X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana, gratulacje :)
    Rika, ja już też bym chciała taki brzuszek :) Śliczny :)
    A my się witamy w drugim trymestrze :) Rany, jakie to fajne uczucie dotrzeć aż tutaj... A i nie wiem czy śledziłyście może to co się działo ostatnio na listopadówkach, ale jeśli nie to powiem tyle: Nigdy nie dajcie się odesłać do domu jak czujecie, że coś się dzieje i ciągnijcie ze sobą męża na poród za wszelką cenę...

gosiunia, Rika lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane u mnie za 3 - 4 godziny wizyta :)

Rika, nadulek lubią tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam takiego brzuszka jak Rika, bardziej taki jak Ty AnnaMaria :) na dole i sadelko mi bardziej wywala. Mam jakby dwa brzuchy. A kiedy sie zejda to nie wiem.
    Agusia ja cos czytalam o dziewczynie, ktora stracila dziecko w 19-20 tygodniu ale nie wiem dokladnie dlaczego ? Chodzilo ci o ten przypadek ?

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Rika ma już taki spory brzuszek bo jak się wcześniej rodziło to w kolejnej ciąży szybciej go widać:)
    Na nas pierworódki też przyjdzie pora koło 20 tygodnia ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Magic Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet dzastina jak to jest zwykła grypa to nie ma co, lepiej wyjśc na głupka niż potem pluć sobie w brodę, że nic się nie zrobiło. Zrób tak by było dobrze, dla Malucha i dla Ciebie.

Dzoana to już tak widac :) czyli ja mogę też już pomału cieszyć się z synka :) nam narazie na 75% powiedziała płeć :) to za tydzień będzie może już bardziej pewne ;)

Ja duży brzuch mam w ciągu dnia, ale to od jedzenia :) zrobiłam dziś coś co mnie samą zadziwia....zjadłam pączka a 20 min póżniej zagryzałam ogórkami kiszonymi :) ale super było takie kwaśne :D

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 12:57

• Puella Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Puella idź do dentysty. Ja w 5-6 tyg byłam i dostałam znieczulenie bezpieczne dla ciężarnych. Mój dentysta stale kontroluje moje uzębienie, a stan zapalny w jamie ustnej nie sprzyja dzidzi. No my mamy wizytę o 16 15. Myślałam że tylko ja z niecierpliwością spoglądam na zegarek , ale mój B. też się niecierpliwi. Ja na wadze póki co nie przytyłam a brzuszek już wychodzi. Po ciąży wejdę na steper i zgubię ewentualne kg. Chcę być super mamą, no i super laską. Z tym drugim to bez przesady, ale nie chcę się zapuścić.

Byłam u dentysty.....dostałam znieczulenie, dobrze że poszłam bo ropień się zrobił i jeszcze chwila i antybiotyk musiałabym dostać.

Teraz już wiem, nie ma co się bać. Lekarze wiedzac o ciąży dobiorą odpowiednie leczenie.

Dżoana,ale dobre wieści :p Gratuluje synka (będziesz miała pociechę, bo synek to bardzo do mamusi ciągnie :p

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Rika mamy podobne brzuchy :)))

Znacie może jakieś sposoby na zapalenie pęcherza???. Żurawinę pije, wodę z cytryną także.

Oby do środy... :)

Rika lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Super wieści DżoanaA gratulacje :D a miałaś jakieś przeczucia co do płci?
    Mialam przeczucia! Wiedziałam, ze syn ;) po smakach hehe niby sie nie sprawdza zawsze ale mi tak ;) i moze to głupie ale we wszystkich wróżbach nam wychodziło ze będzie syn ;) bardzo się cieszę <3

A o co chodzi z listopadowki? Co się stało?
    Teraz w ogóle ciągle trąbią w TV o różnych strasznych historiach... Az strach do lekarza isc a co dopiero rodzic... Ja się boję, ze lekarze coś zepsują :(

pompon, gosiunia lubią tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM mi pomógł sok z żurawiny z apteki.
    Nic więcej nie pomogę :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano zaniosłam mocz do analizy. Zobaczymy jutro.... Tak mnie kuje pęcherz że masakra. Już mi niedobrze od tej żurawiny, cytryny i wody.

W środę wizyta. Pewnie Monural znowu dostanę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 15:25

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Dokladnie. Wlasnie chcialam to napisac:-)mięśnie juz są troszke inne i szybciej to wszystko widac:-)

A o co chodziło z przypadkiem na listopadowkach?

Ja już chodzę w ciążowych spodniach - bo zwykłe mnie już uciskają.
    Mam brzuch jak w 5 miesiącu z moją córką :)

A jak popije to bęben wystaje :))

03.02.2014
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis na kluski na parze podesle jak tylko będę miała mmożliwość.
    A proszę powiedzcie mi tak szczerze czy tylko ja boję się ciąży? :( boję sie że nie będę miała kontroli nad własnym ciałem. Że ciągle coś mi będzie. Boję sie porodu, czy dam radę. Momentami jestem przerażona,,, :(

madziorek lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia - mam tak samo... dokladnie tak, tez sie boje ....

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana gratuluję:*

Dziewczyny znajoma na katar poleciła mi wymoczyć nogi w ciepłej wodzie i założyć skarpetki ale uwaga wsypać do nich gorczycy
    Najlepiej zrobić to na noc
    Ja testuję teraz nie mam nic do stracenia
    Leżę pod kocykiem i czuję milutkie ciepełko w stopy

Ta znajoma straciła dziecko, synek miał pół roku zmarł nie wiadomo dlaczego tzw. śmierć łóżeczkowa
    Opowiadałam jej dzisiaj że boję się usg genetycznego że tłumaczę sobie że przecież wszyscy u nas są zdrowi i u mnie i u męża

Ona mi wtedy powiedziała że gdyby miała wybór to wolałaby żeby jej synek był chory ale żeby żył. Teraz ma jeszcze dwoje dzieci, syn miałby 25 lat za dwa dni

Mój brzuszek już całkiem podobny do brzuszka Riki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 15:43

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść dziewczyny ja już wróciłam ale jokoś nie mam siły się udzielać :/ nadrobiłam Was więc wiem co się działo - gratuluję ślicznych dzieciątek :*

Magic, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia nie jestes sama.. mi czasami przychodzi pomysl z cc ale wole SN bo wtedy nie musze czekac dwa lata na kolejna ciaze. To normalne ze sie boimy. To nowe doswiasczenie ktore nieodwracalnie zmieni nasze zycie. Als jakie by to nasze zycie bylo bez dzieci?

gosia z ta woda to ja cos slyszalam ale o skarpetach juz nie :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co?? Dzis po kapieli dostrzeglam mega widoczne zylki na pieraiach i same piersi straaaasznie urosly :)

Witamy Ewelcia :) udal sie wyjazd?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 16:03

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • pompon Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana gratulacje super, widzę, że na razie nasze przeczucia co do płci najpewniej się sprawdzają :) U mnie już blisko końca pierwszego trymestru, a mdłości i wymioty cisną mnie dalej, ostatnio krew z nosa poszła, zmęczenie i senność. Masakra. Ale kocham tą moją klusuńkę długonogą i dla niej zaciskam zęby ;) chociaż moemnty mam, że chce mi się siąść i płakać z braku mocy i złego samopoczucia i też jestem przerażona, tylo, że mój strach idzie dalej, boję się czy nadaję się na mamę, czy damy sobie radę, dziecko to taka odpowiedzialność. Głupie no, ale czasem mnie dopada taki irracjonalny strach i smutek jak to wszystko będzie.

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szkoda, że mieszkamy od siebie tak daleko bo upiklabym cisteczek i zaprosilabym Was na herbatke. Na bank takie pogaduchy pomogłyby nam w tych gorszych chwilach :)

Magic, Bluberry lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ