Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia hardocore ze zwolnieniem jak sie okazuje to ja mogę miec dopiero w pracy z księgową. ;/ Nasz zakład zatrudniał zawsze poniżej 20 osób i w takim przypadku chorobowe ( powyżej 30 dni) i inne rzeczy wypłacał ZUS bezpośrednio osobie zainteresowanej. A teraz szefowa zatrudniła nową osobe i jak sie okazuje jesłi zakład posiada powyżej 20 osób zatrudnionych. To chorobowe, macierzyński wypłaca bezpośrednio zakład pracy a Zus pożniej dopiero im tą kase zwarca. Ale wiadomo jak to Zus, spóźnia się i "kapie" po troche. I tak wyczaiłam, ze księgowa za wszelką cene nie chce abym odchodziła bo bedzie miec przez to male zamieszanie z finansami.
I klapa kompletna teraz. Bo juz wiem ze jeśli odeszłabym za tydzień to bedą wssciekłe i ona i szefowa. Bedą na mnie psioczyć z kazdym donoszonym zwolnieniem. Eh... nawet nie można swobodnie pojsc na l4 w ciąży..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 17:09
-
ofelaine, ale czemu aż tak będziesz się przejmować zdaniem księgowej? Z szefową porozmawiaj, że masz problemy z ciśnieniem a w ciąży to jest niebezpieczne i nie możesz pracować.
-
Bo u nas księgowa ma więcej do powiedzenia niż szefowa. I tak potrafi ją nakręcić, że poźniej jest afera z niczego. A nie chce słyszeć tekstów, że mogę nie miec do czego wracać poźniej jak np. kolezanki, albo, że ledwo w ciaże zaszła a już idzie na zwolnienie, ze moje ciśnienie to maly problem a za biurkiem się przecież nie męcze...
Moja księgowa naprawde potrafi uprzykrzyć życie a nie chce odchodzić z pracy w niemiłej atmosferze.
Wiem, ze glupia jestem i powinnam to olać ale jakoś do końca nie umiem.
-
cześć. My już po. Wizyta odbyła się bez pomiarów do badań genetycznych mamy za dwa tygodnie wizytę
widzieliśmy Miśka...miałam łzy w oczach i płakałam i śmiałam się a jakie fikołki robił, dotykał się rączkami po twarzy i machał nam
tatuś też wzruszony i szczęśliwy. Także uroczyście oświadczam, że baaardzo jestem szczęśliwa i kocham nasze maleństwo najmocniej na świecie!!!
wciąż mam obraz małego przed oczami i uwaga.... na 75% będzie chłopak
ale czekamy cierpliwie
powiedziałam gin, że mam przeczucie co do płci ale to przecież nie gwaranacja
oczywiście narzekała na moje wyniki moczu, ale przepisała mi żurawit i mam brać i na następną wizytę mam mieć nowe wyniki.
Jestem przeszczęsliwa, że nasz Misiek ma się bardzo dobrze i mój sen był proroczy!!! Misiek znów starszy o 3 dni!smieje się jak głupia i mam łzy w oczach to tylko w ciązy takie akcje
PIGULSKA, gosiunia, Rika, nojaniewiem, Bluberry, katalina, beti97, AGA 30, AnnaMaria89, czarna panda lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ofelaine wrote:Bo u nas księgowa ma więcej do powiedzenia niż szefowa. I tak potrafi ją nakręcić, że poźniej jest afera z niczego. A nie chce słyszeć tekstów, że mogę nie miec do czego wracać poźniej
za takie teksty to możesz ich podać do sądu, czysty mobbing.
Ja bym w nosie miała miłą atmosferę a gdyby mi coś powiedzieli przy dawaniu zwolnienia (właśnie coś w ten deseń, że nie będę miała po co wracać to poszłabym z włączonym dyktafonem) i bym powiedziała, że to mobbing i jeżeli są wskazania do l4 to idę na l4 a nie przejmuje się zdaniem takiej głupiej baby.
magic, super, że Maleństwo tak fikało. Na pomiary za wcześnie? -
tak, za mały jeszcze jest
ale dobrze, że tylko dwa tygodnie i znów go zobacze...boże to jest lepsze uzależnienie od prochów
chcę więcej i więcej tych usg i zdjęć i filmów, także może uda nam się nagrać małego za te dwa tygodnie
AGA 30, gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
oj to mnie zmartwiłaś bo ja też się umówiłam na 11+2 (w luxmedzie więc płacić nie będziemy), a lekarka powiedziała, że lepiej wcześniej bo jak lekarz nie będzie czegoś pewny to dzidzia podrośnie i się najwyżej powtórzy badanie.
-
Magic rewelacyjne wieści suuuuuper gratulacje!!!
Nie rozumiem podejścia niektórych pracodawców takie postępowanie z pracownicami jest żenujące!na szczęście nie wszyscy są tacy, ja po rozmowie z kierownikiem się uspokoiłam, bo zapewnił że po macierzyńskim mam pierwszeństwo powrotu do pracy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 17:35
Magic lubi tę wiadomość
-
karolcia pewnie
przynajmniej nie musze znów czekać dłuuugich 4 tygodni na kolejne spotkanie z Miśkiem
nawet moja gin dziś się śmiała, że to już?? te 4 tygodnie minęły i ja mam już 12 tydzień!!
no nie do wiary
Dziękujemy za wasze kciuki ;* kochane jestescie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 17:35
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
u nas też już po wizycie
maleństwo urosło,serduszko pięknie bije
maluszek odpoczywał na usg dopochwowym,ale już na usg zwykłym wywijał ile się dało
mamy nagraną płytę
pani doktor powiedziała ze według niej mamy zdrowego maluszka
nasz skarb też starszy niż wcześniej
12 tydzień dziś zaczynamy...dziękujemy za wszystkie kciuki majowe ciocie
Ofelaine, nojaniewiem, PIGULSKA, Magic, Ewelcia, Bluberry, AGA 30, madziorek, AnnaMaria89, czarna panda lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*]