Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy któreś z Waszych dzieci tez nie spi w dzień? Jedyni ze trzy drzemki po pól godz? Bo to tego chyba spaniem nie da sie nazwać?
Wy macie problem ze wasze dzieci dlugo cyca ciągną a mój z kolei po 5min odpycha się i nie wiem czy się najadla i dlatego tak robi czy o co chodzi? Przez to.karmie go dość czwsto bo czasem co godz czasem wytrzyma dwie, ale na noc umie się najeść i spać od 19do polnocy. Wczoraj zasnal o 20i dopiero o 2jadl a potem przed6 i ostatecznie wstal po 7 zjadl i potem juz częściej chcial jesc i tak codziennie u nas z jedzeniem. Raz na zdarzy sie ze maly pośpi w dzien 2god to wtedy święto dla mnie bo.moge cos zrobić a tak to tylko zabawiać trzeba, na macie poleży sam 15min i jak nikt nie gada do niego to marudzi w łóżeczku z karuzela z rana to tak z pól godz w dzien juz tyle nie chce. Aj ciężkie te macierzyństwo czasem...
@jeszcze nie mam i modle sie by przyszla.jak najpozniej:) -
u nas kupa! drugi dzień z rzędu! bez wspomagaczy! czyżby to ta woda rosmanowska? czy to tylko chwilowy efekt?
u nas też bączki i kupy śmierdzą. o pieluchy z siuśkami wyrzucam w sypialni tak z "mini bronią biologiczną" natychmiastowo do kuchni wędrująMiM lubi tę wiadomość
-
Ewelinkie mata jak mata, nie mam porównania. mała czasem godzinę potrafi patrzeć się jak świeci a czasem po 3 minutach ma dość
nie wiem po ile stoi na allegro ale na pewno bym nie wydała takiej kwoty.
Ja mam w spadku więc korzystamy -
nick nieaktualny
-
ja wyparzam 2x dziennie, ale mam 6 butelek :p więc przed kolejnym użyciem jest zawsze wyparzona
Karolka u mnie Julka jak nie będzie mieć przynajmniej 2x 1.5h drzemki to zasypia o 17 na spanie nocne- ale zawsze wtedy mam dusze na ramieniu, że się obudzi np o 2 wyspana i radź se babo -
nick nieaktualny
-
To Pola jeszcze śpi dużo w dzień aż się zaczęłam teraz zastanawiać czy to normalne że tyle śpi. Bo robi drzemki w dzień 2-4 godziny a wstaje rano około 9-10 potem około 12-13 idzie spać i po południu jeszcze jedna drzemka do około 17-18 i okolo 22 spanie nocne
-
Poszłabym na ogród pogrzebać trochę ale pogoda porąbana jakaś raz słońce raz deszcz i wiatr i nie wiadomo jak ubrać dzieciaka i czy zaraz nie trzeba będzie uciekać. No i gadzina mała jeszcze śpi
Po tym jak jej nie karmilam w nocy to jakoś dziwnie dzisiaj je bo najpierw to długie karmienie o 10 a potem tylko z 15 minut z jednego cyca.
U nas kupy dzisiaj jeszcze nie było ale to może dlatego że wczoraj były 4? -
Gosiu wygląda bardzo smakowicie:) szkoda że ślubny nie przepada za skrzydełkami. Mowi że za dużo kości za mało mięsa
Ewelina ją mam ta sama mate co Karolcia i j nas się sprawdza super. To ulubione miejsce Niny w całym domu. Spokojnie leży na niej ok 40-60 min.
Mim dziękuje Wam obu. Jednej za pomysł, drugiej za modyfikacjeNina teraz takie baczki wali do lozeczku że aż pekamy że śmiechu
MiM lubi tę wiadomość
-
Lama ja tez nie przepadam za skrzydlakami ale ostatnio w akcie desperacji i głodu nie chciało mi sie robić sobie osobno obiadu zjadłam razem z mężem skrzydełka ale fakt że mięsa to tam jak na lekarstwo
Ale pipa ze mnie dopiero doczytałam że trzeba dać kostkę masła (a ja nadal na diecie bez nabiału)
My jesteśmy jeszcze przed zakupem maty.
Ale tak czytam co piszecie o chustach i też się zastanawiam czy by nie wypróbować
Jak dla mnie to kupy jeszcze nie śmierdzą wiec nie robię selekcji gdzie wyrzucać pampersy tylko wszystko idzie w jeden kubełWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 15:41
-
Liliana tez śpi podobnie jak Pola. Widocznie tyle snu im potrzeba. Zazwyczaj Lili jest aktywna 2 -2,5 godz i potem drzemka. Czasami jest to 15 minut czasami pół godziny albo nawet ok 1,5 godziny.
Ja za skrzydełkami nie przepadam bo za mało mieska mają.
-
nick nieaktualny
-
Moja też spi do 10:) Potem spi godzinke a tak to drzemki.
Gosiu natchnelas mnie wczoraj na cukinie i zrobilam leczo oraz plasterki w panierce ( wiem ze nie wolno nam smazonego ale 2 tylko zjadlam) smazylam na masle a nie na oleju.
Fajnego bloga znalazlam z przepisami dla mam karmiacych:
http://delicjematkikarmiacej.blox.pl/tagi_b/4462/babka-piaskowa.html
to akurat prosty przepis na babke piaskowa
Ja kupilam mate uzywana z jednych z forum za 50zl , ciezko stwierdzic jaka to firma ale podobna do tej pierwszej. Juz się bawi Lila w niej ale tez nie długo;)
Teraz robilam jedzenie a ona siedziala w bujaczku i to miala nad sobą-Fisher Price Przyrząd gimnastyczny z pandą Rośnij ze mną. Ona sobie włacza melodyjki noga:P
Wczoraj Lila pierwszy raz zaśmiała się na głos:) Oczywiscie ze mnie:)gosia86 lubi tę wiadomość