X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bo jakaś bez życia jestem, ledwo mam siłę, żeby nadrobić to co pisałyście..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlencia ale wszystko jest ok z maluszkiem?
    No to może taka jest ta luteina że nie rozpuszcza się do końca
    Karolcia może jesienna chandra

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dzidziolków :)
    Karolcia, mi wrastają, mocniej niż przed ciążą, ale tylko na nogach.
    Muszę się pochwalić - zrobiłam pierwszy raz w życiu zupę krem i to jeszcze na dodatek z dyni :) Fakt, że nieco po tajsku, bo taka pikantna mi wyszła, że aż mąż był zaskoczony, ale gdyby nie to to super :) Nigdy wcześniej nie jadłam dyni. Jedynie pestki... Zostało mi jeszcze 1/4 jutro coś z tego wymyślę :D

PIGULSKA lubi tę wiadomość

age.png
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia może placki z dyni ??
    PIgulska super gratulacje :)

to i ja się pochwalę na koniec dnia, bo też jestem po wizycie. Nasze szczęście ma 7cm, ładnie się ruszało, płci niestety nie znamy, ale wszystko rozwija się dobrze, straaasznie się cieszę :) takie dni jak ten dziś są najpiękniejsze.

a teraz padam, bo dziś dość napięty dzień, dużo wrażeń i emocji :)

Karolcia88, gosia86, Matik2012, Bluberry, gosiunia, czarna panda, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Kochane czy są jakieś bezpieczne lek na przeziębienie w ciaży?? Nic mi nie przechodzi a jest coraz gorzej, głowa mi pęka z bólu, już nie daje rady..A w nosie tak piecze, że nie idzie oddychać...
    Czekan na męża, aż przywiezie mi syrop Prenalen ponoć jest bezpieczny a co jeszcze moge brac?? Czosnek z mlekiem niestety nie pomógł za bardzo
    Kochana ja od wtorku tez jestem przeziębiona tzn zaczęło sie od kataru i bolu głowy, z racji tego ze wymiotowałam i miałam nudności, to zamówiłam wizytę domowa zeby nie jechac do przychodni do jeszcze większych zarazków.. Na szczęście osłuchowo było ok, lekarka poleciła domowe sposoby i od wtorku stosuje:
    - inhalacje sola morska (inhalatorem)
    - inhalacje parą z wrzątku (sól kuchenna i olejek sosnowy)
    - mleko z miodem bo czosnek mi nie podchodził wcale
    - herbata z sokiem z malin
    - sól morska do nosa
    - tabletki do ssania Propolki
    No i oczywiscie łóżko i kołderka. Póki co nie jest zle, mam nadzieje ze obejdzie sie bez leków, chociaz lekarka powiedziała ze przy domowych sposobach leczenie moze potrwać nawet do 10 dni... Ale damy rade ;-)
    Kuruj sie i życzę Zdrowka!! ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik nie pocieszyłaś tymi 10 dniami domowych kuracji:(
    Mąż wczoraj kupił mi prenatal grip care drogie to to 30 zl za 15 tabletek
    Robią niezły biznes na kobietach w ciąży
    Wszystko jest dwa razy droższe chyba tylko dlatego że ma napis dla kobiet w ciąży i karmiących piersią
    Patrząc na skład tego leku stwierdziłam że na noc wypiję sobie mleko z czosnkiem i miodem
    Wczoraj większość z Was miała problemy ze spaniem a dzisiaj dopadło i mnie poszlam spać po północy i już po spaniu

Jagódka 7 cm to duży dzieciaczek:) cieszę się że wszystko jest dobrze:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 06:38

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzis juz troche lepiej narazie przynajmniej,zjadlam wczoraj na kolacje bulke z pomidorem i czosnkiem, wypilam prenalen i jakby ciut zelzalo. Ale leczenie domowymi sposobami niestety nie przynosi szybkich efektow. A moja noc znow bezsenna, obudzilam sie w nocy i lezalam z dwie godziny.

Jak tak czytam ze u was wszystko dobrze i dzieciaczki zdrowe to coraz bardziej boje sie o swoje. Czy serduszko jeszcze bije.... Oh po co sobie wkrecam zle rzeczy... Ale cytologia moja wyszla nie najlepsza wiec chyba to dlatego..

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko mnie rozumie... Zaskakujace.... Tak sobie rzyglam teraz, pierwszy raz tak mocno od poczatku ciazy, ze juz wiem ze maluch tam dalej jest... No a jak mamo, chcialas to masz i nie mysl tak glupio wiecej. Kochane dziecko i jakie grzeczne, tylko raz poprosilam zeby dalo jakis znak... A tu prosze :)kto normalny by sie cieszyl z rzygania. .. o losie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 07:52

KotMisia, gosiunia, gosia86, czarna panda, madziorek lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine Ty to masz pomysły :) no ale jeżeli tulenie muszli Cię uspokoiło to cieszę się z Tobą :)
    Ja wyprawilam Tatusia na wyjazd na mecz i wróciłam do worka. Nie lubię jak wyjeżdża a teraz w ciąży to nie lubię podwójnie :)
    A dziś w nocy pierwszy raz miałam tak, że lezalam sobie spokojnie na boku a nagle takie uczucie jakby coś w brzuchu podskoczylo :) śmieszne to było. Nie wiem czy sobie wkrecam czy to kapusta na obiad :D hi hi

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    U mnie to była ciemna krew i skrzep wielkości piłeczki pingpongowej tzn średnicy i stalo się to okolo 17 mąż od razu zawiózł mnie na ip

A powiedz u Ciebie też od łożyska? Czy inny powód?

U mnie w karcie wypisu ze szpitala pisze : Kosmówka homogenna na ścianie przedniej nisko usadowiona, ponad ujściem wewętrznym odwarstwienie 16x5 mm ( i z tego odwarstwienia plamiłam)

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mojej wczorajszej wizyty to z dzidziem oczywiscie wszystko wporządku. Ma już 6 cm :) Przeziernośc karku 1.3 mm, kości nosowe widoczne. Ryzyko wad wyszło mi minimalne i nie ma wskazań do dalszych badań prenatalnych. Choć dała mi skierowanie prywatne i zapisem, że przeszłam wcześniej ciążę zaśniadową. W poniedziałek sie dowiem czy kwalifikuje sie za darmo, bo tam dodatkowo zrobili by test z krwi. Za USG genetyczne u mojej prowadzącej zapłaciłam odziwo jak za zwykłą wizyte czyli 100 zł. O zwolnienie nawet nie pytam - z automatu mi wypisuje. Kazała mi cały czas łykać folik, a ja juz witaminy kupiłam. Powiedziała, że nie jest zwolenniczką witamin, bo dzieci się duże rodzą ??? Zapytałam o płeć to powiedziała, że za wcześnie na tym etapie. Następna wizyta za miesiąc 20.11.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 08:59

Bluberry, gosiunia, gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:00

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy się sobotnie i my :) miłego dnia życzymy majowym mamusią :)

a o tym że po witaminach się większe dzieci rodzą też już gdzieś kiedyś słyszałam,jednak moja gin kazała brać ,ale powiedziała że od 11 czy 12 tyg bo wcześniej mogą nasilać mdłości ;)
    Magic bardzo dziękuję za odpowiedź :)

GRATULUJEMY DOBRYCH WIEŚCI I TRZYMAMY KCIUKI ZA NASTĘPNE <3 W PONIEDZIAŁEK DZIEWCZYNY SZALEJECIE Z TYMI WIZYTAMI ;) TRZYMAMY KCIUKI ZA WSZYSTKIE :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 09:29

PIGULSKA lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi w szpitalu lekarz powiedział to samo gdy zapytałam o witaminy
    To mnie zrypał czy chcę urodzić dziecko 5800
    Endo mówiła że gdyby ginekolog kazał odstawić zestaw witam to mam łykać dodatkowo jod i witaminę D

Msrlencia u mnie się nie okdleja ale nachodzi nie ujście wewnętrzne i podobno zdarza się tak po łyżeczkowaniu. Duże już te nasze Maluchy :*

Ofeline to kurujemy się dalej:) i precz głupie myśli z głowy

U mnie wg kalendarza belly dzisiaj mija największe zagrożenie utraty ciąży a za tydzień mogę się pochwalić wiadomością o ciąży
    Po szpitalu i leżeniu przybyło mi 1 kg od początku ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 09:36

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo a ja pierwsze slysze ze od witamin rodza sie duze dzieci. Mi akurat pare dni temu skonczyl sie falvit mama i lykam teraz sam kwas foliowy bo mialam w zapasie.
    Gosia mi juz lezenie w lozku bokiem wychodzi,czlowiek jakos nieprzyzwyczajony do takiego lenistwa.

atdc8iikup31msj2.png
  • strawberry marg Znajoma

Wysłany: 25 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta a czy któraś z Was poznała już może płeć swojego maleństwa? Ponoć jak ma być chłopiec to już od 11 jest widoczny siuraczek na usg bo jest już wykształcony :-) U mnie na wizycie jak na dłoni coś majtało między nóżkami. Na zdjęciu widać to już troszke mniej ale coś widać :-)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarz mówił, żeby nie brać witamin bo dzieci się potem wielkie rodzą ;)

Gosia tylko mi nie mów, że na szpitalnym jedzeniu przytyłaś ten 1 kg ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • strawberry marg Znajoma

Wysłany: 25 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam, że od witamin dzieciaczki są większe :)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry marg wrote:
    Dziewczęta a czy któraś z Was poznała już może płeć swojego maleństwa? Ponoć jak ma być chłopiec to już od 11 jest widoczny siuraczek na usg bo jest już wykształcony :-) U mnie na wizycie jak na dłoni coś majtało między nóżkami. Na zdjęciu widać to już troszke mniej ale coś widać :-)

organy na tym etapie ciąży są do siebie tak podobne, że ciężko stwierdzić.
    Albo lekarz musi być super doświadczony albo mieć super sprzęt albo to i to.
    Jak znajdę to wrzucę zdjęcie jak na tym etapie wyglądają narządy płciowe naszych dzieciaków.. ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/66db472e0f4d.jpg

strawberry marg lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ