Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie i ja
Cos ciezka noc mialam. Usnelam szybko,ale maz jak wrocil o 1 to mnie obudzil i zasnac nie moglam do 3... a jak juz mi sie usypialo to zaczynal tak chrapac, ze mnie wybudzal..
Jeszcze snily mi sie jakies glupoty, ze zgubilam auto
Moj maz poki co, jeszcze nie szaleje na widok brzuszka- bo niewidoczny.. tzn on mowi, ze jiz cos tam zaczyna byc widac, ale wg mnie jeszcze plaskoale jakos zauwazylam, ze jakos zaraz po wizycie to smyra mnie po brzuchu a teraz jakos rzadziej- w sumie to pewnie dlatego, ze teraz na niego nie doczekuje...
Alez Wam zazdroszcze tych poniedzialkowych wizyt, ja mam dopiero w srode.
A pozniej tydzien w srode usg genetyczne w luxmedzie wiec sie nie nastawiam na jakies super jakosci obraz..zeby tylko wszystko bylo dobrze...
-
Na początku ciąży wystarczy prawidłowo się odżywiać i brać kwas foliowy. Ja przez nasilone mdłości, które męczą mnie od 5 tygodnia ciąży mam mało urozmaiconą dietę, która byłaby bogata w minerały i witaminy. Od tygodnia zażywam tabletki Prenatal Classic. Od razu zniknęły mi zajady, z którymi męczyłam się już trochę czasu. Niestety mdłości nadal mnie męczą. Nie pomaga ani herbatka imbirowa, suchary, migdały...nic. Zostaje mi "cierpliwie" poczekać, aż się skończą.
-
Co do wagi ja w przy córce jak zaszłam to ważyłam 63 a na porodówce w 32 tc 59 teraz zachodząc ważyłam 57,5 a teraz mam 56,8 (170)
-
Witamy się w II trymestrze
U nas dziś na obiad gulasz, kluski na parze i czerwona kapusta. A na deser sernik, który wczoraj w nocy pieklam
Zauważyłam, że mam większy apetyt ale jem rozsądnie. Jak czuje niedosyt to robię sobie herbatke. W końcu w ciąży je się dla dwojga, nie za dwóch -
nick nieaktualny
-
A ja sie dzisiaj cos srednio czuje. I brzuch mnie ciagnie i muli od rana.
Nie wiem czy to od platkow z mlekiem czy od syropu cebulowego..(ble tfu nigdy wiecej!)..
Dalej siedze w pizamie i sie grzeje bo mi zimno.. -
Karolcia88 wrote:
Alez Wam zazdroszcze tych poniedzialkowych wizyt, ja mam dopiero w srode.
A pozniej tydzien w srode usg genetyczne w luxmedzie wiec sie nie nastawiam na jakies super jakosci obraz..zeby tylko wszystko bylo dobrze...
Też mam w środęna 16:00
Musi być dobrze
03.02.2014 -
Hej dziewczyny
Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty i czekam na pozytywne wieści a na pewno takie będą
My cały weekend przyjmowalismy gości wszyscy zauważyli ze juz mi się brzuszek zaokrągilwagi nie mam w domu
2 tyg temu było 66kg czyli +2 a spodnie dopinam ale tylko biodrowki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 17:57
-
nick nieaktualny
-
Już mam dosyć kataru
nos czerwony i obtarty dobrze że gardło już nie boli
Ja dzisiaj zrobiłam pałki z kurczaka w rękawie pieczone ziemniaczki i surówkę z kiszonej kapusty same moje zachcianki:)
Nie wiem jakie kluski na parze robi kotmisia moja mama robi je z ciasta drożdżowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 21:06
-
Jutro prenatalne
Oby Bąbelek podrósł i trochę podgonił, bo zaczynam się martwić
Do tej pory nie miałam mdłości za to od 2 tygodni mam je niemal codziennie. I nie pomaga absolutnie żaden sposób znaleziony w sieciImbir jadłam codziennie, a to dodany do herbatki, a to napar z wody i kawałka korzonka. A dziś w pociągu dopadły mnie takie mdłości, że gdybym miała pod ręką schludny wc, na pewno bym skorzystała... Po wyjściu z pociągu nie wytrzymałam
W pracy już ledwie wytrzymuję, bo o ciąży wiedzą 3 zaufane osoby, a bieganie co 5 minut do wc budzi podejrzenia
Piszecie o brzuszkach, ja nie dopinam się w żadne jeansy i gdyby nie spodnie na gumce to nie miałabym w czym chodzićA piersi urosły, ale nadal mieszczę się w stary stanik (95F), ale bolą niemiłosiernie i o spaniu na brzuchu mogę pomarzyć... Czas wyciągnąć z szafy poduszkę dla śpiących na boku z Lidla
-
Mi moje maleństwo wyżera mózg
Mam pamięć jak sito... Byliśmy dzisiaj u zanjomych, co mają 2 miesięcznego maluszka
O, jak się uśmiechał i gadał po swojemu, przesłodki... Mąż pierwszy raz mnie widział z takim maluchem. W ogóle co chwilę ktoś mi mówi, że ładnie wyglądam i promieniuję szczęściem
Ciekawe, bo ja mam wrażenie, że wyglądam jak kupa...
-
Witam! To znowu ja powracam
Widzę że jutro sporo wizyt u gin - trzymam kciuki. Ja mam wizytę w piątek a usg genetyczne dopiero 13 listopada.
Dziś zaczęłam 12 tydzień.
Mdłości mam cały czas gdy tylko dopuszczę mój żołądek do głodu od razu mi niedobrze. Musze jeść często a mało. Mam wstręt do słodyczy i kawy a tak to raczej wszystko jem. Najlepiej jak ktoś zrobi obiad bo nie reaguje zbyt dobrze na surowe mięso
Czwartek, piątek i sobotę miałam mega migrenę i musiałam już łyknąć APAP bo aż wymiotowałam. W pracy jeszcze nic nie powiedziałam a Wy już wszystkie powiedziałyście?
W spodnie mieszczę się jeszcze bez problemu. W sumie przybrałam 0,5 kg. Bo zauważyłam że zeszczuplałam w udach a przybyło lekko w brzuchu.
Pozdrawiam Wszystkie Mamusie!