X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny;)Ja biorę kwas foliowy, witamine C i D, kwasy Omega i magnez.Wszystko oddzielnie. Biorę tak od samego początku a kwas foliowy i witamine D jeszcze zanim zaszłam w ciąże (takie wskazania były lekarza). Dla mnie ważne żeby się urodziło zdrowe i nie brakowało nic dzidziusiowi , tak samo jak Wy pierwszy raz słyszę o dużych dzieciach z witamin;) Jeszcze na dodatek tak lekarz powiedział:P
    Zazdroszczę Wam dziewczyny że jesteście już po wizytach;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę vitaminer prenatal + dha i lekarka nic nie mówiła, że po witaminach dzidziuś taki duży urośnie...wspomniała tylko że nie wszystkie witaminy jesteśmy wstanie przyswoić z pożywieniem (jak np. kwasy omega-3) dlatego warto się suplementować ;)
    Marlencia dobrze, że z dzidzią wszystko ok :)

gosiunia, marlencia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • strawberry marg Znajoma

Wysłany: 25 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 bardzo dziękuję za to zdjęcie, nie byłam do końca świadoma jak bardzo podobne, a wręcz identyczne są narządy płciowe dzieci na tym etapie rozwoju. Znalazłam jeszcze wycinek z książki w necie ze stopniowym rozwojem. No nic, nie ma się co nastawiać, dzidzia ma być zdrowa :)

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Ja biorę vitaminer prenatal + dha i lekarka nic nie mówiła, że po witaminach dzidziuś taki duży urośnie...wspomniała tylko że nie wszystkie witaminy jesteśmy wstanie przyswoić z pożywieniem (jak np. kwasy omega-3) dlatego warto się suplementować ;)

ja tez biorę vitaminer prenatal i mówiła mi własnie tylko o tych mdłościach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 11:15

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co się sugerować tym, że jeden lekarz mówi, że po witaminach są duże dzieciaczki a drugi nic takiego nie wspomina.
    Pewnie tak jak ze wszystkim, co lekarz to opinia ;)

strawberry marg nie ma sprawy ;) któraś z dziewczyn już wrzuciła tutaj takie zdjęcie, ale ja zapożyczyłam z innego forum ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się wydaje, że z tymi witaminami to bajka. Przecież to nie sterydy żeby dzieci jak wielkoludy rosły. Suplementy mają dostarczyć nam i dziecku tego co potrzebne. Bo czasem nasza dieta jest zbyt uboga, a nie oszukujmy się teraz ciężej niż latem o pyszne świeże owoce i warzywa. Także wydaje mi sue, że lepiej lykac niż wierzyć że jemy dostatecznie różnorodnie.

PIGULSKA, Bluberry, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po za tym witaminy dla kobiet w ciąży to nie jest 100% dziennego zapotrzebowania. Ja np biorę z Olimpu i tam w zależności od witaminy czy minerału jest od kilku do kilkunastu procent dziennego zapotrzebowania. Wolę lykac witaminy i nadal mieć książkowe wyniki :) jestem wtedy spokojna, że mały dostaje wszystko i będzie zdrowy jak rydz :)
    Oczywiście niech będzie ładniejszy niż grzybek :) buziaczki

PIGULSKA, DżoanaA, gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jasne że nie od jedzenia szpitalnego ale od słodyczy leżenia i dokarmiania przez rodzinkę;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :) znów dzis spac nie mogłam lezakowalam przez ponad 2 godziny a jak usnęłam to spałam do 9:30 :P
    Moja lekarka tez mowila, ze po witaminach duże dzieci sie rodzą, bo mowila ze zależy od wyników wszystko. Ja mam wizytę dopiero 5.11 duzo czasu. Czuje sie juz lepiej, ale Kropeczek daje jeszcze popalić od czasu do czasu :)

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah, czy tez macie powoli problem z zapinaniem spodni? Przytyłam póki co 1-1,5 kg a wczoraj z przerażeniem odkryłam, ze cieżko zapiać spodnie :/ przecież to dopiero początek...

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek ja się wycwaniłam i mam spodnie na gumce ;) te zapinane na zamek/guziki były już ciasnawe przed ciążą- ale miały prawo bo miałam je już z 3 lata :P

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najlepiej się śpi po południ, aż potem ciężko wstać.. w sumie cały dzień jestem senna ale w nocy ciężko mi zasnąć i jakoś źle mi się śpi ;/

Moja waga raczej stoi w miejscu, ale wole też luźniejsza odzież typu leginsy i jakieś tuniki :)

Ja też słyszałam, że od witamin rodzą się duże dzieci ale to chyba nie do końca prawda... Ja łykam Vitaminer prenatal i lekarz i powiedział, że jest ok :)

relghdge5lg0owut.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie wczoraj zakupiłam na gumce spodnie. Jedne miałam takie wciągane bez zapięcia z gumka, ale mało elastyczna i wciągnę ale troche niewygodnie jest :/ ogólnie ostatnio wlasnie nosiłam leginsy, te spodnie z gumka cos jak jeansy i sukienki stad moje wczorajsze przerażenie jak postanowiłam założyć normalne spodnie. Az sie boje co bedzie za kilka miesięcy :P choć póki co mówią mi, ze nic nie widać. Tylko teściowa ostatnio mi powiedziała, że cycki mi juz urosły ;)

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszą różnice zauważyłam po majtkach niektórych po prostu nie mogę mówić bo mnie drażnią w brzuch i nie tyle ze są za ciasne ale są dopasowane

Ja jestem ciekawa co powie mi tesciowa gdy mnie zobaczy w przyszłym tygodniu bo nie widziała mnie od sierpnia wiec jeśli coś już widać to ona będzie miała najlepsze porównanie
    Jakos nie mogę się doczekać już jej przyjazdu :) bardzo ją lubię
    I jakoś bardzo chcę żeby już było boże narodzenie bo uwielbiam te święta:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:04

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi siostra powiedziała, że mi cycuchy urosły a ja z tych raczej płaskich.. ;)
    Gosia, to skąd masz męża albo gdzie mieszka teściowa, że aż tyle czasu się nie widziałyście?
    A powiedzieliście już jej?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dziś pytać teściowej czy nie ma imbiru na zbyciu a ona, że niestety nie- ale ciocia (sąsiadka) była na zakupach więc ją poprosiłam żeby mi kupiła i kuzyn mi podrzucił- a moja teściowa do mnie przyszła żebym absolutnie nie piła bo w ciąży nie wolno i jak się ma rzadką krew. Nie wiem gdzie ona to wyczytała, ale przecież imbir nawet na mdłości jest polecany :/
    no chyba, że chciała się wykazać bo zrobiła mi syrop z cebuli (blee)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ja pierwszą różnice zauważyłam po majtkach niektórych po prostu nie mogę mówić bo mnie drażnią w brzuch i nie tyle ze są za ciasne ale są dopasowane

Ja jestem ciekawa co powie mi tesciowa gdy mnie zobaczy w przyszłym tygodniu bo nie widziała mnie od sierpnia wiec jeśli coś już widać to ona będzie miała najlepsze porównanie
    Jakos nie mogę się doczekać już jej przyjazdu :) bardzo ją lubię
    I jakoś bardzo chcę żeby już było boże narodzenie bo uwielbiam te święta:)
    o tak, ja też nie mogę doczekać się świąt :).
    A jeśli chodzi o spodnie to te bez gumki juz dawno poszły w odstawkę, malo tego, przymierzam się juz do kupienia ciążowych spodni :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    mi siostra powiedziała, że mi cycuchy urosły a ja z tych raczej płaskich.. ;)
    Gosia, to skąd masz męża albo gdzie mieszka teściowa, że aż tyle czasu się nie widziałyście?
    A powiedzieliście już jej?
    Tesciowa wyjechała do Niemiec
    Ogólnie rodzice męża mieszkają 50 km od nas
    Moja tesciowa to bardzo fajna babka :)

Nawet śniegu bym chciała na te święta <marzy> mąż się śmieje ze będę dostawać podwójnie prezenty :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:34

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkaa, też mam 3 kg na plusie, trochę mnie to przeraziło jak stanęłam na wagę, ale to chyba brzuszek i piersi tyle ważą, bo tak całościowo to nie widać dużej różnicy

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ