X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Paulino :*
    Ofe to zjedz drugą bułę ;) hihihi

Kotmisia jak dziewczynki pisały nospa i leżenie

Nojaniewiem zazdroszczę wieczoru u nas nadal zakaz serduszek a kolejna wizyta dopiero w grudniu

Jeśli lubicie pieczone mięsko do chlebka lub nawet obiadu to polecam ten przepis
    http://kotlet.tv/szynka-pieczona/
    Właśnie wyjęłam z piekarnika pychota

Aniela Ty też teraz korzystaj i wypoczywaj :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 20:32

Anielka lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinabrzeska Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie Was "słuchać" dziewczyny! Luzak jest moim idolem z "nogą na nogę" :) Mój TicTac na pierwszym poważnym badaniu fikał koziołki, aż się lekarz dziwił, że tak wcześnie już taki ruchliwy (może ADHD) i zazdroszczę kopniaka - też bym już chciała! :( Mam nadzieje, że wymioty ustaną - ja nie wiem co to wymiotować, miewałam mdłości, ale tylko tyle. Od paru dni mam straszne migreny, ale staram się je przeleżeć. Jeśli chodzi o wielkość brzucha to zaczyna wyglądać jak ciążowy, a nie jak wzdęty :) albo przejedzony :)
    Dziękuję za powitania, miłe przyjęcie.
    Spokojnej nocy.

PIGULSKA, Anielka, dorota1987, AGA 30 lubią tę wiadomość

0d1ys65gbve9m72z.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam często twarde podbrzusze, ale nic poza tym, więc chyba jest ok...
    A wczorajsza wizyta mnie nie usatysfakcjonowała, usg było szybciutkie tylko, nie wiem ile maleństwo mierzy nawet, a o potwierdzeniu płci to już w ogóle mogłam pomarzyć. No ale grunt, że jest zdrowe i wierzga. A ja też żadnej infekcji tam na dole nie mam. Ale za to gardło mnie zaczyna boleć :/
    Byłam dzisiaj u dawno niewidzianej koleżanki, urodziła drugiego syneczka, śliczny, ma dwa miechy, a taki rozgadany :) I opowiedziała mi o znajomej, która też niedawno urodziła maluszka i po dwóch miesiącach ogarnęli, że chłopczyk ma ZD... A wcześniej robiła test podwójny i NIC jej nie wyszło. I aż do tego czasu nikt z lekarzy też się nie zorientował, że coś jest nie halo, dopiero jak mu dokładne badania genetyczne zrobili to nagle ich olśniło. A miał w 9 miesiącu ciąży wykrytą wadę serduszka. A babka ma 27 lat, jedno zdrowe całkiem dziecko, zero historii chorób genetycznych w rodzinie. Szok.

3i4920mm0jlmd1e9.png

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja pochwalę się brzuszolkiem. Co prawda nie jestem tak wystrojona jak Wy na zdjęciach ;) Mam sesję w dresiku i w piżamie ale tu domek dla maleństwa jest najważniejszy ;)

Tak wyglądał 7 tydzień ciąży:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/96abe637be13.jpg

A tak 14 tydzień ciąży:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/56df6c0bdc51.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 20:49

madziorek, PIGULSKA, gosia86, Karolcia88, Bluberry, Puella, Agusia246, Emiliada, jagoodka, kika79, Rika, Magic, dorota1987, paulinabrzeska, gosiunia, AGA 30 lubią tę wiadomość

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:55

• alma Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po długiej nieobecności i widzę, że mam masę zaległości...:) Ale Wy macie fajne brzuchale, zazdraszczam, bo ja mam malutki, ale pewnie jeszcze przyjdzie czas i na mnie...
    KotMisia miałam podobny ból również w prawym boku i też się zastanawiałąm, czy to nie wyrostek. Pojechałam dla świętego spokoju na IP, zrobili badania, przede wszystkim crp- czy jest stan zapalny. Wszystko było ok,bo nie było objawów otrzewnych, choć mnie tak bolało,że ledwo szłam, jakby skurcze dokłądnie w miejscu wyrostka. Dali mi nospe, paracetamol i papawerynę i tak nie przeszło. W końcu orzekli, że to rozciągające się więzadła.
    Jeśli Cię to będzie bardziej boleć, to dla świętego spokoju idź na IP, ale mogą to być dokłądnie tak jak u mnie więzadła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 21:34

KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama to ja teraz mam chyba troszkę mniejszy brzuch niż Ty w 7tygodniu.. ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama widać różnicę brzusio się ładnie zaokrągla :D
    Paulinabrzeska witamy :)

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    WesołaMama to ja teraz mam chyba troszkę mniejszy brzuch niż Ty w 7tygodniu.. ;)
    Karolcia a może Ci się tylko tak wydaje :P wiadomo ze każda z nas jest inna i nasze brzuszki nie będą takie same... wrzuć fotkę to ocenimy fachowym okiem hihi ;)

Bluberry lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    Dziewczyny mi tez się wydaje że mam twardy brzuch, ale przed ciąża też taki miałam, bo to chyba normalne że jak sie stoi czy siedzi wyprostowanym, to pod tkanką tluszczową są mieśnie i powloki które tam wszystko trzymają :-) i muszą być napięte, a jak się leży to rzeczywiście są mniej napięte.. sama nie wiem, ale ostatnio az macałam brzuch męza i on też tak ma

Ha! No pewnie, że tak. Właśnie przed chwilą się macałam po brzuchu i na leżąco jest miękki a jak wstałam to już twardy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 21:25

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Karolcia a może Ci się tylko tak wydaje :P wiadomo ze każda z nas jest inna i nasze brzuszki nie będą takie same... wrzuć fotkę to ocenimy fachowym okiem hihi ;)

Popieram :)

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma witamy rzeczywiście długo Cie nie było, jak się czujesz? Mam nadzieję, że masz spokojną wręcz nudną ciążę :P

alma, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Alma witamy rzeczywiście długo Cie nie było, jak się czujesz? Mam nadzieję, że masz spokojną wręcz nudną ciążę :P
    Dziękuję kochana, czuję się dobrze:) W między czasie było trochę zawirowań, ale to błahostki, nic czego każda z Was nie przechodziła :) W końcu wszystkie jedziemy na tym samym wózku, a ja mam mnóstwo czytania, żeby Was nadrobić, bo Wy tu epopeję napisałyście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 21:40

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzucha to właśnie miałam twardy przy lezeniu na plecach.

Alma dziękuję kochsna! Nie będę się już martwić. Myślałam, że wiezadla bolą w pachwinach, ale jak widać ciaza zaskakuje cały czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 21:42

alma lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Ja też mam często twarde podbrzusze, ale nic poza tym, więc chyba jest ok...
    A wczorajsza wizyta mnie nie usatysfakcjonowała, usg było szybciutkie tylko, nie wiem ile maleństwo mierzy nawet, a o potwierdzeniu płci to już w ogóle mogłam pomarzyć. No ale grunt, że jest zdrowe i wierzga. A ja też żadnej infekcji tam na dole nie mam. Ale za to gardło mnie zaczyna boleć :/
    Byłam dzisiaj u dawno niewidzianej koleżanki, urodziła drugiego syneczka, śliczny, ma dwa miechy, a taki rozgadany :) I opowiedziała mi o znajomej, która też niedawno urodziła maluszka i po dwóch miesiącach ogarnęli, że chłopczyk ma ZD... A wcześniej robiła test podwójny i NIC jej nie wyszło. I aż do tego czasu nikt z lekarzy też się nie zorientował, że coś jest nie halo, dopiero jak mu dokładne badania genetyczne zrobili to nagle ich olśniło. A miał w 9 miesiącu ciąży wykrytą wadę serduszka. A babka ma 27 lat, jedno zdrowe całkiem dziecko, zero historii chorób genetycznych w rodzinie. Szok.

Niestety tak to jest z tym mutacjami, że często są spontaniczne i nie jesteśmy w stanie ani zapobiec, ani co gorsza leczyć. Przeraża mnie to ogromnie, bo mam w rodzinie dziecko z trisomią. Pracuję też z niepełnosprawnymi, więc w pierwszej ciąży umierałam ze strachu czy wszytsko jest Ok, w tej to samo. Jutro mam usg gentyczne i czuję, że nie zmrużę dzisiaj w nocy oka. Stres, stres, stres.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Puella, przepraszam, się wstrzeliłam jak kulą w płot tą opowieścią :/ Na pewno będzie wszystko dobrze :*
    A mi dzisiaj tak niesamowicie brzuch wywaliło, że wyglądam jakbym była już w 25tc a nie 15 :P A byłam przekonana, że nie będę mieć dużego brzucha. Zwłaszcza, że jak mnie wczoraj ważono, to ważę 52,2 więc nawet nie odzyskałam mojego magicznego 53 sprzed ciąży. Skąd ten brzuch?? :D

Taki o :P
    01332d3c1597e71fmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 22:23

KotMisia, gosia86, PIGULSKA, Bluberry, Emiliada, madziorek, nojaniewiem, Magic, Anielka, gosiunia, AGA 30 lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 01:17

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ale masz już piłeczkę :)

Dziewczyny zmykam spać kolorowych snów :)

Agusia246 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:12

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Jak zaczne nowy tydzien to sie pochwale ;) czyli w poniedzialek wrzuce zdjecie

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ