X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj czarne myśli, że zaszkodze dziecku swoim antybiotykiem. Ale dziś juz je odgonilam :) . To chyba przez to, że z dnia na dzień coraz wyraźniej czuje dzidzie, tzn nadal jest to delikatne, ale mam po prostu pewność że to nie są jelita, czuje jak się przemieszcza. Czasem nawet widać różnice w brzuchu, jak się rozłoży to jest rozlany na boki, innym razem bardziej w szpic, czyli pewnie dzidzia jest gdzieś po środku. Fajne to i życzę wam tego odczucia jak najszybciej , człowiek od razu spokojniejszy. :):):)

gosia86, PIGULSKA, gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A że w końcu mi się zachciało to pochwalę się brzuchem :)
    43dd63e22962c24fmed.jpg

I Zosią :)
    230b1dbb9770cdd2med.jpg

AGA 30, madziorek, nojaniewiem, beti97, Rika, KotMisia, PIGULSKA, Bluberry, gosia86, WesołaMama, Magic, gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość

preg.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym najchetniej kupila cala wyprawke, ale na razie ogladam i wychodze z podkulonym ogonem ze sklepu. Bo po 1 uwazam, ze mamy jeszcze na to czas, a po 2 jesli bedzie chlopiec, to nie bedzie przeciez radosnie brykal w body z napisem jestem ksiezniczka a niestety niewiele znalazlam ubranek typu unisex :-D Po 3 nadal wszystko moze sie wydarzyc... Mialalam wsrod znajomych poronienie w 21 tygodniu czy porod w 25 tygodniu, Maluchy nie mialy szans, a wyorawka zostala... U mnie czarnowidzenie niestety bierze gore nad rozplywaniem sie podczas ogladania ubranek, grzechotek, smoczkow itp. :-(
    Zazdroszcze Wam brzuszkow :-( Ja mam taki, ze nie widac absolutnie nic poza moim sadelkiem i na razie tylko ja wyczuwam gdzie jest ta wypuklosc :-D

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży wyprawkę kupowałam ok 7 miesiąca, ale wszystko zanosiłam do mamy. u mnie w domu nie było nic.
    Jak poszłam do szpitala to maż wtedy pojechał kupić łóżeczko, mama poprzekładała ciuchy do szafki. Więc przyszłam na gotowe :D
    Mój mąż też byk, ale raczej z tych łagodnych :D.

03.02.2014
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też mam parę rzeczy dla Maluszka, ale jak jestem z moim B. to słyszę tekst " jeszcze nie jest nam to potrzebne ". I zostaję odgoniona od działu dziecięcego. Też myśli że wszystko można kupić na ostatnią chwilę, a ja lubię jak zakupy są przemyślane i cieszą. A on na pewno kupił by pierwsze lepsze i na dodatek pewnie by mi się nie podobało. Na szczęście babska strona mojej rodziny wspiera mnie w zakupach i część rzeczy też mam już u mamy :) wszyscy wiedzą u mnie że wybór wózka i łóżeczka bez mojej zgody zakończył by się awanturą, są to dwie rzeczy gdzie na wyborze zależy mi najbardziej. No i pewnie jakbym zostawiła swojemu całe zakupy to po wyjściu by się okazało że tatuś zapomniał kupić połowy wyprawki, a pieluchy zamiast mini były by maxi, bo przecież był dzidziuś namalowany a jemu się spieszyło.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:19

pompon, czarna panda lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witamy się po weekendzie :)

Bluberry świetna robota brawo ;) Mój termij to 30.04.

Ofelaine ja tez miewam dziwne bóle brzucha, o kręgosłupie nie wspomnę... też siedzę 8h przed kompem w pracy :/ niby wedle przepisów ciężarne mogą max 4h siedzieć przed kompem ale realia są zupełnie inne :(

Magic trzymaj się dzielnie wszystko będzie dobrze :)

Agusia fajny brzuszek i śliczna Zosieńka :D

Eklerka nie martw się i na nasze brzuszki przyjdzie czas, ja też nie mam jakoś super wypukłego jeszcze a powoli kończę 16 tydzień :) każda kobieta jest inna i każda ciąża jest inna spokojnie ;)

Bluberry, Eklerka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:08

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• kika79 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    dziewczyny

U mnie wszystko chyba ok,pisze chyba bo od 23.10 nie wiem co tam w brzuszku sie dzieje,niby czuje jak dzidziuś pływa sobie i bąbelkuje ale po 14 latach przerwy trudno rozróżnić tymbardziej że nie sa to stałe babelki więc czekam cierpliwie na mocniejsze kopniaczki.Wizyta w następny poniedziałek dopiero dłuży się niemiłosiernie:( jeśli wszystko będzie ok to obiecałam sobie że już nigdy więcej nie przyciągne złych mysli do siebie.Pamiętam w tamtych ciążach nawet nie pomyślałam ani razu że coś złego mogłoby się stać,nie było internetu i człowiek nie szukał na siłę informacji a ciąża przebiegała spokojnieaż do samego końca dopiero na koniec pamiętam martwiłam się porodem jaksię okazało zupełnie niepotrzebnie :)

Agusia śliczny brzusio a dzidzia przesłodka

Wszystkim życzę spokojnego dnia :)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę, że coś zacznę kupować po poznaniu płci maleństwa :) i chyba dopiero po nowym roku bo na święta inne wydatki ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika to jest właśnie zmora internetu pełno tam złych wiadomości i człowiek niepotrzebnie się doszukuje :/ ja już nie grzebię żeby się nie martwić musi być dobrze :D

8p3ovfxm10p58typ.png
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na razie jak jestem w sklepach tylko spoglądam na ubranka. Maja bratowa jest w 7 m-cu i na razie ma tylko jedne body. Nie spieszą się z zakupami. U mnie jak płeć się potwierdzi to może zacznę coś myśleć, ale na pewno nie w tym roku

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim witamy sie nadal z bolemkregoslupa. Rano powrocily lekkie mdlosci, troche mi sie lzej na duszy zrobilo ale mam wrazenie, ze brzuch mi sie zmniejszyl jakos. Albo ubralam sie kijowo. Boziu ja chce juz usg !!!
    A co do zakupow to ja chcialabym powoli zaczac w grudniu, moze plec bedzie juz znana :)

WesołaMama lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ja widzę - piękne brzuszki i maluszki ;)Mój brzucho wygląda tak jakbym trochę się przejadła i mnie wzdęło ;)

Czuję bąbelki brzuchu, ale nie wiem czy to ruchy jelit czy bąbelek ;)

Co do wyprawki to przy córce zaczęłąm robić zakupy gdy tylko potwierdzono mi płeć. Czyli to było około 5 miesiąca.
    Ja uważam że ubranka warto kupić wcześniej, bo trzeba je przeprać w proszku/płynie dla niemowlaków, wyprasować i wtedy są gotowe. A różnie bywa w ciąży. Czasem szyjka się skraca zbyt szybko i trzeba tylko leżeć w domu lub w szpitalu więc nie ma co odkładać na ostatnią chwilę. Wózek kupiliśmy na allegro - wyszło znacznie taniej niż w sklepie.
    Jedynie co to łóżeczko musimy kupić. Bo córce kupiliśmy takie duże łóżeczko 70x140 i ono przerabia się na tapczan więc teraz w nim nadal śpi jako łóżko.

Nową wanienkę kupimy i przewijak.

A teściowa to mi dziś powiedziała że w Lidlu w przyszłym tygodniu będą pampersy za 29,90 zł i że mi kupi ;) hehehe Trochę za wcześnie ale kwota faktycznie bardzo korzystna.

Do pupy polecam Bephanten - super kremik na odparzenia pieluszkowe. Nie tani ale bywają promocje w aptekach więc warto się rozglądać. Na inne kremy do pupki córka była uczulona...

A na brodawki to chwalę sobie maść Maltan - oj uratowała mi życie ;) Córka obgryzła mi brodawki do krwi a ten maltan goi szybko i pielęgnuje.

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiele zakupów jeszcze przed nami te przyjemnie i mniej przyjemne - typu wkładki poporodwe, majtki siatkowe, wkładki na piersi, oj mi mleko tryskało na prawo i lewo ;)

Ciuszki, łóżeczko i wózek to akurat przyjemne zakupy choć kosztowne.

Wczoraj szukałam w piwnicy zabawek niemowlęcych bo siostrze część muszę oddać, gdyż ona rodzi w marcu. Znalazłam naszą mate edukacyjną, fotelik do karmienia, nocnik grający, bujaczek leżaczek ;) Oj uzbierało się tego przy córce ;)
    A zabawki to osobny worek ;)

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Hej wszystkim witamy sie nadal z bolemkregoslupa. Rano powrocily lekkie mdlosci, troche mi sie lzej na duszy zrobilo ale mam wrazenie, ze brzuch mi sie zmniejszyl jakos. Albo ubralam sie kijowo. Boziu ja chce juz usg !!!
    A co do zakupow to ja chcialabym powoli zaczac w grudniu, moze plec bedzie juz znana :)

W grudniu jest sporo promocji np w h&m. Body można po 10 zł kupić.
    Nie zamartwiaj się na pewno wszystko ok z dzidzią. Mi np. piersi zmalały. Ale jutro zaczynam 14 tydzień więc to chyba objawy drugiego trymestru?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 01:08

PIGULSKA, madziorek, AGA 30 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem kiedy zaczniemy kompletować wyprawkę. W pierwszej ciąży nie dane było mi kupić nic ze wzglęgu na to że byłam na podtrzymaniu leżąc dosłownie z nogami do góry wszystko kupował mój mąż z moją mamą, a jak młoda się urodziła to i tak szybko było trzeba kupować wszystko bo nikt nie przewidział że ubranka w rozmiarze 56 będą dużo za duże - młoda urodziła się 45 cm. Tak więc na razie wstrzymuje się z jakimikolwiek zakupami. około 5 grudnia będziemy mieć wyniki amniopunkcji (jak nie zwariuje do 25 listopada) tak więc płeć będziemy znali na 100%

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama raczej tak bo moje piersi od początku 2 trymestru już nie są takie ckliwe na dotyk, nadal są ciężkie i napęczniałe ale już tak nie bolą, tylko sutki jak dotykam.

Gosiu piękny masz brzusio, mój to raczej na wzdęcie po przejedzeniu wygląda a nie na ciążowy. Może to przez to, że jestem wysoka i inaczej się ten brzuch układa i jest taki szpiczasty tylko na środku wystaje dosyć nisko.

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja jestem zdania ze warto pomalu kompletowac wszystko. Naprawde sporo tego jest a nierozsadnie zostawiac wszystko na koncowke, bo moze byc ciezko. Ja bede musiala dodatkowo przygotowywac sie do dyplomu, ktory mam na poczatku czerwca wiec naprawde bede sie musiala spinac. Dodatkowo remont pokoju wiec powoli cos tam cce zbierac. Odpycham wszelkie zle mysli od siebie i zaraz sie wlasnie zbieram na zakupy dla siebie i przy okazji cos na pewno dla Jadziuni bo sie nie powstrzymam ;) pochwale sie jak wroce. Milego dnia babki :)

PIGULSKA, gosia86 lubią tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ