Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MiM moj z jednym szwem juz by chyba o kulach chodzil
Pigulska niezle
Alma jak ucho malego?
Ja tez czytalam,ze dieta przy kp to mit,bo pokarm produkuje sie z krwi. Ale jednoczesnie kaza przed pobieraniem krwi pic duzo wody,bo wtedy,zeby nie byla taka gesta,wiec jakas korelacja jest. Poza tym testy na alergie,niektore,mozna robic rowniez z krwi -
Hej laseczki
Mi wychodzi jakieś 8 karmień na dobę a Liliana też nie placze z głodu w nocy tylko się wierci i wierzga nogami więc ją biorę i karmie na śpiocha bo jak sie całkiem wybudzi to czasami bywa problem z ponownym zaśnięciem ale może źle robię i nie powinnam jej od razu brać. Może spróbuje ją przetrzymać o ile się da.
A pieczarki jadłam na pizzy swojskiej tak jak i papryki trochę, zupe kalafiorową z groszkiem i nic jej nie było, po smażonej rybce też nie także jest coraz lepiej -
Ja jem wszystko. I pije wszystko po za alkoholem. Zadnych objawow nie widze ☺
Agusia dziekuje za podpowiedz z mlrczkiem. Dzis bylo juz ok ☺
My jutro kladziemy nowe panele w pokoju. Bardzo sie ciesze bo na te stsre nie moge payrzrc.
Bylam wczoraj u kolezsnki. Jej syn 5,5 mirsiacs wazy 9 kg, ale jaki slodziutki smieszek.GabiK, gosia86, Agusia246 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gabik gdybym miała kule to pewnie by o niej chodził A tak to marudzi...
opowiadał mi ze się o mało co nie popłynął jak mu tego szwa zakładali.
ale stwierdził ze jak ja dałam radę bez znieczulenia urodzić to on wytrzyma szycie. hmmm no cóż musiałam pochwalićKotMisia, Anioł, GabiK, gosia86, Anielka, PIGULSKA, Bluberry, Wonderwall, Lama, Agusia246 lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
nick nieaktualny
-
Meldujemy sie po kolejnym masakrycznym szczepieniu, dzis 2 klucia bo dostajemy 5w1 oraz pneumokoki w ramach niskiej wagi urodzeniowej oraz poród w 37 tyg. Dzisiaj tez kolejna dawka na rotawirus. Moje dziecko niestety strasznie zanosi sie przy szxzepieniu... Dzisiaj nawet zaniosla się przy piciu szczepionki na rota. Musiałam zawolac moja mamę do pomocy, bo trzeba bylo dmuchnąć delikatnie w buźkę przy tym jak się zaniosla. Teraz spi moja bidulka.
Co do wagi myślałam, ze wazy juz cos kolo 5 kg, ale Natka wazy dopiero 4100, czyli nadal jest Calineczka w porównaniu do rówieśników. Ale jest bardzo proporcjonana i pediatrzy twierdza, ze nie ma jej co przyspieszac, ma swoje tempo i jest po prostu drobniutka. No ale fakt jest taki, ze i tak ubranka 62 sa akurat, a z niektórych znowu wyrasta, to ja nie wiem jak oni teraz je szyja.
A ja mam 3 @ po porodzie, niestety znów obfita. Przed porodem tak nie miałam, a teraz wygląda na to, ze pogmerali w środku i juz tak zostanie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 11:35
-
Hej wczoraj się nie odzywałam z braku weny, ale czytałam co u Was. Współczuję szczepień My mamy 19 sierpnia kolejne, mam nadzieję że będzie inna pielęgniarka bo ta jest okropna i zarozumiała. Od rana udało się upiec ciasto i pozmywać gary akurat mam taki etap z Wiki że ładnie się sobą zajmuje w leżaczku. No i od dwóch dni budzi się w nocy raz na karmienie o 3. Jakby zegarek jej ktoś zamontował. A ja już przyzwyczajona z ekspoludującymi cycami o 1:30 odciągam , zamrażam i będzie jak znalazł na wesele. Eli rzeczywiście Natka to Calineczka, ale słodziutka Moja siostra Wiki nazywa afrykańskim chomikiem, ze względu na pućki. Po obiedzie muszę zajrzeć do taty do szpitala, w poniedziałek ma mieć operację na serducho. Dobrze że ma jeszcze mi kto z Małą zostać. Ja prócz nabiału staram się jeść wszystko, czekolady też nie jem. Czasami jednak parę krostek na buźce jej wyskoczy, ogólnie gdybym jej nie smarowała emoilentami to skórę miałaby jak papier ścierny.
Eli lubi tę wiadomość
-
Gosia 4x dziennie ale 1 cwiczenie trwa max 2 minuty wiec wcale nie tak strasznie
Eli moja dokladnie tak samo reaguje na szczepienia- ryk na cala przychodnie. Ale masz Kruszynke- ale ciesz sie bo moja 5kg to juz dobrze czuc na rekach
Gosia jak tam idzie z brzoskwiniamo/morelami? (Nie pamoetam z czym mialas dIalac)Eli lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za wsparcie, przed chwila ja tulilam, bo rozplakala sie strasznie przez sen. Tak mi jej szkoda dzisiaj. Następne szczepienie 19 wrzesnia
Natalka apetyt ma, ale zdziwilo mnie, ze nie zwiększa porcji mleka, wręcz zaczela mniej pic tego nutramigenu, za to bebilon pije chętniej i w wiekszych porcjach. Zastanawiam się tez czy nie zagęszczac jej juz troche mleczka, jakimiś kaszkami czy czymś takim. Kiedys po skończeniu 3 mies juz sie tak robilo, a teraz wiele się zmieniło, co do karmienia niemowląt. Jak myślicie dziewczyny?
Co do wagi Karolcia to wierz mi ze i po 4100 boli kręgosłup jesli dziecko jest z tych co nawet na spacer chce wychodzić na raczkach zamiast w wózku i w domu tez trzeba ja duzo nosić. A mi juz wczesniej wysiadl kręgosłup, bo wiele dzieci w grupie niechodzących, a takie roczne to i z 15 kg mogą ważyć. Wierzcie mi wtedy to jest dopiero wyczyn a ja raczej drobna jak nasza KarolciaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 07:54