X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mialam wczoraj sie odezwać ale dziecko mi nie pozwolilo, a wieczorem mieliśmy znajomych w odwiedzinach.
    Wczoraj byliśmy u pediatry, dostaliśmy syrop przeciwrefluksowy, i kupiłam ten dicoflor mam nadzieje ze szybko zacznie pomagać, bo widac ze malemu te cofanie pokarmu przeszkadza, piecze go pewnie w przełyku i dlatego jest taki marudny. On ma czasem takie.napady placzu ze wierzcie mi ale sobie nie radze, denerwuje mnie to ze on tak placze a on tylko na rsczkach by chcial a mi jest ciężko z nim i nie chcem go do tych ral aż tak przyzwyczaić... I czuje sie bezradna ostatnio. Jak go odloze czy to do łóżeczka czy na leżaczek, do wózka to odrazu wielki wrzask:( sorki ze tak zasmecilam.. Widzę u Was juz coraz lepiej z dziecmi a u nas coraz gorzej, jeszcze miesiąc temu chodziliśmy na spacerki po 2godz maly byl spokojniejszy i zajmował sie wiecej sobą.. Sama nie wiem kiedy przyzwyczaił sie do rak i teraz sam nie chce leżeć. Ale jak mi tak placze i nic go nie supokaja to tylko ręce zostala.

• Karolkaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola sliczna mamusia z pięknym synkiem:)
    A to ja Mim mogę nauczyć obsługi krów. 3lata temu po ślubie zamieszkalam u męża na wsi i mamy wlasnie krowy i zdajemy mleko do mleczarni. Takze zapraszam na wies :) krów mamy pod dostatkiem i cielaczków :) na szczescie obora nie jest bezpośrednio przy domu wiec nie czuć tego smrodku o ktorym piszecie:) mamy jedno podwórko na którym jest dom i duży ogród a drugie podwórko za droga z obora i obejściem calym.

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam stresa przed szczepieniem. Boze po co ktos wymyslil internet. Kiedys nasze mamy wierzyly lekarzowi... A teraz tylko niepokoj sieja te wszystkie strony i fora przeciwko szczepieniom.

A gdzie Gabik? Znowu crocsy byly w lidlu?

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj crocsy widziałam w kauflandzie ;)

KotMisia kciuki za szczepienie będzie dobrze :)

Olka no cudnie z Dawidkiem wyglądcie :) i w dalszym ciągu zazdroszczę ze Mały tyle ci śpi

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    A my dzis wskoczylysmy w pampery 3 ;)
    A my powoli z 3 wyrastamy ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkaa współczuję i mam nadzieję że syrop pomoże :) a jaki lekarz przepisał?
    Ja też tęsknię za czasami kiedy młody spał ciągiem 1-2 h...teraz 30-40 min i się budzi a potem marudny. Ale on nie z takich co na rękach nosić chyba ze w pionie żeby wszystko widział ;)
    Może i jego coś męczy bo zdarza mu się ulac godzinę po karmieniu no i ta czkawka w ogóle z niej nie wyrasta :/

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam z rodzicami, ale wybudowaliśmy się niedaleko od nich, 200 m od lasu, tyle że wprowadzimy się pewnie w następnym roku, bo wykończeniówka kończy nasze fundusze :).
    A i mój tato ma 2 kozy, a Ala od tygodnia pije kozie mleko na przemian z bebiolonem i bardzo jej służy :)

Do miasta mam 10km i kiedy chce to sobie wyskoczę, mieszkać w bloku bym nie potrafiła.

MiM lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w mojej wsi mam po drugiej stronie ulicy delikatesy centrum, osrodek zdrowia, aptekę i szkołę, 2 fryzjerów. Takze fajną mam wieś niewieś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 13:34

gosia86, Eli lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem to Ty juz nie kp?
    Mialas sie chwalic zdjeciami z imprezy :)
    Pigulska u nas tez czkawka- juz nie tak czesto jak na poczatku ale dalej jest. U nas Julka tez malo spi w dzien. A o spaniu w lozeczku mowy nie ma- najlepiej na mnie, ewentualnoe na narozniku

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety cycki mi wyschły :(. Z dnia na dzien co raz mniej, teraz dostaje tylko rekreacyjnie rano cycusia, po ktorym i tak pije ful butli.
    A zdjęciami sie pochwale jak mi siostra przywiezie chyba jutro ;)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno spłonęła fabryka bebilonu :( nie ma problemu z dostępnością?

Karolcia słyszałam że niby dzieci to nie męczy ta czkawka ale mojemu ewidentnie przeszkadza i muszę mu zawsze podać ciepłej wody

nojaniewiem lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis robie wszystko zeby moja gwiazda spala, bo sama padam jakos i chce sobie pospac, a ta jak na zlosc- pol godiznki i pobudka :P a widze ze spiaca, oczka trze i marudzi, no ale juz sie taka ciekawa swiata zrobila, ze jak tylko cos jej wzrok przykuje to nie ma spania :)

Jutro jadę do pracy pokazac me dziecie w koncu bo sie dopominaja...ech nie chce mi sie specjalnie, laseczki ode mnie z pracy, bardzo fajne, ale to takie burzujki co ich glowny problem zyciowy, to w ktorej kiecce lepiej bede wygladala- za 5 stow czy za tysiaka :P ja przy nich to taki kopciuch :P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam muec kiedys koze ☺ ogolnie mieszkanie w domu ma minus ze ciagle cos do roboty. Trawa, drewno, wegiel, ogrod. Ale za to rano kubek z inka, dziec w wozek i mozna siedziec na trawie. Cycek na zadanie. Baja.
    A no i tak jak u Olki - Celestyny. Trzeba palic w piecu :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka Ty nie zqden kopciuch tylko sexy mamuska. A czym sie zajmowalas w pracy?

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Podobno spłonęła fabryka bebilonu :( nie ma problemu z dostępnością?

Karolcia słyszałam że niby dzieci to nie męczy ta czkawka ale mojemu ewidentnie przeszkadza i muszę mu zawsze podać ciepłej wody
    Miało być cytuj. Tak jest problem z bebilonem, u mnie w aptekach nie ma. Zamawiam z aptek internetowych. Wzięłam jeszcze na próbę puszkę enfamilu ha (bo musimy miec ha bo mała ma lekką skaze białkową) i zobaczę czy jej posłuży bo juz mnie denerwuje to kombinowanie i poszukiwanie mleka

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu jakaś fabryka spłonęła?! bo kiedyś był straszny problem z bebilonem pepti i ha. W stacjonarnych sklepach/aptekach nie kupuję bo drogo jak nie wiem. Przebitka nawet 10zł/szt

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo

Ja też mieszkam na wsi od urodzenia ale teraz wieś i tak jest mało wsiowa. A do miasta mam 12 km a drugiego 7 km także nie jest zle. A w taki upał to nie wyobrażam sobie siedzenia w małym mieszkanku.. współczuje blokowcom.
    Kiedyś marzylam o mieszkaniu małym bo w domu to sprzątania pełno, kolo domu, koszenie trawy, palenie w piecu, noszenie drzewa, popiołów itp. Czasami człowiek ma dość ale za to trawka jest, swoj ogórdek, swieze powietrze, cisza i spokój. A teraz żniwa więc w oddali słychać kombajny i pachnie koszonym zbożem :)

Karolka ja tez mam wrażenie, że moje dziecko im starsze tym marudniejsze. Jeszcze jakiś czas temu więcej się sobą zajmowała sama a teraz tylko rączki lub zabawa ze mną. Sama przebywac za długo nie lubi ale jest moja mama i maz na l4 wiec dajemy rade na zmiane:)

Gosia kciukam za bioderka i co z twoją reką??

Moja mama karze mi zachodzić w kolejną ciazą i szybkie pojawienie sie okresu odebrala jako znak od Boga hahhaha

Mój dzieć wazy rowne 7 kg :D

A Lili przewróciła się dzisiaj dwa razy z brzuszka na boczek i może by sie przewróciła na plecy ale oparcie od łozka ją przyblokowało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 14:30

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem ja zamawiam z gemini- najtańsze mleko. my na początku też mieliśmy ha ale miała straszne zaparcia więc zmieniliśmy na comfort. Ale w stacjonarnej aptece ha kosztowało 50zł a w gemini max 33 (teraz niecałe 32zł)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewien jaki bebilon podajesz??

jak przyjedziemy z wczasów podam hrabiemu zwykły bebilon. kupiłam w Rosmanie saszetki jednorazowe.

Olka jeżeli dobrze pamiętam mieszkasz koło Bielska-Białej?

03.02.2014
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaliśmy syrop gastrotuss baby modle sie zeby pomoglo Bartusiowi. Zasnal mi ponad godz temu z szumisiem co jest cudem w dzien tak dlugo spać u niego, nie wiem czy lek cos daje czy to tylko tak jednorazowo ale dobre i to, mogłam zrobić obiad i dwa prania, ogarnac z grubsza w domu.
    Macie racje mieszkanie w domu ma swoje plusy i minusy, wrzucanie drzewa i palenie w piecu jest jednym a nich ale z drugiej strony mamy tez kominek i jesienią milo jest posiedzic wieczorkiem przy nim:) jest ogród, trzeba skosić trawę,ale milo sie siedzi w takim zadbanym ogrodku mamy warzywka swoje trzeba pielic ale wiadomo ze pryskane marchewki buraczki salata rzodkiewka ogórki pomidorki co chcemy to mamy:) nie zamienilabym tego na mieszkanie w bloku mimo ze do miasta mam 15km i to takie nie duże miasto ok 22 tys mieszkańców a nasza wies malutka, nie ma sklepu żadnego ani innych atrakcji jedynie handel obwozny codziennie to chociaz mozna świeże pieczywo kupic.

‹‹ 2114 2115 2116 2117 2118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ