X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli, masz racje. Moj jest chyba po prostu zbyt pewny, a on z tych co lubia gonic kroliczka. Najbardziej sie staral gdy juz mialam dosc jego niezdecydowania i braku okreslania sie co do tego co nas laczy i po prostu poznalam kogos innego, na rzesach stawal zebym do niego wrocila. No ale przeciez nie bede zgrywac niedostepnej, poza tym jak siedzac w domu z dzieckiem...z reszta to dziecinne, za stara juz jestem na takie gierki.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu współczuję biedny Jasiek

Karolcia na razie tylko brzoskwinie ale w planach jabłka i gruszki i jak zdobędę to śliwki

Dziewczyny czy 5 kupek to nie za dużo jak na jeden dzień? Brak kupy źle za dużo też nie dobrze

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko tak szybko o tej depresji po porodzie. To nie takie proste. Z depresji samemu się nie wyjdzie, konieczna jest farmakoterapia i psychoterapia. To co my przechodziłaysmy to baby blues czyli obniżenie nastroju spowodowane głównie gwałtownymi wahaniami hormonów (jeżeli któraś przechodziła.depresję to przepraszam!) oczywiście nie usprawiedliwia to kobiety i myślę.ze poniesie konsekwencje.

MiM lubi tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:44

Eli lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Blu współczuję biedny Jasiek

Karolcia na razie tylko brzoskwinie ale w planach jabłka i gruszki i jak zdobędę to śliwki

Dziewczyny czy 5 kupek to nie za dużo jak na jeden dzień? Brak kupy źle za dużo też nie dobrze

Rekord mojej to 8!

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama masz racje, baby blues przechodzilysmy. Póki co matki nie odnaleziono, ale to co zrobila jest straszne. Chyba nawet nie powinnam używać slowa matka...
    Aktyde pewnie, ze nie ma co prowadzić gierek, ale to chyba ten typ facetów, co chcieliby zeby zawsze bylo tak różowo jak na poczatku. Mij często powtarza... A jak się poznaliśmy... Wiec mu tlumacze ze to juz czas przeszły, teraz niema co wracać, bo będzie inaczej, ale to nie oznacza gorzej. W końcu przy dziecku czeka nas dopiero wiele cudownych przeżyć piersze kroki, pierwsze slowo :) grunt to postarać sie by przeżyć to wspólnie, a kompromisy w związku to cholernie trudna sztuka. Zwłaszcza jak ktos tak jak ja lubi mówić od razu to co ma na myśli ;)
    Gosiu a kupy sa normalne? Bo jesli tak to chyba nie ma w tym nic złego i musisz obserwować. Jesli rzadkie to chyba za często, u nas takie teraz po szczepieniu byly to co godzinę, dalam probiotyk i przeszlo, jest jedna choc jeszcze rzadka.
    Olka wspolczuje tych temperatur w pokojach. Co do ślubu to u nas ja odwlekam i raczej szybko się nie zdecyduje. Lubię miec najpierw wiele spraw poukladanych przed, zeby pozniej nie bylo ze mieliśmy mieszkać tu czy tam itp ;) jeszcze troche przed nami, ale mamy dla kogo sie starać :)no i w razie czego żadnych wesel, telepie mnie na sama myśl. Nie trawie wszelkich imprez tego typu u siebie w roli glownej bo do kogoś chetnie mogę iść ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 22:03

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • aktyde85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama wrote:
    Ja tylko tak szybko o tej depresji po porodzie. To nie takie proste. Z depresji samemu się nie wyjdzie, konieczna jest farmakoterapia i psychoterapia. To co my przechodziłaysmy to baby blues czyli obniżenie nastroju spowodowane głównie gwałtownymi wahaniami hormonów (jeżeli któraś przechodziła.depresję to przepraszam!) oczywiście nie usprawiedliwia to kobiety i myślę.ze poniesie konsekwencje.

Kiedy stwierdza sie depresje?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta suke co to dziecko zostawila na chodniku prala bym czym popadnie i wjebala do chlodni i patrzyla jak blaga o wypuszczenie bo mozna byc chorym mozna miec depresje ale do kurwy nędzy oddaje dziecko w bezpieczne miejsce ona miala depresje nie zolte papiery ze udaje ufoludka i nie wie co to ziemia sa szpitale i inne instytucje nawet w kosciele mogla zostawic!dla mnie nie ma usprawiedliwienia dla zostawienia psa czy czlowieka na smierc dla pedofilstwa gwalcicieli ...wszystkim bym potraktowala taka sama bronia i radoscia patrzyla jak sie męczą

• Lama Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu bardzo współczuję :( mam nadzieje ze teraz będzie tylko lepiej

Gosiu trzymam kciuki za badanie

Eli i Edytka ślub dzisiaj nie jest żadną gwarancja. Osobiście uważam ze jest mi dobrze po ślubie, ale.generalnie nic.się w naszym życiu nie zmieniło. Mieszkaliśmy razem od 5 lat. To Nina wprowadziła rewolucję ;) nie bez powodu mówi się że kredyt wiąże lepiej niż ślub :/

gosia86 lubi tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta depresja objawia się stanami lekowymi, brakiem jakiejkolwiek ochoty na kontakty z dzieckiem, myślami samobójczymi, bezsennościa, mogą być też indywidualne objawy somatyczne (jakieś bóle, choroby). Baby blues pojawia się zaraz po porodzie, natomiast depresja ok 2 mscy po. Baby blues przechodzi dość.szybko o czym na szczęście się przekonalysmy a depresja jest stanem ciągłym, stan osoby chorej sam się nie poprawi.

km5stv7321mp2ntw.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka - amen. I niech sie smaza w piekle.

Blu, zdrowka dla maluszka :*

Gosiu kciuki za bioderka :*

gosia86 lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• beti97 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nardrobiłam :) U nas też rekord kup to 8-10. Ostatnio ok 2-3 ale wtedy są mega wielkie. Wczoraj 2 razy wypłynęły z pieluchy. U mnie nie mąż też nie pali się do ślubu bo dla niego to papier, dla mnie coś więcej i mam obiecane że jak będzie kasa to się pobierzemy, może za rok, dwa. Zawsze chciałam ślub w swoje urodziny, ale się nie udało. Za to moja przyjaciółka własnie w tę sobotę, w moje 25 urodziny wychodzi za mąź. Ech jak mi to za pierwszym razem powiedziała to było mi trochę smutno, no ale cóź, ja nawet jak wyjdę za mąż to bez wesela, tylko kolacja dla rodzinki.
    W ogóle popsuł mi się na wieczór humor :/ muszę umówić się jutro na usg piersi bo chyba znowu zrobił mi się guzek, mam nadzieję że nie przeszkodzi mi to w dalszym kp bo bym się załamała, nie chcę Młodej odstawiać bo to mój Kochany Cycoholik :*

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta kobieta to naprawdę wszelkie granice przekroczyła, mi to najbardziej szkoda w takich sytuacjach tych wszystkich kobiet które nie mogą mieć dzieci a słyszą takie historie sama wiem jak na takie reagowałam po poronieniu

Co do kup to ostatnio są 2-3 dziennie ale nie są mega duże raczej małe lub normalne

Beti oby to nic poważnego w tej piersi

Idę spać bo jutro rano endokrynolog potem ja ortopeda z ręką i po poludniu Pola na usg

A jak tam endomondo? Kto zwyciężył bo nie odpaliłam kompa i nie zaglądałam.
    Jakąś nową rywalizację proponujecie?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, a może to pokarm gdzieś stoi? Mam nadzieje, ze to nie guzek, daj znać.
    Lama, dzięki za odpowiedz.
    Beti, ja to w ogóle nie chce wesela ani ślubu kościelnego, mi starczy cywilny i papier właśnie, na starosc mam potrzebę formalizacji oraz chciałabym mieć...to samo nazwisko co moja córka.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka ja mam to samo. Nie chce wesela. Kiecki. Chce cywilny i nazwisko. Oczyeuscie plakalabym jak bobr.
    Kupa w nocy to standard ☺Od kiedy Ola przestala tak plakac to macierzynstwo mnie cieszy.

gosia86, aktyde85, Anioł lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcua nie wiem czy dobrze wytlumaczylam mamie ale jezeli zajdziesz w cuaze w czasie 3 umowy i ona konczyc sie bedzie w teakcie trwania ciazy to z automatu zistanie przedluzona do dnia porodu. To od pracodawcy zalezy czy bedzie chcial podpisac 4 umowe juz na czas nieokreslony.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wtedy nie ovowiazuje ich(pracodawcow), ze to powinna byc juz umowa na czas nieokreslony? Bo to w koncu 4 umowa by byla (probna, 2 na czas okreslony) :/
    Szkoda :/

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia, to dobrze, znaczy ze nie jestem nienormalna, a przynajmniej nie ja jedna ;)
    Fajnie, że Ola juz mniej marudna :) powiem Ci, że z moją też lepiej, mogę ją włożyć w bujak i trochę się sobą zajmuje, wcześniej był ryk po 10 sek. W ogóle cieszy mnie to jak widzę jak się coraz bardziej kumata robi :)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ja zamężna i powiem Wam ze mam tą pewność przynajmniej o byt - bo o uczucia to jka w kazdym zwiazku - ch.j wie ;)

Ja dziś idę na fitness na body workout i streching :) Zapasy mleka odciagniete i lecę. W magazynie be active jest karta mylife i 30 dni za darmo w Fitness Academy :)

Eli, gosia86, Wonderwall, dorota1987 lubią tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z szanownym mamy spisana umowę notarialna tzw rozszerzalnosc majątkowa. co on dostanie w darowiźnie to jest i moje z automatu. I odwrotnie. kosztowało nas to 100 zl A i to pewne zabezpieczenie jest dla nas gdyby coś któremu odbiło :)
    ps. dzisiaj o 6:30 podziwialam krowy.!!! ja chce mieszkać na wsi!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:04

Wonderwall, gosia86 lubią tę wiadomość

03.02.2014
‹‹ 2112 2113 2114 2115 2116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ