Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez ostatnio czyściłam patyczkiem tak z wierzchu tylko do środka nic nie pchalam. I chciałam wiedzieć czy dobrze robię...
A moja Lila ostatnio mocno sie odgina i robi sie sztywna jak ją trzymam na pionowo... czasami robi taki łuk z ciałka ale tylko na pionowo właśnie ... czy to moze byc wzmożone napięcie???
I propos tego modnego wzmożonego napięcia mięśniowego powiedzcie mi jak to jest, że teraz co drugie dziecko to ma a kiedyś za czasów naszych, naszych rodziców, babć i dziadków nikt o tym nie słyszał, dzieci nie rehabilitował i wszyscy zdrowi?
To jak, kiedyś tego problemu nie było? Byl ale jest to na tyle malo istotne, że sie z tego wyrasta??? Czy tylko młode pokolenia mają tę przypadłość?? -
Ofe -oto jest pytanie. Moim zdaniem kiedyś też było to napięcie, ale nie zwracało się tak na to uwagi i większość dzieci z tego po prostu wyrosła.
Czy któraś z Was robi ćwiczenia Vojty? Bo ja niestety muszę, a ryczę razem z małymWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 17:20
-
Pojechalam dzisiaj zrelaksowac sie na zakupy, w końcu wyprzedaże 2 spodniczki i bluzka sa ))))) uwielbiam wyprzedaże, nie lubię wydawac duzo na ciuchy, bo nie mam wtedy tej frajdy z łowów
Młoda została z mama i... Urzadzila jej godzinny atak placzu. Ehhhhh wróciłam, ponosilam i padla zmęczona
Karolkaa oj to fakt, mama się przydaje, zwłaszcza przy dziecku, które 3/4 dnia spedza na rękach.
My uzywamy pepti, ale mamy na receptę i porobione zapasy, a z dostępnością nie mamy problemu i oby nie bylo. Ale dzieki, ze Alma chcesz odsprzedać, moze któraś ma problem z dostępnością tego mleka? Szkoda, ze nie wiedziałam wczesniej bo potrzebowałam jedno na próbę, kupiłam w aptece po normalnej cenie, Młodej smakuje, wiec pediatra tylko wypisuje po 5 puszek na 1 recepcie
Chyba tylko ja taki dziwoląg, ze kocham bloki no i Olka chyba tez tak maWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 17:25
-
nick nieaktualnyEli jak najbardziej ja dziwoląg i chetnie do blokow wróce :)warunek jest jeden-musze miec balkon i winde więcej nie potrzebuje nic
Alma mój w upaly nie raz lepszy jak w brzydką pogodę :)nie ćwiczę vojty ale wspólczuje Wam tych ćwiczen dlaczego Tobiaszek musi je miec neurolog kazal??Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 17:33
-
nick nieaktualnyOfe mój robi łuk jak lezy na plecach tzw mostek do góry brzuch i sie cieszy i robi tez koci grzbiet czyli skulony z wygietym kręgoslupem wtedy zazwyczaj pierdzi i moja lekarka twierdzi ze to ne jest wzmozone napięcie tylko normalne zachowanie niemowlaka zreszta pytalam wczesniej czy Wasze dzieci tez tak robią ale nikt chyba nie doczytał :)i tez tak na pionowo sie wygina mnie to nie martwi jakos specjalnie mysle ze chce więcej zobaczyc i cwiczy mięsnie przy tym
burza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 17:48
-
Olka lekarz od rehabilitacji przepisał na napięcie i asymetrię. Jestem załamana, bo mały wrzeszczy jakby go kto ze skóry obdzierał, a muszę z nim ćwiczyć 3 razy dziennie
Jak się wygina pionowo, to raczej normalne, gorzej jak na leżąco odchyla główkę do tyłu a tułów w literkę C.
Mój mały terrorysta nawet nie pisnął podczas dzisiejszego szczepienia, a wczoraj jak mu pielęgniarka krew pobierała z paluszka, to się do niej śmiał. wyraźnie woli obcych ode mnie, bo w domu cyrk urządził... a dziś pielęgniarka od szczepienia nas niemiło potraktowała- mówi do niego "ale śmierdzisz nutramigenem", nosz qrwa mać, myślę sobie, żeby od niej choć w połowie tak pachniało jak od niego, gruba, zapocona boja. Bo to jego wina, że musi nutramigen przyjmować, a i tak kąpię go codziennie i przemywam szyję 5 razy dziennie, bo po kazdym ulaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 18:09
-
nick nieaktualnyalma wrote:Olka lekarz od rehabilitacji przepisał na napięcie i asymetrię. Jestem załamana, bo mały wrzeszczy jakby go kto ze skóry obdzierał, a muszę z nim ćwiczyć 3 razy dziennie
Mój mały terrorysta nawet nie pisnął podczas dzisiejszego szczepienia, a wczoraj jak mu pielęgniarka krew pobierała z paluszka, to się do niej śmiał. wyraźnie woli obcych ode mnie, bo w domu cyrk urządził... a dziś pielęgniarka od szczepienia nas niemiło potraktowała- mówi do niego "ale śmierdzisz nutramigenem", nosz qrwa mać, myślę sobie, żeby od niej choć w połowie tak pachniało jak od niego, gruba, zapocona boja. Bo to jego wina, że musi nutramigen przyjmować, a i tak kąpię go codziennie i przemywam szyję 5 razy dziennie, bo po kazdym ulaniualma, aktyde85 lubią tę wiadomość
-
Kotmisia my też dziś po 2 dawce. czym szczepiłaś? my pentaxim i rotateq.
Olka uwierz, że z trudem się opanowałam, bo weszli inni pacjenci, ale normalnie aż się we mnie zagotowało. za każdym razem jak jestem u pediatryi jest ona, to ciągle narzeka na zapach tego nutramigenu, ale dziś to już chamska była. było mi strasznie przykro, tym bardziej, że sama armanim nie pachnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 18:19
-
Olka czytałam u kwietniówek, że ich dzieci tez robia mostek mi to normalne.
A moja Lili tez ten mostek robi i nogi prostuje i czasami zdarza sie jej sie podczas snu odchylic lekko głowe do tyłu ale nie zawsze i dlatego mam dylemat czy umowic sie rehabilitanta zeby ją obejrzał czy do neurologa od razu...\
Ale jak lezy na plecach to lezy prosto, ciałko nigdzie nie skreca tylko jak spi na boczku to czasami lepek leci do tyłu..
A i powiem wam, ze moje dziecko poznaje obcych, dziś odwiedziła mnie koleżanka z dziećmi i wszyscy nad nią się pochylili a ona usteczka w podkowkę zrobila i juz plakac chciała..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 18:41
-
alma wrote:Olka lekarz od rehabilitacji przepisał na napięcie i asymetrię. Jestem załamana, bo mały wrzeszczy jakby go kto ze skóry obdzierał, a muszę z nim ćwiczyć 3 razy dziennie
Jak się wygina pionowo, to raczej normalne, gorzej jak na leżąco odchyla główkę do tyłu a tułów w literkę C.
Mój mały terrorysta nawet nie pisnął podczas dzisiejszego szczepienia, a wczoraj jak mu pielęgniarka krew pobierała z paluszka, to się do niej śmiał. wyraźnie woli obcych ode mnie, bo w domu cyrk urządził... a dziś pielęgniarka od szczepienia nas niemiło potraktowała- mówi do niego "ale śmierdzisz nutramigenem", nosz qrwa mać, myślę sobie, żeby od niej choć w połowie tak pachniało jak od niego, gruba, zapocona boja. Bo to jego wina, że musi nutramigen przyjmować, a i tak kąpię go codziennie i przemywam szyję 5 razy dziennie, bo po kazdym ulaniu
No to moja tak właśnie odchyla główkę i tłuw w literę C, a neurolog to olala.
-
olka24 wrote:Ja pierdole jaka pizda ja nie wiem ci ludzie to się chyba z powolaniem mineli!!!ja bym ja zapytała czy ma ochotę się napić bo akurat mam przy sobie puszkę i wodę!!!ciekawe czy by taka mądra była!fakt nutramigen śmierdzi-moj tez pije jak mi nie raz beknie prosto w nos to smierdzi ale żeby obca pryka tak do dziecka mowila to jest kurwa skandal tym bardziej ze nie zna sytuacji i pewnie nigdy nie była w takiej jakiej jestes Ty że mały mocno ulewa wręcz wymiotuje podziwiam za opanowanie mi go niestety brakuje...zezarła bym ją wzrokiem i pojechała po rajtach
I za pojechała po rajtacholka24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaktyde85 wrote:No to moja tak właśnie odchyla główkę i tłuw w literę C, a neurolog to olala.
-
Alma, jakie upaly jak ja w domu mam 23 stopnie? Na dworze moze i tak, ale ona w domu tak marudzi...
Ofe, w mojej madrej ksiazce napisali, ze na poczatku u dzieci pracuja glownie miesnie - zginacze. Stad takie skulenie, zacisniete piastki itp. Potem przejmuja prostowniki - to wazny etap, bo tak maluszki zaczynaja sie obracac na brzuszek. Moja tez mi sie tak prezy i prostuje cala, az mnie wkurza czasem, bo na rekach mi tak robi i trzymac jej normalnie sie nie da...
-
olka24 wrote:mój tez tak robi moja pediatra mowi ze to normalne a Twoja neurolog olała więc nie wiadomo czy to normalne czy nie bo kolejna baba sie minęła z powołaniem
Nie wiem, ale widzę ze jej to jakby się zmniejsza. Jutro mam wizytę o swojej pediatry (skierowanie do neurologa dawała inna lekarka) i z nią jeszcze o tym pogadam. -
Olka podsumowala ta babe odpowiednio wiec ja sie pod tym podpisuje... Jak mozna tak powiedziec o dziecku, tez moja pila nutramigen i co mialam zrobic, nie dac jej w ogole? Jednak popieprzonych ludzie nie brakuje.
Alma olej ropuche.
Kurcze przetrzymalam Mloda z mlekiem - pije co 2 h i akurat zbieglo sie z kapaniem. Wpadla w taka histerie, jakby ja ktos ze skory odzieral, AZ mi sie zanosila. Nie widac, zeby ja cos bolalo, wiec to prawdopodobnie glodek ja dopadl, chyba wstawie danio do lodowki, na wszelki wypadek, zeby odstraszal gloda u Natalki teraz najadla sie i lezy spokojnie ufff -
Agusia ja mam w domu 22 stopnie,a mimo to jest bardzo gorąco i nie do wytrzymania. Dzieci odczuwają to duszne, nagrzane powietrze i źle znoszą upały.
Edytka, Ofe i Olka jeśli Was to niepokoi radzę poszukać dobrego dziecięcego rehabilitanta i jego poprosić o opinię. Mi o tej literce C i odchylaniu głowy mówiła nasza fizjoterapeutka. Moja koleżanka pytała 3 razy pediatrę, czy z małym wszystko ok, bo źle układał barki i się wyginał, ta za każdym razem twierdziła, że ona problemu nie widzi. Dopiero gdy poszli prywatnie do rehabilitantki dowiedzieli się, że jednak ok nie jest i mały ma wzmożone napięcie i asymetrię tułowia. Pediatra z wielką łaską wypisała skierowanie na rehabilitację.
Eli przy następnej wizycie dam jej małego do potrzymania i nakarmię go tuż przed. mam nadzieję, że narzyga na nią tym nutramigenemWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 19:29
-
Alma jestem za ja Wam powiem, ze moja pila nutramigen, zeby jakos szczegolnie smierdzial to nie wyczulam, raczej w porownaniu do innego mleka to moze tak. Jest niedobry w smaku I tyle, ale jak dziecko musi pic to nie ma wyjscia. Jak Ta Baba wyczuwa nutramigen to musialaby miec przyjemnosc z moim kotem a raczej kuweta po tym jak sie zalatwi. Nutramigen przy tym to Armani