Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia my też ćwiczymy w domu, ale jakoś marne tego efekty
Eli wiem, że masz rację i muszę się wziąć w garść dla małego, ale dziś czuję jakby mi ktoś obuchem w łeb przywalił. Mam nadzieję, ze jutro będzie lepiej. Dobrze, że masz tak mądrą mamę i nie zaniedbała tej rehabilitacji.
Ofe mi się wydaje, ze na ząbki jeszcze za wcześnie- zapytaj mamy, czy przypadkiem Ty wcześnie nie ząbkowałaś, bo to podobno dziedziczne.
Co do kąpieli, to mama mi ciągle twierdzi, że po kąpieli nie można wychodzić z dzieckiem na dwór. No, ale w takie upały, to chyba nic się nie stanie. Też chyba odczekam 2-3 godzinki.
I błagam przegnajacie do Olsztyna ten deszcz i burzę, bo my się podusimy tymi pieprzonymi tropikami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 20:02
-
Alma Tobi nic nie bedzie pamietac, musisz zacisnac zeby i pamietac ze robisz to tylko dla jego dobra.
Ja te 2h po kapieli to tak z czystym sumieniem wychodze.
Dziewczyny chyba mi cos siadlo na zoladku bo strasznie mnie zoladek boli i juz wymiotowalam oby to tylko nie jakas jelitowka -
Monika z lewej kilka minutek max 5 laktatorem ręcznym a z prawej dłużej 7-8
Alma bardzo Ci współczuję ale musisz jakoś to przetrwać
Karolcia mialam ciężki dzień bo bylam z Pola u pediatry i okulisty. Upał w mieście nas umęczył. Podczytywałam w trakcie dnia ale nie miałam jak odpisać. Ogólnie to musiałam wracać do domu autobusem i potem z buta 2,5 km dobrze że słońce trochę się chowało za chmury. Ogólnie zrobiłam dzisiaj 6 km plus rano ćwiczenia na brzuch. Pola mało spała i chyba bolał ją brzuszek i bardzo płakała wieczorem. A na dodatek nawet nie zdarzyłam pójść do sklepu w mieście i byłam glodna jak wilk bo.do 17 tylko o śniadaniu
Beti słyszałam ze te pieluszki happy uczulają
Ofeline tez myslalam że u Poli zęby idą właśnie 3/4 ale pediatra powiedziała że to nie zęby
Pola waży 6800 wszyscy lekarze mówią że jest duża i nie dowierzają że jest tylko na piersi, pewnie gdybym karmiła mm to by mi zarzucili że ją przekarmiam.
Byłam też u położnej na cytologii i powiedziała że przy kp @ mogą być krótsze i skąpe.
Eli cieszę się że rehabilitant pokazał takie same ćwiczenia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 20:58
-
Gosiu nawet nie wiesz jak sie ucieszylam jak pokazala to samo Natalka juz zna I Nic nie musimy zmieniac poza tym zeby rozmasowawac raczki oliwka a Wy jak u specjalistow? Pola duza dziewczynka moj kruszolek przybral juz tylko 100 g w 10 dni wiec jak bedzie wazyc 7 kolo roczku to bedzie wypasiona
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Eli przynajmniej lzej Ci nosic
A czemu nie chodzicie do poradni co miesiac? Bo my poki co mamy termin 1x w miesiacu.
Gosia co okulistka powiedziala na to oczko? Zapisala Wam cos?
Kawal kobitki z Poli.
U nas Julka wazy 5.6 i juz mnie rece wiedna po calym dniu -
katalina wrote:kompletuję zamówienie na gemini i pomyślałam sobie, że kupię już zestaw łyżeczka+miseczka.. co polecacie?
Aaa i jeśli chodzi o butelki Avent natural, jaki smoczek jako następny? z regulowanym przepływem czy średni 3 dziurki?
I jak się sprawdzają Wam butelki Tomee Tippee? Bo Browns nie ma tu ani smoczków ani butelek z dopasowanym do wieku smoczkiem i się zastanawiam też..
katalina polecam zwykła szklana miskę i zwykła łyżeczkękatalina lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
Jesli chodzi o ropiejace oczko to mam jej robic masaż dwa razy dziennik i zakrapiać oczko solą fizjologiczną bo problemy z kanalikami łzowymi lubią nawracać dlatego dostałam skierowanie na przepłukanie kanalika ale to tylko w sytuacji gdyby było pogorszenie.
A z wizyty u pediatry jestem nie zadowolona i w przyszłym miesiącu pójdę do tej pani doktor która poleciła nam wlasnie te ćwiczenia. Na moje że Pola mało gaworzy i sie nie obraca ta dzisiaj powiedziala ze ma jeszcze czas i bardzo namawiala mnie na rozszerzenie szczepień o rota i pneumo. Ale powiedziała że Pola jest jak z reklamy
A okulista pyta ile ona ma więc mówię że jutro 14, a okulistka na to miesięcy? HajahahahAnioł, Eli, GabiK, Anielka lubią tę wiadomość
-
Gosia mojej tez oczko ropialo. Dostalysmy recepte na kropelki i doktorka kazala nam przemywac oczko esencja z herbaty od zewnetrznego kacika do wewnetrznego. Ropa zeszla super szybko.
te krople to sulfacetamid. 2 razy dziennie po kropelceWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 21:19
-
Chyba okuliście słonko przygrzało :p Mój dzieć to juź 7 kg lekką ręką będzie ważyć. Ciekawa jestem ile zaważy w przyszłą środę. Natalka to przy mojej Wikusi kruszynka, jak to możliwe że jedne dzieci przybierają wolniej a drugie jak torpeda. W ogóle męczą mnie komentarze na temat jak i ile powinnam dawać dziecku jeść, daje kiedy woła zwłaszcza w te upały. Najgorzej uczula mnie tekst że przekarmiam, albo za często daję cyca. Sami specjaliści wokoło, albo bez dzieci albo co karmili butlą z miarką w ręku. No i jeszcze pieni się we mnie jak mi mówi ktoś ile powinnam karmić piersią.
Eli, gosia86, GabiK lubią tę wiadomość
-
Karolcia lekarz stwierdzil, ze nie ma sensu czesciej, bo Mloda poza tym ze ze wzgl na lozysko urodzila sie malusia, to nie ma sie czego przyczepic. Anastepna wizyta ma byc po badaniu krwi, czy wyniki Sa nadal ok. Nawet stwierdzil, ze to skierowanie do rehabilitantki jest zbedne, ale skoro juz jestesmy to zawsze mozna dziecku masazyk zafundowac no tak jej sie podobalo ze padla przed 18, oby o 3 nie obudzila sie gotowa do zabawy wagi mlodrj sie tez nie czepiaja po tym jak na mamusie spojrza
-
Beti ale ja tez karmie tyle ile Mloda chce jesc I je w dzien co 2 h po 100 ml. Na jej wage to I tak niezle mam to szczescie ze trafiam na normalnych lekarzy, ktorzy nie czepiaja sie wagi dziecka w przecieienstwie do glupiej poloznej, ktora uwazala, ze powinna nadrobic w 2 tyg... Nadrobi ale moze w rok a moze juz taka drobinka bedzie