X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka już dziewczyny pisały, że się wyjmuje jak dziecku głowa wystaje poza fotelik. Mój jeszcze z wkładką:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj juz bez wkladki bo mu nie wygodnie bylo. podziwiam was za te przetwnry;) ja gdyby nie mama to bym zginela ;)

Ja planuje po 4mies dac malemu marchewke zobaczymy jak zareaguje;) a i dopytam teraz pediatry czy moge;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz bez wkladki jeździmy jakis tydz. Ciasno juz malemu bylo, wiex jesli jeszcze u Was sie miescicie to mozesz miec.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli od razu ta wkładka nie pasila ale wczoraj wyjęłam i zobaczymy jak jej teraz będzie

Edzia ale fajnie Ci z żaglami a ja nawet nigdy na mazurach nie byłam

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, my nie po Mazurach pływamy. Rodzice mają jachcik na J. Drawskim to jest na Pomorzu :) z Mazur jest mój nieslubny a byłam tam tez tylko raz na ślubie jego psiapsioly czyli nie rekreacyjnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 14:34

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale i tak Ci fajnie :) bo my to szczury lądowe;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za durne sliwki. Gar owocow a jak sostsly temperstury to mi moze szklanks musu wyjdzie ☺
    Najbardxiej to mi szkoda paznokci. Bo od tych sliwek mam czarne.
    Edytka ja do suchego lasu jezdzilam na basen bo swego czasu mieszkalsm na piatkowie ☺

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia, a gdzie teraz mieszkasz?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia mi z 5 kg brzoskwiń wyszło 4 słoiczki drzemu i 5 słoiczków soku vi długo smażyłam. A jeszcze miałam Ci napisać ze jak chcesz mrozić to fajny pomysł mrozić w woreczkach do kostek lodu potem bierzesz tyle koste ile chcesz zużyć

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka wrocilam po studiach w rodzinne strony.
    Gosiu ja wrzucam w pojemnik i bede sobie odkrajac po kawalku :)
    Dodalam do sliwek banana i zblendowalam. Boziu jakie pyszne :)

gosia86 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza dzisiaj
    Grill jednak u nas ale ciotki nawet dają żyć tylko Pola coś marudna

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście weekendowa cisza. My już po kąpieli, ululane :) teraz mamusia ma czas dla siebie. Moje dziecko ma już swoją godzinę do kąpieli, cyca i spania. Podoba mi się ten schemat. Teraz ja mogę pobuszować po necie i odpocząć. Ja mam 4 słoiczki moreli, ale jeszcze pomyślę o śliwkach i gruszeczkach. Ciekawe czy będzie Wikusi smakować. Trochę tęsknię za czasem kiedy była w brzuszku, ojjj jak mi się wtedy nudziło i chciałam nosić, bawić. Teraz przydałby się jeden dzień relaksu , nawet z brzuchem ciążowym. Moje dwie koleżanki mają termin za 2 tyg, zazdroszczę że mają jeszcze brzuszki, ale one już chcą dzieciaczki. Nie dziwię się, pamiętem jeszcze jak jechałam na cc i gładziłam się po brzuszku, wiedziałam że to ostatnie super chwile. Coś mi zeszło na wspominki. Chyba się starzeję.

Eli, gosia86, MiM lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti jak mnie bierze na wspominki za bucholem to przypominam sobie poród i pierwsze dni po porodzie, pogryzione piersi, stres i baby blues i od razu mi lepiej bo teraz Nina już taka "odchowana". Więc jak widzę dziewczynę w ciąży i to zazdroszcze i wspolczuje jednocześnie ;)

Eli, gosia86 lubią tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt początki były straszne :p chyba dlatego mam uraz do szpitali i omijam szerokim łukiem.

Eli lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam momenty, ze Moja bym do brzucha wsadzila, ale zaraz tak jak Lama mysle o początkach i wole byc te 3 mies do przodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 07:47

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh moja koleżanka ma termin na pazdziernik, tez juz chce urodzic, wiadomo :) ja bylam prawie ostatnia z majowek i tez smecilam, ze mam juz dosyc i chce juz urodzic, ale do ciazy bym chetnie wrocila, tak do 8go miesiaca, bo koncowka byla nieznosnia, tylko rodzic nigdy wiecej!

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez i zazdroszczę ciezarnym brzuszka ale też współczuje tych początków, strachu, oswojenia się z nową codziennością. Zdecydowanie wolę być na tym etapie bo pierwszy miesiąc wspominam ciężko. Teraz czuję się taka "doświadczona " haha ;)

Drugi dzień okresu nawet ok. Przed porodem było gorzej. I chodzi mi myśl po głowie aby się nie zabezpieczać i jeśli Bóg da kolejne dziecko to będę się cieszyć. Bo z każdą kolejną miesiączka moja endometrioza odzywa. :/

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli moj maly tez jest ostatnio płaczliwy i nie chce spac w dzien, odpycha się od cyca, boli go kupa i baczki, widze ze chce zrobic a nie idzie i placze mi przy tym. KUpa jest codziennie ale z wielkim wysilkiem zazwyczaj. Jutro pojedziemy do pediatry zapytamy co z tym zrobic, bo meczy to synka i mamuska tez sie martwi.
    Ja czasem tez tesknie za brzuszkiem ale takim 5-6miesiac bo 8 to bylam spuchnieta i juz ciezko bylo do konca, rece dretwialy, ciagle siku sie chcialo, zadne buty nie pasowaly aj jak pomysle to jednak wole miec juz 3miesiecznego synusia :) a jeszcze te bolace brodawki na poczatku ojej, teraz to sie karmi z przyjemnoscia a wtedy jak za kare..
    Dzis pod wieczor Bartus tak sie nam rozgadal ze az pial tak sie glosno smial:) taki Kochaniutki byl, kapiel i ubieranko tez radosne, a pozniej karmienie meczace, brzusio zaczal bolec, po jakims czasie poszla duza kupka ale wymeczona z placzem, w koncu po przebraniu Bartus najadl sie i zasnal przy cycusiu i spi sobie juz prawie 2 godz. Mamusia juz najedzona i pachnac buszuje w necie.

• Eli Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe teraz juz początków nie musisz sie bać, bo jesteś doswiadczona. Wiec idź za ciosem, będziemy kibicowac :) plusów jest duzo... Ciuszki jedno po drugim moze miec, jak wyrosną z pieluch to dwojka i juz można odetchnąć, zamiast znowu wchodzić w pieluchy :)
    Karolkaa moja miala kolki i zaparcia, teraz widac ze brzuszek ja nie boli, ale i tak marudna. Mowie na nia.. Ksiezniczka na ziarnku grochu ;) bo Malo co jej pasuje hehe
    Dobrze, ze jedziecie do pediatry, moze cos poradzi. Daj znać co Wam powie.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka a dajesz mu jakiś probiotyk na brzuszek? Ja daje biogaia
    Szwagier dzisiaj stwierdził że Poli ewidentnie przeszkadza jak jest dużo ludzi wtedy jest marudna
    Ofeline dziewczyny dobrze piszą idź na całość
    My dzisiaj rzuciliśmy temat opieki nad domem mojemu bratu i był bardzo zadowolony i zaskoczony propozycją i on bardzo chętnie by się zgodził ale bratowa kręciła nosem że mieszkanie wynająć obcym. Stanęło na tym że mają przemyśleć temat

A ja bym chciała i być w ciąży jeszcze raz i urodzić też bym chciała:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 21:04

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 2107 2108 2109 2110 2111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ