X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia pamiętam że masz indukcję ;) będziesz miała prezent dla teściowej;)

Eli argument o różnicy wieku jest dla mnie mega ważny bo jestem najmłodsza a różnica wieku pomiędzy mną a moim rodzeństwem wacha sie od 17-6 lat z najstarszym bratem kontakt prawie żaden bo o czym ja mam z nim rozmawiać?

Eli lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli polowalam na tv i tableta ;) no ale dobrze ze choxiaz cos wygralam ;)
    a czajnik dam babci na dzien babci- moze akuray zdazy spalic swoj ;) bo ona przynajmniej raz w roku spala- zapomona ze wstawila a nie chce jej sie wkladac gwizdka ;)

Miedzy mna a siostra jest 5 lat roznicy i zaczelysmy sie dogadywac dopiero jak sie jej urodzilo pierwsze dziecko. Wiec ja bym chciala zeby roznica wieku nie byla wieksza jiz 3 lata.

KotMisia dopytalas jak to z ta umowa? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 22:35

MiM lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:48

• MiM Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia twoja babcia jest jak mój mąż. raz w roku czajnik musi być spalony :)

A co do różnicy wieku ja mam brata o 6 lat starszego i się zawsze dogadywalismy. Szanowny ma siostrę 3 lata młodsza i zero kontaktu. więc dla mnie nie ma znaczenia jaka różnica wieku jest między rodzeństwem.

03.02.2014
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim babka mezowa :p
    Ja nie mam porownania- tak jak pisalam. Z siostra zlapalam kontakt dopiero jak ja mialam jakiea 18lat a maz ze szwagrem xaly czas mieli kontakt dobry a roznica miedzy nimi to 2 lata. Dlatego tak mi sie wydaje z ta roznica wieku- ale tak na serio to po prostu zalezy od charakteru i wychowania ;)
    Ide spac bo Julka nakarmiona i przetransportowana do lozecKa

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jakikolwiek kraj wybierzecie, to i tak szybciej można sie dorobić niż w Pl. Przykre, ze młodzi ludzie muszą rozważać opcje wyjazdu, bo w kraju brakuje perspektyw.
    Karolcia zawsze możesz dać czajnik teściowej na święta ;)
    Ja zawsze zalowalam, ze oprócz brata nie ma jeszcze siostry, bo z bratem o wielu rzeczach pogadać nie można. O ile będę miała drugie dziecko to chciałabym druga core, chociaż roznie miedzy siostrami bywa, to liczę na to, ze bylyby dla siebie wsparciem :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:48

Eli lubi tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ooo jaką cisza :) moje dzieci są dezaktywowane. Matyska padła, hrabia zresZtą też. prZed chwilą wróciłam ze spaceru. kurczę wieś na końcu świata :) aaaa i po raz pierwszy od niepamiętnych czasów widziałam krowy na pastwisku!!! mogłabym mieszkać na wsi :)

nojaniewiem, gosia86 lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacer o 7?

Do mnie dzis przychodzi dziwczynka ktora mialam 2 lata w swojej grupie :) Pannica już - do 2 klasy idzie :) Będę ją ogarniac cały dzien bo jej mama idzie do pracy dzis (w sekretariacie szkoły pracuje i niestety nie ma z kim dziecka zostawic) a że ja Oliwkę uwielbiam to ją biorę :)
    Zrobimy galaretki z owocami :)

Dziś moze dowiem się jak ostatecznie ma ugoda wygladac i czy wogole będzie.

Moja Gwiazda rpzed chwilą taki płacz odstawiła że ojej. ustalił się jej już plan dnia: pobudka 6:30 - jeść, aktywność, 8-9 drzemka 1 , 9-jeść i tak w kółko. Pada wieczorem o 20:00 i w nocy jedna ppobudka na jedzonko między 1-3.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam od razu drugie ale niestety nie bedzie takiej mozliwosci. Raz ze prak umowy wiec swiadczen zero a 2) mąż otwiera mini browar wiec kupa roboty.

• MiM Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anioł hrabia wstał o 6:30 więc szybko go ogarnelam i zostawilam z Szanownym ... A ja na spacer. super sprawa.
    Matylda juz gdzieś polazla :)

03.02.2014
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka cisza...MiM na wakacjach a się odzywa podziwiając krówki na pastwisku.
    A ja mam dzis wyjście z domu. Mąż zostaje z synem, a ja się spotykam z koleżankami na mieście hurra:) Ale będę tęsknić za maluchem....
    Słyszałyście że będzie nawet 40 stopni ciepła???

MiM lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim jak ja ci zazdroszczę :) oczywiście pozytywnie. Ja już w tej mojej rozrytej Łodzi się duszę, a przez nasze nowe mieszkanko nigdzie się nie ruszymy bo funduszy brak :( może za rok albo dwa lata gdzieś wyskoczymy. Wiki ma właśnie drzemkę a ja myślę co muszę na zakupach kupić, powinnam zrobić karteczkę bo znowu pójdę do sklepu i pozapominam połowy.

MiM lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko niestety na Śląsku ma być 40 stopni. ooo jak ja się cieszę ze mnie w mieście w tym tygodniu nie będzie :)

03.02.2014
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a my w weekend dwoje podwójnych urodzin. Będziemy się wędzić w pokojach pełnych gości. Ciesz się MiM, mam nadzieję, że to nie moje ostatnie wiadomości...

MiM lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim ja też zazdraszczam ;) ale jak dobrze pójdzie to za rok sobie odbije, mój mi obiecał zabrać mnie do jakiegoś ciepłego kraju, bo nigdy nie byłam i za rok już pewnie na tydzień cały na żagle się wybierzemy, o ile się wcześniej nie pozabijamy :P wrócił dopiero co i juz mnie irytuje, wiecie jaka jest wada inteligentnego faceta- nie wykonuje po prostu poleceń, a zadaje pytania :P

Eli, gosia86, Lama lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała nad morze ....tak dawno nie bylam, na szczęście jak widzę tlok na polskich plażach to mi jakos lżej, ze mnie tam nie ma;) pewnie pojadę dopiero w przyszłym roku, o ile tak jak u Aktyde tez sie z moim nie pozabijamy ;) i jak tu za mąż wyjść... ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj dzień lenia :/ jeszcze nawet śniadania nie jadłam
    Jak zwykle nie wiem jak ubrać Polę po takich zmianach pogody
    A poza tym mam jakiegoś doła :(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po spacerze. Bylysmy w przychodni. Jednak bede szczepila na rota ☺
    Ja juz sie przygotowuje na upaly. Piore gruby material. Bede okna zaslaniac.
    Jutro szczepuenie. Szkoda ze w ten skwar :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu co za dol? Ja tez mysle o wyjezdzie do niemiec :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 2109 2110 2111 2112 2113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ