Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Katalina rozczulila mnie na maxa koala
Beti swiete slowa,wedlug mojej pediatry czlowieczek 3mce nie da sobie krzywdy zrobic, kiedy chce jesc to sie bedzie dopominal i d... mial zegarek, a jak nie bedzie chcial to ani cyca ani butli nie da sobie wetknac,wiec niech sie "specjalisci" wala.
Alma popieram pomysl na sprobowanie prywatnej konsultacji. Nie zawsze,ale w wielu przypadkach poziom takiej opieki medycznej rozni sie na plus od tej na nfz. Ja bym tez poszla w imie zasady "co dwie glowy to nie jedna" a noz widelec inny rehabilitant wymysli skuteczniejsza metode.katalina lubi tę wiadomość
-
Eli, Gosia i Beti- wiadomo różnorodność w przyrodzie musi być żeby się geny mieszały i gatunek rozwiał.
Beti, następnym razem jak ktoś Ci powie ile i jak masz karmić, to weź proszę pocisnij jakims pojazdem, niech ta osoba wie, ze jest kretynem. Nasze podobnie przybierają, ale jak mowie, że kp to nikt nie smie slowa powiedziec, ze cos moze byc nie tak.
Gosiu, to nasze idą łeb w łeb
Co do kąpieli i wychodzenia, dzisiaj wykąpałam małą przed wizytą, wychodziliśmy po godzinie, ale nie myłam główki. No i jak wracaliśmy zrobiło się duuuużo chłodniej, mimo że nie padało, Karola lekko ubrana bo wcześniej gorąc, ale matka miała 6ty zmysł i wzięła coś do narzucenia
My po bioderkach i wszystko super w ogóle ten lekarz bardzo fajny, mega miły, na luzie. Poprosił mnie o wypełnienie ankiety, ponieważ chce zrobić aplikacje na telefon, w której można by wpisywać informacje o rozwoju dziecka tj. waga, wzrost, postępy dziecka, aplikacja ktora by przypominala o tym kiedy trzeba jakie badania wykonać (od urodzenia do nastolatka). Według mnie super pomysł ma gościu, a Wy co myślicie? Jeszcze możliwe, że zrobi deala z moim nieślubnym, bo on programista i już zaczęli debatować jak tą aplikacje można by zrobić
Eli, GabiK, Anielka, beti97 lubią tę wiadomość
-
Gabik a skad. Julka ma wyniki tarczycy ok, z racji, ze niby wczesniak- dlatego sie mamy pokazywac. Jak dobrze zrozumialam to przez rok takie wizyty. Dowiem sie 26sierpnia, tzn dopytam czy musimy tak czesto przychodzic
-
Ewelinkie wrote:Beti bo "Tempo przybierania na wadze zależy jednak nie tylko od diety, ale i od budowy ciała. Długie i szczupłe niemowlęta szybciej spalają kalorie, a niższe i pulchniejsze dzieci szybciej przybierają na wadze niż rosną wzdłuż. Duże znaczenie ma także temperament dziecka. Spokojne dzieci spalają mniej kalorii, przez co szybciej zyskują na wadze. Z kolei aktywne dzieci zazwyczaj spalają ich więcej i są szczuplejsze."
Pewnie dużo racji w tym co piszesz, ale raczej nie jest to jakaś złota zasada. Karola jest pulpet i przybiera jak szalona, ale ogólnie poza pyzatą buźką nie widać jej wagi, tzn. zazwyczaj ludzie nie wierzą, ze waży aż tyle, jest dość nabita, ale wydaje się dość smukła, nie krępa, ma długie nóżki i przypuszczalnie będzie wysoka, po mamusi -
Zniewolił mnie ten fb, a zanim pojawiła się grupa to nic tam się u mnie nie działo. A czas iść spać, bo znowu nie wstane na laktatoring, mąż zniknął na misje ratunkową i nie wraca, a pytał czy dziś też mam owulacje...co za pomysł.
GabiK, gosia86, Eli, alma lubią tę wiadomość
-
Co do owulacji to ja powinnam mieć za 2-3 dni. O ile wszystko wróciło do normy. Tylko pytanie co z tym fantem zrobić ??
A moje dziecko jest mega aktywne i grube. Bo ma już ponad 7 kg. Wiec jakoś mało spala. Ale ewidentnie rośnie wszerz niż wzdłużalma lubi tę wiadomość
-
Karolcia moze i to uciazliwe takie wizyty,ale w sumie dziecko pod stala kontrola lekarska tez nie do przecenienia. Mozesz spac spokojnie,ze wszystko ok i zawsze masz okazje dopytac o kazdy szczegol rozwoju na biezaco.
Eli, gosiunia lubią tę wiadomość
-
GabiK wrote:Karolcia moze i to uciazliwe takie wizyty,ale w sumie dziecko pod stala kontrola lekarska tez nie do przecenienia. Mozesz spac spokojnie,ze wszystko ok i zawsze masz okazje dopytac o kazdy szczegol rozwoju na biezaco.
Lekarka taka ze jak chcialam o cos zapytac to mnie opieprzyla, zebym czekala az skonczy klepac w komputer bo tam sa wszystkie zalecenia takze ten... wiecej sie dowiem od pediatry w przychodni bo super kobieta, wszystko tlumaczy, wspaniale podejscie do dzieci -
No i przeniesienie sie na fb bylo strzalem w 10 bo prsynajmniej nikt nie skopiuje naszych wypocin i nie wrzuci na profil "beka z mamusiek na forach"
Eli, MiM, gosia86, GabiK, olka24, Bluberry, dorota1987, paulinqa, Anielka, Anioł, olis88, Eklerka, Magic lubią tę wiadomość
-
To my trafilismy na fajnego lekarza dokladnie obejrzal Mloda I w grudniu znowu zapisalam ja do niego :)a rehabilitantka no po prostu fantastyczna wszystko robi delikatnie ale zarazem pewnie, tlumaczy I ma super podejscie do dzieci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 22:32
GabiK, olka24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno to na dobranoc przed nadrabianem stron dzisiejszego dnia naszego forum pozdro dla wystraszonych podczytywaczek z innych miesięcy i szczere wyrazy wspólczucia dla nadmiernego czasu wolnego -znaczy braku prawdziwego osobistego życia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 23:09
katalina, GabiK, Ofelaine, Bluberry, gosia86, olis88, Magic, Lama lubią tę wiadomość