X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eli Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam niedosc ze dlugie I szczuple to jeszcze aktywne, a ile przy rykoleniu spala ;)
    Dziewczyny nie ma co tam sie sztywno trzymac siatek tabelek itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 22:01

olka24 lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina rozczulila mnie na maxa koala :-)
    Beti swiete slowa,wedlug mojej pediatry czlowieczek 3mce nie da sobie krzywdy zrobic, kiedy chce jesc to sie bedzie dopominal i d... mial zegarek, a jak nie bedzie chcial to ani cyca ani butli nie da sobie wetknac,wiec niech sie "specjalisci" wala.
    Alma popieram pomysl na sprobowanie prywatnej konsultacji. Nie zawsze,ale w wielu przypadkach poziom takiej opieki medycznej rozni sie na plus od tej na nfz. Ja bym tez poszla w imie zasady "co dwie glowy to nie jedna" a noz widelec inny rehabilitant wymysli skuteczniejsza metode.

katalina lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a czemu Wy musicie sie tak czesto pokazywac i na dodatek z badaniami? Umknelo mi? To przez tarczyce?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widziałam patent na kp dzisiaj jak czekałam w kolejce do okulisty.
    Laska założyła na szyję coś na wzór fartuszka kuchennego i okryla tym siebie i dziecko i nikt jej cyca niw oglądał a maluch sie najadł :)

GabiK, Wonderwall lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli, Gosia i Beti- wiadomo różnorodność w przyrodzie musi być żeby się geny mieszały i gatunek rozwiał.

Beti, następnym razem jak ktoś Ci powie ile i jak masz karmić, to weź proszę pocisnij jakims pojazdem, niech ta osoba wie, ze jest kretynem. Nasze podobnie przybierają, ale jak mowie, że kp to nikt nie smie slowa powiedziec, ze cos moze byc nie tak.

Gosiu, to nasze idą łeb w łeb :D

Co do kąpieli i wychodzenia, dzisiaj wykąpałam małą przed wizytą, wychodziliśmy po godzinie, ale nie myłam główki. No i jak wracaliśmy zrobiło się duuuużo chłodniej, mimo że nie padało, Karola lekko ubrana bo wcześniej gorąc, ale matka miała 6ty zmysł i wzięła coś do narzucenia ;)

My po bioderkach i wszystko super :) w ogóle ten lekarz bardzo fajny, mega miły, na luzie. Poprosił mnie o wypełnienie ankiety, ponieważ chce zrobić aplikacje na telefon, w której można by wpisywać informacje o rozwoju dziecka tj. waga, wzrost, postępy dziecka, aplikacja ktora by przypominala o tym kiedy trzeba jakie badania wykonać (od urodzenia do nastolatka). Według mnie super pomysł ma gościu, a Wy co myślicie? Jeszcze możliwe, że zrobi deala z moim nieślubnym, bo on programista i już zaczęli debatować jak tą aplikacje można by zrobić :P

Eli, GabiK, Anielka, beti97 lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Karolcia88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik a skad. Julka ma wyniki tarczycy ok, z racji, ze niby wczesniak- dlatego sie mamy pokazywac. Jak dobrze zrozumialam to przez rok takie wizyty. Dowiem sie 26sierpnia, tzn dopytam czy musimy tak czesto przychodzic ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu na fb wrzucilam fotki dziaselek Lili. Jakbyś mogła to spójrz czy u Poli wygląda to podobnie.

atdc8iikup31msj2.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    Beti bo "Tempo przybierania na wadze zależy jednak nie tylko od diety, ale i od budowy ciała. Długie i szczupłe niemowlęta szybciej spalają kalorie, a niższe i pulchniejsze dzieci szybciej przybierają na wadze niż rosną wzdłuż. Duże znaczenie ma także temperament dziecka. Spokojne dzieci spalają mniej kalorii, przez co szybciej zyskują na wadze. Z kolei aktywne dzieci zazwyczaj spalają ich więcej i są szczuplejsze.":-)

Pewnie dużo racji w tym co piszesz, ale raczej nie jest to jakaś złota zasada. Karola jest pulpet i przybiera jak szalona, ale ogólnie poza pyzatą buźką nie widać jej wagi, tzn. zazwyczaj ludzie nie wierzą, ze waży aż tyle, jest dość nabita, ale wydaje się dość smukła, nie krępa, ma długie nóżki i przypuszczalnie będzie wysoka, po mamusi ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta Nic dodac Nic ujac :) kazdy jest inny a pozniej niech sie mieszaja, byle nie przed 18 ka ;)

aktyde85, gosia86 lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zniewolił mnie ten fb, a zanim pojawiła się grupa to nic tam się u mnie nie działo. A czas iść spać, bo znowu nie wstane na laktatoring, mąż zniknął na misje ratunkową i nie wraca, a pytał czy dziś też mam owulacje...co za pomysł.

GabiK, gosia86, Eli, alma lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do owulacji to ja powinnam mieć za 2-3 dni. O ile wszystko wróciło do normy. Tylko pytanie co z tym fantem zrobić ?? :)

A moje dziecko jest mega aktywne i grube. Bo ma już ponad 7 kg. Wiec jakoś mało spala. Ale ewidentnie rośnie wszerz niż wzdłuż ;)

alma lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia moze i to uciazliwe takie wizyty,ale w sumie dziecko pod stala kontrola lekarska tez nie do przecenienia. Mozesz spac spokojnie,ze wszystko ok i zawsze masz okazje dopytac o kazdy szczegol rozwoju na biezaco.

Eli, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka mnie sie pomysl aplikacji bardzo podoba. Wkrecaj w to niemeza i szybko bierz slub bez rozdzielnosci,bo moze byc drugi Gates :-D

aktyde85, dorota1987, Eli lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Karolcia moze i to uciazliwe takie wizyty,ale w sumie dziecko pod stala kontrola lekarska tez nie do przecenienia. Mozesz spac spokojnie,ze wszystko ok i zawsze masz okazje dopytac o kazdy szczegol rozwoju na biezaco.

Lekarka taka ze jak chcialam o cos zapytac to mnie opieprzyla, zebym czekala az skonczy klepac w komputer bo tam sa wszystkie zalecenia takze ten... ;) wiecej sie dowiem od pediatry w przychodni bo super kobieta, wszystko tlumaczy, wspaniale podejscie do dzieci

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przeniesienie sie na fb bylo strzalem w 10 bo prsynajmniej nikt nie skopiuje naszych wypocin i nie wrzuci na profil "beka z mamusiek na forach" ;)

Eli, MiM, gosia86, GabiK, olka24, Bluberry, dorota1987, paulinqa, Anielka, Anioł, olis88, Eklerka, Magic lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my trafilismy na fajnego lekarza :) dokladnie obejrzal Mloda I w grudniu znowu zapisalam ja do niego :)a rehabilitantka no po prostu fantastyczna :) wszystko robi delikatnie ale zarazem pewnie, tlumaczy I ma super podejscie do dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 22:32

GabiK, olka24 lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ze Szczecina gdzie ucieklas? ☺

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to na dobranoc przed nadrabianem stron dzisiejszego dnia naszego forum pozdro dla wystraszonych podczytywaczek z innych miesięcy i szczere wyrazy wspólczucia dla nadmiernego czasu wolnego -znaczy braku prawdziwego osobistego życia ;D
    088f8caab853752dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 23:09

katalina, GabiK, Ofelaine, Bluberry, gosia86, olis88, Magic, Lama lubią tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f067bab544f5.jpg
    Tez znalazlam cos dla niezyczliwych :-) Pozdrawiam serdecznie.

gosia86, olka24, Ofelaine, Karolcia88, Magic, Bluberry lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bojowo nastawione :) Mi gorocą, spać nie mogę, cyce wydoiłam i leżę w łóżku jak foka. Masakra chcę deszczu i ochłodzenia.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
‹‹ 2185 2186 2187 2188 2189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ