Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi jadłam i jak dla mnie mocno przyprawione (ja tak lubię ale teraz przy kp jem bardziej delikatne a tu konkretny smak)

Też dzisiaj tak wspominałam jak to było w ciąży i to oczekiwanie :)

Przeglądam maty edukacyjne i się zastanawiam z panelem grającym czy bez?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 21:40

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu Gabik dziekujemy za pamiec wyglada na to ze wszystko ok i mam nadzieje ze sie nie zmieni nic w tej kwestii a krostki nadal ma i albo ugryzienie albo alergia na co nie mam pojecia...powoli schodza te co mial krosty a nowe na szczescie nie dochodza
    Gabik najlepszy czas na mnie to ostatnie tyg mimo zmęczenia waga itp gonilam po sklepach a to jeszcze trzeba a tamto albo telefony z rana do meza "kochanie nie rusza sie"a maluch zapewne spal i to odliczanie a ost miesiac codziennie skreslalam w kalendarzu dzien...piekny czas a tu zaraz pękną 3mce jak Dawid jest z nami czas ciązy to mimo zgagi bóli wymiotow itp dla mnie wspaniale wspomnienie ;)

gosia86, GabiK, PIGULSKA, Eli, beti97 lubią tę wiadomość

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde... Też tęsknię za ciążą.. :) tylko wy możecie sobie machnąć jeszcze, a ja juz zakończyłam produkcje ;)
    Chyba że będzie z zaskoczenia :D

gosia86, GabiK, Karolcia88, MiM, czarna panda, Wonderwall, dorota1987, PIGULSKA, Bluberry, Eli, Anioł, AGA 30, beti97 lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem nie mow hop... :-) z taka uroda zal by bylo konczyc produkcje ;-)

Wonderwall, nojaniewiem, Eli, AGA 30 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tęsknię za ciąża, brzuszkiem, ruchami, luzem i całym tym wyczekiwaniem. To takie magiczne chwile. 3 miesiące temu Liliana była na świecie od 18 minut <3

Z okazji "urodzin " zwazylam Lile, waży 6750 g. Przybrała 3350 od urodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 22:10

czarna panda, Wonderwall, GabiK, gosia86, PIGULSKA, Eli, AGA 30, Agusia246 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:32

GabiK, Eli lubią tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    Kurde... Też tęsknię za ciążą.. :) tylko wy możecie sobie machnąć jeszcze, a ja juz zakończyłam produkcje ;)
    Chyba że będzie z zaskoczenia :D

to samo mówię Szanownemu... że jakby się zdarzyło trzecie to przecież nie usunę. ale tak szczerze to dwójka mi wystarczy mam za małe mieszkanie.

n ojaniewiem gdyby było trzecie to pewnie bym nawet nie pomyślała i tyn ze butelki należy wyparzyc. przy Matyldzie miałam 5szt. A przy Michale mam jedną :) A trzecie od razu by jadło z talerza :)

Wonderwall, GabiK, Lama, gosia86, nojaniewiem, PIGULSKA, Bluberry, Eli, Anioł, AGA 30 lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem wnerwiona! :[ dziecko przez dzień prawie w ogóle nie spało- w sumie to może z 40minut więc o 17.30 była już gotowa na nocne spanie. 17.40 już ją usypiam, oczka jej lecą i te jeba*e psy zaczęły się drzeć bo teściowa wróciła. Myślę- spoko zaraz uśnie. Minęła godzina (18.30) Julka zaczyna odpływać przyjechał szwagier a psy znowu koncert. Już zaczęłam gotować. Przyszli, posiedzieli z chwilę, dałam Julce flachę, wtrąbiła 120 to pomyślałam, że do północy spokojnie będzie spać. Godzina 20 psy znów koncert! Jeszcze przylazła babka męża jak usypiałam Julkę i zaczęła do niej gadać to już nie wytrzymałam i ze złością powiedziałam "ciiii" - obraziła się, że już nie wolno nic do dziecka powiedzieć.
    Julka do tej pory się kręci.
    A i jeszcze żeby było lepiej pękło nam coś przy baterii w łazience i jesteśmy bez wody- tyle dobrze, że zdążyłam się wykąpać.

A i na męża też mam wkurw bo społeczniak wielki, więcej czasu spędza w remizie organizując pieprzony festyn niż siedząc z dzieckiem. Jak wraca z pracy to jest taki zmęczony a potem ma siłę latać do północy po wsi i załatwiać.
    Przepraszam za wylewania żali, ale para to już mi prawie uszami idzie.

Nojaniewiem jestem zdania jak Gabik. Zobaczysz jeszcze raz się wymkniecie z jakiejś imprezki i sprawicie sobie niespodziankę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 22:20

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:32

• GabiK Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia moj dzis mnie oswiecil co ja calymi dniami robie. Poprosilam,zeby nosil malego jak sugerowala pediatra czyli na to krzeselko. Przeszedl z nim ze 3metry,maly wazy 5730g, i mowi "ja nie mam sily go nosic,mnie rece bola,ja 8h fizycznie pracuje (ale jakby sprawdzic jego aktywnosc na FB to by bylo ciekawie,no i zawsze ma czas przeczytac gazetke i wypic kawke) i hit dzisiejszego dnia konczacy jego wypowiedz "a nie leze caly dzien"
    No powiem Wam,ze mnie po calym dniu "lezenia"cholernie nogi bola :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 22:32

2r8ri09ksg9rle49.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ubić te psy :P tez bym się wnerwila i ich wszystkich pogonila ;) moja tez dziś zasnąć nie może, niby spi ale niespokojnie i się wierci, co chwilę oczka otwiera. Chyba się nie najadla na wieczór, moje cycki były puste, ona co chwile dziś jeść chciała i właśnie chyba z głodu :( nie wiem co robić, bo nie wiem czy mi się wydaje, że mam mało mleka czy tak rzeczywiście jest, nie chce pochopnie dawać mm żeby mi całkiem pokarm nie znikł. Może przez nerwy mu mleko zanika...jest jakiś sposób żeby laktacje taką juz ustalona pobudzić?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi to może niech sobie zrobi wolne i jednego dnia i "polezy" z małym.

GabiK lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia współczuję teraz jak dziecko rozdrażnione przestymulowanw to problem z uśpieniem :(
    Ofeline, Olka ale macie duże dzieciaczki, ja obstawiam że Pola waży już około 6500 ale ważenie dopiero 13.08 na szczepieniu. A jaki numer, wkładam ją do śpiworka na noc bo mi było zimno poprzedniej nocy i ona miała rączki chłodne wiec wkladam w ten śpiworek a on za mały

Aktyde spróbuj pić kawę inneke lub piwo karmi

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 20:53

km5stv7321mp2ntw.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta miałam ochotę, zwłaszcza tą sukę bo to ona głównym prowoderem ujadania. Ja w ogóle nie darze jej ani gramem sympatii ( a ogólnie to uwielbiam wszystkie zwierzaki poza tymi krwiopijcami, owadami i gadami/płazami). A teściowa to ją traktuje jak dziecko- xana chce wyjść na polko to wychodzi jak nie to niech siedzi w domu. A i xana wychodzi tylko wtedy kiedy ona ma ochotę a nie jak się jej każe...

Gabik ja swojemu powiedziałam, że ja chętnie wrócę do pracy a niech on zostanie w domu to zobaczy jak wygląda to "no przecież nic nie zrobiłaś przez cały dzień"

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Lama Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik zapytaj czy mąż nie chce takich "wczasów" przejąć od Ciebie na chwile :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 20:53

GabiK lubi tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko boska, bo mi wykraczecie jeszcze tą ciążę i jak ja sobie poradzę mając męża wariata i synka diabła :P? Jak mi się jeszcze trzeci taki ananas wykiełkuje to ocipieje. Dobrze, że córka endżel!!

GabiK, PIGULSKA, gosia86, Eli, AGA 30, czarna panda, dorota1987 lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama popieram,mnie tez to denerwuje i zamierzam konsekwentnie byc wredna i wrednie odpowiadac zlosliwosciami jesli ktos tak bedzie do mojego dziecka mowil.
    Edytka on codziennie lezy z dzieckiem 17-20,tyle,ze maly w tych godzinach juz jest zmeczony calym dniem a o 20 to juz spi snem kamiennym. Poza tym zauwazylam,ze dziad stary usypia dziecko o 18 juz ktorys dzien z rzedu,gdzie mnie zalezy zeby zasypial o lub po 20,bo wtedy pospi kilka godzin z rzedu i ja tez,ale ten chce miec czas na FB i seriale,wiec daje malemu butle i lula,zeby miec spokoj. Juz dzis 3raz tak zrobil,jak mi maly zacznie dzien o 3rano to ja jemu tez dzien zrobie,bo widac inaczej nie dociera. "Polezymy" sobie razem.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem ze mi nawet lekarka powiedziala ze maly nie wyglada na tyle ile wazy ale ze jest bardzo dlugi jak na ten wiek niby 59.5 ale ciuszki na 62 ma ledwo..
    naszym facetom przydaly by sie takie wczasy ;)

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak nie urok to sraczka
    Ja mogę ponarzekać ze wszystko robię przy synku sama bo mąż wyjeżdża i czasem jesteśmy z małym cały tydzień tylko we dwójkę

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 2085 2086 2087 2088 2089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ