X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieso na grillowej patelni od poczatku jem bo podobno wolno. Ja nie lubię gotowanego miesa za bardzo. Smażone jem ale ostroznie na razie

dxom6iye3mh7f98x.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jesz czekolade?
    bo ja czasami kawalek sobie zjem... ja uwielbiam czekolade, mąż kupił milke oreo to nie moglam sie oprzec:P
    mysle o tym czy by nie wyporzyczyc chuste zeby zobaczyc czy to wogole u mnie podejdzie.bo taka chusta nie mało kosztuje...dziwne taki kawalek materialu i tyle kosztuje szok..

dxom6iye3mh7f98x.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem okropna mimo że z butli korzystam tylko wieczorem bo w 20 ml rozrabiam Młodej Latopic i wszystko myję tylko w płynie. Nie wyparzam , nie mamy żadnych problemów, kupki jak marzenie, nie śmierdzą, no może czasami, ale to musi być big kupa. Ze spaniem u nas różnie ok 2 godz na dzień się uzbiera. No i jak tylko ją kładę poziomo na ręku żeby nie cały czas pionowo to szuka cyca, jak nie dam to histeria. Teraz usnęła o 19 30 kąpiel, cyc i śpi dalej do 6-7 a dzisiaj jak ją rano wzięłam do łóżka to aż do 9 pospałyśmy. U mnie mama zrobiła leczo z cukinią a ja zrobiłam 4 słoiczki musu z moreli na zimę(morela z polski). Ja w ramach urozmaicenia woda-herbata piję soczki dla dzieci.Dałam dzisiaj na spróbunek Młodej jedną łyżeczkę soczku jabłko-gruszka. Zaczęła się kwasić i wypluła i takie własnie mam chętne dziecko do nowości. U mnie brak drugiej @ nadal, dziwne bo po pierwszej powinna być druga(ciąża wykluczona). Czyżby to przez kp?? Odstawienie nabiału pomogło także mojemu brzuszkowi. Zero wzdęć i problemów w toalecie. Jednak problem z dzieciństwa z nabiałem gdzieś pozostał a Wikusia odziedziczyła tendencję :/ idę zjeść leczo bo pachnie w całym mieszkaniu :)

gosia86 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki!!! :)

Z racji, że już kolejna osoba pyta się mnie "co się dzieje? nie widać Cię na forum" zgłaszam, że żyjemy, wrócilismy z urlopu nad jeziorkiem i morzem, mieliśmy chrzciny więc jeden wielki sajgon! A teraz ogarniam domek, robie pranie i sprzątam :) poza tym u nas wszystko w jak najlepszym porządku, Mała super się rozwija -co prawda nie obraca się z brzuszka na plecy, ale trzyma głowę wysoko około 2 min, ciekawią ją zabawki, ludzie i przyroda :) jest tak rozgadana, że nawet teraz siedze i piszę i gada do mnie tzn do tv ;) i się śmieje! ;)łapie się za kolanka i stopy, bierze w rączki przedmioty i wsadza sobie do buzi także jest masakra :) dlatego rzadko się odzywam, bo życie z moją Lilusią to jedna wielka przygoda i nie chcę by mnie coś ominęło! :D odezwę się jak będę już mieć zdjęcia z chrzcin ;) tymczasem wrzucę naszą małą rodzinkę :)
    Wakacje rodzinne nr.2 zaliczam do bardzo udanych, Mała super zniosła podróż i pobyt :)
    790172f3b8f15e97med.jpg
    3dad6d69ee141f46med.jpg
    Pozdrawiamy Was bardzo gorąco i życzymy samych radosnych chwil! :*
    Buziaki!!

Bluberry, czarna panda, PIGULSKA, Wonderwall, gosia86, Lama, Anielka, GabiK, dorota1987, Eli, MamaiHania, Agusia246 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic śliczna niunia;0
    karolcia my tez na wodzie rossmanowskiej juz od dluzszego czasu ale widzialam poprawe juz po 3dniach stosowania
    Ja wyparzalam przez 1,5mca codziennie a teraz raz na 3dni...leniwa jestem przyznaje bez bicia a te butelki dr brown ciezko sie myje i musze wyparzac
    My juz po szczepieniu misiek spi lekko zaplakal bardziej z glodu...goraczki nie ma poki co

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama ciesze się ze soczek pomogl u nas sie po soczku wszystko wyprostowalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY,
    CZY NA L4 CIĄŻOWYM I MACIERZYŃSKIM PRACODAWCA PŁACI ZA NAS SKŁADKI? JAKIE SĄ KOSZTA PRCODAWCY?

WAŻNE BO UGODĘ TWORZYMY Z SZEFEM. :*

• Anielka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaliczyłam dzisiaj pierwszy upadek na rolkach :(. Potluklam dupsko okropnie :(. Leżę i rycze, że nie mogę nawet Filipka podnieść. A do tego właśnie przyszła moja za przeproszeniem zjebana teściowa i szlak mnie trafia jak słyszę jej rozmowy z Filipem (ces, strasnie slicny jestes agyyy tiu tiu tiu). Ale Filip przed jedzeniem to zaraz włączy syrene i przegoni towarzycho.

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:31

Anielka lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna nie jem słodyczy bo po słodkim Polę boli brzuszek
    Ewelina jeszcze nie robiłam naleśników bo najpierw nie miałam czasu a teraz nie mam mleka jak zrobię to dam znać

Anielka doskonale rozumiem wkurw na teściową bo moja mówi tak samo i jeszcze liże (całuje) dziecko po raczkach chociaż mówiłam ze nie wolno. Współczuję potłuczenia mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie

Anielka lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    to ja to ogólne jestem wygodna. wyparzam raz na tydzień. albo jak sobie przypomnę.
    Mim, to co, przy trzecim nie myjemy wcale ;) :D?

MiM lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł, nie jestem pewna ale wydaje mi sie że pracodawca nic nie płaci. Wszystko zus. Ale na 100% nie wiem

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:31

Anioł lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł l4 po 33 dniach i macierzyńskie tylko ZUS ponosi koszta.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:32

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja to spokojna jest jak kupa jest rano bo jak nie ma do wieczora to zaraz się stresuję że znowu zaparcie
    Jeśli Ignaś je tak krótko a ładnie przybiera na wadze to nie masz się czym martwić, tylko pewnie męczące tak często cyca wyciągać

Mąż znów ma nockę:( nie lubię zostawać sama na noc

Wracając do przepisu który podałam to skrzydełka można zastąpić pałkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 21:03

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje "malenstwo"wazy 6700..i mierzy 59.5cm to takie moje kochanie prawie 60cm szczęścia ;)
    po szczepieniu jak na razie lekko rozdrazniony nie chce sam sie bawic i 37.8 temperatura podalam paracetamol tera maz karmi i do spanka
    ktoras pytala o gryzaki ja czasem daje ale z reguly zapominam
    u nas jest w tej chwili 12stopni i juz nie wiem czy to lipiec czy moze pazdziernik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 21:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu cisza ;)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka właśnie miałam pytać jak po szczepieniu i co z krostkami?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka tez myslalam o Was jak tam szczepienie,ale wyglada
    ,ze wszystko w porzadku to chwala komu tam trzeba ;-)
    Gosia zagladnelam w przepis i chetnie bym zrobila,bo moj akurat lubi skrzydelka,ale tam czosnek a on nie cierpi nawet jak jest tylko aromat :-( a Ty jadlas to faktycznie czuc tym.czosnkiem czy niezbyt?
    Tak Wam powiem patrze na te Kwietniowki 2016 i jakas tesknota sie we mnie obudzila.za tym jakie bylysmy podekscytowane,pod koniec juz takie rozlazle ale ta nutka oczekiwania na niewiadome,troche strachu.ale tez ogromnej ciekawosci jak bedzie. Pamietam jak strasznie balam sie porodu,ze nie bede wiedziala co robic,potem tego cc,ze jak zajme sie malym. Zakupy,przygotowania wyprawki, pakowanie torby. Potem jak Agusia i Kotmisia poszly rodzic i wielkie oczy,ze to juz,ze za chwile kazda i wyczekiwanie kto nastepny,moze ja? Niesamowity czas :-) i tak szybko zlecialo :-(

gosia86, nojaniewiem, alma, Karolcia88, czarna panda, dorota1987, PIGULSKA, Bluberry, Anioł, beti97, MamaiHania, Agusia246 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 2084 2085 2086 2087 2088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ