Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Katalina, a może to chwilowe? Miałam dwa tyg temu taki zastój i juz czytałam opakowanie mm jak się podaje, po czym po kilku dniach mleko mi samo z cyckow leciało. Myślę że przystawiaj ile się da, moja tez się denerwuje jak jej słabo leci, nawet mimo marudzenia i do tego laktatorem dalej. Ktoś dziś pisał tez żeby do jednej piersi przystąpić a z drugiej jednocześnie odciagac.
-
A ja nie wiem czy mi dziecko chociaz krople z piersi wypiło, już ponad 3 miesiące na laktatorze...i chyba go znowu zajadę, bo silniczek już jęczy zupełnie jak ja gdy mam o 3 w nocy iść sobie pościągać. Nie chcę się zakładać, ale czuję to przez spoconą skórę, że szlak go trafi jak będziemy 3 h od domu. Pytanie: jak tu się cieszyć z wyjazdu jak tu taki stres. Ten mój sposób karmienia ma minusy, ale co zrobić, nie poddaję się na korzyść mm, a nawet jeśli to pamiętajmy: Jesteśmy dobrymi mamami i jak to już było powiedziane - nie sposób karmienia o tym przesądza.
Karolkaa lubi tę wiadomość
-
Emilia i Edytka my u jednej rehabilitantki też mamy bobathy i masaże shantala, ale to nie przynosi efektu. U drugiej mamy vojtę. Votja jest drastyczniejsza, ale szybciej widać postępy.
Gabik my już się rehabilitujemy 3 m-ce i dupa blada
Muszę naprawdę coś wymyślić albo wziąć dodatkowo kilka cwiczeń prywatnie, bo nie mogę dopuścić do tego, żeby mały skończył na operacji.
Dziewczyny czy wy po kąpieli wychodzicie jeszcze na dwór? Jeśli tak, to ile godzin trzeba odczekać?
-
Katalina te z regulowanym przeplywem sa do kaszek podawanych w butelkach
Dostalam wiec wiem. A do butelki z mleczkiem zamowilam zwykly 3+ (avent natural)
Ja kupilam poki co same lyzeczki bo mam takie male miseczki w domu. Ja zamowilan chyba z akuku i babyono ( bo w canpolu nie bylo info o braku bise czegos tam A)katalina lubi tę wiadomość
-
Alma kuzynka jak urodzila coreczke to tez miala krecz- taki ze w ogole nie mogla obrocic glowki w druga strone i asymetrie i chyba z pol roku trwalo ale w koncu wycwiczyly. Ale Justyna w domu jeszcze ja cwiczyla ( w sumie dziennie 200cwiczen wykonywali) ale nie wiem jakie bo to bylo 7lat tenu
-
Alma ja juz kiedys pisałam a propo bioderek, ze gdyby mama moja nie jezdzila na rehsbilitacje i naciąganie to miałabym 10 cm krotsza noge. Tez podobno krzyczałam z bolu, ale dzisiaj nic nie pamiętam mam równe nogi i jestem jej wdzieczna za ta rehabilitacje. Wiem, ze Ci ciężko patrzeć jak Twój synuś cierpi, ale kiedys bedzie Ci za to wdzięczny.
alma lubi tę wiadomość
-
Kupiłam nosidło z aukcji od Celestyny thx :* bardzo fajne mi się wydaje. U mnie Wiki na początku lubiła chustę, później była przerwa i teraz nie bardzo jej się podoba motanie, dwa nie mam wprawy, trzy z nosidła szybciej się oswobodzić, cztery dla mojej mamy jest wygodniejsze. Same plusy, no i pojadę wreszcie odwiedzić koleżankę która spodziewa się 3 dziecka. Czekam aż się ochłodzi bo w upały nie będę jej w to ładować. Zaraz mam mieć ślubnych u ktorych byłam na weselu, a w piątek koleżankę z pracy. Trochę odżyję
Dzięki za opinię o pieluszkach
Mojej niuni też upały doskwierają, a ja pokłóciłam się z mamą o rozmrażanie mleka, bo kazałam jej z godz przed moim wyjściem wyjąć żeby się rozmroziło. Wiadomo że do lodówki trzeba włożyć, a moja mama prosto do podgrzewacza bo chce mieć na już jak ona piśnie. No super ale już raz jej skisło i tłumaczę, że nie dość że upał to ona w podgrzewaczu trzyma. No tego posta wysmarowałam 2 godz temu ale goście przerwali mi pisanie. -
Ja kapie zazwyczaj w temp 39-40 stopni. Ale teraz w chłodniejszej z racji upałów.
Alma bardzo Ci współczuję takiego widoku. Musisz jakoś to przecierpiec z synkiem dla jego dobra. Ściskam was mocno.
Katalina trzymam kciuki za laktacje.
U nas burza. W końcu rzezkie powietrze będzie.alma lubi tę wiadomość