłam na rota.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 21:46

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z innej beczki - co kupi kuzynce na 40 urodziny - Perfumy?

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i własnie zrobiłam zgłoszenie do PZU - urodzenie dziecka.
    Za pobyt w szpitalu tez się nalezy, byłam 5 dni. Bo coś mi sie kojarzy ze któras z Was pisała ze nie przy narodzinach dziecka. Ale na wszelki wypadek zrobiłam zgłoszenie, najwyzej napisza odmownie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 21:44

klz98u696p33kjce.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM patrzylam, nawet dalej mam otwarte na kompie. Z reszta juz wczesniej sie interesowalam, bo moja uwielbia byc noszona w taki sposob i w koncu wybralam wlasnie chuste tkana. Tak jak napisala Gabik, takiego nosidelka nie da sie podociagac w ten sam sposob co chuste, wiec obciazenie nie rozklada sie tak optymalnie. I jeszcze trzeba je dobrac na rozmiar, wiec za moment bedzie za male... Aczkolwiek gdybym miala sie uprzec na nosidelko to wybralabym wlasnie to.

3i4920mm0jlmd1e9.png

‹‹ 2067 2068 2069 2070 2071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ