Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję dzidziolków
Karolcia, mi wrastają, mocniej niż przed ciążą, ale tylko na nogach.
Muszę się pochwalić - zrobiłam pierwszy raz w życiu zupę krem i to jeszcze na dodatek z dyniFakt, że nieco po tajsku, bo taka pikantna mi wyszła, że aż mąż był zaskoczony, ale gdyby nie to to super
Nigdy wcześniej nie jadłam dyni. Jedynie pestki... Zostało mi jeszcze 1/4 jutro coś z tego wymyślę
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Agusia może placki z dyni ??
PIgulska super gratulacje
to i ja się pochwalę na koniec dnia, bo też jestem po wizycie. Nasze szczęście ma 7cm, ładnie się ruszało, płci niestety nie znamy, ale wszystko rozwija się dobrze, straaasznie się cieszętakie dni jak ten dziś są najpiękniejsze.
a teraz padam, bo dziś dość napięty dzień, dużo wrażeń i emocjiKarolcia88, gosia86, Matik2012, Bluberry, gosiunia, czarna panda, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Ofelaine wrote:Kochane czy są jakieś bezpieczne lek na przeziębienie w ciaży?? Nic mi nie przechodzi a jest coraz gorzej, głowa mi pęka z bólu, już nie daje rady..A w nosie tak piecze, że nie idzie oddychać...
Czekan na męża, aż przywiezie mi syrop Prenalen ponoć jest bezpieczny a co jeszcze moge brac?? Czosnek z mlekiem niestety nie pomógł za bardzo
- inhalacje sola morska (inhalatorem)
- inhalacje parą z wrzątku (sól kuchenna i olejek sosnowy)
- mleko z miodem bo czosnek mi nie podchodził wcale
- herbata z sokiem z malin
- sól morska do nosa
- tabletki do ssania Propolki
No i oczywiscie łóżko i kołderka. Póki co nie jest zle, mam nadzieje ze obejdzie sie bez leków, chociaz lekarka powiedziała ze przy domowych sposobach leczenie moze potrwać nawet do 10 dni... Ale damy rade
Kuruj sie i życzę Zdrowka!! -
Nejcik nie pocieszyłaś tymi 10 dniami domowych kuracji:(
Mąż wczoraj kupił mi prenatal grip care drogie to to 30 zl za 15 tabletek
Robią niezły biznes na kobietach w ciąży
Wszystko jest dwa razy droższe chyba tylko dlatego że ma napis dla kobiet w ciąży i karmiących piersią
Patrząc na skład tego leku stwierdziłam że na noc wypiję sobie mleko z czosnkiem i miodem
Wczoraj większość z Was miała problemy ze spaniem a dzisiaj dopadło i mnie poszlam spać po północy i już po spaniu
Jagódka 7 cm to duży dzieciaczek:) cieszę się że wszystko jest dobrze:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 06:38
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Hej dzis juz troche lepiej narazie przynajmniej,zjadlam wczoraj na kolacje bulke z pomidorem i czosnkiem, wypilam prenalen i jakby ciut zelzalo. Ale leczenie domowymi sposobami niestety nie przynosi szybkich efektow. A moja noc znow bezsenna, obudzilam sie w nocy i lezalam z dwie godziny.
Jak tak czytam ze u was wszystko dobrze i dzieciaczki zdrowe to coraz bardziej boje sie o swoje. Czy serduszko jeszcze bije.... Oh po co sobie wkrecam zle rzeczy... Ale cytologia moja wyszla nie najlepsza wiec chyba to dlatego.. -
Moje dziecko mnie rozumie... Zaskakujace.... Tak sobie rzyglam teraz, pierwszy raz tak mocno od poczatku ciazy, ze juz wiem ze maluch tam dalej jest... No a jak mamo, chcialas to masz i nie mysl tak glupio wiecej. Kochane dziecko i jakie grzeczne, tylko raz poprosilam zeby dalo jakis znak... A tu prosze :)kto normalny by sie cieszyl z rzygania. .. o losie....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 07:52
KotMisia, gosiunia, gosia86, czarna panda, madziorek lubią tę wiadomość
-
Ofelaine Ty to masz pomysły
no ale jeżeli tulenie muszli Cię uspokoiło to cieszę się z Tobą
Ja wyprawilam Tatusia na wyjazd na mecz i wróciłam do worka. Nie lubię jak wyjeżdża a teraz w ciąży to nie lubię podwójnie
A dziś w nocy pierwszy raz miałam tak, że lezalam sobie spokojnie na boku a nagle takie uczucie jakby coś w brzuchu podskoczylośmieszne to było. Nie wiem czy sobie wkrecam czy to kapusta na obiad
hi hi
-
gosia86 wrote:U mnie to była ciemna krew i skrzep wielkości piłeczki pingpongowej tzn średnicy i stalo się to okolo 17 mąż od razu zawiózł mnie na ip
A powiedz u Ciebie też od łożyska? Czy inny powód?
U mnie w karcie wypisu ze szpitala pisze : Kosmówka homogenna na ścianie przedniej nisko usadowiona, ponad ujściem wewętrznym odwarstwienie 16x5 mm ( i z tego odwarstwienia plamiłam) -
Co do mojej wczorajszej wizyty to z dzidziem oczywiscie wszystko wporządku. Ma już 6 cm
Przeziernośc karku 1.3 mm, kości nosowe widoczne. Ryzyko wad wyszło mi minimalne i nie ma wskazań do dalszych badań prenatalnych. Choć dała mi skierowanie prywatne i zapisem, że przeszłam wcześniej ciążę zaśniadową. W poniedziałek sie dowiem czy kwalifikuje sie za darmo, bo tam dodatkowo zrobili by test z krwi. Za USG genetyczne u mojej prowadzącej zapłaciłam odziwo jak za zwykłą wizyte czyli 100 zł. O zwolnienie nawet nie pytam - z automatu mi wypisuje. Kazała mi cały czas łykać folik, a ja juz witaminy kupiłam. Powiedziała, że nie jest zwolenniczką witamin, bo dzieci się duże rodzą ??? Zapytałam o płeć to powiedziała, że za wcześnie na tym etapie. Następna wizyta za miesiąc 20.11.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 08:59
Bluberry, gosiunia, gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witamy się sobotnie i my
miłego dnia życzymy majowym mamusią
a o tym że po witaminach się większe dzieci rodzą też już gdzieś kiedyś słyszałam,jednak moja gin kazała brać ,ale powiedziała że od 11 czy 12 tyg bo wcześniej mogą nasilać mdłości
Magic bardzo dziękuję za odpowiedź
GRATULUJEMY DOBRYCH WIEŚCI I TRZYMAMY KCIUKI ZA NASTĘPNEW PONIEDZIAŁEK DZIEWCZYNY SZALEJECIE Z TYMI WIZYTAMI
TRZYMAMY KCIUKI ZA WSZYSTKIE
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 09:29
PIGULSKA lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
No mi w szpitalu lekarz powiedział to samo gdy zapytałam o witaminy
To mnie zrypał czy chcę urodzić dziecko 5800
Endo mówiła że gdyby ginekolog kazał odstawić zestaw witam to mam łykać dodatkowo jod i witaminę D
Msrlencia u mnie się nie okdleja ale nachodzi nie ujście wewnętrzne i podobno zdarza się tak po łyżeczkowaniu. Duże już te nasze Maluchy :*
Ofeline to kurujemy się dalej:) i precz głupie myśli z głowy
U mnie wg kalendarza belly dzisiaj mija największe zagrożenie utraty ciąży a za tydzień mogę się pochwalić wiadomością o ciąży
Po szpitalu i leżeniu przybyło mi 1 kg od początku ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 09:36
-
Ooo a ja pierwsze slysze ze od witamin rodza sie duze dzieci. Mi akurat pare dni temu skonczyl sie falvit mama i lykam teraz sam kwas foliowy bo mialam w zapasie.
Gosia mi juz lezenie w lozku bokiem wychodzi,czlowiek jakos nieprzyzwyczajony do takiego lenistwa. -
Dziewczęta a czy któraś z Was poznała już może płeć swojego maleństwa? Ponoć jak ma być chłopiec to już od 11 jest widoczny siuraczek na usg bo jest już wykształcony
U mnie na wizycie jak na dłoni coś majtało między nóżkami. Na zdjęciu widać to już troszke mniej ale coś widać
-
strawberry marg wrote:Dziewczęta a czy któraś z Was poznała już może płeć swojego maleństwa? Ponoć jak ma być chłopiec to już od 11 jest widoczny siuraczek na usg bo jest już wykształcony
U mnie na wizycie jak na dłoni coś majtało między nóżkami. Na zdjęciu widać to już troszke mniej ale coś widać
organy na tym etapie ciąży są do siebie tak podobne, że ciężko stwierdzić.
Albo lekarz musi być super doświadczony albo mieć super sprzęt albo to i to.
Jak znajdę to wrzucę zdjęcie jak na tym etapie wyglądają narządy płciowe naszych dzieciaków..