X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bo jakaś bez życia jestem, ledwo mam siłę, żeby nadrobić to co pisałyście..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlencia ale wszystko jest ok z maluszkiem?
    No to może taka jest ta luteina że nie rozpuszcza się do końca
    Karolcia może jesienna chandra

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dzidziolków :)
    Karolcia, mi wrastają, mocniej niż przed ciążą, ale tylko na nogach.
    Muszę się pochwalić - zrobiłam pierwszy raz w życiu zupę krem i to jeszcze na dodatek z dyni :) Fakt, że nieco po tajsku, bo taka pikantna mi wyszła, że aż mąż był zaskoczony, ale gdyby nie to to super :) Nigdy wcześniej nie jadłam dyni. Jedynie pestki... Zostało mi jeszcze 1/4 jutro coś z tego wymyślę :D

PIGULSKA lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia może placki z dyni ??
    PIgulska super gratulacje :)

to i ja się pochwalę na koniec dnia, bo też jestem po wizycie. Nasze szczęście ma 7cm, ładnie się ruszało, płci niestety nie znamy, ale wszystko rozwija się dobrze, straaasznie się cieszę :) takie dni jak ten dziś są najpiękniejsze.

a teraz padam, bo dziś dość napięty dzień, dużo wrażeń i emocji :)

Karolcia88, gosia86, Matik2012, Bluberry, gosiunia, czarna panda, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Kochane czy są jakieś bezpieczne lek na przeziębienie w ciaży?? Nic mi nie przechodzi a jest coraz gorzej, głowa mi pęka z bólu, już nie daje rady..A w nosie tak piecze, że nie idzie oddychać...
    Czekan na męża, aż przywiezie mi syrop Prenalen ponoć jest bezpieczny a co jeszcze moge brac?? Czosnek z mlekiem niestety nie pomógł za bardzo
    Kochana ja od wtorku tez jestem przeziębiona tzn zaczęło sie od kataru i bolu głowy, z racji tego ze wymiotowałam i miałam nudności, to zamówiłam wizytę domowa zeby nie jechac do przychodni do jeszcze większych zarazków.. Na szczęście osłuchowo było ok, lekarka poleciła domowe sposoby i od wtorku stosuje:
    - inhalacje sola morska (inhalatorem)
    - inhalacje parą z wrzątku (sól kuchenna i olejek sosnowy)
    - mleko z miodem bo czosnek mi nie podchodził wcale
    - herbata z sokiem z malin
    - sól morska do nosa
    - tabletki do ssania Propolki
    No i oczywiscie łóżko i kołderka. Póki co nie jest zle, mam nadzieje ze obejdzie sie bez leków, chociaz lekarka powiedziała ze przy domowych sposobach leczenie moze potrwać nawet do 10 dni... Ale damy rade ;-)
    Kuruj sie i życzę Zdrowka!! ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik nie pocieszyłaś tymi 10 dniami domowych kuracji:(
    Mąż wczoraj kupił mi prenatal grip care drogie to to 30 zl za 15 tabletek
    Robią niezły biznes na kobietach w ciąży
    Wszystko jest dwa razy droższe chyba tylko dlatego że ma napis dla kobiet w ciąży i karmiących piersią
    Patrząc na skład tego leku stwierdziłam że na noc wypiję sobie mleko z czosnkiem i miodem
    Wczoraj większość z Was miała problemy ze spaniem a dzisiaj dopadło i mnie poszlam spać po północy i już po spaniu

Jagódka 7 cm to duży dzieciaczek:) cieszę się że wszystko jest dobrze:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 06:38

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzis juz troche lepiej narazie przynajmniej,zjadlam wczoraj na kolacje bulke z pomidorem i czosnkiem, wypilam prenalen i jakby ciut zelzalo. Ale leczenie domowymi sposobami niestety nie przynosi szybkich efektow. A moja noc znow bezsenna, obudzilam sie w nocy i lezalam z dwie godziny.

Jak tak czytam ze u was wszystko dobrze i dzieciaczki zdrowe to coraz bardziej boje sie o swoje. Czy serduszko jeszcze bije.... Oh po co sobie wkrecam zle rzeczy... Ale cytologia moja wyszla nie najlepsza wiec chyba to dlatego..

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko mnie rozumie... Zaskakujace.... Tak sobie rzyglam teraz, pierwszy raz tak mocno od poczatku ciazy, ze juz wiem ze maluch tam dalej jest... No a jak mamo, chcialas to masz i nie mysl tak glupio wiecej. Kochane dziecko i jakie grzeczne, tylko raz poprosilam zeby dalo jakis znak... A tu prosze :)kto normalny by sie cieszyl z rzygania. .. o losie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 07:52

KotMisia, gosiunia, gosia86, czarna panda, madziorek lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine Ty to masz pomysły :) no ale jeżeli tulenie muszli Cię uspokoiło to cieszę się z Tobą :)
    Ja wyprawilam Tatusia na wyjazd na mecz i wróciłam do worka. Nie lubię jak wyjeżdża a teraz w ciąży to nie lubię podwójnie :)
    A dziś w nocy pierwszy raz miałam tak, że lezalam sobie spokojnie na boku a nagle takie uczucie jakby coś w brzuchu podskoczylo :) śmieszne to było. Nie wiem czy sobie wkrecam czy to kapusta na obiad :D hi hi

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    U mnie to była ciemna krew i skrzep wielkości piłeczki pingpongowej tzn średnicy i stalo się to okolo 17 mąż od razu zawiózł mnie na ip

A powiedz u Ciebie też od łożyska? Czy inny powód?

U mnie w karcie wypisu ze szpitala pisze : Kosmówka homogenna na ścianie przedniej nisko usadowiona, ponad ujściem wewętrznym odwarstwienie 16x5 mm ( i z tego odwarstwienia plamiłam)

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mojej wczorajszej wizyty to z dzidziem oczywiscie wszystko wporządku. Ma już 6 cm :) Przeziernośc karku 1.3 mm, kości nosowe widoczne. Ryzyko wad wyszło mi minimalne i nie ma wskazań do dalszych badań prenatalnych. Choć dała mi skierowanie prywatne i zapisem, że przeszłam wcześniej ciążę zaśniadową. W poniedziałek sie dowiem czy kwalifikuje sie za darmo, bo tam dodatkowo zrobili by test z krwi. Za USG genetyczne u mojej prowadzącej zapłaciłam odziwo jak za zwykłą wizyte czyli 100 zł. O zwolnienie nawet nie pytam - z automatu mi wypisuje. Kazała mi cały czas łykać folik, a ja juz witaminy kupiłam. Powiedziała, że nie jest zwolenniczką witamin, bo dzieci się duże rodzą ??? Zapytałam o płeć to powiedziała, że za wcześnie na tym etapie. Następna wizyta za miesiąc 20.11.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 08:59

Bluberry, gosiunia, gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:00

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy się sobotnie i my :) miłego dnia życzymy majowym mamusią :)

a o tym że po witaminach się większe dzieci rodzą też już gdzieś kiedyś słyszałam,jednak moja gin kazała brać ,ale powiedziała że od 11 czy 12 tyg bo wcześniej mogą nasilać mdłości ;)
    Magic bardzo dziękuję za odpowiedź :)

GRATULUJEMY DOBRYCH WIEŚCI I TRZYMAMY KCIUKI ZA NASTĘPNE <3 W PONIEDZIAŁEK DZIEWCZYNY SZALEJECIE Z TYMI WIZYTAMI ;) TRZYMAMY KCIUKI ZA WSZYSTKIE :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 09:29

PIGULSKA lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi w szpitalu lekarz powiedział to samo gdy zapytałam o witaminy
    To mnie zrypał czy chcę urodzić dziecko 5800
    Endo mówiła że gdyby ginekolog kazał odstawić zestaw witam to mam łykać dodatkowo jod i witaminę D

Msrlencia u mnie się nie okdleja ale nachodzi nie ujście wewnętrzne i podobno zdarza się tak po łyżeczkowaniu. Duże już te nasze Maluchy :*

Ofeline to kurujemy się dalej:) i precz głupie myśli z głowy

U mnie wg kalendarza belly dzisiaj mija największe zagrożenie utraty ciąży a za tydzień mogę się pochwalić wiadomością o ciąży
    Po szpitalu i leżeniu przybyło mi 1 kg od początku ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 09:36

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo a ja pierwsze slysze ze od witamin rodza sie duze dzieci. Mi akurat pare dni temu skonczyl sie falvit mama i lykam teraz sam kwas foliowy bo mialam w zapasie.
    Gosia mi juz lezenie w lozku bokiem wychodzi,czlowiek jakos nieprzyzwyczajony do takiego lenistwa.

atdc8iikup31msj2.png
  • strawberry marg Znajoma

Wysłany: 25 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta a czy któraś z Was poznała już może płeć swojego maleństwa? Ponoć jak ma być chłopiec to już od 11 jest widoczny siuraczek na usg bo jest już wykształcony :-) U mnie na wizycie jak na dłoni coś majtało między nóżkami. Na zdjęciu widać to już troszke mniej ale coś widać :-)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarz mówił, żeby nie brać witamin bo dzieci się potem wielkie rodzą ;)

Gosia tylko mi nie mów, że na szpitalnym jedzeniu przytyłaś ten 1 kg ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • strawberry marg Znajoma

Wysłany: 25 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam, że od witamin dzieciaczki są większe :)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry marg wrote:
    Dziewczęta a czy któraś z Was poznała już może płeć swojego maleństwa? Ponoć jak ma być chłopiec to już od 11 jest widoczny siuraczek na usg bo jest już wykształcony :-) U mnie na wizycie jak na dłoni coś majtało między nóżkami. Na zdjęciu widać to już troszke mniej ale coś widać :-)

organy na tym etapie ciąży są do siebie tak podobne, że ciężko stwierdzić.
    Albo lekarz musi być super doświadczony albo mieć super sprzęt albo to i to.
    Jak znajdę to wrzucę zdjęcie jak na tym etapie wyglądają narządy płciowe naszych dzieciaków.. ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/66db472e0f4d.jpg

strawberry marg lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ