Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
maribel no pieknie widać
szkoda, że moja gin takich zdjęć nie robi
i znów kusi mnie by pójść na dodatkowe usg i podejrzeć co tam dla nas ma
ale to będzie wpisane do karty ciązy, prawda?
maribel lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:maribel no pieknie widać
szkoda, że moja gin takich zdjęć nie robi
i znów kusi mnie by pójść na dodatkowe usg i podejrzeć co tam dla nas ma
ale to będzie wpisane do karty ciązy, prawda?
Jeżeli robisz prywatnie, jako dodatkowe usg to nie będzie wpisane do karty. -
Puella oooo na prawdę?
Cholerka to chyba pójdę na samo usg bo po co mi gadka
wystarczy, że z moją gin lubimy pogadać
ale mąz pewnie się nie zgodzi na dodatkowe usg
takie dziwne ma poglądy
Dziękuję za odpowiedźWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 18:02
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic, dziękuję. Myślę, że chyba nikt Cię już nie powstrzyma przed dodatkowym USG ;)Jeśli masz taką potrzebę to umawiaj się czym prędzej na wizytę
U mnie przy USG przez brzuszek dzidzia wierciła się i ciągle zmieniała położenie. Ciężko ją było uchwycić. Dopiero przy USG dopochwowym udało się zrobić takie zdjęcie i zrobić pomiary. Ja chodzę do ginekologa prywatnie.
Ofelaine, może spróbuj przygotować sobie wywar z imbiru. Świetnie nawilża śluzówkę. Do smaku można sobie posłodzić, np. miodem -
Magic wrote:Puella oooo na prawdę?
Cholerka to chyba pójdę na samo usg bo po co mi gadka
wystarczy, że z moją gin lubimy pogadać
ale mąz pewnie się nie zgodzi na dodatkowe usg
takie dziwne ma poglądy
Dziękuję za odpowiedź
Swietnie Cie rozumiem. Sama sobie ufundowałam dwa dodatkowe usg w pierwszej ciąży. Mąż oczywiście tez nie był zwolennikiem, więc poszłam sama. Pierwsze w 17 tyg, bo chciałam poznać płeć, kolejne w 30 tyg, bo nie czułam od kilku dni ruchów dziecka i byłam przerażona, że coś jest nie tak. Jeżeli czujesz taką potrzebę, to idź, po co się zadręczać myślami? -
Ja mam teraz usg za 4 tyg, ale ostatnio tak mi się ułożyło, że miałam prenatalne i za tydz u swojego gina. Też uwielbiam patrzeć na bąbelka. Brzusio też mam niczego sobie
właśnie zakupiliśmy w sklepie 3 gazety o dzieciach i będę czytać. Jutro jedziemy do Ikei , lubię ten sklep. Na suche gardło polecam picie syropu prawoślazowego, jest bezpieczny i działa powlekająco na gardło. Czasami chciałabym żeby mój brzuch był przezroczysty i mogłabym w niego patrzeć jak w tv jak moja dzidzia bryka
gosia86, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość
-
a ja uważam, że nie ma co świrować. Jak ciąża jest podwyższonego ryzyka to wizyty nieraz są nawet co tydzień i jakoś dzieciaki rodzą się zdrowe.
Więc jedno czy dwa dodatkowe usg na pewno nie będą mieć aż takiego wpływu. -
Ta glowica od usg naprawdę nieźle się nagrzewa
Ja jednak się cieszę że zrezygnowałam z chodzenia do dwóch lekarzy nawet po mimo tego że przez to będę miała rzadziej usg
Podglądanie maleństwa jest bezcenne ale mimo wszystko lepiej go tak nie atakować falami z usg za częstoKotMisia lubi tę wiadomość
-
Super dziewczyny ze wizyty wasze przebiegaja pomyslnie. Moje genetyczne w czwartek...
Dzis zaszalam. Kupilam w sklepie "Inna" kardigan grafitowy za 40 zl i sukienko- bluze z miejscem na brzuszek tez za 40zl.
Dzis pracowalam na recepcji na drugiej zmianie, ruchu nie bylo wiec dziewczyny zrobily mi zabie na twarz mikrodetmabrazje, oczyszczanie manualne i potem maska algowa. Po takim dniu czliwiek czuje sie lepiejgosia86 lubi tę wiadomość
-
Oj zazdroszczę WesolaMamo
A nas tatuś dzisiaj rozpieścił i kupił rodzynki i śliwki w czekoladzie oj jutro to odpokutuję przy wizycie w WCmam okropne zaparcia ale nie potrafię sobie odmówić czekolady w tym tygodniu
Oj a jutro ważenie:(
Pospałam dzisiaj do 10 i jakoś nie czuję żeby mnie na spanie ciągnęło
Przeglądałam dzisiaj jakieś ciuszki na allegro i mam pytanie na jaki rozmiar będziecie kupować? 56cm?
I jeszcze jedno dzisiaj skończyła mi się luteina przepisana przez lekarza w szpitalu mam jeszcze w zapasie z przed ciąży i nie wiem czy brać dalej czy juz odstawić? W sumie na ostatniej wizycie gin kazala odstawić tylko dupka a na luteinie zostać
Kolejną wizytę mam w środę może do tego czasu lepiej brać tą lutke?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 21:41
WesołaMama lubi tę wiadomość
-
Gosia. Jedz na co masz ochote. Ja slodycxy nie moge bo nadal mam mdlosci jak tylko poczuje glud....
Ubranka dziewcxece mam po corce. Kilka na 56 tez mam ale nie wiele. Po urodzeniu corka wazyla 3,5kg i te ubranka ns 56 byly takie w sam raz a w 62 to plywala... Dlatego warto miec kilka ciuszkow typu body, spioszki czy pajace.
Jak bedzie synek to mam po mojej siostrze ktora ma synka w tym wieku co moja corcia. Wiec ubranek nie kupuje...gosia86 lubi tę wiadomość