Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam chuste tkana ale lezy bo Ola krxywi sie w niej a ja nie umiem doviagnac. Moze za jakis czas sprobuje ☺
Olka sasiada rozszarpalabym. Idiota...
Jutro odpale komputer i pokaze Wam co my cwiczymy i jest poprswa. Glowke lepiej trzyma i jux nie patrxy tylko w jefna strone.
Przepraszan za byki ☺ -
Karolcia88 wrote:należy się jeżeli przed porodem leżałaś co najmniej 3 dni
ja dostałam A lezalam z dzieckiem 5 dni. A przyjechałam w dniu porodu. dostałam 300 zl
Olka jaki debil. kurwa rozszarpalabym. nienawidzę petard.
puella Szanowny kupił nie czekając na mnie. kurczę najwyżej będę używać jak hrabia będzie starszy. Dziękuję za informację03.02.2014 -
Olka ja bym temu debilowi petardę w dupę wsadziła i odpaliła. Spierdzielał by aż by się kurzyło. Takie rzeczy puszcza się na otwartych przestrzeniach. Mężczyźni mają ograniczoną wyobraźnię dlatego częściej mają wypadki. Dzisiaj właśnsie taki bezmózgi testosteron rozjechał by mnie na zielonym! Zrobiłabym mu jesień średniowiecza jakbym wylądowała w szpitalu, nie mogąc widzieć i karmić dziecka. Dla mnie większej krzywdy teraz nie ma, zapłakała bym się.
-
Olka co za kretyn z sąsiada, ja też bym dała się na pół wsi albo nawet na całą. Dobrze, ze nic wam się nie stało.
Kotmisia Oleńka jest cudna i sporą dziewczynką
A mnie znów boli brzuch jak na okres i śluz jakby lekko zarozowiony ale minimalnie. 2 dni temu też tak miałam ale nic konkretnego z tych objawów się nie rozkręca. Organizm sfiksowal po porodzie. -
Dziewczyny trzeba patrzec na wage wyjsciowa, nie ma co porownywac miesiecy
Olenka I tak miala piekna wage na tydzien ciazy w ktorym sie urodzila, Bo moje dziecko w 37 tyg urodzilo sie z waga 2300 a wstepnie gdyby juz nie bylo przeplywow to porod bylby w 35 tyg a wtedy wazyla 1870. Na szczescie przepkywy prawidlowe to troche jeszcze przybrala
-
Tak a propos.....Dziewczynki od Kruszynek. Moja przyjaciółka urodziła w czerwcu córeczkę - Oliwcię (40 tydzień). Malutka miała 2.610 i 49 cm, także maleństwo. Teraz (6 tydzień) waży 1 kg więcej. W piątek na wizycie pediatra zaleciła dokarmianie mm, mimo że mamusia ma dużo mleka (i karmi tylko cycem), a córeczka chętnie je. Chyba bez sensu....jak myślicie? W końcu dziecko przybiera. Pediatra patrzyłatylko na siatkę sentyl. i fakt, że Oliwcia jest na pograniczu normy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 22:58
-
Puella mi od poczatku kazali karmic piersia i dokarmiac mm, a jako, ze pokarmu nie mialam za duzo, to karmilam mm a dokarmialam swoim
po 2 tyg pokarm mi zanikl. Ja na miejscu Twojej przyjaciolki karmila bym piersoa jesli ma pokarm i Mala chetnie pije, czepiaja sie tych glupich siatek centylowych. Moze po prostu jest drobna? Ostatnio jak bylam u pediatry to powiedzial ze dziecko przybiera od 10 do 30 g na dobe do ktoregos Ta Mies. U nas wyszlo 20 wiec super a i tak jest drobinka. Powiedzial, ze mamy nie sluchac np poloznej ktora latala za nami z waga i czepiala sie ze dziecko nie wazy tyle co dzieci urodzone z waga np 3500. U mnie przyczyna niskiej wagi dziecka bylo prawdopodobnie lozysko. Za szybko dojrzalo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 23:08
-
Przyjaciólka jest drobniutka, jej mąż też, staraszy synek tez szczypiorek...więc mnie nie dziwi że kolejne dziecko taka pchełka. A lekarze jakoś to rozdmuchują do rangi problemu. Przyjaciółce powiedzieli, że niska waga ze względu na jej nadciśnienie.
Poza tym...czy małe, czy duże....to nieistotne....najważniejsze że zdrowe! Tak z ciekawostek, to z własnego doświadczenia widzę, że większym, a właściwie dłuższym dzieciom troszeczkę trudniej jest pewne ruchowe umiejętności osiągnąć, przez co się wkurzają i mogą być większymi nerwuskami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 23:19
-
aaaa przypomniało mi się jak męża kolega w sylwestra o 19 odpalił petardy w domu i wrzucił do toalety. muszla pękła A oni bez wc byli aż do 2 stycznia. I gdzie faceci mają mózg!!??
Olka dobrze ze wam się nic nie stało.!!
puella ja dokarmiam swoim ale w ramach terapii przed przedszkolnym wirusami. więc ciężko mi się wypowiedzieć na temat twojej koleżanki. bo problem może leżeć nie tyle w jej mleku a w dziecku.gosia86 lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
No wlasnie, jak oni drobni to po kim dziecko ma miec duza wage. Ja tez jestem drobna, chociaz sama urodzilam sie z waga 3750, ale tylko poczatek mialam dobry, bo pozniej chudzina
gin mi wytlumaczyl, ze matka natura zazwyczaj nie daje drobnej kobiecie duzego dziecka, po to by mogla je naturalnie urodzic. Odpowiedzialam mu na to, ze Sa cc
a on, ze teraz sa, ale kiedys nie bylo. O wlasnie Kotmisia karmi piersia I Ola prawidlowo przybiera, wiec dalabym sobie spokoj z mm.
Jak moj gin mnie pierwszy raz zobaczyl to byl jakis 4 tv to powiedzial ze urodze dziecko o wadze 2-2,5 kg. Skubany przewidzial przyszlosc -
Ja mam mega madra pediatre. Starej daty. Ma 70lat. I mimo ze Ola przez caly kwiecien prsybrala tylko 300g nie nie pozwolila mm. Powiedziala zevskoro pampery zasikane. Kupy sa to znaczy ze je. A szcsuple dzieci wolniej prsybieraja nizvte ktore rodza sie grubsze.
Mleko mamy to najlepsze co moze byc. A dokwrmianie mm to strzal w kolano. Bo mleka zaczyna byc mniej. W dodatkuvdokarmianie z butelki mose zaburzac odruch ssania.
Puella zdecydowanie mleko mamy!
I zeby nie bylo. Nie jestem przeciwko mm ale to decyzja mamy jak chce karkiv a nie oediatry! -
Kurde Olka współczuję, dobrze że nic nikomu się nie stało. A Ty jesteś hardcorem
Kurde Wy się martwcie, że mało przybierają a ja ze za dużo. Niby jak się karmi piersią to nie na ze za dużo, ale kurde moja waży juz 5700... ok ja jestem spora ( 179), nie maz średni ( 180), wiec może to ok?
A moja mała nie chce spać, co chwilę się wybudza, skaranie boskie...może jutro będzie lepiej. -
Puella ja jako mama mm tez uwazam,ze jesli pokarm jest,mala je i przybiera,pieluchy zasikane i kupy sa to o co lekarzowi chodzi? Kazde dziecko przybiera we wlasnym tempie,a siatki centylowe to tylko szacunkowa statystyka a nie wyrocznia. Dokarmianie mm to prosta droga do utraty laktacji. Nie sluchalabym lekarza w tym wypadku. MM to moim zdaniem ostatecznosc,jesli faktycznie z laktacja jest duzy problem. A utrata mozliwosci karmienia piersia jest bardzo silnym przezyciem dla mamy.
-
Olka ale paiant z tego sąsiada!
Gabi ja nie mam jeszcze doświadczenia z tą poduszką ale widzę że jej wygodniej jak jest bardziej pod klatką piersiową
Anielka pediatra zaleciła ćwiczenia bo Pola to pyza, jest duża i ciężka i na wizycie nie chciała podnosić główki wiec żeby jej pomóc to mamy ćwiczyć
Slash perfumy to jeśli znasz zapach to ok bo jak nie to nie wiadomo czy spodoba jej się to samo co Tobie.GabiK, Anielka lubią tę wiadomość