X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 14:31

Eli, GabiK lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 07:50

gosia86, GabiK, MiM, AGA 30 lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robię dziś placuszki z cukini. Gosia mi kiedyś smaka narobiła ;)

Puella pytanie jeszcze do Ciebie- dziewczyny doradziły chustę na 4,2m a w tych 2 gat są jedynie 4,6 brać większą? (oczywiście w razie czego- zobaczymy jak sobie poradzimy z wypożyczoną chustą ;P )

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska może masz racje z tym leżeniem na brzuchu ze juz im Malo miejsca :)
    Karolcia smacznego :) u mnie teraz cukinia jest na topie były placki, byla faszerowana i smazona w jajku i bułce tartej

Karolcia88, PIGULSKA lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tak zamilkłyście?
    Ja byłam trochę na ogrodzie bo zarośnięty jakby nikt nie mieszkał, ale deszcz mnie pogonił do domu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwile chce wam powiedziec ze jestesmy po wizycie u ortopedy.
    Poprawa zadna. Moze ciut ciut co w medycynie lekarz powiedzial ze zadna.
    Jestem zalamana ide wypic melise. Plakac mi sie chce ale nie chce pokazac slabosci.
    ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 17:25

klz98u696p33kjce.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Sporo naskrobalyście ale nadrobiłam. Byłam z mężem ściągnąć gips u chirurga ale ten kazał mu jeszcze z tydzień ponosić wiec nasiedzieliśmy się godzinę w kolejce na darmo ;/

Ja też biorę nad ranem Liliane do nas bo ona zazwyczaj juz wyspana i w łożeczku sie wierci, to ja wpycham jej cyca do buzki i jakoś staram sie chociaż na godzinkę ja uspać. A dzis maż ja zabral do salonu o 7 rano a ja pospalam prawie do 10 ;)
    Juz tak sie przyzwyczaiłam, że maz jest ze mna na codzien i zajmujemy sie we dwojkę Lilianką, że bede chyba płakac jak będzie musiał wrócić do pracy. A ojcem jest wspaniałym, takim jakim chciałam żeby był. Rano jak Lila sie budzi to ona chętnie z nią rozmawia, w ciągu dnia robi wszystko przy niej, bawi, caluje, mówi, że ją kocha bardzo często. No i ma dar do usypania corki, u niego na rękach Lila zasypia w oka mgnieniu.

Kotmisia razem z córką jestście piekne laseczki ;)

A co do wagi to moja niedlugo będzie ważyć 7 kg a wychodząc ze szpitala wazyla 3130 g, a w necie przeczytalam wczoraj ze dzieci roczne ( dziewczynki) wazą od 7 do 11 kg. Ale my z męzem obydwoje wysocy i do tego dobrze zbudowani wiec po kim ma byc chudzielcem??

gosia86, slash lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też nie chciała smoka ale jakoś ją nauczylam. Miała różne i najbardziej jej podszedl z lovi ten sam o którym Pigulska pisała. Do butelki nie może sie za to nauczyc a mam z aventu i wlasnie kupiłam w gemini z lovi zobaczymy moze ta tez jej bedzie pasowała. Ale kupiłam 0-3 mies, a smoczki zamowlam jej juz 3-6-o co chodzi z tymi smokami dzień-noc? Czymś sie różnią?

PIGULSKA lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna a my uzywamy od poczatku butelek aventu I Malej pasuja, a smoczka zadnego nie moge przypasowac. A tak die slini, ze dzisiaj juz 6 raz jest przebierana I to jakos dziwnie z boku ma ciagle mokre...

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zanika mi mleko w piersiach...nie wiem co się dzieje...
    Z dnia na dzień moje piersi są sflaczałe, nie bolą mnie , nie czuję kiedy mam karmienie i na która piers jest akurat pora( wczesniej tak było) wkładki laktacyjne musialam zmieniac 2 razy dziennie a teraz...moge tej samej uzywac caly dzien i cala noc bo jest sucha. Ze wzgledow higienicznych zmieniam. Lila częściej prosi o piers, dłuzej ssie. Dzisiaj duzo spala, dam jej cycka i dalej spi... zaczynam się obawiac ze ona moze jest niedojedzona przez te moje piersi...Miala ktoras z Was tak?

I czy to możliwe zeby z dnia na dzień tak sie działo? Pije duzo, ale nie wiem czy to cos daje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 17:49

dxom6iye3mh7f98x.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna panda gdyby była głodna to by na pewno płakała. Dziewczyny pisały że po 2 miesiącu piersi już nie są takie napięte. Nie stresuj siw bo stres jest nie wskazany :*

Slash bardzo mi przykro ze nie ma poprawy. I co teraz ? Nadal szelki? My mamy usg 4.08 już się boję.

Ofeline super że mąż się sprawdza w roli taty przynajmniej jeden facet na poziomie :)

czarna panda lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i powiem wam ze se bidulka tak rozplakala bo i zglodniala pewnie ze jak ja badal to tak patrzyla na mnie tylko na mnie swoimi oczkami pelnymi łez ze serce mi pekalo. Te oczka mowily "mamo pomoz przytul" a ja nie moglam bo dr badal i poprawial szelki. W koncu odpusxil i mowi juz nie bede nic robil bo ona sie bardzodenerwuje. Tulilam ja jak tylko moglam najmocniej do siebie.
    Myslalam ze mi serce peknie z zalu ze widze jej lhz. Potem nawetcyca nie moglazlapac tak sie zestresowala. A teraz lezymy w domku i gaworzymy sobie razem w domciu najlepiej.

Ale i tak plakac mi sie chce.

klz98u696p33kjce.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ja tez myślę, że Lila jakby była głodna to by płakała a moje piersi też są sflaczałe mimo, że pokarmu jest sporo.

Gosiu mój Piotrek w ogole ma podejscie do dzieci lepsze niz ja i dogada się z kazdym łebkiem wiec się nie dziwie, że z corka dogaduje się świetnie. A za dwa lata obiecał jej prawdziwego kucyka haha żeby móc ją wozić na spacerkach. I powiedział,że go nie powstrzymam od tego pomysłu i koniec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 18:43

gosia86, czarna panda, slash, PIGULSKA, GabiK lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Kamila to ma chłop pomysły:) ale Marcin tez wszystko obieca Poli i wiem że kiedyś będzie z tym problem.

Olka jak Dawidek? Zeszły te krosty? Sąsiad okno wstawił?

Slash biedna na pewno serce bolało :(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    robię dziś placuszki z cukini. Gosia mi kiedyś smaka narobiła ;)

Puella pytanie jeszcze do Ciebie- dziewczyny doradziły chustę na 4,2m a w tych 2 gat są jedynie 4,6 brać większą? (oczywiście w razie czego- zobaczymy jak sobie poradzimy z wypożyczoną chustą ;P )

Ja bym brała większą, z większej masz większą możliwość wiązań. 4,6 to standardowa długość, także jak Ci się znudzi łatwo sprzedasz. Ja mam 4,6 i nadmiar chusty po porostu sobie zawiązuje z tyłu.

Karolcia88 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Pigulska może masz racje z tym leżeniem na brzuchu ze juz im Malo miejsca :)
    Karolcia smacznego :) u mnie teraz cukinia jest na topie były placki, byla faszerowana i smazona w jajku i bułce tartej

Gosia, u mnie w ogródku też cukinia. Do tej pory tylko leczo i placki były. Czum ją faszerujesz???? W jajku tez nigdy nie smażyłam. Musze spróbować!

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella faszerowałam mięsem mielonym. Podsmażyłam cebulę, potem mięso i startą marchewkę dodałam czosnek przyprawy i trochę koncentratu nałożyłam do cukini przekrojonych na pół i wydrążonych a na to dałam ser żółty (oprócz porcji dla mnie) niejadek moja bratanica zjadła dwie połówki. Na dobrą sprawę można dać każdy farsz nawet taki na gołąbki
    A jutro zrobię zapiekankę o której pisała Laura :)
    Do smażenia jej nie obieraj, pokrój w talarki potem do jajka i do bułki i na patelnię:) możesz doprawić solą i pieprzem

A leczo jadłaś? Nie zaszkodziło przy kp? Bo też mam ochotę

Kamila śliczny avatarek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 18:44

czarna panda lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was dziewczyny podziwiam ze pamiętacie wszystkie imiona oraz imiona dzieciaków. ja cZasem zapominam jak mam na nazwisko i przedstawiam się panienskim. mimo że mężatka jestem od 7 lat.
    A do Matyldy mówię Marcin A na Marcina Michał :)
    eh widocznie po 30-stce szare komórki zanikają :)

Eli, gosia86, slash lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 kupa oO

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia nawet nie wiesz jak zazdroscimy :p

gosia86, MiM lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 2075 2076 2077 2078 2079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ