X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pompon najgorsze jest gdy wyjeżdża, jest ciężko ale dajemy radę... a najbardziej cieszą nas powroty męża do Pl. ;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo! Mam nadzieje że to nic złego, że to przez wysiłek... Bądź dobrej myśli;)

Ja nie wiem dziewczyny jak Wy wytrzymujecie tyle bez swoich mężczyzn...zwariowałabym bez mojego męża;) Na kim wyładowałabym swoj nadmiar ciążowych hormonów?:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 19:41

dxom6iye3mh7f98x.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czemu przy niedzieli zawsze jakaś humorzasta jestem :/ dzisiaj zrobiłam sok ze świeżych pomarańczy i sobie deserek mus z kiwi z jogurtem greckim. Na obiad poszliśmy do restauracji. Zjadłam czerwony barszcz z uszkami i pierogi z kapustą i grzybami. Ja dzisiaj oglądałam porody na Polsat cafe. Inaczej się ogląda jak nie jest się w ciąży a inaczej jak ma się wizję porodu za kilka miesięcy. No ale mam nadzieję że może będę mieć lekki poród :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy jestem w ciąży nie oglądam porodów. Bo źle to na mnie działa. :( ale nie boję się bólu. Boję się, że nie dam rady urodzić, że z mojej winy coś będzie nie tak. :(
    Wiem ze to absurdalne ale każda z nas ma swoje obawy...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och ja dzisiaj też jakiś niepokój czuję
    Boli mnie brzuch po prostu gdy mam zatwardzenie to czuję że jest taki napięty
    Ostatnio stanowczo za dużo jadłam czekolady ale po prostu nie mogę się oprzeć

Magic wszystko będzie dobrze:* musisz trochę zwolnić

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:08

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh. To obiecuję, że od jutra zarażam tylko dobrym nastrojem! A dziś już uciekam i zabieram ze sobą wszystkie czarne mmyśli :*

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 01:07

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwielbiam ogladac program Porody na polsat cafe. Wzruszam sie za kazdym razem jak maluszki pojwiaja sie na swiecie. Duzo emocji rodzi sie we mnie podczas ogladania, takich matczynych of kors :) a i Nauczyc sie mozna czegos, oswoic z wygladem porodu,jak to przebiega po kolei, jak oddychac itp. O swoim narazie nie mysle :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    KotMisia tylko je gdzie zakop żeby sie nie rozprzestrzeniły :):):)

Ja sobie humor wlasnie poprawiam na 2 w tv mój ulubiony kabaret
    Tez ogladamy z mezem :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Cycki mi opadły po prostu
    Pan Mąż sobie wymyślił że nic nie kupujemy dla dziecka
    A najlepiej będzie jak on sam wszystko kupi gdy ja będę rodzić bo przecież wszystko można kupić w 1 dzień
    (tylko skąd na to wszystko mieć kasę żeby kupić w jednym dniu?)
    A kompromisem dla niego jest to że kupimy miesiąc przed porodem (nie bierze pod uwagę tego jak mogę się wtedy czuć i że czasem dzieci rodzą się wcześniej, no i jeszcze dochodzi fakt że ja też chcę uczestniczyć w tych zakupach i chcę się cieszyć ciąża robiąc te zakupy ale żadne argumenty do niego nie docierają ;( wkurzył mnie;(

Ja się porodu na razie nie boję bardziej martwi mnie to że mogę mieć cesarkę i takie też mam przeczucia ze tak to się skończy na cc
    Podziwiam meza ze chce wziac na siebie taka odpowiedzialnosc i intetesuje sie zakupami ale mysle ze w dniu porodu nie bedzie mial na to glowy i czasu. Lepiej miec wczesniej wszystko naszykowane i czuc sie bezpuecznie, ze jestem odpowiednio przygotowana na przyjscie malenstwa. Moze maz zmieni zdani jak jeszcze raz z nim pogadasz.

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• madziorek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój by chciał zeby urodzić od razu 2 letnie dziecko, zeby mógł sie od razu z nim bawić :P hehe
    Ubranek boje sie jeszcze kupowac i wiecie to chyba sa wlasnie te moje czarne myśli. Początkowo w sklepach nawet nie patrzyłam w stronę ubrań dziecięcych. Teraz oglądamy dotykamy je śmiejemy z niektórych ubranek (np jeansów, sztruksow), ale nie odważylismy sie nic kupic.

gosiunia lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 01:08

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem bykiem :P i mąż ma ze mna cieżko :P
    Wiesz co kup troche rzeczy na wszelki wypadek a resztę zleć mężowi. Ciekawe jak sie sprawdzi, bo mój średnio zorientowany w ubrankach dziecięcych, nie wiedział ostatnio jak w śpioszkach posprawdzać wiek, ale juz go uświadomiłam ;)

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 01:08

madziorek lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie powierzyła zakupów mężowi. Jak urodziłam syna, okazał się 1 kg cięższy niż wskazywały pomiary na usg kilka dni przed porodem (miał ważyć 3300g, a ważył prawie 4500g). Tradycyjnie przygotowałam do szpitala ubranka na rozmiar 56, oczywiście okazały się za małe. Wysłałam męża pędem do domu, żeby przywiózł większe. Dostał listą typu pajacyki,bodziaki itp. Wrócił po godzinie ze wszytskimi ubrankami jakie mieliśmy przygotowane dla Młodego. Oczywiście nie umiał rozszyfrować co za ubranie kryje się pod hasłem body, a co jest pajacykiem :p Teraz już się przygotuję :p

madziorek lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio w smyku widziałam rozmiar 44 normalnie takie tyci jak dla lalki :) ja tez nie wiem jak sie zabrac za kupowanie ubranek, ale zorientuje sie w swoim czasie ;) mój mąż pod jednym względem ma racje- gdzie to będziemy trzymać. Ale powiedziałam mu, ze bede spac i przytulać te ubranka ;)

czarna panda lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dłuższej nieobecności :)
    Magic - ja też plamiłam, ponoć może się jeszcze macica oczyszczać, odpoczywaj i będzie ok :*
    Jeśli chodzi o ciuszki to już pisałam, że wpadłam w ciuchbudę :) Ale zrobiłam sobie listę ile i czego chcę kupić, zaczynając od rozmiaru 50 na zaś, a nóż się urodzi malutkie, kończąc na 80 :) Dużo ciuszków dostanę po maluchu znajomych, ale chłopięce, więc różowości muszę sama kombinować.
    Wizytę mamy za 4 dni, a ja się nie mogę doczekać, też mam jakiś spadek nastroju, ruchów nie czuję jeszcze, próbowałam wychwycić serduszko stetoskopem, to jedyne co słyszałam to moje jelita :P A mam wrażenie, że jakaś infekcja jednak zawitała i trochę się przez to boję.
    Ostatnie dwa dni lataliśmy po sklepach, podbrzusze boli, w kościele mi się słabo zrobiło, ale remont musi być :) No i na szczęście mój mąż jest super jeśli chodzi o kupowanie dla dziecka :) Mamy do pokoiku żyrandol taki kolorowy, próbki farb na ściany i panele, do salonu też :) Jak próbki się sprawdzą kupimy normalne farby, do salonu też i zostanie tylko przesunięcie regipsowej ściany. Już się nie mogę doczekać jak będzie wyglądał pokoik Zosi :D

preg.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ