X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka wlasnie jak przeczytalam jak u Ciebie inaczej sie zrobilo po przeniesieniu malego na przod to sie zaczelam zastanawiac jak to zrobic,bo w sumie ten caly system isofix to dwa metalowe zaczepy,ktore kazdy moze sobie dospawac w ramie fotela.
    Takie rozwiazanie na.szybko to pomyslalam o maskotkach z pozytywka Cloud B. Kubus szybko sie uspokaja na dzwiek pozytywki,a one maja opcje 23min lub 45min. Jeszcze sie nie zdecydowalam,bo drogie a nie znam nikogo kto ma i moglby powiedziec,ze warto. Misie Szumisie juz wiem od Was,ze super sprawa,a moze ktos cos slyszal o tych Cloud B?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:40

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci spia z otwartymi oczami? Dzis juz drugi raz zaobserwowalam jak mala spi z otwartymi oczkami, i nie chodzi o to, ze zasypijajac ma polprzymkniete, ze jej galki uciekaja bo zasypia, nie, ona ma normalnie otwarte oczy w bezruchu patrzy w sufit i jak jej pomachalam dzisiaj przed oczami to zero reakcji, a po jakiejs chwili sie przebudza, powiercila, zamknela oczka i dalej zasnela. Troche to przerazajace, ale nie wiem moze normalne u niemowlakow?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

• GabiK Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka normalne :-) wygoadaja wtedy troche jak kosmici,ale w sumie ... coz... niedawno przybyli z planety Brzusio :-)

gosia86 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Ewelina u nas wczoraj była awantura w wykonaniu Poli bo tata nie pozwolił jej oglądać TV jak tylko zasłonił jej telewizor to krzyk jakby ją ze skóry obdzierali a jak odsłonił to zaraz spokój. Teraz w dzień już nie oglądam TV tylko na fakty włączam o 19

Gabi przykro mi że tak się skiepściło, dobrze że mąż się stara ale szkoda że tak późno. A Kubuś to widać taki pocieszny chłopczyk aż chce się go wziąć na rączki i wycałować:*

GabiK, Wonderwall lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka wlasnie o te,tyle,ze ja bym chciala tylko z pozytywka,bez lampki czy projektora. A podobalo sie chrzesnicy? Ciekawilo ja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 22:36

2r8ri09ksg9rle49.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was jakoś ;) Dziewczyny cudnych macie chłopaków, cukiereczki :* My 19 idziemy na szczepienie i mam nadzieję że będzie inna pielęgniarka, bo tej nie cierpię! wredna sucz mądrzejsza od lekarza, ostatnio koleżanka w ciąźy była zaszczepić synka i też ją z równowagi wyprowadziła, mało nie zemdlała. No i tym razem dopilnuje żeby mi dziecko porządnie zmierzyła a nie po łebkach z podkurczonymi nóżkami. U nas jest tak że piguła o wszystko opiernicza jakby każda matka z zasady była zła, teraz to nasze drugie szczepienie więc jestem już bojowo nastawiona. Byłam dzisiaj u siostry i mama za późno naszykowała jej mleko bo myślała że wrócę szybciej( byłam już w drodze) no i Wiki dała popis swoich moźliwości. Mama ledwo zipała ze stresu. My już po mału z 3 też wyrastamy, w pasie są ok ale na długość przy krótkie się robią i o dziwo pampersy są większe od dady. Ciekawe ile moja gwiazda będzie ważyć za 2 tyg ale myślę że coś ok 7 kg. Udało mi się wieczorem poprasować bo w dzień przy tych upałach chyba bym padła przy żelazku. No i moje Słonko ma wrócic z końcem sierpnia jupiii :)

GabiK, Wonderwall, aktyde85 lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jakis czas temu zauwazylam, ze tv malego hipnotyzuje i tez.jest wylaczony w dzien,ogladam wieczorem jak zasnie. W sumie.to sie nie dziwie, mruga,kolorowo,ciagle sie cos zmienia na ekranie. A taka grzechotka jak ma z tym konkurowac?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

• GabiK Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti lubie za powrot meza i bojowe nastawienie :-)

beti97 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b02c9460ea90.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fad1277ff80a.jpg
    Moja Najkochańsza <3

Wonderwall, Ofelaine, aktyde85, paulinqa, dorota1987, gosia86, katalina, Bluberry, Eli, Lama, PIGULSKA, olis88 lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

• beti97 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja telewizor raz jedyny oglądała u sąsiadki, poza tym nie włączam. Ciekawa była co to i oglądała zaciekawiona. Akurat leciały " trudne sprawy". Oj tak Gabik jestem bojowo nastawiona bo ja zodiakalny lew i babsko nie będzie mi urągać a poza tym mam zamiar porozmawiać z lekarzem i nie daj Boże będzie przekrzykiwać p dr albo nie dopuści jej do głosu to uduszę żywcem. A tak w ogóle zgłodniałam i burczy mi w brzuchu :/ Chyba ja najdłuźej nie widzę swojego nie męża bo od Bożego Ciała :( na te 3 miesiące Wiki widział z 7 dni, masakra.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Lilianka tez wpatruje się w tv i jak stanę przed nią i jej zaslaniam to aż głowę wykreca. A u mnie tv cały dzień włączony bo mama ogląda. Ale jak Lili leży w bujaczku to odwracam ja tyłem żeby nie patrzyła.

Gabi główa do góry, silna babeczka z ciebie :*

Gosiu mam nadzieje ze ten tydzień coś da i jednak obejdzie się bez szelek.

Beti Wiki to cukiereczek ;)

I u nas pampersy 3 robią się już za małe ale co się dziwić jak Lila juz 7 kg waży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 22:59

GabiK, Wonderwall lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti jak slicznie Wiki na brzusiu lezy :)

Gabi przykro mi z powodu nastroju w domu, myslisz, ze jeszcze da sie to jakos uratowac, chcesz w ogole?

Kurde a moja kropeczka nie chce na brzusiu ostatnio wcale, co ja klade to awantura i jak ma sie nauczyc trzymac glowke? :( za to podciagac sie chce, tylko jak skoro lepek leci do tylu, ech...pokrecona to ona jest chyba po tacie ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti jaka slodka buziuchna <3

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, zle,ze mi juz to zobojetnialo. Wydaje mi sie,ze gdyby jeszcze chociaz zlosc we mnie byla to zawsze to jakas emocja i cos z tym mozna zrobic. A ja czuje,ze nie mam juz nic do zaoferowania,a na "kocham" mezowe nie umiem odpowiedziec nic. A to zle wrozy.
    Co mi przypomina jak kiedys jakiemus facetowi,nawet nie pamietam jakiemu :-(,na jego "kocham Cie" odpowiedzialam "dziekuje".Moze to kara za tamto?
    Nie wiem jak bedzie. Wiem,ze zamiast sie cieszyc,ze maz bierze urlop i bedzie w.domu to mi jakos niemilo.
    Nie bede juz Wam o tym smecic. To forum o.dzieciaczkach,a nie Rozmowy w Toku ;)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia, moja to juz chyba prawie potroila swoja wage, az sie boje co bedzie dalej :P Z 2320 do ponad 6 kg w 4 miechy, pucek jeden.

Beti, no skora zdjecta z Ciebie, na bank juz to pisalam, ale nie moge wyjsc z podziwu jak bardzo jest do Ciebie podobna. A babsztyla kopnij w sam srodek doopy z pozdrowieniami od majowek :D

Gabik ja Ci sie wcale nie dziwie, bardzo latwo jest cos popsuc, duzo trudniej naprawic i chwila poprawy po takim czasie krzywych akcji to kropla w morzu.

Gosiu, umknelo mi, co Ci sie stalo w reke?? Kciuki za Polusie, zeby sie okazalo ze nie trzeba jej niczym meczyc :*

Moja tez sie w 90% przypadkow drze wsadzona w fotelik (no, chyba, ze sie buja, albo mama buja w powietrzu) i jak jest najedzona to ryczy za kazdym razem jak auto sie zatrzyma. Kazde czerwone sprawia ze mam ochote wyskoczyc z samochodu i kopnac sygnalizacje zeby sie szybciej zmienila. Jak jest glodna to ryczy niezaleznie od ruchu auta. Ale ma na szybach takie oslonki od slonca z Princess Sophia :D I gapi sie na nie i na to co za oknem i chyba jakos specjalnie jej sie nie nudzi

Bo z niej w ogole taki obserwator. Na spacerach tez, budka w dol i gapimy sie na drzewa. A w chuscie to juz wogole malo sobie glowy nie odkreci bo wszystko musi zobaczyc :D

Wonderwall, GabiK lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

‹‹ 2118 2119 2120 2121 2122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ