Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w ciąży bym chciała byc ale niekoniecznie rodzic;) cc nie wspominam najlepiej, tzn po bo sama operacja ok. Juz nie mogłam sie doczekac kiedy Msla wyjma. Pozniej jakos bardzo dlugo mnie czyscili i szyli. Tak mnie wyczyścili ze mam bardzo obfite miesiączki teraz. Teraz w 1 dzien tyle co przed ciąża cala miesiaczka. Idę w końcu do gina, bo ile można odkładać. Moja przyjaciółka do tej pory nie poszla, a urodziła w styczniu 2014
ja ganie a sama lepsza nie jestem...
-
A ja tam nie chciałam mieć jedno za drugim. wolałam jedno odchowac nacieszyć się nim i dopiero wtedy starać się o drugie.
Z wieści wakacyjnych Michu się dezaktywowal świeże powietrze to zabija. A z Matylda się widzimy bo ona cały dzień na animacjach :Agusia246 lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
Ja tez polecam probiotyk, ja daje dicoflor, tylko drogie są te cholerstwa. W ogóle mojej nie służy espumisan, wczoraj ta lekarka kazała dawać na kolki ale potwierdza się to co wcześniej przy espumisanie obserwowałam, że trudno jej po tym zrobić kupę i się męczy, tera przez to ja usypiam od godziny
-
Dziewczyny powstrzymuje mnie tylko sytuacja w pracy bo moje dwie koleżanki starają się teraz o drugie dziecko a pracujemy we 4 no i mnie juz nie ma więc jak tamte odejdą a mnie nie byłoby bardzo długo zostaje w pracy jedna stała osoba. Szefowa byłaby zła ze zaszłam jedno po drugim bo każda pracownica wróciła po wychowawczym na rok dwa i dopiero zachodziły w kolejna ciążę.
-
Gosia daje probioryk floractiv czy jakos tak, ale jakos bie pomaga nic, wcześniej dawalam dicoflor w saszetkach teoche bylo męczące bo trzeba bylo odciągnąć pokarm i rozpuścić w mleku ale chyba lepiej dzualalo wiwc bede musiała wrócić do tego moze
-
nick nieaktualny
-
Eli jeszcze nie wiem na razie to tylko pomysł taki luźny ale pewnie Anglia lub Niemcy jeśli do tego dojdzie
A ile płacicie za te probiotyki?
Ja za biogaia zapłaciłam za pierwszym razem 49 zl a w gemini 26 plus przesyłka 17 ale koleżanka załatwi mi za 32 -
Z drugiej strony wolalabym teraz odchowac dwójkę na raz i mieć później spokój od pieluch i tego uwiazana bo ja tak jak Olka nie umiem siedzieć w domu za długo, męczy mnie brak swobody. Wiec jak teraz i tak jestem " uwiazana " to od razu drugie bym odchowala. A znów się zamknąć w domu za dwa, trzy lata..?? Sama nie wiem
olka24 lubi tę wiadomość
-
Ja powiem tak. Przy pierwszym dziecku nie wiedziałam z czym to sie je, błądziłam po omacku, nie wiedzac co sie czai za rogiem
. Jak juz się oswoiłam i stworzylam rozumnego człowieka, który juz co nieco koło siebie zrobi, to sie zdecydowałam na drugie. Teraz przy drugim mogłabym miec od razu trzecie, bo wiem co mnie czeka. Ale będąc niedoświadczona mamą pierwszego dziecka, nie chciałabym od razu drugiego. Mam nadzieje że mnie ktos zrozumiał.
Ale jakby co to ja trzeciego nie chce, tylko tak teoretycznie piszeMiM, Bluberry, Eli, gosia86, Lama, czarna panda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nojaniewiem rozumiem Cię całkowicie. chciałam się nacieszyć pierworodna. obserwować jak się rozwija i jak stworzyłam prawie rozumnego człowieka chciałam następne. bo póki jest niemowląt to obsługa dziecka jest w miarę ok. A dopiero potem zaczynają się schody... poza tym też miałam taki okres ze po Matyldzie chciałam szybko drugie i dobrze ze Szanowny się nie zgodził. bo jak zaczęło się noszenie 12kg Matyldy wychowanie jej oraz wszelkiego rodzaju bunty to Bogu dziekowalam ze się na drugie szybko nie zdecydowałam. bo wychowanie dziecka to ciężka praca
nojaniewiem lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
kurczaki, byłam na festynie (bo u nas 3dniowy) i było losowanie. Kupiłam 24losy ( straż zbiera na sprzęt ratowniczy) więc wydałam kupę kasy (120zł) a wygrałam AŻ czajnik na piecyk gazowy
idę się kąpać i do spanka.
A moja niunia coś dziś bardzo malutko jadłagosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ofeline dla mnie to masakra takie podejście szefowej do tematu ciąży, może jeszcze harmonogram powinna wam stworzyć która kiedy może zajść w ciążę
Nojaniewiem ja rozumiem o co Ci chodzi, my chcemy drugie dziecko w miarę szybko ale jak dla mnie ten rok macierzyńskiego to czas który należy się tylko dla Poli i nie chcę się skupiać jeszcze na ciąży w tym okresie. Może to głupio zabrzmi bo chcę drugie dziecko ale jak sobie pomyślę to mi troche żal że będę miała mniej czasu dla Poli ostatnio MiM o tym pisała.
A teraz wypłynął jeszcze temat wyjazdu więc może dziecko nr odwlecze sie w czasie
Karolcia lubię za czajnikWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 22:07
nojaniewiem lubi tę wiadomość
-
U mnie taka sama rozkmina
zawsze twierdziłam ze chce 3-4 lata przerwy a teraz czasami zaczynam się łamać. Ale się nie dam! jednak wolę mieć chociaż jedno mobilne dziecko a drugie na rękach. Powiem szczerze że ja to leniwa jestem k trochę się boje ze jak zaznam luksusów przespanych nocy to już mogę nie chce 2, ale wiem też ze nie jesteśmy wieczni i Nina musi mieć kogoś kto będzie ja wspierał.
-
Karolcia to taki drogi ten czajnik
Mim, Nojaniewiem, dobrze przeczytac z perspektywy doświadczonych matek. Tez sie zastanawiam, kiedy bedzie dobry moment na drugie dziecko, bo póki co z wielu względów nie jest, ale tak mysle ze chyba odchowam troche pierwsze maleństwo. Sa plusy i minusy. Uważam, ze jesli ktos ma srodki i chęci to nie ma na co czekać, ale poświęcenie uwagi narazie tylko jednemu dziecku to tez dobry argument by poczekać min 2-3 lata. W końcu tyle jeszcze trzeba je nauczyć ;)Tak czy siak jesli któraś sie zdecyduje juz, to ja bardzo kibicuje - po latach taka mala roznica wieku tez jest korzystna dla rodzeństwa, bo maja wiecej wspólnego, będąc w podobnym wieku.gosia86 lubi tę wiadomość