Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
robię dziś placuszki z cukini. Gosia mi kiedyś smaka narobiła
Puella pytanie jeszcze do Ciebie- dziewczyny doradziły chustę na 4,2m a w tych 2 gat są jedynie 4,6 brać większą? (oczywiście w razie czego- zobaczymy jak sobie poradzimy z wypożyczoną chustą ;P )gosia86 lubi tę wiadomość
-
Ja tylko na chwile chce wam powiedziec ze jestesmy po wizycie u ortopedy.
Poprawa zadna. Moze ciut ciut co w medycynie lekarz powiedzial ze zadna.
Jestem zalamana ide wypic melise. Plakac mi sie chce ale nie chce pokazac slabosci.
;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 17:25
-
Hej
Sporo naskrobalyście ale nadrobiłam. Byłam z mężem ściągnąć gips u chirurga ale ten kazał mu jeszcze z tydzień ponosić wiec nasiedzieliśmy się godzinę w kolejce na darmo ;/
Ja też biorę nad ranem Liliane do nas bo ona zazwyczaj juz wyspana i w łożeczku sie wierci, to ja wpycham jej cyca do buzki i jakoś staram sie chociaż na godzinkę ja uspać. A dzis maż ja zabral do salonu o 7 rano a ja pospalam prawie do 10
Juz tak sie przyzwyczaiłam, że maz jest ze mna na codzien i zajmujemy sie we dwojkę Lilianką, że bede chyba płakac jak będzie musiał wrócić do pracy. A ojcem jest wspaniałym, takim jakim chciałam żeby był. Rano jak Lila sie budzi to ona chętnie z nią rozmawia, w ciągu dnia robi wszystko przy niej, bawi, caluje, mówi, że ją kocha bardzo często. No i ma dar do usypania corki, u niego na rękach Lila zasypia w oka mgnieniu.
Kotmisia razem z córką jestście piekne laseczki
A co do wagi to moja niedlugo będzie ważyć 7 kg a wychodząc ze szpitala wazyla 3130 g, a w necie przeczytalam wczoraj ze dzieci roczne ( dziewczynki) wazą od 7 do 11 kg. Ale my z męzem obydwoje wysocy i do tego dobrze zbudowani wiec po kim ma byc chudzielcem??
gosia86, slash lubią tę wiadomość
-
Moja też nie chciała smoka ale jakoś ją nauczylam. Miała różne i najbardziej jej podszedl z lovi ten sam o którym Pigulska pisała. Do butelki nie może sie za to nauczyc a mam z aventu i wlasnie kupiłam w gemini z lovi zobaczymy moze ta tez jej bedzie pasowała. Ale kupiłam 0-3 mies, a smoczki zamowlam jej juz 3-6-o co chodzi z tymi smokami dzień-noc? Czymś sie różnią?
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Chyba zanika mi mleko w piersiach...nie wiem co się dzieje...
Z dnia na dzień moje piersi są sflaczałe, nie bolą mnie , nie czuję kiedy mam karmienie i na która piers jest akurat pora( wczesniej tak było) wkładki laktacyjne musialam zmieniac 2 razy dziennie a teraz...moge tej samej uzywac caly dzien i cala noc bo jest sucha. Ze wzgledow higienicznych zmieniam. Lila częściej prosi o piers, dłuzej ssie. Dzisiaj duzo spala, dam jej cycka i dalej spi... zaczynam się obawiac ze ona moze jest niedojedzona przez te moje piersi...Miala ktoras z Was tak?
I czy to możliwe zeby z dnia na dzień tak sie działo? Pije duzo, ale nie wiem czy to cos dajeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 17:49
-
Czarna panda gdyby była głodna to by na pewno płakała. Dziewczyny pisały że po 2 miesiącu piersi już nie są takie napięte. Nie stresuj siw bo stres jest nie wskazany :*
Slash bardzo mi przykro ze nie ma poprawy. I co teraz ? Nadal szelki? My mamy usg 4.08 już się boję.
Ofeline super że mąż się sprawdza w roli taty przynajmniej jeden facet na poziomieczarna panda lubi tę wiadomość
-
Aha no i powiem wam ze se bidulka tak rozplakala bo i zglodniala pewnie ze jak ja badal to tak patrzyla na mnie tylko na mnie swoimi oczkami pelnymi łez ze serce mi pekalo. Te oczka mowily "mamo pomoz przytul" a ja nie moglam bo dr badal i poprawial szelki. W koncu odpusxil i mowi juz nie bede nic robil bo ona sie bardzodenerwuje. Tulilam ja jak tylko moglam najmocniej do siebie.
Myslalam ze mi serce peknie z zalu ze widze jej lhz. Potem nawetcyca nie moglazlapac tak sie zestresowala. A teraz lezymy w domku i gaworzymy sobie razem w domciu najlepiej.
Ale i tak plakac mi sie chce. -
Czarna ja tez myślę, że Lila jakby była głodna to by płakała a moje piersi też są sflaczałe mimo, że pokarmu jest sporo.
Gosiu mój Piotrek w ogole ma podejscie do dzieci lepsze niz ja i dogada się z kazdym łebkiem wiec się nie dziwie, że z corka dogaduje się świetnie. A za dwa lata obiecał jej prawdziwego kucyka haha żeby móc ją wozić na spacerkach. I powiedział,że go nie powstrzymam od tego pomysłu i koniec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 18:43
gosia86, czarna panda, slash, PIGULSKA, GabiK lubią tę wiadomość
-
Karolcia88 wrote:robię dziś placuszki z cukini. Gosia mi kiedyś smaka narobiła
Puella pytanie jeszcze do Ciebie- dziewczyny doradziły chustę na 4,2m a w tych 2 gat są jedynie 4,6 brać większą? (oczywiście w razie czego- zobaczymy jak sobie poradzimy z wypożyczoną chustą ;P )
Ja bym brała większą, z większej masz większą możliwość wiązań. 4,6 to standardowa długość, także jak Ci się znudzi łatwo sprzedasz. Ja mam 4,6 i nadmiar chusty po porostu sobie zawiązuje z tyłu.Karolcia88 lubi tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Pigulska może masz racje z tym leżeniem na brzuchu ze juz im Malo miejsca
Karolcia smacznego u mnie teraz cukinia jest na topie były placki, byla faszerowana i smazona w jajku i bułce tartej
Gosia, u mnie w ogródku też cukinia. Do tej pory tylko leczo i placki były. Czum ją faszerujesz???? W jajku tez nigdy nie smażyłam. Musze spróbować! -
Puella faszerowałam mięsem mielonym. Podsmażyłam cebulę, potem mięso i startą marchewkę dodałam czosnek przyprawy i trochę koncentratu nałożyłam do cukini przekrojonych na pół i wydrążonych a na to dałam ser żółty (oprócz porcji dla mnie) niejadek moja bratanica zjadła dwie połówki. Na dobrą sprawę można dać każdy farsz nawet taki na gołąbki
A jutro zrobię zapiekankę o której pisała Laura
Do smażenia jej nie obieraj, pokrój w talarki potem do jajka i do bułki i na patelnię możesz doprawić solą i pieprzem
A leczo jadłaś? Nie zaszkodziło przy kp? Bo też mam ochotę
Kamila śliczny avatarekWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 18:44
czarna panda lubi tę wiadomość
-
Ja was dziewczyny podziwiam ze pamiętacie wszystkie imiona oraz imiona dzieciaków. ja cZasem zapominam jak mam na nazwisko i przedstawiam się panienskim. mimo że mężatka jestem od 7 lat.
A do Matyldy mówię Marcin A na Marcina Michał
eh widocznie po 30-stce szare komórki zanikająEli, gosia86, slash lubią tę wiadomość
03.02.2014