Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    Jezu, dziewczyny co robić? małemu zawijają się na dole uszka, więc durna wzięłam taki niby oddychajacy plaster i mu przykleiłam kawałkiem, teraz patrzę a on ma całe czerwone i spuchnięte :(
    Tzn. poduszki mu się zawijają? Karolek też tak ma :/ Zakładałam czapeczki, opaski (robiłam go na dziewczynkę ;) ), ale nic to nie dało :( Też próbowałam z plasterkiem, ale po jednym dniu odparzenia... A nie chcę żeby z takimi kłapciakami potem chodził ;) Jak znajdziesz jakieś rozwiązanie, czekam na rady :)

Gosiu, dziękuję za zestaw ćwiczeń :)

Ps Ja też darowałam sobie endomondo, po jednym dniu bateria do ładowania :/

gosia86 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli słodka kruszynka z Twojej Natki :)
    Co to zagęszczania pokarmu to może najpierw skonsultuj z lekarzem bo możesz Małej krzywdę zrobić...takie mleczko będzie ciężko strawne i jelitka mogą nie podołać. A z tego co pisałaś to przybiera na wadze więc ja bym poczekała z tym jeszcze min miesiąc :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli jak słodka calineczka <3

Mam nadzieję że nie będę musiała oddawać Poli do żłobka. Moja mama mówi że z nią zostanie ale bałabym się ją zostawiać tak na 8-9 godzin bo mama ma kuz 66 lat i do opieki nad takim maluszkiem nie za bardzo sie nadaje

Karolcia w instrukcji mam napisane że do 9 kg lub do 5 miesiąca z tego co pamiętam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 13:30

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia nie może glowa wystawac :)

03.02.2014
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wkładka niemowlęca do kiedy?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu jak z pleśniawkami u Jasia?
    Któraś pisała o smarowaniu języka octeniseptem posmarowałam ze dwa razy tak co drugi dzień i tam gdzie sięgnęłam języczek czysciutki ale w smaku paskudne

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia nystatyna jest jeszcze gorsza w smaku
    Nikodem jak ją połykal to miał łzy w oczach :(

Karolcia ja już wyjęłam chyba z miesiąc temu wkładkę bo mały ryczał w foteliku było mu wyraźnie niewygodnie

8p3ovfxm10p58typ.png
  • MiM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jak zobaczysz ze głowa wystaje to wyciagasz wkładkę A potem tak długo jeździ aż nie zacznie siadać albo głową wystawac za fotelik. ja mam drugi fotelik od 9-18kg. ale Matylda wcześniej zaczęła w nim jeździć bo była chuda i długa.

03.02.2014
  • KotMisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z nedycyny ludowej na plesniawki to pomaga przetaecie osiusiana pieluxha tetrowa.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) tu czerwcówka wpadam do Was z prośbą.. podczytuje Was i wiem, że niektóre tez miały taki problem..chodzi o KUPY..
    z racji tego ze synek jest wcześniakiem bierze mnóstwo witamin w tym żelazo-brał actiferol 1 saszetkę, morfologia zaczęła mu spadać obecnie jest 8,4 a więc jest anemia, na konsultacji w szpitalu-ip- zwiększyli nam do 2 saszetek stopniowo do 3..po zwiększeniu do 2 nie może zrobic kupy..napina się napreża stęka widać że chce a nie może.. we wtorek uzyliśmy kateter windi no i poszło trochę ale od wtorku cisza..dziś jest 2 dzień bez kupy..przez to jest niespokojny, wrzeszczy, krzyczy.. :( bąki są i to strasznie smierdzące..wczoraj byliśmy u neonatologa i zmieniała nam żelazo na ferrum lek ponoć ma być lepszy..zobaczymy.. ale póki co jak wywołać ta kupę?!
    będę wdzięczna za pomoc

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to mam zryty łeb jaki mialam sen..masakra śniło mi sie ze bylismy z mezem i z malym na pizzy i wracając powiesiliśmy go za body na drzewie na jakims gwozdziu ze wisial na ubraniu i machal rękami i nogami i tam zasnal rano wstalam poszlam i go zdjęlam na pyt mamy we snie"dlaczego dawid tam wisi"odpo -"bo chcemy sie wyspac"ja pierdole...obudzilam sie i pytam meza gdzie Dawid i skoczylam do lozeczka prawie z lozka spadlam a on na mnie jakbym nie normalna byla...zawsze mialam dziwne sny zabijalam duchy wałkiem w samolocie albo jezdzilam na koniu w morzu ale to patologiczny sen :)

Eli, GabiK, Anielka, Lama, gosia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    hej :) tu czerwcówka wpadam do Was z prośbą.. podczytuje Was i wiem, że niektóre tez miały taki problem..chodzi o KUPY..
    z racji tego ze synek jest wcześniakiem bierze mnóstwo witamin w tym żelazo-brał actiferol 1 saszetkę, morfologia zaczęła mu spadać obecnie jest 8,4 a więc jest anemia, na konsultacji w szpitalu-ip- zwiększyli nam do 2 saszetek stopniowo do 3..po zwiększeniu do 2 nie może zrobic kupy..napina się napreża stęka widać że chce a nie może.. we wtorek uzyliśmy kateter windi no i poszło trochę ale od wtorku cisza..dziś jest 2 dzień bez kupy..przez to jest niespokojny, wrzeszczy, krzyczy.. :( bąki są i to strasznie smierdzące..wczoraj byliśmy u neonatologa i zmieniała nam żelazo na ferrum lek ponoć ma być lepszy..zobaczymy.. ale póki co jak wywołać ta kupę?!
    będę wdzięczna za pomoc
    ja podaje soczek jabłkowy sam kolezanki rozcienczony i u większosci pomogły soczki na kupkę

karolinka85 lubi tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    ja podaje soczek jabłkowy sam kolezanki rozcienczony i u większosci pomogły soczki na kupkę
    dziękuję, właśnie to pamiętam o tym soku..ale boję się troche mu podać,bo synek według wieku korygowanego ma dopiero 1 miesiąc i 5 dni..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka a czopek próbowałaś? nie trzeba go całego wkładać tylko trochę potrzymać i kupa sama pójdzie jeśli najwyższy czas.

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    dziękuję, właśnie to pamiętam o tym soku..ale boję się troche mu podać,bo synek według wieku korygowanego ma dopiero 1 miesiąc i 5 dni..
    To może spróbuj czopkiem
    A czym karmisz?

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka ale masz wyobraźnie hoho
    Ale ja mam nie lepsze sny, ostatnio mi się śniło ze zostawiłam małego w aucie...na szczęście po powrocie do samochodu się okazało ze spał sobie smacznie ;)

A jak krostki u Dawida zeszło już?

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:51

dorota1987, karolinka85 lubią tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Olka ale mnie rozbawilas tym snem ;)
    Pigulska, masz racje, poczekam jeszcze z miesiąc i zacznę Mslej powoli wprowadzać cos nowego. Przy okazji zapytam w poradni patologii noworodków, kiedy działać z rozszerzaniem diety. Moja dzidzia to taka kolkowa byla, wiec może jelitka by przezyly szok po czymś cięższym.

Karolinka ja tez pisałam Ci o soku i popieram Dorotę z tym czopkiem, nie wkladasz do środka tylko lekko wsuniesz i wyjmiesz nawet kilka razy i kupa pójdzie. Dziecko to nie boli, a ulży w zaparciach.

Dziekuje dziewczyny :) wszystkie mamy piękne te nasze slodziaki ;)

karolinka85, PIGULSKA lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karilinka85 wyslalam Ci zaproszenie. Odezwij sie na priv.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka ale sen :-D :-D http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cebce9dc5ace.jpg
    Takie cos do wozka zamowilam coby mi sie Kuba na spacerze nie nudzil.

KotMisia, Eli, gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ ‹ 2094 2095 2096 2097 2098 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ