Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżoana, gratulacje
Rika, ja już też bym chciała taki brzuszekŚliczny
A my się witamy w drugim trymestrzeRany, jakie to fajne uczucie dotrzeć aż tutaj... A i nie wiem czy śledziłyście może to co się działo ostatnio na listopadówkach, ale jeśli nie to powiem tyle: Nigdy nie dajcie się odesłać do domu jak czujecie, że coś się dzieje i ciągnijcie ze sobą męża na poród za wszelką cenę...
gosiunia, Rika lubią tę wiadomość
-
Ja tez nie mam takiego brzuszka jak Rika, bardziej taki jak Ty AnnaMaria
na dole i sadelko mi bardziej wywala. Mam jakby dwa brzuchy. A kiedy sie zejda to nie wiem.
Agusia ja cos czytalam o dziewczynie, ktora stracila dziecko w 19-20 tygodniu ale nie wiem dokladnie dlaczego ? Chodzilo ci o ten przypadek ? -
Nawet dzastina jak to jest zwykła grypa to nie ma co, lepiej wyjśc na głupka niż potem pluć sobie w brodę, że nic się nie zrobiło. Zrób tak by było dobrze, dla Malucha i dla Ciebie.
Dzoana to już tak widacczyli ja mogę też już pomału cieszyć się z synka
nam narazie na 75% powiedziała płeć
to za tydzień będzie może już bardziej pewne
Ja duży brzuch mam w ciągu dnia, ale to od jedzeniazrobiłam dziś coś co mnie samą zadziwia....zjadłam pączka a 20 min póżniej zagryzałam ogórkami kiszonymi
ale super było takie kwaśne
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
beti97 wrote:Puella idź do dentysty. Ja w 5-6 tyg byłam i dostałam znieczulenie bezpieczne dla ciężarnych. Mój dentysta stale kontroluje moje uzębienie, a stan zapalny w jamie ustnej nie sprzyja dzidzi. No my mamy wizytę o 16 15. Myślałam że tylko ja z niecierpliwością spoglądam na zegarek , ale mój B. też się niecierpliwi. Ja na wadze póki co nie przytyłam a brzuszek już wychodzi. Po ciąży wejdę na steper i zgubię ewentualne kg. Chcę być super mamą, no i super laską. Z tym drugim to bez przesady, ale nie chcę się zapuścić.
Byłam u dentysty.....dostałam znieczulenie, dobrze że poszłam bo ropień się zrobił i jeszcze chwila i antybiotyk musiałabym dostać.
Teraz już wiem, nie ma co się bać. Lekarze wiedzac o ciąży dobiorą odpowiednie leczenie.
Dżoana,ale dobre wieści :p Gratuluje synka (będziesz miała pociechę, bo synek to bardzo do mamusi ciągnie :p
-
PIGULSKA wrote:Super wieści DżoanaA gratulacje
a miałaś jakieś przeczucia co do płci?
po smakach hehe niby sie nie sprawdza zawsze ale mi tak
i moze to głupie ale we wszystkich wróżbach nam wychodziło ze będzie syn
bardzo się cieszę
A o co chodzi z listopadowki? Co się stało?
Teraz w ogóle ciągle trąbią w TV o różnych strasznych historiach... Az strach do lekarza isc a co dopiero rodzic... Ja się boję, ze lekarze coś zepsująpompon, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj rano zaniosłam mocz do analizy. Zobaczymy jutro.... Tak mnie kuje pęcherz że masakra. Już mi niedobrze od tej żurawiny, cytryny i wody.
W środę wizyta. Pewnie Monural znowu dostanę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 15:25
03.02.2014 -
Rika wrote:Dokladnie. Wlasnie chcialam to napisac:-)mięśnie juz są troszke inne i szybciej to wszystko widac:-)
A o co chodziło z przypadkiem na listopadowkach?
Ja już chodzę w ciążowych spodniach - bo zwykłe mnie już uciskają.
Mam brzuch jak w 5 miesiącu z moją córką
A jak popije to bęben wystaje)
03.02.2014 -
Przepis na kluski na parze podesle jak tylko będę miała mmożliwość.
A proszę powiedzcie mi tak szczerze czy tylko ja boję się ciąży?boję sie że nie będę miała kontroli nad własnym ciałem. Że ciągle coś mi będzie. Boję sie porodu, czy dam radę. Momentami jestem przerażona,,,
madziorek lubi tę wiadomość
-
Dżoana gratuluję:*
Dziewczyny znajoma na katar poleciła mi wymoczyć nogi w ciepłej wodzie i założyć skarpetki ale uwaga wsypać do nich gorczycy
Najlepiej zrobić to na noc
Ja testuję teraz nie mam nic do stracenia
Leżę pod kocykiem i czuję milutkie ciepełko w stopy
Ta znajoma straciła dziecko, synek miał pół roku zmarł nie wiadomo dlaczego tzw. śmierć łóżeczkowa
Opowiadałam jej dzisiaj że boję się usg genetycznego że tłumaczę sobie że przecież wszyscy u nas są zdrowi i u mnie i u męża
Ona mi wtedy powiedziała że gdyby miała wybór to wolałaby żeby jej synek był chory ale żeby żył. Teraz ma jeszcze dwoje dzieci, syn miałby 25 lat za dwa dni
Mój brzuszek już całkiem podobny do brzuszka RikiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 15:43
-
KotMisia nie jestes sama.. mi czasami przychodzi pomysl z cc ale wole SN bo wtedy nie musze czekac dwa lata na kolejna ciaze. To normalne ze sie boimy. To nowe doswiasczenie ktore nieodwracalnie zmieni nasze zycie. Als jakie by to nasze zycie bylo bez dzieci?
gosia z ta woda to ja cos slyszalam ale o skarpetach juz nieLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Wiecie co?? Dzis po kapieli dostrzeglam mega widoczne zylki na pieraiach i same piersi straaaasznie urosly
Witamy Ewelciaudal sie wyjazd?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 16:03
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Dżoana gratulacje super, widzę, że na razie nasze przeczucia co do płci najpewniej się sprawdzają
U mnie już blisko końca pierwszego trymestru, a mdłości i wymioty cisną mnie dalej, ostatnio krew z nosa poszła, zmęczenie i senność. Masakra. Ale kocham tą moją klusuńkę długonogą i dla niej zaciskam zęby
chociaż moemnty mam, że chce mi się siąść i płakać z braku mocy i złego samopoczucia i też jestem przerażona, tylo, że mój strach idzie dalej, boję się czy nadaję się na mamę, czy damy sobie radę, dziecko to taka odpowiedzialność. Głupie no, ale czasem mnie dopada taki irracjonalny strach i smutek jak to wszystko będzie.