Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
W opisie tygodni na belly jest napisane ze od 15tc slyszy bicie serca matki
My też mamy prysznic jakos damy radę z kapielami nie ma innego wyjścia:D
Jak to mawiają potrzeba matką wynalazku
Nana jeszcze skromny masz brzuszek :* może przed ciążą ćwiczyłaś i po prostu masz silniejsze mięśnie mniej podatne na rozciąganie -
Gotuje kluski śląskie i pulpety
Mąż miał wrócić późno ale zrobił nam niespodziankę i trzeba na szybko cos upichcić
Kotmisi dobry pomysl z tym kocykiem chyba wykorzystam tesciowa jak wróci z Niemiec i już będzie znana płeć na 100%
Wczoraj bylam w tk max jakie tam są piękne sukieneczki ach prześliczne i ogólnie byly fajne zestawy Np od 0-3 miesięcy 7 sztuk za 69 lub 99 zl w zestawie body śpiochy spodenki czapka kaftanik rękawiczki niedrapki i chyba cos jeszcze ale nie pamiętam -
kic wrote:Ha ha, mój Mąż wczoraj późnym wieczorem zrobił fasolkę po bretońsku
a teraz właśnie wcinam pomidorową, ale jakaś taka mało słona, a wszystko bym soliła w ciąży
buziaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 20:12
-
kocyk to moja pierwsza robótka na drutach, więc niestety idealny nie jest, robię go trochę ze wzoru, trochę modyfikowałam, jest patchwork'owy, ma 6 różnych kolorów, nie prześlę Wam niestety zdjęcia, bo migrena nie daję za wygraną, postaram się jutro. Wyślę też ten wzór, mam go od koleżanki z książki, niestety opis jest po angielsku, ale jest naprawdę prosty.
a kupujecie już ciuszki?
my na razie mamy tylko jedne body i skarpetki.
mnie już strasznie korci, zresztą ustaliśmy z Mężem, że będziemy rozkładać zakupy, żeby nie nadwyrężać jednego miesiąca budżetu. Z drugiej strony chyba jeszcze za wcześnie?
-
My jeszcze czekamy z pierwszymi zakupami.
Ale w weekend wybieram sie do primarka i nie wiem czy na dziale dziecięcym uda mi sie opanowaćchyba, ze zupełnie nie bede sie na niego zapuszczać, co pewnie przypilnuje mój Maz
Póki nie znamy płci zakupy i tak musiałyby być ograniczone do czegoś unisex -
nick nieaktualnyAch ja to jakaś inna jestem dziewczyny
Mnie jakoś nie korci jeszcze latać po sklepach i kupować czy oglądać !! Oglądam na internecie wózki i łóżeczka ale w sklepie nie byłam jeszcze h hi
Ale na święta mam już zamiar mojemu maleństwu prezent pod choinkę kupićWesołaMama lubi tę wiadomość
-
Jagodka - nie krepuj sie jak znajdziesz coz na promicji to kupuj
Ja kupowac nie bede wiel bo ciusxkow mam pelno po corce i chrzesniaku wiec jakos podzielimy sie z siostra ktora ma miec corke w marcu a ja praedopodobnie synka w maju.
Kupilam dzis w ciuszku spodnie-rurki dzinsowe dla kobiet w ciazy za 17 zl. Mieszcze sie jeszcze bez problemu w swoje normalne dzinsy ale to dlatego ze schudlam 1,5 kg od poczatku ciazy. Brzuszek widac ale taki jakbym sie obzarla -
Melduję się. Jestem zapisana do położnej i szkoły rodzenia. Jak będą się zaczynały zajęcia zostanę powiadomiona. Teraz mogę do nich chodzić robić badania bez kolejki i raz w miesiącu mają być też szkolenia
dostałam też sporo gadżetów, informatorów itp. Bardzo się cieszę, bo w ogóle w tym zorientowana nie byłam
Łazienka bardzo ładnanam finanse nie pozwoliły na zrobienie mojej wymarzonej łazienki
ale ta, którą mamy też jest ok
Dziewczyny gratuluję udanych wizytWesołaMama, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Jestem!
Lekarz z wczoraj to jakiś patafian niepotrafiący obsługiwać się usg! tyle w tym temacie..
Dzisiaj crl wyszło 6,76cm (czyli o 1,2cm więcej!) nt troszkę większe ale jak najbardziej w normie bo 1,5 kość nosowa widoczna (wygląda tak jakby Maluch odziedziczył nos po rodzinie męża- a dokładnie po teściowej bo taki szpiczasty)
Serduszko bije 153 powiedział, że ok ale żeby powiedzieć kardiologowi żeby zmienił jednak leki.
Prawdopodobieństwo którejś mutacji genetycznej wyszło niewielkie.
Widziałam jak maluch połyka wody płodowe i jak ssie kciukWesołaMama, Malink_a, madziorek, AGA 30, MiM, dorota1987, gosia86, Magic, nadulek, PIGULSKA, kika79 lubią tę wiadomość
-
Cześć kochane jestem załamana
aby zajść w ciąże brałam clostylbegyt+metformax+pabi-dexametazon jak już się udało moja gin pomimo iż endokrynolog zalecił branie pabi-dexametazonu ona stwierdziła że pierwszy raz słyszy o braniu sterydu w ciąży i że pewnie sobie pomylił i że apsolutnie mam tego nie brać no więc jej posłuchałam i odstawiłam. A tu dziś przychodze na wizyte i słysze że ona nie wie co ma ze mną zrobić bo przeczytaław gazecie arytkuł że jeśli u kobiety stwierdzono przerosy nadnerczy to powinna w czasie ciąży przyjmować dexametazon aby dziecko szczególnie córka nie przejeła tej wady. W przypadku syna zamienia się lek na inny nie przenikający przez łozysko. I teraz dostałam skierowanie do kliniki patologi ciąży i mam się tam jak najszybciej udać na konultacje co dalej robić czy moja córeczka jest narażona na ta wadę i mam brać ten steryd i czy ja wogóle mam ten przerost bo na usg nic na to nie wskazuje a androgeny mam nieznacznie powiększone. Załamka normlnie
Pocisza mnie tylko widok mojego słoneczka na usg jak sobie ładnie tam fikało a pote biedna chyba czkawkę złapała bo podskakiwał do góry co po chwila.2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
łazienka super - Zawsze marzyłam o takim prysznicu niestety została wanna
a ile rozmów przeprowadziłam z architektem żeby prysznic wsadzić... Niestety mam bardzo niewymiarową łazienkę...
Kurczę dopiero w środę wizyta - już nie umiem sie doczekać... Ja chce już czuć ruchy!!! Przynajmniej będę spokojna!
03.02.2014 -
Inessko wierzę że odnajdziesz szczęście. Chwytaj drobne zdarzenia i czyń je wielkimi. Twoje życie będzie piękne bo Ty jesteś piękną osobą wewnątrz i na zewnątrz. ;* Życzę Ci dużo spokoju i miłości.
gosiunia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność